IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    IvanTerziev - тези всичките които се хранят на готово от петрол, защото го имат на територията си ще са гладни..то вярно че мафията им ги краде сега но все пак ги държи живи а тогава няма въобще да ги поддържа и ще ги пратят където има за ядене.

    Ако имаш евтина енергия, нямаш никакъв проблем с яденето. На теб не са ти ясни основни неща.

    Проблемите на държавите с евтина енергия се дължат на глупавите им политици и ниската образованост на населението. Изобщо повечето проблеми на този свят, хората сами си ги причиняват и не са поради някакви обективни причини... особено това въжи за последните 50 години. Технологично света има възможност да изхрани всички и то по няколко пъти. Можеш да вземеш Китай за пример, въпреки че земеделието там не е изцяло автоматизирано, Китай произвежда повече храна отколкото потребява... а какво ще се получи ако се въведе цялата възможна автоматизация с днешните технологии?!

    При днешните технологии за земеделие, единствения ограничаващ фактор е енергията, нищо друго. Е разбира се и политическата воля, нещо да се направи в положителна посока, а не само да се краде и да се гледа запазването на властта.

    Дори може да се каже, че в днешно време работата на политиците е по скоро с всички средства да се опитват да запазят статуквото, а не да позволяват въвеждането на нови технологии. (виж примерно какво се случи с Юбер в България... вместо да се направи някаква регулация, ги изгониха... и сега "Бог да ти е на помощ", ако ти трябва спешно такси, в "натоварено време", ти сигурно не си в България разбира се, ти си в някоя уредена държавица и затова всичко "знаеш")
    Last edited by Xman1; 11.03.2018, 19:13.

    Коментар


    • IvanTerziev - тези всичките които се хранят на готово от петрол, защото го имат на територията си ще са гладни..то вярно че мафията им ги краде сега но все пак ги държи живи а тогава няма въобще да ги поддържа и ще ги пратят където има за ядене.

      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
        Златото е струвало най-малко по време на война. Ни се яде, ни се пие, в електрониката приложението му е нищожно. За разлика от измислените койни аз съм фен на златото. Но цената му е чисто психологическа. Много добре помня как преди 10 години от 800 $ за унция отиде на 1900. Без причина.
        Да отиде на 1900 ,без причина не съвсем. Виж колко е държавния дълг на САЩ когато златото е 800 долара и колкое сега . ЗЛАТОТО ВИНАГИ ИЗПРЕВАРВА СЪБИТИЯТА. когато нямаме златен стандарт. Но когато всички разберат че нещата са се скапали тотално. Тогава ще отишло на майната си и няма да можеш да си го позволиш.А дали струва най малко по време на война. Истината е точно обратната , но трябва да се гледаш отношението на акциите към златото или DJI , GOLD.
        Last edited by Todor Sabev; 11.03.2018, 16:17.

        Коментар


        • Импе, как разбираш, че златото ти е злато? По едно време притежавах инвестиционни монети. Запечатани са, ни мога да ги пипна, ни да ги оближа. Каква е гаранцията, че в тях вътре няма олово или волфрам да речем?
          Първоначално изпратено от supertrader
          ако от утре енергията стане много ама много евнина и лесна, то в други ден ще е война.
          И от къв зор?
          Мнението ми е погрешно и води до загуби.

          Коментар


          • MarginCall , ако от утре енергията стане много ама много евнина и лесна, то в други ден ще е война. Това са повече от един Китай хора които ще трябва да създават това което сега консумират и за нула време ще са освирепели от глад.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Фетиш е, но с хилядолетна история

              Биткойня и той може да стане такъв фетиш, но вероятността е 0.00001%.

              Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

              Златото Иване не е фетиш.

              Коментар


              • Идеята е ти също да го разбереш

                Дай да обсъждаме някакви по-реалистични хоризонти. Като примерно една седмица или три месеца. Кое държи цената си най-стабилно в продължение на такъв период?

                Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

                Паричков: без да ми се сърдиш, но мисля, че ти 2118 година ще си отдавна озъбен.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

                  Златото Иване не е фетиш.
                  Няма да кажа на никой купи злато щото ще спечелиш разбира се. Това не е инвестиция а още по малко инвестиция за хора дето очакват да направят удар. Но златото е злато. Не разбират хората смисъла на златото. Поради тази причина пренебрегват факта защо държавите купуват злато. И се концетрират в това че някой инвеститори или хора го купуват да го държат в трезор и обикновенните хора не виждат смисъл в това щото смятат това за вързани пари в трезор които не носят доходи.
                  Тука стои въпроса едно с разбирането на златото - друго с мащабното мислене.
                  Няма да коментирам и предполагам не вярваш.....на оня дето аха...и да се открие философскя камък и от олово да праиш злато...щото правиш сега диаманти. Да не говорим колко огромна е разликата между диамантите и златото.....Много филми е гледал...и то глвано детски.

                  Златото притежава уникални свойства и положение не сравнимо с никой друго нещо познато в нашата действителност.

                  Златото е сравнително ограничено - обаче не е твърде ограничено което е по ценното.
                  Златото е с уникални характиристики като метал - няма друг такъв . Не променя качествтаа си....уникален проводник...и се запазва с годините...еднороден метал и т.н.
                  Лесно се обработва...не може да бъде заменен в бижутерията от гледна точка на характеристиките си....щото няма подходяща алтернатива..използва се в електрониката и т.н.
                  Държавите притежават - огромни количества злато.

                  Всичко по горе го прави абсолютно единствената алтернатива ако някога се наложи парите да се обезпечат с нещо. И държавите - разбират това прекрасно. Ако беше много ограничено - нямаше да става за пари. Ако беше - неограничено - пак нямаше да става за пари. Ако го нямат държавите - няма да става за пари. Ако си променяше характиристиките или беше нееднородно - пак нямаше да става за пари. Всичката тая съвкупност от качества и положение правят златото - ЗЛАТО.
                  Тук не става въпрос за фешън, сентимент и т.н тука става въпрос за факти. А това че медиите преекспонират значението му...и дават грешни факти и причини за държането му...които наистина изглеждат смешни...и някой хора виждат в медиите и коментарите тея пълни глупости дето се говорят и съответно са склонни с лека ръка да пренебрегнат златото.

                  А то не може да се пренебрегне. Сега...дано казвам аз, никога да не се опре до златото - щото това може да ни е последния проблем ако това се случи. Обаче ако се случи катаклизъм...златото ще промени съдбата на притежателите му....а за новите кандидати за покупка ще е твърде късно.
                  Когато човек застрахова колата си или къщата си...той губи парите за застраховка....и някой умник от страни може да му се смее колко е прост да си дава парите за застраховка против земетресение като земетресение става веднъж на 50 години...или един Господ знае кога. И шанса е малък. Обаче земетресение - става. И ако стане....тоя който има застраховка ще си направи нова къща по хубава даже...а тоя който няма - ще загуби всичко и ще почне от нулата. Това е смисъла на златото.

                  Не може само заради ограничението на дадено нещо - то да се сравнява със златото. Това е тотално погрешно. Като сравненията с биткойна. Биткойна не може да се използва за пари в състояние на катаклизъм защото даже тоя който го е измислил не е имал това пред вид...само медиите раздухват сензации около това.
                  Необходимо е ресурса да не е краен борй ограничен...и освен това да е ограничен...+ това да го притежават държавите за да гарантрат парите.
                  За мен златцето може да се използва като довод за съществуването на Дядо Бог. Той го е измислил в момент на ебаси вдъхновението. Измислил го е основно за да служи за пари, което пък доказва, индиректно, че Дядо Бог е бил евреин. Златцето е с уникални физически свойства - чудовищно делимо, разтегливо, дизайнерски е барнато (всички са съгласни, че е секси), а на човекът е психически заложено да му се кефи, освен това е добро и на вкус - поне повече от кой да е друг метал, който съм пробвал.

                  Да - застраховка - тоже хубаво. Ако кажеш, ще ти застраховам къщата

                  Прав си, то се знае - неслучайно около например да кажем едни към 48% от инвестиционният ми портфейл са златце и сребърце и платинчичка.
                  Last edited by Императорът; 11.03.2018, 15:30. Причина: Златце, сребърце и платинчичка.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                    Импе, ти го даде този времеви хоризонт. Щом ще гледаме колко се е обезценил доларът за 100г. трябва на всичко да гледаме в тази времева рамка.

                    Давам ти около 99.99% вероятност, че през 2118г. биткойн няма да го има въобще.

                    Паричков: без да ми се сърдиш, но мисля, че ти 2118 година ще си отдавна озъбен.
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от MarginCall Разгледай мнение

                      И това, че има "качествена" разлика прави ли второто невъзможно?
                      Напротив, енергията винаги е безплатна. Преобразуването и не е. За сега. А утре? Колко енергия дава централата на въглища и колко ядрената? А ако утре завършат ядрения синтез - колко ще е разликата в цената?

                      За всички тези въпроси отговорът не е "дали", а "кога".
                      Освен това, има и други начини вселената да пре@бе хитрия ти план да спестяваш в злато. Не че на вселената и пука точно за твоите 30 грама, де.
                      Та, енергията е само единият начин. А какво ще кажеш за откриване на "философския камък". Тоест, преобразуване на олово в злато, по начин, който дори няма нужда от енергия. Или, пък, откриване на метод за ултра дълбок сондаж, при което се натъкват на няколко милиарда тона злато. Или построяване на база на луната, при което се оказва, че цялата луна е от злато. Или, ако утре се свържем с извънземните, които разполагат със златото, както ние с железния пирит. И още много, много...

                      Колкото до квантовия компютър - да ще го имаш само ти. Или най-вероятно китайската компартия.
                      Или може би си представяш как след като прочетеш новината, че е готов, тичаш до магазина под блока да си купиш един заедно с другите "баш-инвиститУри".
                      Абе, изобщо, за кой ли път се заклевам да не си губя времето с теб, ама пуста и логорея.
                      Е, както казах: мечтателството е безплатно - ся пък се размечта за философското камик. За месечината - аз пък съм чувал, че тя е от сиренце. Чувал съм и че цялата Стара планина тоже е направена от златце.

                      Губил си бил времето с мене - ами и аз мога да кажа същото тоже - ама - забавляваш ме... аз съм си мечтал за философското камик като съм бил на осем. Ти на колко си?
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                      Коментар


                      • Императорът - тези страхове че парите ще се обезценят са безпочвени, долара се обезценяваше но станаха велика държава..тук от 25 години не мърда и китайците ще ги изкупят с парцалите при положение че наливат на пазара само нискокачественна , краткотрайна и предимно менте стока.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                          Импе, ти го даде този времеви хоризонт. Щом ще гледаме колко се е обезценил доларът за 100г. трябва на всичко да гледаме в тази времева рамка.

                          Давам ти около 99.99% вероятност, че през 2118г. биткойн няма да го има въобще.

                          Това значи че залагаш $10000 на всеки мой $1. Приемам! Имам $10 за теб, очаквам след 2018та да изчезнеш от темата, както обикновено

                          Коментар


                          • Златото е струвало най-малко по време на война. Ни се яде, ни се пие, в електрониката приложението му е нищожно. За разлика от измислените койни аз съм фен на златото. Но цената му е чисто психологическа. Много добре помня как преди 10 години от 800 $ за унция отиде на 1900. Без причина.
                            Мнението ми е погрешно и води до загуби.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
                              Oт преди близо 20 години правят успешни опити за т.нар. трансмутация. Демек върху железен електрод се появяват медни атоми примерно, в елементарна електролизна вана. Има разни тунелни ефекти дето не сме много наясно как работят, и ядрото току изгубило някой друг протон.
                              Та, Императоре, за съжаление вече си станал от фанатиците, дето прибягват дори до насилие ако някой не се закълне в кеските. Отделно, че златото също е фетиш само за кичене и съхраняване в трезори.
                              Да се върнем на темата. Оня ден чукнаха 11 хиляди, днес ги гледам 8 и нещо. Що за пари са това? На ваше място би ме било срам изобщо да ги сравня с пари. Спекулативен актив да, но всеобщ еталон никога!

                              http://techworld.bg/%D0%BD%D0%B0%D1%...-%D1%8F%D0%B4/ доста противоречив експеримент, но за това се дудне от 1989 година. Та, не бързай да дърпаш уши, да не ти ги дърпат като остарееш.
                              Златото Иване не е фетиш.
                              Няма да кажа на никой купи злато щото ще спечелиш разбира се. Това не е инвестиция а още по малко инвестиция за хора дето очакват да направят удар. Но златото е злато. Не разбират хората смисъла на златото. Поради тази причина пренебрегват факта защо държавите купуват злато. И се концетрират в това че някой инвеститори или хора го купуват да го държат в трезор и обикновенните хора не виждат смисъл в това щото смятат това за вързани пари в трезор които не носят доходи.
                              Тука стои въпроса едно с разбирането на златото - друго с мащабното мислене.
                              Няма да коментирам и предполагам не вярваш.....на оня дето аха...и да се открие философскя камък и от олово да праиш злато...щото правиш сега диаманти. Да не говорим колко огромна е разликата между диамантите и златото.....Много филми е гледал...и то глвано детски.

                              Златото притежава уникални свойства и положение не сравнимо с никой друго нещо познато в нашата действителност.

                              Златото е сравнително ограничено - обаче не е твърде ограничено което е по ценното.
                              Златото е с уникални характиристики като метал - няма друг такъв . Не променя качествтаа си....уникален проводник...и се запазва с годините...еднороден метал и т.н.
                              Лесно се обработва...не може да бъде заменен в бижутерията от гледна точка на характеристиките си....щото няма подходяща алтернатива..използва се в електрониката и т.н.
                              Държавите притежават - огромни количества злато.

                              Всичко по горе го прави абсолютно единствената алтернатива ако някога се наложи парите да се обезпечат с нещо. И държавите - разбират това прекрасно. Ако беше много ограничено - нямаше да става за пари. Ако беше - неограничено - пак нямаше да става за пари. Ако го нямат държавите - няма да става за пари. Ако си променяше характиристиките или беше нееднородно - пак нямаше да става за пари. Всичката тая съвкупност от качества и положение правят златото - ЗЛАТО.
                              Тук не става въпрос за фешън, сентимент и т.н тука става въпрос за факти. А това че медиите преекспонират значението му...и дават грешни факти и причини за държането му...които наистина изглеждат смешни...и някой хора виждат в медиите и коментарите тея пълни глупости дето се говорят и съответно са склонни с лека ръка да пренебрегнат златото.

                              А то не може да се пренебрегне. Сега...дано казвам аз, никога да не се опре до златото - щото това може да ни е последния проблем ако това се случи. Обаче ако се случи катаклизъм...златото ще промени съдбата на притежателите му....а за новите кандидати за покупка ще е твърде късно.
                              Когато човек застрахова колата си или къщата си...той губи парите за застраховка....и някой умник от страни може да му се смее колко е прост да си дава парите за застраховка против земетресение като земетресение става веднъж на 50 години...или един Господ знае кога. И шанса е малък. Обаче земетресение - става. И ако стане....тоя който има застраховка ще си направи нова къща по хубава даже...а тоя който няма - ще загуби всичко и ще почне от нулата. Това е смисъла на златото.

                              Не може само заради ограничението на дадено нещо - то да се сравнява със златото. Това е тотално погрешно. Като сравненията с биткойна. Биткойна не може да се използва за пари в състояние на катаклизъм защото даже тоя който го е измислил не е имал това пред вид...само медиите раздухват сензации около това.
                              Необходимо е ресурса да не е краен борй ограничен...и освен това да е ограничен...+ това да го притежават държавите за да гарантрат парите.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

                                Не исках да хващам умишленно тая тема. До сега най общо говорех главно за биткойна и литкойна - щото ги мислят за валути. Не ми се влизаше в детайли за етериума, рипъла или йотата...понеже темата е много дълга и ти ако това не разбираш с парите....другото не виждам начин да го разбереш. Освен това мога да ти обясня схемата...на поне 20 такива глупости.....не съм ги броил тея за които знам много детайли. И за всяка отделно разказа е много дълъг. Така че сякаш не ми се занимава.

                                Аз се сещам що си толкова надъхан вероятно. Пълнят ти главата с глупости местните момчета които ви помагат да търгувате тея глупости щото вероятно нямате директен акаунт на някоя борса и ползвате тях....та те печелят бая от вашите транзакции...и за да сте под напрежение ви говорят разни истоии за светлото бъдеще.
                                Ама това е само предположение. Така че ако ти търгуваш на някоя директна борса и тея идеи ги знаеш от нета само....значи си самоубеден...не знам кое е по лошо ама няма значение.

                                Ако съм в настроние ще напиша за етериума или рипъла утре или кога мога ...ако има някой желание.

                                Само да ти кажа и обърна внимание ако можеш да мислиш къде е ключа за бараката - за неделя работа...например за етериума...това е фондация. Тя е нон профит. Тя обаче можеше да не е фондация....а компания...- ама е фондация. Те швейцарците много обичат - нон профит организациите....да им вярват. Ако платформата на етериум е уникална...и става за един милион неща...и вссеки в светлото бъдеще точно нея ще ползва...тея пичове можеха да си направят истинска компания...да съберет венчър капитал ( както събраха за ИСО ) ...и ако предлагат наистина уникална услуга ...тук клчовата дума е УНИКАЛНА...да я листнат след 5 години на борсата и да станат милиярдери ама АКО - услугата им наистина беше УНИКАЛНА. Само че те предпочетаха да съберат 20 милиона ли колко бяха и да продадат етери....после да дадат на някой да ги майнва....и да пуснат на борсата етера...и борсата за един месец да го вдигне с 10 000 процента. Не ти ли изглежда по яко? Отколкото да се занимават с истински ИПО на борсата и да убеждават акционери...в нещо което никак не е уникално.....и на практика може да го направи всеки....( включително в нашия търговски регистър има нещо подобно ако не знаеш ) Особенно като имаш пред вид...ако имаш малко информация и ти си в началото миньора....сметни как се става милиярдер за 3 месеца......даже за по малко. А всички видяха уникалността...след като това чудо скочи 10 хиляди процента...за два месеца...и повлече ей такива кат тебе.
                                Ей така се правят кинти. Не с глупости. Акции и т.н...

                                Та ако въпросната платформа на етериум беше уникална и те наистина вярваха че след 10 години всички само етериум ще ползват и даже нотариусите ще ги уволним..... - това можеше да бъде компания....и те можеха да направят тази система и да взимат такса за услугите...а не да продават койни на борсата на глупаци. Ама с глупаци се печели бързо...и лесно.

                                Или пък онея другите дяволи от рипъл....напечатали 200 милиярда...даже и на миньори не дават фандък....и бяха обещали ако свършат - пак да напечатат ( даже не ги и печатат - събират се и решават - прибрахме незнам си колко милиярда авансово за транзакции....да вземем да приберем още 1000 милиярда?....и хоп даже в системата на етериум може да гласуват - честно, прозрачно...сигурно и децентрализирано..............кво му е....що да не... Тая дума децентрализирано...е като мед и масло в ушите на опортюнистите. Конспираторите и т.н.
                                И за кво цялата работа? Щото с тяхната система ставало много бързо трансфера...ама видите ли не да взимаме такси....дори и малко...ами я да продаваме рипъли на борсата...та с тях да си плащаш транзакциите. Т,е да направят нов суифт. Само че ще плащаш не пари ами рипъли.

                                Я чакай бе рипъл...мъней грам...или уестърн юнион не праят ли съшото бе? Правят...ама що взимат високи такси? Еми щото имат хиляди офиси по света...с кво да издържат персонала..... А рипъл прай сметка да се намърда наготово без офиси...рипъли да продава. И кво и е на системата на уестърн юнион? Или пък банките на рипъл ще дадат пари.....алабалистики.

                                ей пак се разприказвах на пияна глава.,....
                                Гледам колко усилия полагаш да вкараш новостите в стария калъп и се чудя - не е ли по-лесно да почнеш да мислиш с главата си?
                                Успехът на криптото се дължи именно на това, че прави всичко по-лесно и достъпно. А ти какво - не било истинско, понеже можело без институции и посредници като банки, лицензирани борси и т.н. Както видяхме - и те фалират без проблем и зануляват.

                                ПП: провери даш с каква скорост и на каква цена прави трансфери - и пак ела да ми дадеш пример от старите схеми

                                Коментар

                                Working...
                                X