IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • биткойн или битхойн
    как по-добре ви звучи ?
    Не е препоръка

    Коментар


    • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение

      Дааа ..... Пълно щастие НЯМА!!!
      ИМА ИМА... Сега лисиците скимтят, че гроздето кисело... После са градинарите с лалетата...

      Простак съм Азъ - Непобедим !!!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

        Протоколите или технологиите понякога се сменят по-бързо и от компаниите.

        Вземи дискетите, бяха заменени от CD, после DVD, после флашки в рамките на има няма 10 години.

        Колко протокола USB имаш и стандарта?

        В момента, в който се появи нещо "уж" по-добро от биткоина то ще бъде наложено, а биткоина ще угасне за 2 месеца.
        Има уж "по-добри" от Биткойна, но той не умира. Нека все пак да не забравяме, че той е ЦАРЯ НА ДЖУНГЛАТА, с когото всички са длъжни да се съобразяват.

        Коментар


        • Добри Ютро!!!
          ииииииии Честит Първи Сняг!!! Bitcoin all-time high was $19,665.39 reached on Dec 16, 2017
          remember remember the fifth of november

          Коментар


          • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

            Протоколите или технологиите понякога сме сменят по-бързо и от компаниите.

            Вземи дискетите, бяха заменени от CD, после DVD, после флашки в рамките на има няма 10 години.

            Колко протокола USB имаш и стандарта?

            В момента, в който се появи нещо "уж" по-добро от биткоина то ще бъде наложено, а биткоина ще угасне за 2 месеца.
            То отдавна се е появило, ама той не гасне, че даже набира сили (капитал) така Туй не е само финтех.
            Last edited by redcretin; 30.11.2020, 20:28.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение

              Мнението ти е напълно погрешно, като тази констатация касае и следващия ти коментар. Биткойн е протокол и това е най-ключовата дума за него. Това не е компания, които може да осъмне в несъстоятелност, ако на пазара излезе по-силен конкурент. Веднъж установен, протокола много трудно бива заместен от друг за разлика от компаниите, където Yahoo е силен, но се появява Google и мача свършва. Протокол. Научете същността на биткойн преди да се упражнявате. Пример за протокол е IP. Не е най-съвършения, но е първи и се е наложил. В тази връзка, всякакви твърдения, че утре излиза нов койн и събаря биткойн са напълно смехотворни.
              Протоколите или технологиите понякога се сменят по-бързо и от компаниите.

              Вземи дискетите, бяха заменени от CD, после DVD, после флашки в рамките на има няма 10 години.

              Колко протокола USB имаш и стандарта?

              В момента, в който се появи нещо "уж" по-добро от биткоина то ще бъде наложено, а биткоина ще угасне за 2 месеца.
              Last edited by mathematician; 30.11.2020, 12:32.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от camaz Разгледай мнение
                Трудът, вложен при копаенето е голям и си има напълно реален еквивалент-цена на хардуер, електроенергия и т. н. Така че криптовалутите са си съвсем реален актив, макар и да съществува само под формата на електронни импулси из компютрите. То вече и много от "реалните" пари са си същите тези импулси и границата между тях почва да се заличава.
                Трудът рядко е еквивалент на нещо си.

                То не е лесно да копаш дупки предобед и следобед да ги зариваш. Пак е много труд - но е безсмислен.

                Десетките левове е обяснил кое прави "смислен" труда на биткоина за момента. Но в следващия момент може да е безсмислен.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от camaz Разгледай мнение

                  ..... Подобно е положението и с криптовалутите. Трудът, вложен при копаенето е голям и си има напълно реален еквивалент-цена на хардуер, електроенергия и т. н. Така че криптовалутите са си съвсем реален актив, макар и да съществува само под формата на електронни импулси из компютрите. То вече и много от "реалните" пари са си същите тези импулси и границата между тях почва да се заличава.
                  Като говориш за реален актив и го сравняваш с импулси... Голямата идея зад масовата цифровизация, не само на парите, е много простичка... Примерно, да отнемеш РЕАЛЕН актив от някой (златото е един от най-реалните активи, дори египетските пирамиди не могат да му се опрат), може да се окаже трудна и скъпа задача. За да ти отнема "реален" актив под формата на импулси, може да ми трябват само няколко секунди, фигуративно казано. И тогава мога да те направя НИКОЙ, мога да те върна в първи клас, мога да те нулирам тотално, може даже да направя, че не си жив, или дори, че не си се раждал. Чеквам едни флагчета в базата на ГРАО и системите на МВР, и си готов. Ако изтрия записите, теб въобще те е нямало за системата, ходи доказвай че си жив и си се раждал. Всички знаете за случаи, дето са с объркани ЕГНта, може да се влачиш с години по съдилища и пак да не можеш да направиш нищо. Едно ЕГН брат, и нямаш грам документ, нищо не можеш да направиш. Познавам двама приятели, минали по тоя път, не препоръчвам на никой.
                  И като говорим за нещо, минало през интернет, каквото и да било... който му трябва, ще разбере какво е било зарежи дийп нет, и не знам къв си нет, всичко е записано някъде. Welcome to the new world!
                  Last edited by Kildirim_Bei; 30.11.2020, 10:34.
                  Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                  ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
                    Импулса още не приключил.


                    [ATTACH=CONFIG]n3682622[/ATTACH]
                    цената се отблъсна от долната тренд линия на канала.

                    Click image for larger version

Name:	BTCUSDH4 3.png
Views:	1
Size:	7.7 КБ
ID:	3683915


                    Click image for larger version

Name:	BTCUSDH4 2.png
Views:	3
Size:	8.2 КБ
ID:	3683916

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение

                      Приликата между биткойна и златото е че и двете са ценни основно защото голяма маса хора са решили че са ценни, а не защото притежават някаква неотменима стойност. Тъй наречения network effect. Който го няма или е в много по-малка степен при останалите койни.

                      Ако си представим че златото беше открито за първи път днес, а не преди хиляди години, цената му щеше да е примерно $100/тройунция. Разликата между тези $100 и сегашните $1800 е именно благодарение на споделената масова илюзия че златото е ценно.
                      За сравнение на биткойна "реалната" му стойност не е $100, а $0 и масовата илюзия съществува само от 10-на години и съответно е доста по-крехка и уязвима. Но ако продължи още едни 50-100 години ще бъде почти невъзможно друг койн да го измести.
                      Позволете ми да не се съглася с горните разсъждения. Тук се пропуска най-важното нещо, а именно какво лежи в основата на даден актив, било то акции, пари в брой, злато и т. н. При всички тях това е количеството труд, вложено за изработката или получаването му. Още от зората на цивилизацията ни златото, среброто, скъпоценни камъни са се ценели основно поради тяхната рядкост и трудност за събиране/произвеждане и после заради красотата си. Примерно парченце сребро са го разменяли за една овца, защото труда за отглеждане на овцата е примерно равен на труда за изработката та среброто. И това е било валидно докато е имало само метални пари. С хартиените държавата си присвоява правото да замени метала с нещо по-евтино за производство, но и да наказва други, решили да печатат пари. Тук системата вече се крепи на доверието. Златото няма как да поевтинее драстично, защото трудът вложен за добива му е много голям. Златната руда е със съдържание няколко грама на тон. Няма как да преработиш пет тона руда, да получиш една унция злато и да я продадеш за 100 $. Подобно е положението и с криптовалутите. Трудът, вложен при копаенето е голям и си има напълно реален еквивалент-цена на хардуер, електроенергия и т. н. Така че криптовалутите са си съвсем реален актив, макар и да съществува само под формата на електронни импулси из компютрите. То вече и много от "реалните" пари са си същите тези импулси и границата между тях почва да се заличава.

                      Коментар


                      • Имам основания да вярвам, че блокчейн и криптовалутите в топ 10 са подкрепяни от банкерите още от самото начало, просто зад силните им критики през последните 3-4-5 години, е стояла усилена работа за тестване и имплементиране на технологията по отношение на точност, бързодействие и сигурност. Естествено се следят и реакциите на стадото и се правят регулациите . Много финтех стартъпи са подкрепяни именно от тях. Блокчейна им върши идеална работа за намаляване на персонала/разходите и оттам увеличаване на печалбите. Иначе приказките за крайния брой койни и т.н. са мантра за балъци.
                        Те като решат нещо, го правят. Пример: как накараха света да приеме кредитните карти? От личен опит, преди 15тина години аз не исках кредитна карта, щото не ми трябваше според мен. Просто има ли думичката кредит някъде, колкото и да е, вече трябва да мислиш и за него. Мислех, че дебитната върши идеална работа. Но работата ми беше свързана с доста пътувания навън, и като ми отказаха няколко пъти хотелска резервация и не можех да взема рентакар, зорлем си изкарах и почнах да я ползвам. Първо за това, после и другаде. Кво да правя? Така те вкарват в пътя, вероятно и тук ще стане така.
                        Last edited by Kildirim_Bei; 30.11.2020, 07:59.
                        Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                        ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                          А защо тогава ай-пито не се търгува......
                          Преди време пуснаха още няколко милиарда ай пита, търгувайте ги...

                          Дет се вика и те са краен брой, и те свършват.....
                          IPv4 адреси се търгуват в момента. Ако знаеш колко запитвания получавам за една клас C мрежа.

                          Понеже продължавате със старите критики, ето отговора на Fidelity. Надявам се, че поне на тях ще повярвате. Някой беше дал примера как някакъв Нобелов лауреат сгрешил, но когато Blackrock, Fidelity, JP Morgan, Citigroup, обикновени милиардери като Питър Тийл, Джак Дорси са на различно мнение, може би е добре да се запитате кой греши в случая.
                          Fidelity Digital Assets, digital assets, bitcoin, bitcoin custody, trade bitcoin, digital cash

                          Коментар


                          • А защо тогава ай-пито не се търгува......
                            Преди време пуснаха още няколко милиарда ай пита, търгувайте ги...

                            Дет се вика и те са краен брой, и те свършват.....

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

                              Не съм казал че няма да работи.

                              Казах, че копачите и фермите няма да си изхвърлят копачките, нито производителите на копачки ще спуснат кепенците.

                              Казах, че най-вероятно ще се насочат към копане на нещо друго. И това може да срути доверието в биткоина, след като уж бил краен брой.

                              Да биткоина може да е един и да има краен брой, но като него може да има още хиляди.

                              Което е и разликата със златото - ценен, рядък метал, които има 2-3 "дубликата" - сребро, платина.
                              Мнението ти е напълно погрешно, като тази констатация касае и следващия ти коментар. Биткойн е протокол и това е най-ключовата дума за него. Това не е компания, които може да осъмне в несъстоятелност, ако на пазара излезе по-силен конкурент. Веднъж установен, протокола много трудно бива заместен от друг за разлика от компаниите, където Yahoo е силен, но се появява Google и мача свършва. Протокол. Научете същността на биткойн преди да се упражнявате. Пример за протокол е IP. Не е най-съвършения, но е първи и се е наложил. В тази връзка, всякакви твърдения, че утре излиза нов койн и събаря биткойн са напълно смехотворни.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от ria2020 Разгледай мнение

                                Проблема е , че системата е прекалено енергоемка , което прави транзакциите бавни и скъпи .... Биткойна в сегашното си състояние няма как да стане пълноценна валута , а ще си остане инструмент за спекула , колкото и да разправят, че се работело по оптимизирането й , въпрос на време е да изчезне .... Бъдещето принадлежи на криптовалутите , това е вън от съмнение , но няма да е биткойна със сигурност ...
                                Само най-лудите фанатици твърдят че биткойна може да бъде пълноценна валута. Да, използва се основно за спекула и от хора които го приемат като цифрово злато. Да твърдиш че ще изчезне щото бил само за спекула е като да твърдиш че казината ще изчезнат щото хората губят пари в тях

                                Коментар

                                Working...
                                X