If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Да, това питам , някой има ли вкарани такива данни, май беше приложение 5 или 6? И защо е вкарана сумата на тегленията от борста а не печалбата? Точно това ме кара да мисля че най-вероятно банките подават тази информация към НАП.
Въпрос относно търговията с криптоси и НАП: Днес вече декл. по чл 50 - доходи на физически лица в достъпна с предварително попълнени данни в сайта на НАП. Виждам обаче, вкарали са ми сумата от това което съм теглил от една бг борса като доход?! Дали банката е подала информацията или борсата не знам, но интересното е че е подадена не печалбата а това което съм теглил, не е отчетено сумата за покупка на крипто. Някой има ли подобна ситуация?
Въпрос относно търговията с криптоси и НАП: Днес вече декл. по чл 50 - доходи на физически лица в достъпна с предварително попълнени данни в сайта на НАП. Виждам обаче, вкарали са ми сумата от това което съм теглил от една бг борса като доход?! Дали банката е подала информацията или борсата не знам, но интересното е че е подадена не печалбата а това което съм теглил, не е отчетено сумата за покупка на крипто. Някой има ли подобна ситуация?
Като схема, да. Но говорех за съществуващите кредити в рубли. Нови, едва ли ще отпускат.
Вероятно това, а и други неща ще се случат, преди евнтуално да се разреши официалното разплащане, с Биткойн или друго крипто.
Каквато е темата.
П.П. Почнали са вече. https://blitz.bg/ikonomika/ikonomist...ews872417.html
В Русия едва ли ще мине номера, понеже вдигнаха лихвата с 20%.
Вероятно има предвид схемата на кредитните милионери, използвана широко у нас през 96-а-97-а. Взимаш заем от банката в левчета, обръщаш веднага в долари, след 1 седмца долара се качи двойно, а лихвата за тва време е незначителна, обръщаш половината доларчета в левчета и си плащаш кредита, а другата половина- за кефчета.
Като схема, да. Но говорех за съществуващите кредити в рубли. Нови, едва ли ще отпускат.
Вероятно това, а и други неща ще се случат, преди евнтуално да се разреши официалното разплащане, с Биткойн или друго крипто.
Каквато е темата.
П.П. Почнали са вече. https://blitz.bg/ikonomika/ikonomist...ews872417.html
Вероятно има предвид схемата на кредитните милионери, използвана широко у нас през 96-а-97-а. Взимаш заем от банката в левчета, обръщаш веднага в долари, след 1 седмца долара се качи двойно, а лихвата за тва време е незначителна, обръщаш половината доларчета в левчета и си плащаш кредита, а другата половина- за кефчета.
Уффф. Ти я разреши, пък да видиш, колко бързо баните и бизнеса, ще си намерят решение.
Но пък засега е по-изгодно, бизнеса да си плати чуждестранните кредити, в рубли.
Кеф, а? Да си взел 5млн.$ в рубли. Пък да върнеш 2. А да продавааш, в $.
"Допълнително разрешената" нали трябва да се използва? За да бъде "използвана" нали първо трябва да бъде купена? Като тръгне да купува изключително спекулативен актив, нали цената литва до небесата? Стейбъл - а не става аи няма нищо общо с Биткойн и ти предполгам го знаеш.
Уффф. Ти я разреши, пък да видиш, колко бързо баните и бизнеса, ще си намерят решение.
Но пък засега е по-изгодно, бизнеса да си плати чуждестранните кредити, в рубли.
Кеф, а? Да си взел 5млн.$ в рубли. Пък да върнеш 2. А да продавааш, в $.
Коментар