IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Cryptocurrency mining puts electrical grid of small Washington state county 'to the test'

https://www.google.co.uk/amp/s/www.c...-the-test.html

The cryptocurrency craze is helping many people rake in money, but it is also putting pressure on the electrical infrastructure of a small county in Washington state.

"Our infrastructure is actually being put to the test. We're full," Ron Cridlebaugh, the Port of Douglas County economic development manager, told CNBC's Michelle Caruso-Cabrera on Thursday.

Electricity in Washington state is considerably cheaper than in most places in the U.S. The average electricity price per kilowatt in the state is 4 cents.
    The national average is 7 cents

Коментар

• Имай предвид, че резервите се създават чрез придобиване на активи от ЦБ, обикновено ДЦК, защото са най-сигурни.

Ако не през ДЦК, как? С ипотечни облигации ли?

50% резерв.

Може и 100%, при което ЦБ ще трябва да поеме целия риск. Според мене не е удачно.

Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      Money - КУ са през ДЦК, такива не трябва да има въобще. Ако оперират при 50% резерв, те ще трябва да си го възтановят за да отпуснат нов кредит - условно, това просто ще оскъпи кредита, което е нормално за да се ограничи кредитната експанзия.Те могат да бъдат задължени и при 90 процента резерв да оперират но това е просто излишно. Простата математика показва че при 50% резерв няма да има никакъв цикъл на кредитна експанзия и последващо свиване до нула на кредитирането, на този резерв естественно ще получат лихва близка до тази която дават за депозит с разлика в промили - така спестените пари ще произвеждат още пари плюс 5-те процента с които банката да финансира бюджета. Това нещо се знае много добре - отлично и не се прави за да имат по голяма власт и да упражняват ПРОИЗВОЛ, това е причината да не се е случило. Цикли и кризи няма - те ги правят, управляват и привилегироват избраните в кризите.

Коментар

• крайно време беше да им светне лампата на управляващите по света (особено китай), че доларите са вестници, пирамидата си е пирамида, НО един огромен ресурс се хвърля като енергия, за да се развива тази крипто понци схема... енергия, която не се съхранява и при спиха няма да остане и помен от нея...пардон ще останат твърдите частици и CO2 емисии в атмосферата на планетата ни.... ще се окаже, че няколко години сме топлили поляните, и горили въглищата за тоя дето духа.

не се заяждам, но се чудя китайците как не се усетиха по рано...но и там лакомията за гущери е водеща.
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение

Бат Марине, таз шизофренична мисъл, която си цитирал я отдавам единствено на болката в душата ти тия дни.
          Иначе не бих схванал от позицията на какъв производител на блага човешки си я постнал.
          Няма болка. Вече ми все тая на къде ще ходи Биткоина, изминалата година ми донесе приходи от Биткоин за каквито не съм и мечтал!!!
          Първия ми сел ордер е на 20.000$ (17.000 Евро) а следващия на 25.000$, а ако тръгне да пада под 8.000$ ще купувам, така че ......
          remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

Дано да ги закрие всичките...
            Хаха, хитряга, ще купуваме евтини копачки и ще падне трудността...
            Демек китайците ще ни подарят бизнеса си на нас.
            Само Етер държеше цена досега, покрай всеобщата паника. Вероятно заради предстоящия сплит. Сега гледам и той се очервил яко... явно дребните тарикатлъци минават до време.
            Мнението ми е погрешно и води до загуби.

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
              Китай започва офанзива срещу "копачите" на bitcoin

Дано да ги закрие всичките...

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                Max Keiser‏ @maxkeiser 4 ч Преди 4 часа

Keep in mind, Buffett has never created or invented anything in his life. Converting insurance premiums into long term equity positions via $BRKA is a profitable business model, but a Rhesus monkey could do same. His comments regarding #Bitcoin are worthless. #Ignore

ГолЕм смях.Като е толкова лесно,защо не го направи друг?За койните нима не е така-елеметарна програмка,будалите копат ,а ти се гушиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение

Keep in mind, Buffett has never created or invented anything in his life. Converting insurance premiums into long term equity positions via $BRKA is a profitable business model, but a Rhesus monkey could do same. His comments regarding #Bitcoin are worthless. #Ignore

Бат Марине, таз шизофренична мисъл, която си цитирал я отдавам единствено на болката в душата ти тия дни.
                  Иначе не бих схванал от позицията на какъв производител на блага човешки си я постнал.

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
                    Американският милиардер и инвеститор Уорън Бъфет заяви пред ..........

remember remember the fifth of november

Коментар

• Xman1, ако тази групичка ми предложи койни, а не бизнес пакети, мога и да се навия: http://www.youtube.com/watch?v=aogCFMoi7ZI

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
                        Американският милиардер и инвеститор Уорън Бъфет заяви пред CNBC, че сегашната лудост при биткойна и другите криптовалути няма да свърши добре.

„По отношение на криптокомпозициите по принцип мога да кажа със сигурност, че това ще свърши зле", каза председателят и главен изпълнителен директор на Berkshire Hathaway. „Кога ще се случи сривът или как - не знам", добави той в интервюто.

Човекът, който се счита за „дясната ръка“ на Бъфет, Чарли Мънджър, също вижда много врява, но малко смисъл в криптовалутите.
                        Ми супер ... поне на едно място няма да си навре гагата !

Коментар

• Американският милиардер и инвеститор Уорън Бъфет заяви пред CNBC, че сегашната лудост при биткойна и другите криптовалути няма да свърши добре.

„По отношение на криптокомпозициите по принцип мога да кажа със сигурност, че това ще свърши зле", каза председателят и главен изпълнителен директор на Berkshire Hathaway. „Кога ще се случи сривът или как - не знам", добави той в интервюто.

Човекът, който се счита за „дясната ръка“ на Бъфет, Чарли Мънджър, също вижда много врява, но малко смисъл в криптовалутите.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
                            Еми мислех да се включа ама докато се наканя и той се обезцени с 40%. Рипълите с 45%. Правиха ми цигански номера по борсите, изобщо отношението е като да пазаруваш от мафията.

Айде на кеските, 500 милиарда, неска има утре няма!

В момента пускам мой си стартъп, и ми е достатъчно интересно.

Не ща някой да ми вярва. Криптовалутите НАИСТИНА ме интересуват. Само че размислих да ползвам етери за смарт контрактите в проекта ми. Ще ползвам hyperledger. Поне 100 пъти по-добро е. Казвам го като професионалист в програмирането и пряко заинтересован в криптосите.
                            От кески койн се отказах засега.

Не ме интересуват хората. Всеки има глава на раменете и пари в джоба да си ги харчи за квито иска глупости.
                            Кескихойна на колко се продава днес ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

Той човека ти постна коментар от преди 2 месеца, не 2 години.

След 2 месеца ще е пак същото, пак ще обясняваш, който се бил включил на време и тн.
                              Еми мислех да се включа ама докато се наканя и той се обезцени с 40%. Рипълите с 45%. Правиха ми цигански номера по борсите, изобщо отношението е като да пазаруваш от мафията.

Сега му е времето, преди да са започнали да се включват стотици милиони хора... докато потребителите са все още под 100 милиона... защото с всеки скок нагоре възможностите за бъдещ растеж намаляват, понеже населението на Земята не е безкрайно много и няма да е особено изгодно да се включиш последен. Всъщност най вероятно когато ти се решиш да си купиш Биткойн, повечето от нас отдавна ще са го продали. То и в момента възможноста за растеж на оригиналния Биткойн е по-малка отколкото на някои от алт. монетите. Можеш да си стоиш и да се вайкаш колко бил паднал Биткойна някога и че това пак щяло да се случи. Разбира се, че ще се случи, както се случва и с всичко останало на този свят. Да речем хората предвиждат още откакто съществува цивилизацията "края на света".
                              Айде на кеските, 500 милиарда, неска има утре няма!

Явно живота ти не е много интересен, след като се притесняваш от всеки малък неуспех, защото единственият начин за успех е неуспеха, ако човек се страхува от това, няма никакъв шанс за какъвто и да било напредък.
                              В момента пускам мой си стартъп, и ми е достатъчно интересно.

Ще ти кажа, защо имаш проблем, защото ако не те интересуваха криптовалутите нямаше да пишеш толкова много в тази тема, а ако те интересуват, какъв е смисъла да не участваш по никакъв начин. Защо не цениш времето си, то струва пари... има къде по-полезни неща от това да обясняваш, на криптофеновете, че били пирамида. Накрая като дойде някоя монета истинска пирамида (като Onecoin например) вече никой няма да вярва и всички ще се е набутат.
                              Не ща някой да ми вярва. Криптовалутите НАИСТИНА ме интересуват. Само че размислих да ползвам етери за смарт контрактите в проекта ми. Ще ползвам hyperledger. Поне 100 пъти по-добро е. Казвам го като професионалист в програмирането и пряко заинтересован в криптосите.
                              От кески койн се отказах засега.

Хората просто няма да правят разлика, че едното го казва IvanTerziev, а другото Xman1. Те ще са прочели толкова много твъдения, че криптовалутите са пирамиди, че на нищо няма да вярват, дори когато им се казва за истински пирамиди, а такива има сред монетите и не са една.
                              Не ме интересуват хората. Всеки има глава на раменете и пари в джоба да си ги харчи за квито иска глупости.
                              Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
                              Китай започва офанзива срещу "копачите" на bitcoin
                              Предният път като забраниха койните и паднаха 2 пъти. Много добра новина, дано пресекат хабенето на ток колкото за една държава. Тука ни гонят за Евро незнам си кой, пък ония бълват газове с милионите тонове! И то без грам полза.
                              Last edited by IvanTerziev; 11.01.2018, 19:24.
                              Мнението ми е погрешно и води до загуби.

Коментар

• Money - КУ са през ДЦК, такива не трябва да има въобще. Ако оперират при 50% резерв, те ще трябва да си го възтановят за да отпуснат нов кредит - условно, това просто ще оскъпи кредита, което е нормално за да се ограничи кредитната експанзия.Те могат да бъдат задължени и при 90 процента резерв да оперират но това е просто излишно. Простата математика показва че при 50% резерв няма да има никакъв цикъл на кредитна експанзия и последващо свиване до нула на кредитирането, на този резерв естественно ще получат лихва близка до тази която дават за депозит с разлика в промили - така спестените пари ще произвеждат още пари плюс 5-те процента с които банката да финансира бюджета. Това нещо се знае много добре - отлично и не се прави за да имат по голяма власт и да упражняват ПРОИЗВОЛ, това е причината да не се е случило. Цикли и кризи няма - те ги правят, управляват и привилегироват избраните в кризите.

D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X