IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Такава дискусия не е съвсем за тука.

    Но ти мислил ли си дали ще си богат ако си на самотен остров без връзка други хора и имаш цялото злато на света.

    А представи си аз да нямам никакво злато, но хлебаря да има дълг към мене и да ми дължи два хляба всяка седмица, месаря да ми дължи кило и половина месо, обущаря да ми дължи чифт обувки всеки три месеца...

    Кой от двама ни е по-добре?

    Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Money - твърди дефлационни валути са невъзможни , те са аномални и койните са такива но при тях измамата е по яка - мултиплицирана е с прогресията на копането и безплатни транзакции. Това обаче не означава че продефлационния долар или евро са па малка измама, разлика няма и това че са базирани на дълг само усложнява обстоятелствата и ще направи цъфтежа на тези пирамиди по болезнен. Затова съм написал - разлика между измамата с койните и измамата на централните банки няма.
    Дефлацията е кауза пердута - невъзможна, това е изкривяване на момента и в тези моменти просто се акумулира инфлация която в последствие ще избие. Дългът не обезпечава сам по себе си, защото е възможно плащането на стар дълг с нов и така се завърта така познатата ни схема на Понци.
    Да не издребнявам в детайли.
    Гледай филма за койните и края му и ще разбереш какво ще се случи с банките и продефлационната им политика и точно в него момент ще се отвори нов хоризонт за технологията с койните.
    Обезпечението с дълг работи само в разумни граници и по принцип е една велика илюзия, реалното обезпечение трябва да бъде само с изпълними от задължаващата се страна договори - ясни и изпълними със срок. В бизнеса това вече го има и централните банки са много изостанали и още се занимават с измами.


    Коментар


    • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
      Хартиения долар може и да е универсален, но аз не мога да летя из целия свят за да си плащам на място в кеш. Ако направят дигитална версия на хартиения долар ще е супер, но не искат. Нямам проблем ЦРУ-то да ми виждат транзакциите, да следят колкото искат. Просто да напрвят плащанията по света, бързи евтини и удобни.
      За всичко останало има ... (да не правим реклама) ама се сещаш, че има едни пластики, който се приемат почти навсякъде по Света. В най-лошия случай теглиш от местния банкомат и плащаш в брой в кварталната кръчма, която няма ПОС терминал. Обменните курсове са много прилични. И отзад може да имаш левчета даже, не е нужно да са долари.

      С други думи проблем няма - решен е.

      Коментар


      • Money - твърди дефлационни валути са невъзможни , те са аномални и койните са такива но при тях измамата е по яка - мултиплицирана е с прогресията на копането и безплатни транзакции. Това обаче не означава че продефлационния долар или евро са па малка измама, разлика няма и това че са базирани на дълг само усложнява обстоятелствата и ще направи цъфтежа на тези пирамиди по болезнен. Затова съм написал - разлика между измамата с койните и измамата на централните банки няма.
        Дефлацията е кауза пердута - невъзможна, това е изкривяване на момента и в тези моменти просто се акумулира инфлация която в последствие ще избие. Дългът не обезпечава сам по себе си, защото е възможно плащането на стар дълг с нов и така се завърта така познатата ни схема на Понци.
        Да не издребнявам в детайли.
        Гледай филма за койните и края му и ще разбереш какво ще се случи с банките и продефлационната им политика и точно в него момент ще се отвори нов хоризонт за технологията с койните.
        Обезпечението с дълг работи само в разумни граници и по принцип е една велика илюзия, реалното обезпечение трябва да бъде само с изпълними от задължаващата се страна договори - ясни и изпълними със срок. В бизнеса това вече го има и централните банки са много изостанали и още се занимават с измами.
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • Понеже все ви сървърите на останалите в оправдание:
          http://ceznewsletter.bg/main/view/181
          Всички предприятия на Google вече се захранват само от възобновяеми енергийни източници. Това обяви компанията в Twitter. Към момента тя консумира 3 гигавата енергия.
          По една лопата за бай Марин и колеги, и да засаждат по един декар гора за всеки изкопан Биткойн, или равностойни алткойни! Прощавайте за грубия език, ама баси простотията да пилееш ток колкото за средна по консумация държава!
          Ако добивът на криптовалута се развива с настоящите темпове, то през 2020 г. за производството на биткойни ще е необходимо да се използва цялата световна енергия. Според анализаторите от Power Compare, ако копачите на биткойн от целия свят създадат автономна държава, тя ще е на 61-во място в света по потребление на електроенергия, изпреварвайки 159 държави.
          http://ceznewsletter.bg/main/view/183
          Last edited by IvanTerziev; 23.12.2017, 14:08.
          Мнението ми е погрешно и води до загуби.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от nasco_3 Разгледай мнение
            По принцип форума би трябвало да е , за да си помагаме!В момента има голяма разлика в курсовете на Coinbase и другите борси.Аз имах свободни 4к долара в Bittrex.Купих LTC,наредих ги към Coinbase.Продадох ги веднага за евра.Разликата е около 380 долара.Отне ми 11минути.Риска е минимален.Сега мога да си наредя парите към българска банка от Coinbase.Цената е 15 цента за превод и от там пак в Кракен или Bittrex.Може да чакам да се изравнят цените отново и пак обратно.Тези врътки стават обикновенно в събота и неделя.Явно Coinbase закъсват за криптоси . Направих го вече няколко пъти и винаги печалбата е около 10 процента.Приемам критики и оплювания!
            Браво за арбитража. Според мене това е добрия начин да се правят пари от това нещо.

            Коментар


            • По принцип форума би трябвало да е , за да си помагаме!В момента има голяма разлика в курсовете на Coinbase и другите борси.Аз имах свободни 4к долара в Bittrex.Купих LTC,наредих ги към Coinbase.Продадох ги веднага за евра.Разликата е около 380 долара.Отне ми 11минути.Риска е минимален.Сега мога да си наредя парите към българска банка от Coinbase.Цената е 15 цента за превод и от там пак в Кракен или Bittrex.Може да чакам да се изравнят цените отново и пак обратно.Тези врътки стават обикновенно в събота и неделя.Явно Coinbase закъсват за криптоси . Направих го вече няколко пъти и винаги печалбата е около 10 процента.Приемам критики и оплювания!
              Last edited by nasco_3; 23.12.2017, 13:42.

              Коментар


              • Добри ютро, бай Марине!
                Всичко е наред, валутите са в зелено.
                Ако бях инвестирал преди 3 дни ся щях да съм 5500 $ в загуба.
                Поздрави!
                Мнението ми е погрешно и води до загуби.

                Коментар


                • Хайде ако може exxs да не губи времето на всички с ферманите си, които съвсем не са по темата. И да не правим темата за койните на детска градина, както стана със златарската тема.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение

                    Като при златото през Май месец ли? "Ако Макрон спечели, пътят е един надолу" - а то да вземе да направи дъно, което не е пробило и може да не пробие. THE CALL OF THE YEAR!

                    Други изказвания на г-н Илиев са "Златото ми е скъпо", "Златото нямаш шанс ако ФЕД вдигнат лихвите", което после мина в "неразривна корелация между 10 y. bond yield и златото". За справка yield-a е почти на същите нива като от началото на годината, а златото е 13% нагоре. Е на това му се вика "неразривна връзка", г-н Илиев. Голям сте!

                    БАЦЕ, с теб няма какво да си кажем. В момента те виждам, че си в позиция, ако златото стигне до 1350, да си го играл дълго и да си "в парите", ако слезе до 1150 - пак ще си на плюс, но ще има и бонус злородстване. А виж ли взече ме излети то над 1500 догодина, ще е "нищо, стопче". Корифей в трейдинга, евала!

                    Supertrader, всякакви неща може да се изпишат за Биткойн: какъв му е потенциалът, колко ме добронамерен или злонамерен създателят, колко е ефективно, колко е сигурно и бла бла. Общото между всичките тези неща е, че Биткойн отбеляза ръст от грубо казано 1000 до 20000 тази година. И го отбеляза при всички тези неща, бидейки налични. Това, че ти налагаш някаква своя психологическа граница, която лимитира тренда, е изцяло твой проблем. Сигурен съм, че и миналата година, ако си имал становище по темата, отново си се смял на този, които са предричали 10000. А виж то какво стана?! Подкрепите на целия този тренд са много много надолу, пак казвам, така че много път има да извърви, за да промени очакваната дългосрочна траектория, а тя е видима за всички. Защото правилно номер едно е да "Не стой срещу тренда". А да стоиш срещу Биткойн тренда е меко казано да го наречеш самоубийство.
                    За справка можеш да се консултираш с един инженер, който има собствена тема тук и един друг, който създаде "Дау 20К опасна територия". И на двамата нещо височки им се струваха нивата и обявиха 2017 за идването на Армагедон - само този CALL може да съпрерничи на Мишовия /ака money/ по несъстоятелност. Та ми се струва, че и ти на същия принцип погребваш Биткойн, защото ти се "струва скъпо". А е хубаво да се огледаш и разбереш, че това не е причина.
                    Понеже много обичат да сравняват Биткойн с тюлип манията - ти щеше да си против нея кога? Когато луковичката струва колкото велосипед, кон или крава? А тя докато се докара..Винаги, винаги, винаги може и още...МНОГО ОЩЕ. И не важи само за Биткойн.

                    Кой пък с теб иска '' да си казва '' нещо , бе манипулаторче ?
                    Пак лъжеш и мажеш , но ти с друго не можеш да прикриеш слабите си неосъществени прогнози ,!!!
                    Снощи написах , че съм ПРОДАЛ злато .............. какви ''1350'' те лазат изотзад ....
                    Цел форум разбра за нагласата ми в златото , само ти ''окапания'' с неплатено шампанско не можа !!
                    Или пък , с редовните си измислици за казани от мен нива , целиш пезевенската да разбереш моментните ми виждания , а ?
                    КАЗАЛ съм ти ....и можеш да си го туриш като фототапет у вас ..... Нема да има рали у златото поне до септември 2018.
                    ЗАПОМНИ ЛИ ?
                    И не ми пиши разни 1400....1500.... защото ЗНАЕМ , какво имаш предвид ''рали'' (нов връх)...
                    Гледам ...метнал си от нищото , некакво ''1350'' - явно пак тайничко да подразбереш , ше може ли / нема ли да може
                    Ще се направа на ''неразбрал '' и ще ти ''опонирам'' ,че 1350 нема да го видиш , преди да ти светне 1200
                    Така добре ли е г-н Тукаима-туканема , а ?
                    Точно и конкретно !!!
                    А не по 2 чаршафа алабализми със завършек ...''Ралииии , пай'сеееее'' .. . хихихихи

                    П.П За Втори път ти го пиша......
                    Не злорадствам , а просто ти се подигравам . Ако мислиш, че двете думи имат едно значение - добре - ''злорадствам ''

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение

                      Ако вече така се нарича държането на отговорност за нечий думи, значи да
                      Комплекси с елементи на манипулация и избягване на собствената отговорност за брилянтните предсказания.

                      Но защо не си пазиш златната тема?

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

                        Пак комплекси ще избиваме.
                        Ако вече така се нарича държането на отговорност за нечий думи, значи да

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение

                          Като при златото през Май месец ли? "Ако Макрон спечели, пътят е един надолу" - а то да вземе да направи дъно, което не е пробило и може да не пробие. THE CALL OF THE YEAR!

                          Други изказвания на г-н Илиев са "Златото ми е скъпо", "Златото нямаш шанс ако ФЕД вдигнат лихвите", което после мина в "неразривна корелация между 10 y. bond yield и златото". За справка yield-a е почти на същите нива като от началото на годината, а златото е 13% нагоре. Е на това му се вика "неразривна връзка", г-н Илиев. Голям сте!

                          БАЦЕ, с теб няма какво да си кажем. В момента те виждам, че си в позиция, ако златото стигне до 1350, да си го играл дълго и да си "в парите", ако слезе до 1150 - пак ще си на плюс, но ще има и бонус злородстване. А виж ли взече ме излети то над 1500 догодина, ще е "нищо, стопче". Корифей в трейдинга, евала!

                          Supertrader, всякакви неща може да се изпишат за Биткойн: какъв му е потенциалът, колко ме добронамерен или злонамерен създателят, колко е ефективно, колко е сигурно и бла бла. Общото между всичките тези неща е, че Биткойн отбеляза ръст от грубо казано 1000 до 20000 тази година. И го отбеляза при всички тези неща, бидейки налични. Това, че ти налагаш някаква своя психологическа граница, която лимитира тренда, е изцяло твой проблем. Сигурен съм, че и миналата година, ако си имал становище по темата, отново си се смял на този, които са предричали 10000. А виж то какво стана?! Подкрепите на целия този тренд са много много надолу, пак казвам, така че много път има да извърви, за да промени очакваната дългосрочна траектория, а тя е видима за всички. Защото правилно номер едно е да "Не стой срещу тренда". А да стоиш срещу Биткойн тренда е меко казано да го наречеш самоубийство.
                          За справка можеш да се консултираш с един инженер, който има собствена тема тук и един друг, който създаде "Дау 20К опасна територия". И на двамата нещо височки им се струваха нивата и обявиха 2017 за идването на Армагедон - само този CALL може да съпрерничи на Мишовия /ака money/ по несъстоятелност. Та ми се струва, че и ти на същия принцип погребваш Биткойн, защото ти се "струва скъпо". А е хубаво да се огледаш и разбереш, че това не е причина.
                          Понеже много обичат да сравняват Биткойн с тюлип манията - ти щеше да си против нея кога? Когато луковичката струва колкото велосипед, кон или крава? А тя докато се докара..Винаги, винаги, винаги може и още...МНОГО ОЩЕ. И не важи само за Биткойн.

                          Пак комплекси ще избиваме.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                            Ама то не се е разминало още.

                            Така като гледам, койнът пада при големи обеми, а се качва при доста тънка търговия. Това не знам какво ви говори, но за мене е мечи сигнал.

                            Давам му 80% да падне под 10 000 до края на годината и от там пътят за още доста надолу ще е почти неизбежен.
                            Като при златото през Май месец ли? "Ако Макрон спечели, пътят е един надолу" - а то да вземе да направи дъно, което не е пробило и може да не пробие. THE CALL OF THE YEAR!

                            Други изказвания на г-н Илиев са "Златото ми е скъпо", "Златото нямаш шанс ако ФЕД вдигнат лихвите", което после мина в "неразривна корелация между 10 y. bond yield и златото". За справка yield-a е почти на същите нива като от началото на годината, а златото е 13% нагоре. Е на това му се вика "неразривна връзка", г-н Илиев. Голям сте!

                            БАЦЕ, с теб няма какво да си кажем. В момента те виждам, че си в позиция, ако златото стигне до 1350, да си го играл дълго и да си "в парите", ако слезе до 1150 - пак ще си на плюс, но ще има и бонус злородстване. А виж ли взече ме излети то над 1500 догодина, ще е "нищо, стопче". Корифей в трейдинга, евала!

                            Supertrader, всякакви неща може да се изпишат за Биткойн: какъв му е потенциалът, колко ме добронамерен или злонамерен създателят, колко е ефективно, колко е сигурно и бла бла. Общото между всичките тези неща е, че Биткойн отбеляза ръст от грубо казано 1000 до 20000 тази година. И го отбеляза при всички тези неща, бидейки налични. Това, че ти налагаш някаква своя психологическа граница, която лимитира тренда, е изцяло твой проблем. Сигурен съм, че и миналата година, ако си имал становище по темата, отново си се смял на този, които са предричали 10000. А виж то какво стана?! Подкрепите на целия този тренд са много много надолу, пак казвам, така че много път има да извърви, за да промени очакваната дългосрочна траектория, а тя е видима за всички. Защото правилно номер едно е да "Не стой срещу тренда". А да стоиш срещу Биткойн тренда е меко казано да го наречеш самоубийство.
                            За справка можеш да се консултираш с един инженер, който има собствена тема тук и един друг, който създаде "Дау 20К опасна територия". И на двамата нещо височки им се струваха нивата и обявиха 2017 за идването на Армагедон - само този CALL може да съпрерничи на Мишовия /ака money/ по несъстоятелност. Та ми се струва, че и ти на същия принцип погребваш Биткойн, защото ти се "струва скъпо". А е хубаво да се огледаш и разбереш, че това не е причина.
                            Понеже много обичат да сравняват Биткойн с тюлип манията - ти щеше да си против нея кога? Когато луковичката струва колкото велосипед, кон или крава? А тя докато се докара..Винаги, винаги, винаги може и още...МНОГО ОЩЕ. И не важи само за Биткойн.


                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                              Троловете днес да не са в почивка?!... да не им свърши "работното време"... Саурон да не ги е пуснал в отпуска ?!
                              Азиатските пазари са се активирали. Навярно, по техните форуми, маса мнения са били изписани, как точно на този спад, е уникален момент за инвестиране!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

                                Спокойно можеш да минеш от страната на феновете. Да правиш твърда дефлационна валута, която няма нищо общо с кредита в икономиката.

                                Примерно се присъединяваш във фракцията биткойн и нищо друго.
                                Не е хубаво съвсем да не се четат букварите.

                                Коментар

                                Working...
                                X