IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не ззнам защо обсъждате само двете крайности:
    1. Биткойна се срива до нула
    2. Биткойна става с цена 1 милион, при което всички пари на света се превръщат в биткойни

Има обаче и трети, много по-вероятен сценарий - Биткойна започва неограничено дълго време да се движи в някакъв диапазон, както е при всички други FOREX валутни двойки. Да, този диапазон ще е широк поради присъщата висока волатилност, но това не пречи този сценарий да се реализира с много висока вероятност.

Има една математическа задача, което е много интересна. Задачата е следната:
    1. Имаме актив, който в миналото е демонстрирал само ръст нагоре над 50 000 пъти.
    2. Този актив може да се срине до нула във всеки един момент от бъдещето, като тези моменти са равновероятни
    3. Въпросът е каква е вероятността този актив да си удвои текущата стойност

За да решим тази задача трябва да съобразим има ли ограниечеие на цената отгорв. Да, има такова и то е 1 милион USD за 1 биткойн. При такава цена всички пари на света ще се превърнат в биткойни. И след като точките от 50к до 1м са равновероятни, то тогава с 50% вероятност ще се достигне до половината от бъдещия потенциален път, а именно до 475к. Със 75% вероятност ще се достигне до половината от 475к, а именно до 237к. Със 87.5% вероятност ще се достигне до 119к и приблизително с 90% вероятност ще се достигне до 100к.

Та те това е бъдещата цел за тези, които все още се назландисват - удвояване на днешната инвестиция с вероятност 90%. Как си мислите - струва ли си да се рискува? Който разбрал - разбрал.

С нарастване на цената ще намалява и вероятността за печалба, като на ниво 475к вероятността ще падне до 50% - тоест ще стане чист хазарт. Дотогава обаче си струва да се инвестира в Биткойн, защото инвестицията средностатистически има ПМО (положително математическо очакване).

Коментар

• Първоначално изпратено от r22 Разгледай мнение

Писал съм и преди- има известни прилики със златото- трудно се добива, с много разходи, невъзможно да се добие много на веднъж, и много мераклии да го притежават. Също почти никакво практическо приложение, до известна степен съхранение на стойност и прехвърляне на средства. Но разликите са, че златото е такова от 10 хил години, като стойността му се запазва относително постоянна спрямо инфлацията, докато при криптосите нещата не са така.
      Това не е отговор на въпроса ми. Що е балон?
      Ти заговори за графики. Подсказка. Намери графика на себстойността на Биткойн. Приблизително, естествено. Ток, машинки. Труд, амортизация, наем.
      И я наложи, върху търговска графика.

Коментар

Писал съм и преди- има известни прилики със златото- трудно се добива, с много разходи, невъзможно да се добие много на веднъж, и много мераклии да го притежават. Също почти никакво практическо приложение, до известна степен съхранение на стойност и прехвърляне на средства. Но разликите са, че златото е такова от 10 хил години, като стойността му се запазва относително постоянна спрямо инфлацията, докато при криптосите нещата не са така. Експлозивно напомпване на цената- от центове преди 10 години до почти 100 хил долара, етера от 80 усд през декември 19-та, до 4900 след по-малко от 2 години. Така че е много вероятно да бъде изоставено или да се спихне след време. За мен е по-скоро като луковиците, много е вероятно да има и същата съдба. Едно е сигурно- докато има мераклии да дават пари за виртуални монети, цената ще расте. След това- като всяка друга пирамида.
        И да губи се от него. Мой познат при инвестирани 40к лв до момента е над 10 хил загуби. Щото прави глупости, но резултата е на лице. Аз си копая с моята машина, вече съм на 50% + от инвестирания капитал, признавам ако не бях толкова скептичен щях да съм на 500%+ ама, колкото толкова.
        Докато банките преливат от пари и почти всички банки се чудят как да те накарат да си вземеш парите (дали с отрицателни лихви, такси и т.н) - цената ще е само нагоре
        Има доста хора (вкл. и в България) с мноогооо, с мноогооо пари (100 млрд. само в банките, колко под душеците не се знае ), които си имат всичко - острови, яхти, злато, акции, картини, диаманти, луксозни къщи. Те могат да живеят с 10% от парите си като царе, но няма какво да правят останалите 90% - те просто не им трябват. Тук идва Биткойн, който може да поеме част от тези "излишни" пари... Биткойн е "твърдата" пара на Елита, Той е замислен за тях.
        Ето част от тях:
        https://www.buybitcoinworldwide.com/treasuries/
        99% от тях няма да си продадат Биткойна срещу напечатани от нищото хартийки (те дори не се печатат а се зареждат цифри в някой комп на централна банка), без никакво покритие.
        Last edited by better; 18.12.2021, 12:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от SKP Разгледай мнение

Би ли дал определение/дефиниция за балон? Или просто кажи, какво е според теб.
          Писал съм и преди- има известни прилики със златото- трудно се добива, с много разходи, невъзможно да се добие много на веднъж, и много мераклии да го притежават. Също почти никакво практическо приложение, до известна степен съхранение на стойност и прехвърляне на средства. Но разликите са, че златото е такова от 10 хил години, като стойността му се запазва относително постоянна спрямо инфлацията, докато при криптосите нещата не са така. Експлозивно напомпване на цената- от центове преди 10 години до почти 100 хил долара, етера от 80 усд през декември 19-та, до 4900 след по-малко от 2 години. Така че е много вероятно да бъде изоставено или да се спихне след време. За мен е по-скоро като луковиците, много е вероятно да има и същата съдба. Едно е сигурно- докато има мераклии да дават пари за виртуални монети, цената ще расте. След това- като всяка друга пирамида.
          И да губи се от него. Мой познат при инвестирани 40к лв до момента е над 10 хил загуби. Щото прави глупости, но резултата е на лице. Аз си копая с моята машина, вече съм на 50% + от инвестирания капитал, признавам ако не бях толкова скептичен щях да съм на 500%+ ама, колкото толкова.

Коментар

• Първоначално изпратено от щурец Разгледай мнение
            Единствената "игра" , в която (почти) няма губещи...
            Има и сега, скъсяващите.
            Ще има и в бъдеще, паникьорите. Или нуждаещите се от свеж капитал, дребни/средни инвеститори.

П.П. И алчните прасета/ливъриджи/, които винаги губят,

Коментар

То хубаво, ама изкарайте графиката на луковиците за първите 10-тина години, на дот ком балона за първите няколко години, да видим как е в сравнение с биткойна. Иначе съм съгласен, не му пречи да стигне и милион, обаче един път ще думне яко надолу, и вероятно необратимо.
              Би ли дал определение/дефиниция за балон? Или просто кажи, какво е според теб.

Коментар

• Единствената "игра" , в която (почти) няма губещи...

Коментар

• То хубаво, ама изкарайте графиката на луковиците за първите 10-тина години, на дот ком балона за първите няколко години, да видим как е в сравнение с биткойна. Иначе съм съгласен, не му пречи да стигне и милион, обаче един път ще думне яко надолу, и вероятно необратимо.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
                    Трябва да си голЕм карък за да губиш в такава "игра"
                    Трябва да си голям карък, за да губиш в такава "игра"

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение

Това нещо е едно нищо. Бих го нарекъл виртуална игра със стотици или може би вече хиляди разноцветни жетончета и зарчета, с които дори тоалетна хартия от магазина не можеш да си купиш, ако ти се приходи по голяма нужда.
                      Та толкоз за криптовалутите.
                      Могат да ви занулят за часове,НО въпросът е дали искат.
                      И с долари не можеш да си купиш тоалетна хартия. И с британски паунди. Че и със швейцарски франкове. С йени пък, да не говорим. Някъде може,и да те съжалят като те видят, и да ти вземат еврата. Но ще е, с много молене.

П.П Първо теб ще занулят. Това отдавна са го решили.
                      Last edited by SKP; 16.12.2021, 20:48.

Коментар

• Трябва да си голЕм карък за да губиш в такава "игра"
                        Click image for larger version

Name:	btc3.jpg
Views:	1
Size:	26.8 КБ
ID:	3845873

Коментар

Ти може и да не можеш, ама аз си купувам квото ми кефне
                          И аз, почти всеки ден. но скъсиките не могат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение

Това нещо е едно нищо. Бих го нарекъл виртуална игра със стотици или може би вече хиляди разноцветни жетончета и зарчета, с които дори тоалетна хартия от магазина не можеш да си купиш, ако ти се приходи по голяма нужда.
                            Та толкоз за криптовалутите.
                            Могат да ви занулят за часове,НО въпросът е дали искат.
                            Ти може и да не можеш, ама аз си купувам квото ми кефне

Коментар

Така може. Да кажем Иванчо преди 2-3 год чува за за Биткойн. Пълнят му главата, че е пирамида, вижда как от 20 к отива на 8к, после на 4к....После мин год. вижда, че тва нещо отива към 20к и си вика "ааа влизам с 10к". Не ги пипа 1 год. Влиза си в порфейла/борсата дет ги държи и вижда, че са станали 25к. Това е реален пример за хора, които лично съм ги съветвал. Никой, пак повтарям НИКОЙ, досега не е продал и все искат да ме черпят. Пак питам как може да губЯТ от нещо, което всяка година отива само "нагоре" ?
                              Извинявай, но ти поправих поста. За да сме честни, не е всяка година. Но първо ще вземат всички пари, на излъганите камилчета, които са влезли на къси. Те дори не знаят принципа на късата позиция. В този инструмент.
                              Аз лично очаквам, от догодина пролетта, да се потвърди, началото на корекцията. Но къси няма да влизам. Просто ще касирам.

Коментар

• Evolution of Bitcoin - Full Documentary 2017

Коментар

Working...
                                X