IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

    1996
    Процесите през 1996 не се случват рязко от днес за утре, а си имат дълга предистория. Не се повтарят по няколко пъти през годината. Доста по-сложни и комплексни са. Най-малкото трябва висш държавен апарат, а не примерно някоя "банда от reddit".

    Коментар


    • Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение

      Аз не съм видял богати хора тук. В това число включвам и себе си. А относно истински богатите българи ще кажа, че повечето от тях дължат състоянието си на някакви схеми при участието на държавната власт. Почти всички са кръгла нула от към обща култура и каквито и да е иновации, като това заключение намира подкрепа в размера на настоящия БВП на глава от населението. Ако бяха умни, щяхме да сме много по-богата държава
      Да не ти кажа какви мульовци и жалки андрешковци са, когато “покоряват” чужди пазари, щото сега са поогладнели и се опитват това да правят. Ама не е толкова лесно, колкото беше, когато им раздаваха куфарчетата.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

        Каква стойност съхранявам, ако не знам дали утре ще се събудя със 100 лв. в джоба или с 80 лв. понеже се е случил някакъв срив от 20%? И дали тези 80 лв. след 1 месец няма да са спаднали до 50 лв.
        1996

        Коментар


        • Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение

          Пълни глупости. Биткойн е протокол. Най-важната характеристика на протокола е неговата временна устойчивост. И за разлика от компаниите, които лесно си заминават при появяване на нова компания, която предлага по-добър продукт, първия по време протокол остава въпреки появяването на протокол с по-добри характеристики. IP е протокол. След него има десет по-добри протокола, но нито един от тях не го е заместил. Железопътните релси също са вид протокол. Но днес никой не замества наличните релси с техните технически характеристики с нови, които са функционално по-добри. Протоколът много, ама много трудно бива заместен от друг. При компаниите е точно обратно - днес имаш Myspace, утре идва Facebook. Днес е PanAm, утре тази компания е в несъстоятелност.
          Временна устойчивост се дължи не на факта, че нещо е протокол, а колко струва подмяната му. Ако се появи нов по-добър протокол и преминаването към него е евтино, а ползите от новото са изключително големи. И хората видят смисъл към преминаването към него ще го направят и стария протокол ще бъде много бързо забравен. А новия ще се наложи за нула време.

          IP е протокол - той върши доста полезни функции и IPv4 е малко старичък и ограничен. Съответно преминаването към друг протокол не е толкова лесно. Защото този е разпространен много, има го на милиарди устройства. И няма как да стане подмяната им за една вечер. Затова и измислиха съвместим протокол, който да няма ограниченията на предния - новия е IPv6. И може да се ползват и двата. Старите устройства ползват стария, новите устройства могат да ползват и двата.

          Както и подмяната на железопътните релси не е лесна работа.


          Сега някой измисля по-нов протокол - примерно шиткоин. Колко труднa ще е подмяната на биткоина с новия протокол шиткоин?

          Отговор: два клика.


          Точно 2 клика отне и при разделянето на биткоина на голд коин и там още 2-3 дето се пръкнаха от него.

          https://en.wikipedia.org/wiki/Bitcoin_Cash
          https://en.wikipedia.org/wiki/Bitcoin_Gold


          В случая имаме доста конкуриращи се коини базирани на един протокол (блок чейн). За сега побеждава най-стария. Но и другите шават и мърдат и като има свободни пари и те растат.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

            Напротив - богатите хора са богати не само с пари, но и с много свободно лично време, което се чудят къде и как да пропилеят. Едно време например са го пилели по голф игрища, а сега някои го пилеят по социалните мрежи. Защо? Ами защото така им харесва - въпрос на лични предпочитания.

            Аз например го пилея по няколко различни направления, едно от които са и форумите. Пилея го обаче и в различни хобита . например Моделизъм. Дал съм над 100к в долари в разни радиоуправляеми самолети, хеликоптери, коли, лодки или дронове. Имам десетки такива от всеки един модел - буквално са задръстени с тях три големи помещения от по 30-40 квадрата.

            Имам хоби и в компютрите и сървърите. Няма да повярвате, но лични (а не на фирмата) имам поне 50 сървъра, работни станции и лаптопи. Всичките работят и всичките правят нещо хей така за мой кеф, харчейки по над 1500 лева ток на месец.

            Имам хоби и по възобновяемите енергии. Кой от вас например е закопал под земята над 400 000 лева под формата на сондажи и няколко километра тръби и маркучи?

            Имам хоби и в чистата електроника и микроелектроника. Създал съм дори специална лаборатория, която е натъпкана по рафтовете с всякакви електронни компоненти - хиляди видове по стотици бройки от всеки вид. Дето се казва - от пиле мляко. Сядаш и започваш да запояваш каквото ти хрумне, и всеки един желан от тебе компонент или някаква измерителна апаратура вече ги има в лабораторията.

            Имам хоби и по промишлените контролери, които също се прескачат при мене под път и над път. Например парното ми се управлява от 9 промишлени контролера, като схемата със стотици датчици на налягане, температура, дебит по кръговете и т.н. съм си я конструирал сам. Софтуера също си го написах сам. Имам дистанционен контрол и логване на около 40 различни параметъра.
            Матеев, ти си българският вариант на Никола Тесла.
            Ако се беше родил в някоя развита западна икономика, сега сигурно щеше да имаш световно-известни проекти и изобретения като на Мъск...
            ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

              В живота ми се е случвало по една или друга причина да срещам сериозно богати хора. Никой от тях не прекарва часове в интернет форуми. Само във форума на Инвестор има по няколко такива във всяка тема. Живи и здрави и умножавайте богатството.
              И аз се зачудих, тоя уж бил милионер в крипто, а по цял дава акъл по форумите... че и у бгмама е почнал масирана реклама на криптосите.
              ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

              Коментар


              • Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение
                Искам да питам защитниците на биткойна,как така в момент на кризи бил съхранявал стойност.На това ли му викат съхранение на стойност или нещо бъркам.А най интересното е,че математици не вярват в цифри.Аз не съм математик и съм по склонен да повярвам на цифрите.Ако бъркам в сметките моля да бъда поправен.

                Цена GOLD 1.3.2020г. open 1591.66 close 31.03.2020 1576.24 спад 0.94%

                SP 500 към същите дати 2973,35-2581,83 спад 13%

                BTC 8597.25-6427.40 спад 25%
                Нормално е да има по-голям спад. Сравни им пазарните капитализации и колко ликвидни са. А защо не сравниш и цените, една година по-късно?
                За момента, биткойн съхранява стойност при локални кризи, но с разрастването на фондове като Грейскейл и други институционални инвеститори, тази волатилност ще намалява.

                Коментар


                • мента е биткойна
                  Не е препоръка

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                    Високата волатилност за някои хора е недостатък, но за други тя е преимущество, защото им дава шанса бързо да спечелят пари, ако знаят как да го направят.

                    Не знам защо сте започнали да критикувате Биткойна, след като го нямате и сте дошли тука само да си чешете клавиатурите. Въпросът вече го обсъждахме - ако някой човек е богат и има излишни пари, то тогава той си прави ПОРТФЕЙЛ ОТ РАЗЛИЧНИ ИНВЕСТИЦИИ с цел ДИВЕРСИФИКАЦИЯ, и Биткойна естествено че ще намери място в този портфейл с някакъв малък процент.

                    Ако портфейла е добре балансиран с различни антикорелиращи финансови инструменти, то когато един от тях пада, друг се повишава, и като цяло портфейла има много по-ниска волатилност от инструментите в него.
                    Еми защото това е форум и всеки има право да чете и пише,а не само тези с излишните пари.Тезата за това,че биткойна съхранявал стойност май
                    нещо няма много аргументи.
                    Иначе всеки е свободен както иска да си харчи излишните пари
                    "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                      Високата волатилност за някои хора е недостатък, но за други тя е преимущество, защото им дава шанса бързо да спечелят пари, ако знаят как да го направят.

                      Не знам защо сте започнали да критикувате Биткойна, след като го нямате и сте дошли тука само да си чешете клавиатурите. Въпросът вече го обсъждахме - ако някой човек е богат и има излишни пари, то тогава той си прави ПОРТФЕЙЛ ОТ РАЗЛИЧНИ ИНВЕСТИЦИИ с цел ДИВЕРСИФИКАЦИЯ, и Биткойна естествено че ще намери място в този портфейл с някакъв малък процент.

                      Ако портфейла е добре балансиран с различни антикорелиращи финансови инструменти, то когато един от тях пада, друг се повишава, и като цяло портфейла има много по-ниска волатилност от инструментите в него.
                      Волатилноста е нож с две остриета.То и при гейм стоп имаше волатилност,някои спечелиха други още се надяват да спечелят.Никога не си спечелил докато си още в казиното.
                      "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение
                        Искам да питам защитниците на биткойна,как така в момент на кризи бил съхранявал стойност.На това ли му викат съхранение на стойност или нещо бъркам.А най интересното е,че математици не вярват в цифри.Аз не съм математик и съм по склонен да повярвам на цифрите.Ако бъркам в сметките моля да бъда поправен.

                        Цена GOLD 1.3.2020г. open 1591.66 close 31.03.2020 1576.24 спад 0.94%

                        SP 500 към същите дати 2973,35-2581,83 спад 13%

                        BTC 8597.25-6427.40 спад 25%
                        Високата волатилност за някои хора е недостатък, но за други тя е преимущество, защото им дава шанса бързо да спечелят пари, ако знаят как да го направят.

                        Не знам защо сте започнали да критикувате Биткойна, след като го нямате и сте дошли тука само да си чешете клавиатурите. Въпросът вече го обсъждахме - ако някой човек е богат и има излишни пари, то тогава той си прави ПОРТФЕЙЛ ОТ РАЗЛИЧНИ ИНВЕСТИЦИИ с цел ДИВЕРСИФИКАЦИЯ, и Биткойна естествено че ще намери място в този портфейл с някакъв малък процент.

                        Ако портфейла е добре балансиран с различни антикорелиращи финансови инструменти, то когато един от тях пада, друг се повишава, и като цяло портфейла има много по-ниска волатилност от инструментите в него.
                        Last edited by Mateev; 13.02.2021, 02:16.

                        Коментар


                        • Искам да питам защитниците на биткойна,как така в момент на кризи бил съхранявал стойност.На това ли му викат съхранение на стойност или нещо бъркам.А най интересното е,че математици не вярват в цифри.Аз не съм математик и съм по склонен да повярвам на цифрите.Ако бъркам в сметките моля да бъда поправен.

                          Цена GOLD 1.3.2020г. open 1591.66 close 31.03.2020 1576.24 спад 0.94%

                          SP 500 към същите дати 2973,35-2581,83 спад 13%

                          BTC 8597.25-6427.40 спад 25%
                          "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

                            Каква стойност съхранявам, ако не знам дали утре ще се събудя със 100 лв. в джоба или с 80 лв. понеже се е случил някакъв срив от 20%? И дали тези 80 лв. след 1 месец няма да са спаднали до 50 лв.
                            Свиква се с ежедневната волатилност, която я има винаги и навсякъде. Ако си бизнесмен и имаш бизнеси за милиони, можеш да сметнеш, че всяка една секунда губиш или печелиш десетки хиляди левове само от дребното клатене на валутните курсове. В началото се шашкаш, а после свикваш и не обръщаш никакво внимание. Не се ядосваш на загубите, но и не се радваш на печалбите.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

                              Каква стойност съхранявам, ако не знам дали утре ще се събудя със 100 лв. в джоба или с 80 лв. понеже се е случил някакъв срив от 20%? И дали тези 80 лв. след 1 месец няма да са спаднали до 50 лв.
                              Това са уместни въпроси, но всеки нов актив преминава през волативност в първите си години. Статистиката сочи, че при биткойн тя намалява с всяка следваща година. Когато market cap стане 10 трлн. долара, волативността ще е същата, като тази на златото. Но ако погледнем фактите, ще видим, че в рамките на 99.99% от последните 12 години вложението в биткойн не е довело до загуби. Тоя процент не лош, нали?

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

                                В живота ми се е случвало по една или друга причина да срещам сериозно богати хора. Никой от тях не прекарва часове в интернет форуми. Само във форума на Инвестор има по няколко такива във всяка тема. Живи и здрави и умножавайте богатството.
                                Аз не съм видял богати хора тук. В това число включвам и себе си. А относно истински богатите българи ще кажа, че повечето от тях дължат състоянието си на някакви схеми при участието на държавната власт. Почти всички са кръгла нула от към обща култура и каквито и да е иновации, като това заключение намира подкрепа в размера на настоящия БВП на глава от населението. Ако бяха умни, щяхме да сме много по-богата държава

                                Коментар

                                Working...
                                X