IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Ква самоличност, бе... нали фундамента на цялата x..ня беше анонимност.... еми нема такава идиотщина...
    Last edited by X_Y; 15.01.2018, 10:44.
    Location: Terminal Island
    Institution: FBI Correctional Facility
    Jurisdiction: Unknown

    Коментар


    • Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение

      На мен ми ги отхвърляше цели два дни,преди да ме пусне.
      Продължавай да опитваш,най вероятно са станали много маймунките на клона,в други борси въобще не дава вече възможност за регистрация.
      п.с. опитай и с друг документ за верификация-мен с шофьорска книжка не ме пусна,въпреки,че я одобряват по изискване.

      Успех.
      Благодаря за инфото!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от bat sali Разгледай мнение
        Някой да помогне .... не мога да потвърдя самоличността си при Coinbase. Хубави ясни снимки на цялата площ ми ги отхвърля , без отблясъци . Десет пъти пробвах и не става , а и изглежда има някакъв лимит за ден.
        На мен ми ги отхвърляше цели два дни,преди да ме пусне.
        Продължавай да опитваш,най вероятно са станали много маймунките на клона,в други борси въобще не дава вече възможност за регистрация.
        п.с. опитай и с друг документ за верификация-мен с шофьорска книжка не ме пусна,въпреки,че я одобряват по изискване.

        Успех.
        Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

        Коментар


        • Повечето борси ( а coinbase е една от най-известните) имат огромен наплив от клиенти (десетки и стотици хиляди регистрации за денонощие) и сървърите не могат да обработят всички заявки. Вероятно това е проблема. Имат една страница с ъпдеите за такива проблеми, виж там дали пише нещо в тази връзка.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
            КОЙ/Какво стои зад Сатоши?
            Към настоящия момент най вече Путин. Фантастична възможност за Русия да ограби Западния свят. Или поне сериозно да разклати финансовата система. Забелязвам, че и мурзилките във форума до един или запалено поддържат криптосите, или поне са напълно отворени и непредубедени към идеята.

            Коментар


            • Някой да помогне .... не мога да потвърдя самоличността си при Coinbase. Хубави ясни снимки на цялата площ ми ги отхвърля , без отблясъци . Десет пъти пробвах и не става , а и изглежда има някакъв лимит за ден.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                От време на време влизам да прочета нещичко от темата. За мен тя е като учебник по психология на тълпата. В момента всички се занимават с крипто валути с един единствен аргумент. Защото ще расте. Което докато расте е ОК, но почне ли да пада и изчезне единственият аргумент може да стане доста грозно.
                ..................
                Е това мнение е интересно, пък макар и негативно
                Ще гледам да отговоря според моето виждане. Цената расте заради очакванията. Както цената на каквото и да е в днешно време. А докога ще расте е наистина интересния въпрос, като дори да приемем, че от очакванията нищо няма да излезе, тоест криптото е оригинален балон без никакво покритие, мисля, че единствената аналогия може да се прави с dotcom балона. Обаче той е бил доста отдавна, при много по затруднено купуване, при много по-малко налични пари и излишно богатство е надул до 3 трилиона ако помня правилно. Дори на база на този елементаризъм има къде да се вдига тук, въпреки, че някой неща вече са еднакви. Но пък в самото крипто ще има промени - точно сега доста е размита пазарната капитализация между биткоин, важните алтове и какво ли не друго.
                Ако пък очакванията се случат, то тогава е съвсем друго. Граница не може да се предвиди от сега.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                  По-долу, пишете за банки, лихви, кредитиране в контекста на криптосите.
                  Но доколкото, блокчейн технологията се твърди, че е опит И за различен, и децентрализиран начин за прехвърляне на средства,
                  то въпросите са, по-скоро, в посока
                  - какво е бъдещето на настоящата финансова система
                  - доколко виртуалните пари и тоталното им навлизане ще бъдат решение и къде са точките на съпротива
                  - каква ще е ролята на лихвата в променената среда
                  Кредитирането днес с отрицателна лихва(реална практика за някои мулти компании) поставя повече въпроси, отколкото отговори, които дават икономическите теории
                  и още много, много въпросителни за бъдещето на изкуствения интелект, доходи или решение ли ще е базовия гарантиран такъв....
                  Но, по-генерално, ще успеят ли технологиите да преодолеят централизацията?


                  Трудно е да се каже от днешна гледна точка, как ще се случат нещата на практика по тези въпроси. Можеби всеки човек ще си има някакъв рейтинг и на база на този рейтинг ще може да получава кредити, от другите участници във веригата... т.е. колкото повече "бели точки" има, толкова повече кредити ще може да получи, съответно на по-ниска лихва.


                  Блокверигата има свойството да се децентрализира, дори играчите в една от веригите да се опитват да я централизират. Ако разгледаме централизацията при криптовалутите във времето като цяло, ще установим, че днес те са много по-децентрализирани, отколкото когато и да било. Реално в началото Сатоши е бил сам... т.е. веригата е била 100% ценрализирана. Днес имаме близо 1000 вериги, всяка с участници, които на всичко отгоре са различни... т.е. имаме миньори, дивелопъри, потребители, инвеститори и тн. Дори при "силните" валути не се наблюдава централизация... т.е. това което някои хора очакваха, че Биткойн ще унищожи, алт.монетите, не се случи. Днес алт.монетите са повече от всякога, миньорите, инвеститорите и потребителите също. Няма реална причина тези потребители да намаляват, нито има реална причина блокверигите да спрат да се развиват.

                  Мисля че хората, които смятат, че на блокверигата ще и "мине модата", са много глупави и недалновидни, също така нямат представа за какво говорят и е по-добре да не бъдат взимани в предвид.


                  П.С. Пропуснах да кажа за базовия доход. Участниците в блокверигата няма да имат необходимост от "базов доход". Блокверигата "награждава щедро" всички участници, можеби само без "чистите потребители". Мисля че базовия доход ще е верига, която ще обслужва по-бедната част от населението и парите там ще се събират от останалите, най-вероятно доброволно. Мисля че няма да има проблем, основните нужди на човек са относително малки, като се има предвид, че икономика управлявана почти 100% от блоквериги ще е много по-силна от сегашната. Тези пари ще са относително малко, сравнени с размера на икономиката, (примерно 5% ще отиват за базов доход), но ще позволяват по-сносен живот от този, който е възможен в момента на заплата.

                  Иначе идеята на блокверигата е да обхване 100% от населението и да няма необходимост от базов доход, но нищо не е идеално.
                  Last edited by Xman1; 15.01.2018, 03:12.

                  Коментар


                  • съни(тя),

                    идеята на блокчейна, която седи зад криптовалутите, е по-интересна.
                    Взеха да се намират много нови приложения на блокчейна... и на мен ми е интересно защо точно с валутите се е почнало. Може би защото 2008-2009 бяха най-мрачния период от началото на последната финансова криза.

                    - настоящата финансова система ще продължи да действа още доста време. Според мен се тества устойчивостта и функционалността на новата технология и може би това е идеята на първата криптовалута. Тази година стават 10 години от публикуването на бялата книга на Сатоши Накамото (без значение кой или кои стоят зад това име) и 9 години от старта на биткойн.

                    - блокчейна може да спести много разходи на хората и на банките, което предполага и много нови безработни, чиято работа ще се поеме от децентрализираната система (ако тя се приеме широко). Но още се тестват алгоритми, сигурност, скорост на транзакции, обем операции и т.н. Сегашната система е доста напред като скорост на обработка, обеми, сравнително добра сигурност, широко приета навсякъде от всички...
                    Точката на съпротива ще е овладяването на информацията за паричните потоци от страна на държавата и нейните органи, пряко заинтересовани от това. Не вярвам здравомислещ човек да си представи, че държавата ще остави хората да правят каквото си искат с парите си, и тя да не знае. Само следете регулациите последните 20 години - да не мислите, че държавите лесно ще се откажат от тях?
                    Ако държавите намерят начин за реализация на горното и съответно разрешат масово криптовалутите и плащания с тях, такива блокчейн системи могат да се спретнат, че автоматично де що има данъци, осигуровки, акцизи и кво ли не още, директно ще си влизат в бюджета. Работодателите ти превеждат заплатата, оттам директно всичко дължимо в бюджета (осигуровки, данъци), ти тръгваш да плащаш тук-там, и всичкото ДДС, акциз и т.н. - директно в бюджета (няма да чака търговеца), и т.н., и.т.н.
                    Така или иначе държавите са заинтересовани плащанията да стават все повече по електронен път, може блокчейна да е поредната крачка към това.

                    - проблема с лихвата и банкирането с частичен резерв в контекста на криптосите го описах малко по-долу

                    Изкуствен интелект, базов доход.... широко разпространена теза е, че роботите и изкуствения интелект отнемат работни места и хората ще се занимават с некви креативни занятия... а вече имало и проекти за облагане с данъци на роботите. Откъде иначе ще идват парите за базов доход? От креативните занятия на хората, които по принцип се занимават с по-некреативна работа и роботите им вземат хляба?

                    Чисто теоретично е възможно да се преодолее централизацията, въпросът е кой владее интернет и мощностите за работа с алгоритмите на блокчейна, с които трябва да се извършват операции за верифицирането на блоковете във веригата.
                    Last edited by Kildirim_Bei; 15.01.2018, 03:26.
                    Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                    ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
                      Или казваш,че още не си го прочел в бялата книга на Сатоши и нз точно как ще промени живота ни тая глупост неземна. Ти придаваш на блокчейна божествени свойства, което граничи с лудост ама брутална лудост. Интересно ми е как блокчейна ще предвижда бъдещето и по специално цената на стоманата след 5 години с 95% точност. Как определи тази вероятност или дрънкаш приказки на килограм колкото да не заспим. Разбирам да си спекулант и да цъкаш криптовалутки за пари, но ти говориш за парадигми ,бели книги, днк а не може на прост език да ни обясниш как ще стане това. Защото биткойна и блокверигата зад него е нищо повече от една глупост която не служи за нищо от това което ти си мислиш, че блокверигата ще острани политиците, чиновниците,мутрите и на свта ще властват пъпчивите ИТ зубари дето играят ден и нощ разни игрички и гледат японско.
                      По скоро имам предвид до 95% точност. Ако блокверигата знае всички минали поръчки и всички бъдещи планове за използването на стомана, разбира се че може да направи прогноза близо до 95%. Без блокверига такива стойности на прогнозиране са невъзможни, защото никой не иска доброволно да предоставя информация, на конкуренцията. В случая никой няма да предоставя информация, на друг "играч", а ще я предоставя на блокверигата, за да получи самият той прогноза... да речем производителя на стомана ще иска да знае какво е търсенето на стомана, но за да получи тази информация, ще трябва да предостави производствените си планове на блокверигата (по математически доказуем начин... т.е. няма да може просто да напише някаква цифра). Този който купува стомана, ще иска да знае цената след 2 години например, но ще трябва да предостави информация за собствените си планове... и така... блокверигата автоматично ще определя приблизително какво тъсене има и колко е предлагането, от което ще може да предвиди някакви приблизителни стойности. Тук не говорим за буквално предвиждане на бъдещето, но прогнозите могат да бъдат значително по-точни от в момента.

                      Блокверигата има потенциала да отстрани всички посредници, политиците, адвокатите, банкерите и тн. са посредници... за мутрите не знам, те мутрите са повечето нещо като "силните момчета на държавата"... т.е. въртят незаконния бизнес на държавата, за да не го въртят политиците директно. Разбира се има и други мутри, за някои хора мутрите са герои... питай ги. Примерно ако няма мутри и някой те набие... на кой плащаш за да му го върнеш... започваш безкрайни съдебни битки ли... или наемаш две мутри да го ступат?! Де да знам... мутрите можеби няма да изчезнат, поне в България сигурно винаги ще си съществуват. Някой беше казал, че мутрите били изчезнали напоследък... да бе да...

                      Коментар


                      • По-долу, пишете за банки, лихви, кредитиране в контекста на криптосите.
                        Но доколкото, блокчейн технологията се твърди, че е опит И за различен, и децентрализиран начин за прехвърляне на средства,
                        то въпросите са, по-скоро, в посока
                        - какво е бъдещето на настоящата финансова система
                        - доколко виртуалните пари и тоталното им навлизане ще бъдат решение и къде са точките на съпротива
                        - каква ще е ролята на лихвата в променената среда
                        Кредитирането днес с отрицателна лихва(реална практика за някои мулти компании) поставя повече въпроси, отколкото отговори, които дават икономическите теории
                        и още много, много въпросителни за бъдещето на изкуствения интелект, доходи или решение ли ще е базовия гарантиран такъв....
                        Но, по-генерално, ще успеят ли технологиите да преодолеят централизацията?
                        Last edited by съни(тя); 15.01.2018, 02:05.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                          Хмен, ще ми се подаръчето, все пак, да може лесно да се ...осребри ) при желание
                          За алткойните и биткойна, чета непрекъснато за проблеми при борсите им, вкл. кракен и койнбейса...отделно проблеми с преводи...
                          Мисля че Рипъл няма да е по-лесно да се осребри, от Лайткойн. Освен това Рипъл пак ще трябва от някоя борса да го купиш, на Койнбейс го няма, което ти оставя Кракен като вариант. Проблемите са само при Биткойн, заради високата цена на транзакциите, другите монети са ОК.

                          Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                          Интересно ми е, какви са твоите допускания за това КОЙ/Какво стои зад Сатоши?
                          Аз мисля, че няма значение кой е създателя на Биткойн, ако не беше Сатоши, щеше да е някой друг.

                          Коментар


                          • Хмен, ще ми се подаръчето, все пак, да може лесно да се ...осребри ) при желание
                            За алткойните и биткойна, чета непрекъснато за проблеми при борсите им, вкл. кракен и койнбейса...отделно проблеми с преводи...
                            Интересно ми е, какви са твоите допускания за това КОЙ/Какво стои зад Сатоши?
                            Last edited by съни(тя); 15.01.2018, 01:40.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                              Но пред широкото навлизане на криптосите в реалните разплащания има един за сега непреодолим проблем. Не съм видял ефективна система на кредитиране в крипто валути. Без кредит нито една система не може да работи. Въпроса е за да оцелеят как ще привлекат банките или как ще изградят собствени банки? За сега не съм видял нещо ефективно по въороса.
                              Няма и как да видиш, при положение, че криптовалутите са ограничени като количества.
                              Форковете създават нови валути, като корелацията не е точно 1:1 с родителя.
                              Да използваш кошница от валути.... не е ясен крайния резултат - и кредитополучателя, и кредитодателя може да изреват в определени случаи.

                              Лихвата (и особено капитализираната), както и банкирането с частичен резерв, са предпоставки за нарастване/намаляване на количеството пари, колкото системата сама реши, че ѝ трябват. Не забравяй също, че има и централни банки, които определят периодично правилата в системата.

                              Няма как да стане директно с криптосите.
                              Last edited by Kildirim_Bei; 15.01.2018, 01:26.
                              Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                              ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


                                Вече ти отговориха вместо мен.
                                Или казваш,че още не си го прочел в бялата книга на Сатоши и нз точно как ще промени живота ни тая глупост неземна. Ти придаваш на блокчейна божествени свойства, което граничи с лудост ама брутална лудост. Интересно ми е как блокчейна ще предвижда бъдещето и по специално цената на стоманата след 5 години с 95% точност. Как определи тази вероятност или дрънкаш приказки на килограм колкото да не заспим. Разбирам да си спекулант и да цъкаш криптовалутки за пари, но ти говориш за парадигми ,бели книги, днк а не може на прост език да ни обясниш как ще стане това. Защото биткойна и блокверигата зад него е нищо повече от една глупост която не служи за нищо от това което ти си мислиш, че блокверигата ще острани политиците, чиновниците,мутрите и на свта ще властват пъпчивите ИТ зубари дето играят ден и нощ разни игрички и гледат японско.

                                Коментар

                                Working...
                                X