Имам основания да вярвам, че блокчейн и криптовалутите в топ 10 са подкрепяни от банкерите още от самото начало, просто зад силните им критики през последните 3-4-5 години, е стояла усилена работа за тестване и имплементиране на технологията по отношение на точност, бързодействие и сигурност. Естествено се следят и реакциите на стадото и се правят регулациите . Много финтех стартъпи са подкрепяни именно от тях. Блокчейна им върши идеална работа за намаляване на персонала/разходите и оттам увеличаване на печалбите. Иначе приказките за крайния брой койни и т.н. са мантра за балъци.
Те като решат нещо, го правят. Пример: как накараха света да приеме кредитните карти? От личен опит, преди 15тина години аз не исках кредитна карта, щото не ми трябваше според мен. Просто има ли думичката кредит някъде, колкото и да е, вече трябва да мислиш и за него. Мислех, че дебитната върши идеална работа. Но работата ми беше свързана с доста пътувания навън, и като ми отказаха няколко пъти хотелска резервация и не можех да взема рентакар, зорлем си изкарах и почнах да я ползвам. Първо за това, после и другаде. Кво да правя? Така те вкарват в пътя, вероятно и тук ще стане така.
Те като решат нещо, го правят. Пример: как накараха света да приеме кредитните карти? От личен опит, преди 15тина години аз не исках кредитна карта, щото не ми трябваше според мен. Просто има ли думичката кредит някъде, колкото и да е, вече трябва да мислиш и за него. Мислех, че дебитната върши идеална работа. Но работата ми беше свързана с доста пътувания навън, и като ми отказаха няколко пъти хотелска резервация и не можех да взема рентакар, зорлем си изкарах и почнах да я ползвам. Първо за това, после и другаде. Кво да правя? Така те вкарват в пътя, вероятно и тук ще стане така.
Коментар