Ако приемем че с някаква магическа пръчка биткойните и т.н придобият функцията на пари, то те ще станат безинтересни за всички които са ги купили с цел спекула, тъй като функцията им като средство за обмяна ще ги разграничава от дтугите класове активи като акции бондове стоки
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеДругия проблем е че койните са неудобни за търговия, може би само за търговия в интернет но и тя е просто модно явление и е започнала да намалява въпреки статитиките за възходяща тенденция при нея. Търговията със стоки на живо си има неотменими преимущества за купувача а търговията по интернет не е нещо ново защото търговия по пощата е имало още откакто има създадени пощи..дали ще са куриери също не е по различно.
С това си изказване, просто уби всичките ми детски мечти...
А аз си мислех, че моловете ще изчезнат заради Интернет... то се оказало само временна мода... колко тъжно отивам да скърбя...
Да очакваме ли срив на Амазон и другите онлайн магазини, след като модата отминавала вече?!
Между другото само да отбележа, аз съм фен на живото пазаруване, но в България продавачите се държат, все едно си най големия досадник на света и ако след едночасово разглеждане не си купиш нещо са готови да те убият. (всъщност дори да си купиш нещо, пак са в лошо настроение, ако се забавиш повече от 5 минути)Last edited by Xman1; 04.01.2018, 19:52.
Коментар
-
Money - между другото тезата че парите са обезпечени със заем е неточна, защото и потреблението влиза в сметката. Западните банкери ще го разберат това но твърде късно при намаляващи потребители. Те всъщност се досетиха и поискаха внос на потребители отвън, обаче нещо не им се получава.D.Y.F-091066
Коментар
-
pinoccio - чисто хипотетично ако биткойн стане пари и измести всички пари никой няма да го използва защото не го притежава а трябва да продаде нещо за биткойн за да сдобие с койни. Това обаче е невъзможно защото притежателите на койни няма да му го купят това нещо а ще си стискат койните, те са малко на брой и не могат да консумират много продукти. Другия проблем е че койните са неудобни за търговия, може би само за търговия в интернет но и тя е просто модно явление и е започнала да намалява въпреки статитиките за възходяща тенденция при нея. Търговията със стоки на живо си има неотменими преимущества за купувача а търговията по интернет не е нещо ново защото търговия по пощата е имало още откакто има създадени пощи..дали ще са куриери също не е по различно.
Липсва какъвто и да било чисто иновативен основен момент при тези "пари". Въобще никой от койните няма да оцелее, нито един от днешните койни. Работи само схемата че парите трябва да са заем и новите койни които могат да оцелеят също трябва да бъдат заем. Отказа от златните пари е необратим и тези койни които ги имитират нямат приложение, не могат да се наложат.Last edited by supertrader; 04.01.2018, 19:29.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Archanious Разгледай мнениеГледам в борсите които се регистрирах, че за да сменя дадена криптовалута в друга трябва да продам тази която имам в биткойн и после да купя другата. Няма ли начин да конвертна директно без да минавам през биткойн тоест едната за другата. Върпосът ми е главно за Криптопия. Някои валути ги няма в тази борса и трябва да се направи трансфер в друга борса а биткоин транзакциите са скъпи и не е удобно. Не съм много навътре в криптотърговията и тука има по компетентни хора за това питам за съвет. Благодаря предварително.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Тази волатилност е следствие на шума от инвеститори, хора, които вкарват много пари в очакване за печалби. Спекулата в момента надвишава функцията на биткойна като разплащателно средство. Когато нямаше инвеститорски интерес, биткойнът си седеше мирно и кротко и служеше за разплащане. Сега се е превърнал в рисков актив. Ако бъде признат за средство за разплащане, не само от неговитв фенове, то тази волатилност ще изчезне. Но правителствата наливат вода в мелницата на спекулантите, като говорят за всичко друго, но не и за биткойна като пари. Нищо не пречи и на дедовия ми да бъде пари, стига той да е достатъчно надеждно средство. Така че аргументите на противниците на биткойна са необосновани от гледна точка на разбирането на начина, по който функционират парите. Най-малкото рипълът показва достатъчно жизненост в защита на тезата за този вид пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
Ами как ще се избегнат тогава такива девиации в цената десетки проценти нагоре надолу
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Ами нали той затова се бори - срещу централизацията на банката. Нали това е неговият фундамент - децентрализирана счетоводна книга, а не преместване от единия крачол в другия на централната банка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнениеPinoccio a биткойн не трябва ли да има нещо като центр банка за да изпълнява някаква функция като пари
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
И да до-обясня.
Когато взимаш пари на заем от банката, тези пари банката ги създава в момента, в който ти дава заема. Банката не чака някой да донесе "пари", за да може да ти даде на тебе на заем. Парите, които взимаш преди това не са съществували. Те се раждат от кредита, който взимаш и са покрити с твоето обещание, което банката приема и държи като свой актив (твоето обещание като актив на банката е под формата на заем, който стои отляво в баланса на банката - активи). Парите, които получаваш са обещаие на банката и стоят отдясно в баланса на банката като пасив на банката. Когато плащаш дълга си, парите изчезват (с изключение на лихвата).
По принцип, това се смята за хипер-сложна материя, едва ли не някаква мистериозна алхимия. Но всъщност не е толкова сложно.
Който се интересува какъв е механизмът може да погледне темата за създавенето на прите в България.Last edited by pinoccio; 04.01.2018, 18:06.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
Това е Telegram канала им: https://t.me/radixDLT
https://www.youtube.com/watch?v=lVSl5J3-TNQ
https://www.youtube.com/watch?v=eydlgbb-D1Q
За покупки е още раничко..
Коментар
Коментар