IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Пирон Разгледай мнение

    Гледай LTC, има една приказка - Докато "мъдрите" се намъдруват, лудите се налудуват.
    Тези нямат гръб, докато Сатошито май има уй-чо владика.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

      Ами от кибуца по-голяма държава няма. На това и Ленин би завидял.
      Кибуците западнаха. Има неколко витринни като ГДР.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
        според мен тези независимите криптоси ги оставят, за да прокарат партината... в един момент ще им дръпнат щепсела и на дневен ред ще дойдат битдолар битюан, битевро... с много по-модерна и мощна мрежа...мечтата на матрицата.. да не се занимава с хартия и да знае всичко и всички ....

        като се замисля...по-добре да съм от архива с една кесийка наполеони
        Отдавна не е имало революция.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение

          В държавата е сопата. Никога не забравяй това.
          Ами от кибуца по-голяма държава няма. На това и Ленин би завидял.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение

            Ми, те затова се спотайват и чакат балъците да се накамарят с гущерчета в ръка. И им пускат по неколко на ден, с което истерията расте, цената се качва, презервативът се надува. Докато....
            Гледай LTC, има една приказка - Докато "мъдрите" се намъдруват, лудите се налудуват.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
              Призмата, през която следва да бъде наблюдавано всяко едно събитие е, че всичко на този свят се случва не в услуга на човека, а срещу човека. Онова, което е в услуга на човека - то е скрито, забранено, конфискувано и дълбоко закопано. Знаете много добре за хора, научни изследвания и т.н. За да се появи биткойнът, който уж бил срещу системата и в същото време му правят шпалир и думкат тъпани и фанфари, значи работата е доста съмнителна. Защо Сатоши или който и да е зад това име не публикува нещо за безплатната енергия? Всичко е едно контролирано мероприятие на принципа - създаваме проблем и намираме решение за него". Това е чейнът, на който сме увиснали. А какво точно са намислили - ще разберем в следващия епизод. Първото нещо, което ми идва наум с иначе гениалната децентрализация е въпросът - какво се случва с държавата? Това е акт както срещу установената финансова система, така и срещу държавата. На тези, които държат съвременните финанси, държавата им пречи. Какво по-удобно от това, да сменят схемата,като ликвидират банките, а същевременно запазят контрола над парите, но с това и ликвидират и държавата, защото изчезват данъците. От кого ще ги вземат - от анонимното лице Х, което е направило сделка с анонимните пари У? Нали това предлага новата технология. Изчезват публичните разходи. Не знам, дали някой си представя какво означава това. Това е прокламирано още от времето на адамитите, после Бакунин се облякъл и продължил със същите тиради. На тях им трябва властта, не им трябват парите. Накрая и криптовалутата ще изчезне по силата на следваната от властта перспектива. Ще изчезнат парите. Добре дошли в Световния кибуц.
              В държавата е сопата. Никога не забравяй това.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
                Това са пълни простотии. Пускат нова преизкопана стотинка, докарат и няколко цента цена - и айде, милиардите капитализация. Ако вземеш да ги обърнеш у кеш - няма да видиш и милионна от тях. Дори за прословутия Биткойн важи. Ако изкараш всички койни за продан цената им за нула време ще рухне.
                Ми, те затова се спотайват и чакат балъците да се накамарят с гущерчета в ръка. И им пускат по неколко на ден, с което истерията расте, цената се качва, презервативът се надува. Докато....

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                  ...
                  В природата блокверигата има аналог и това е ДНК молекулата. Напълно е възможно блокверигата да се превърне в нещо като ДНК за ИИ (Изкуствения Интелект). Но това за сега не е ясно... защото бъдещето става много сложно да се предвиди от днешна гледна точка, твърде много революционни технологии има в зародиш.

                  Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
                  Няма да спреш да ме изумяваш с нелепите сравнения. Блокверигата е едно описание на всяка транзакция. Счетовотна книга тип "зел Колю - дал Колю".
                  ДНК не расте до безкрай както счетоводната книга, и за разлика от блокчейн има свойството да се мултиплицира.
                  Ей туй ще го пусна пак.

                  Т.е. притежаването на криптоси които са лесно проследяеми - може да те превърне в престъпник. Гореописаното е за UK. Има койни, ама не смее да ги продава, че не знае на кого и за какво са служили. Ченгетата само чакат да излязат в реалния свят тия мръсни койни, и да дойдат да те спукат от ревизии, и да ти забранят да пътуваш.
                  Според мене Xman1 много добре знае какво е блок веригата и за какво може да се ползва (проследяване на автентичност - примерно нотариалните актове могат да станат една такава блок верига). Знае също и каква е приликата с ДНК - че блокверигата се мултиплицира и "зел Колю, дал Колю" вместо да е в един голям централизиран тефтер, се копира в n на брой тефтери.

                  Според мене той нарочно не го обяснява, за да придаде малко повече мистика на любимите си койни, с надеждата хората като не разбират за какво става дума да купят повече и цената да се вдигне.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
                    ...За да се появи биткойнът, който уж бил срещу системата и в същото време му правят шпалир и думкат тъпани и фанфари, значи работата е доста съмнителна.
                    Морган тихо и кротко патентоват блокчейн идеята. Огромен ресурс се е впрегнал да им направи наготово развойната дейност, тестването, и маркетинга. Имат сорса на огромен дори колосален интелектуален труд. После забраняват криптосите като у Китай, и пускат задължително официално крипто. Те ти булка - Спасовден! Гасят копачките, затварят борсите, и търгуваме с криптодолар. С разликата, че имат пълен контрол над валутата, и Биг Брадър в най-дребните детайли. И хората ще се радват, че били модерни.
                    Путин официално замисля да официализира крипторубла. Нещата са толкова ачик, че не се и крият. Валута с вграден данък...
                    Ceгa ce paзглeждa въпpoca зa нoв дaнъĸ въpxy дoxoдитe нa физичecĸитe лицa в paзмep нa 13% oт пoĸyпĸo-пpoдaжбитe, ĸoгaтo coбcтвeниĸът нe мoжe дa oбяcни пpитeжaвaнeтo нa ĸpиптopyбли.
                    https://www.kaldata.com/it-%D0%BD%D0...82-262368.html
                    Но за златото и нефта примерно хич не си прав. Представи си, че някой ей сега пусне на пазара на физическо злато едни 5000 тона? Дали ще се намерят купувачи? И на какви цени? С нефта пък съвсем. Там имаше свръх предлагане от 1-2 млн. барела на ден, тоест предлагането надвишава търсенето с 2-3% (при около 90млн. барела потребление) и цената спихна трайно с над 50%, а да не говорим за пропадането от 110-120 долара до около 20-25 в най-тежкия момент преди няколко години. А представи си, ако предлагането се увеличи с 10% какво ще стане...
                    Китай тайно купуваха по някой тон злато, да не му сринат цената. За злато винаги ще има желаещи, щото там наистина е доста ограничено предлагането. Нефтът падна наполовина, ама не с 97% като Лайткойна. Не може да сравняваш реална стока с тия крипто амеби, дето се делят с милиардите.
                    Дори кола за скрап си има присъща стойност, колкото металът в нея. Криптосите имат една гола спекула, и нищо друго. Тая IOTA e най-бруталният пример, че царят е гол.
                    Те ти схема - някоя голяма корпорация каже, че застава зад някоя валута, после шараните кълват на гола кука, после корпорацията минава и обира въдиците. Сигурна печалба, от небето паднала, без капка риск. М$ направиха точно това с IOTA.
                    Last edited by IvanTerziev; 12.12.2017, 14:01.
                    Мнението ми е погрешно и води до загуби.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
                      Няма спор. Ама продай всичкото злато де докопаш, или всичкия нефт де си изпомпил. Цената им няма да се занули, Златото е хилядолетна традиция, а без нефт буквално умираме.
                      Бит стотинките бълват измислени капитализации, и чак ме дразни как иначе умни хора им се връзват. Цената на Биткойн е чиста рулетка. Все едно да опитвам да позная червено или черно. Не е като да не се е сривал, аз поне 2-3 пъти гледах тоя филм. Виж за някоя видеокарта да копам се замислям, просто да си поиграя, не за друго.
                      Тия дни се зашумя около IOTA. Aмчи туй преизкопано бре хора! Някой притежава 100% от койните, и после продава на рибоците. Еми не го разбирам това! И пукнат грош не давам за такова.
                      Това вече е друго нещо. Няма спор, че е руска рулетка, та даже и повече. Ще видим докъде ще го докарат койните. В момента е лудост, но не се знае още колко луди ще се хванат на хорото. Според мен ще има още няколко месеца поне яка лудост, докато се хване много народ и се надуе яко балона и се увлекат всякакви хора. После ще се види, но според ще има болезнено връщане към реалността.
                      Но за златото и нефта примерно хич не си прав. Представи си, че някой ей сега пусне на пазара на физическо злато едни 5000 тона? Дали ще се намерят купувачи? И на какви цени? С нефта пък съвсем. Там имаше свръх предлагане от 1-2 млн. барела на ден, тоест предлагането надвишава търсенето с 2-3% (при около 90млн. барела потребление) и цената спихна трайно с над 50%, а да не говорим за пропадането от 110-120 долара до около 20-25 в най-тежкия момент преди няколко години. А представи си, ако предлагането се увеличи с 10% какво ще стане...

                      Коментар


                      • Призмата, през която следва да бъде наблюдавано всяко едно събитие е, че всичко на този свят се случва не в услуга на човека, а срещу човека. Онова, което е в услуга на човека - то е скрито, забранено, конфискувано и дълбоко закопано. Знаете много добре за хора, научни изследвания и т.н. За да се появи биткойнът, който уж бил срещу системата и в същото време му правят шпалир и думкат тъпани и фанфари, значи работата е доста съмнителна. Защо Сатоши или който и да е зад това име не публикува нещо за безплатната енергия? Всичко е едно контролирано мероприятие на принципа - създаваме проблем и намираме решение за него". Това е чейнът, на който сме увиснали. А какво точно са намислили - ще разберем в следващия епизод. Първото нещо, което ми идва наум с иначе гениалната децентрализация е въпросът - какво се случва с държавата? Това е акт както срещу установената финансова система, така и срещу държавата. На тези, които държат съвременните финанси, държавата им пречи. Какво по-удобно от това, да сменят схемата,като ликвидират банките, а същевременно запазят контрола над парите, но с това и ликвидират и държавата, защото изчезват данъците. От кого ще ги вземат - от анонимното лице Х, което е направило сделка с анонимните пари У? Нали това предлага новата технология. Изчезват публичните разходи. Не знам, дали някой си представя какво означава това. Това е прокламирано още от времето на адамитите, после Бакунин се облякъл и продължил със същите тиради. На тях им трябва властта, не им трябват парите. Накрая и криптовалутата ще изчезне по силата на следваната от властта перспектива. Ще изчезнат парите. Добре дошли в Световния кибуц.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от new_investor Разгледай мнение

                          Добре, де, що говориш глупости - ми то и с акциите е същото. Изкарай целия фрий флоут за продажба, на която се сетиш акция и цената й ще потъне. Като цяло даваш умни мнения в темата и после като се изцепиш с някаква такава глупост. Визирам биткойна, не останалите новоизлюпени измислени от някой си стотинки. Няма стока/ акция/ облигация или валута, която ако я изсипеш на пазара в неограничено количество да не срине цената.
                          Няма спор. Ама продай всичкото злато де докопаш, или всичкия нефт де си изпомпил. Цената им няма да се занули, Златото е хилядолетна традиция, а без нефт буквално умираме.
                          Бит стотинките бълват измислени капитализации, и чак ме дразни как иначе умни хора им се връзват. Цената на Биткойн е чиста рулетка. Все едно да опитвам да позная червено или черно. Не е като да не се е сривал, аз поне 2-3 пъти гледах тоя филм. Виж за някоя видеокарта да копам се замислям, просто да си поиграя, не за друго.
                          Тия дни се зашумя около IOTA. Aмчи туй преизкопано бре хора! Взел готов сорс от другите, сменил името и айде на борсата с милиардите! Някой дюстарикат притежава 100% от койните, и после продава на рибоците. Еми не го разбирам това! И пукнат грош не давам за такова.
                          Last edited by IvanTerziev; 12.12.2017, 13:32.
                          Мнението ми е погрешно и води до загуби.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
                            Това са пълни простотии. Пускат нова преизкопана стотинка, докарат и няколко цента цена - и айде, милиардите капитализация. Ако вземеш да ги обърнеш у кеш - няма да видиш и милионна от тях. Дори за прословутия Биткойн важи. Ако изкараш всички койни за продан цената им за нула време ще рухне.
                            Споко, това поне го знам.
                            Някаква условна аналогия си имаме на БФБ. Няколко позиции от време на време имат вътрешна потребност да поемат леко и деликатно надолу.
                            Видимо в този момент нечие чувствително сърце не издържа на напрежението и захлупна негативните сделки с една много позитивна ценово сделка. Кво от това, че е за някакви мизерни бройки!
                            Поздрави!

                            Коментар


                            • Ай, тука на някой му били много скриптосите, сякаш няма стотици производители на коли, а колко са милионите видове копчета не е истина, ма никой не се е оплакал от разнообразието. Естествено, че ще оцелеят само най пригодните. Проблема е съвсем друг, те са все още неудобни за ползване необходими са капитали и време да се усъвършенстват. Янките затова карат локомотива защото новото ги хипнотизира и го развиват. Не като нащте банкстери тихомълком да бойкотират, сякаш могат да спрат влака, вместо да се включат в играта.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
                                Това са пълни простотии. Пускат нова преизкопана стотинка, докарат и няколко цента цена - и айде, милиардите капитализация. Ако вземеш да ги обърнеш у кеш - няма да видиш и милионна от тях. Дори за прословутия Биткойн важи. Ако изкараш всички койни за продан цената им за нула време ще рухне.
                                Добре, де, що говориш глупости - ми то и с акциите е същото. Изкарай целия фрий флоут за продажба, на която се сетиш акция и цената й ще потъне. Като цяло даваш умни мнения в темата и после като се изцепиш с някаква такава глупост. Визирам биткойна, не останалите новоизлюпени измислени от някой си стотинки. Няма стока/ акция/ облигация или валута, която ако я изсипеш на пазара в неограничено количество да не срине цената.

                                Коментар

                                Working...
                                X