Първоначално изпратено от SPART
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнениеЗад Тесла стоят едни голи очаквания и надежди ...... кат ' зад биткойня ......... Не знам какво събитие ще стане и какво ще се случи , но наближава времето в което акциите и ще се срутят най малко до 500 $..... (сега е 850
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
Обади се на човека с поршето-тесла да ти даде линковете на Дън-фонда.Разгледай ги внимателно и виж дали не пребързваш с изводите!
Впрочем аз ги имам - косвено от него - и всеки друг може да ги намери през гугъла.Дават доста Тема за Размисъл.
Коментар
-
Не съм гледал дефиницията за "технически анализ", но според мен работи ако задълбаеш сериозно и комбинираш различните му разновидности... доста може да се научи от Матеев според мен в тази насока. Човекът е врял и кипял в тази сфера и според мен доста точно описва много от нещата.
Що се отнася до това какво ще стане с биткойна и аз съм от хората, които го виждат много нагоре в дългосрочен план защото "виждам" неща, които много ми допадат. Давам си сметка, че други хора "виждат" друго и това е съвсем в реда на нещата. Няма как да знам какво ще стане в бъдещето затова играя със сума, която мога да си позволя да загубя и имам план как да действам при различни сценарии.
От там нататък времето ще покаже ...Last edited by Mr.Profit; 13.01.2021, 18:34.Keep going ...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеТехническият анализ работи само защото хората се водят по него и реагират спрямо него. Ако разбираш от технически анализ ще знаеш как ще реагира пазара. Това при положение, че няма никакви новини и нищо не се случва покрай тази акция както и няма опции които влияят на цената и както вчера примерно се случи със SOLO. А Тесла е реална компания, с реална дейност и на тоя етап няма никаква опасност да фалира - демек да занули инвеститорите. Криптото може да ги занули много бързо ако го забранят примерно
Коментар
-
Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнениеСистематичното следване на "тренда" също дава случайни резултати бе значение на какви индикатори са базирани сигналите.
Впрочем аз ги имам - косвено от него - и всеки друг може да ги намери през гугъла.Дават доста Тема за Размисъл.
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Естествено че НЕ работи техническият анализ. И това вече е доказано през годините.
Принципно на всеки един пазар се откриват модели (графични форми) които се повтарят когато скенерите се настроят до 60-70% съвпадение.
Но тези повтаряеми модели нямат никаква прогнозна стойност и всеки един опит за построяване на търговска стратегия върху тези модели винаги дава случайни резултати около 50% вероятност при статистическа грешка 1-2%. Тоест ПМО не може да бъде извлечено.
И за всичко това си има напълно логично обяснение. Пазарите от гледната точка на консуматорите на ликвидност са ефективни и се движат на случаен принцип. Във всеки един момент стотици хиляди автоматизирани системи следят движенията на цените и търсят различни модели. Дори и някъде да се появи минимална възможност тя мигновено бива изконсумирана от най-бързите системи които първи са я засекли.
Систематичното следване на "тренда" също дава случайни резултати без значение на какви индикатори са базирани сигналите.
Който не вярва в тези мои твърдения нека продължи да си блъска главата и да губи пари. Рано или късно ще му дойде акъла.Last edited by alphaomega; 13.01.2021, 18:17.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Няма Логика златото с неговата Хилядолетна история да е 15 пъти по-евтино от неква софт-хард измишльотина на 10-на години!
А техническия анализ съм проверил и верно "не работи" - само дето всеки тренд при екстремум счупен с минимум 0,382 заминава близко до Вечните Ловни Полета в рамките на 20-ина средно години.И за справка Никей от 80-те години (контритайте ме с Насдак след дотком балона,че чак скоро излезе над тогавашния хай,но то това и важи за доу след 1935 г.)
Тук според сценария ще е като на бфб-то от 2008 г. и за Бъдеще ще е дословно същото - суспендиране на търговията.За бфб-то ще споделя по натам в съответната тема за да не спамя тука.И понеже споменах златото в началото да кажа, че то засега е далеч от 1270,а битата стинка е много близо до 25950.Всеки сам да си прави Сметката..Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
- 1 like
Коментар
-
Техническият анализ работи само защото хората се водят по него и реагират спрямо него. Ако разбираш от технически анализ ще знаеш как ще реагира пазара. Това при положение, че няма никакви новини и нищо не се случва покрай тази акция както и няма опции които влияят на цената и както вчера примерно се случи със SOLO. А Тесла е реална компания, с реална дейност и на тоя етап няма никаква опасност да фалира - демек да занули инвеститорите. Криптото може да ги занули много бързо ако го забранят примерно
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеДа ви кажа и още нещо, в което всеки един закоравял притежател на биткойни дълбоко вярва. Предвид факта, че бъдещето е на криптовалутите, можем още от сега да твърдим, че високата волатилност в цената на биткойна спрямо долара например не е волатилност на биткойна, а ВОЛАТИЛНОСТ НА ДОЛАРА.
Звучи като виц, но много хора вярват, че е самата истина. Тоест биткойна си е стабилен, а световните валути са нестабилни и волатилни спрямо него.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Биткойна можеше да се сравни с лалетата само ако нови такива можеха да се получат почти без пари, както е при лалетата. Да, ама копачите на биткойн всъщност ги получават прекалено скъпо. Всеки един нов изкопан биткойн струва на копачите горе долу колкото му е истинската цена към момента на изкопаване - десетки хиляди долари за електроенергия минус например 10%. Да, копачите се сдобиват с евтини биткойни, но само МАЛКО ПО-ЕВТИНИ, и винаги това е било така.
В момента в който даден копач се сдобие със своя биткойн (или части от него), то той автоматично се превръща в Buy & Hold инвеститор, но пак повтарям - той е дал живи пари за този биткойн, малко по-малко отколкото ако си го беше купил на борсата. Така че биткойна съдържа в себе си милиарди живи пари, и отношението на притежателите към него не е отношение като към голи цифри, а отношение като към живи пари, надеждно защитени с криптиращи алгоритми.
Към днешна дата всеки един притежател на биткойн има само една единствена дилема - сега ли да осребри койните си на цена 35-40 000 долара, или след 3 години, ако дойде дълбока корекция. Няма я дилемата да си загуби парите - има само дилема дали ще чака по-малко или повече (3 месеца или 3 години) до достигането на цена от например 100 000 долара. Продаването на ниска цена по време на една евенруална дълбока корекция не влиза в сметките на никого, освен на паникьорите.
Или корекцията ...е просто една черна линиика на мониторчето ......
Ще продават и хоро ще играят ..... като единствената мисъл ще е колко ПО МАЛКО ДА ЗАГУБЯТ ..... а не че ще загубят .....
Богаташчета , като теб , може и да им е през дедовия за 10 -15 000 $ ....Но масовия криптар се е набутал навислоко ....СЪС ЦЕЛ ...
Да Удари Кьоравото ......
Да ..да .....ама не ......... Представи си какво бутане ще настане за излизане през малък изход ...... при влизане на тигър в стая пълна с хора .........
А иначе ...сметки без кръчмаря .....всеки си прави .............
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнениеТехническият анализ не работи при Биткойн и няма смисъл да му се обръща голямо внимание. Няма никакви работещи модели. Проверил съм го отдавна.
Повечето хора , неможещи да работят с гореспоменатите методи , казват .... ''ТОВА НЕ РАБОТИ '' ..... а правилното е ''ТИ НЕ МОЖЕШ ДА РАБОТИШ С ТЯХ '' .........
А и съм те срещал и при Желев и в Инстата ... Ти не търгуваш , на база това което отричаш . Ти търгуваш с роботчета и автоматизирани системки ...........
Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнениеТука всичко е политика и психология.
Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнениеЦената се движи от това което се случва по света.
Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнениеСпоред настроенията на тълпата.
Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнениеИнвеститорите явно го възприемат като дигитално злато и подобно на истинското злато цената нараства в условия на криза и спада когато нещата се нормализират.
Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнениеНо естествено след всяко голямо движение има и корекция.
След колко голямо движение ...идва корекция ..
Като при Тесла ....
Като при EUR/USD .....
Техн . анализа и Вълновата Теория ...... могат да отговорят с добър процент вероятност ...... Само че трябва наистина годинИ да си го проверявал ............
..
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеДа ви кажа и още нещо, в което всеки един закоравял притежател на биткойни дълбоко вярва. Предвид факта, че бъдещето е на криптовалутите, можем още от сега да твърдим, че високата волатилност в цената на биткойна спрямо долара например не е волатилност на биткойна, а ВОЛАТИЛНОСТ НА ДОЛАРА.
Звучи като виц, но много хора вярват, че е самата истина. Тоест биткойна си е стабилен, а световните валути са нестабилни и волатилни спрямо него.
Дори не звучи като виц - безсмислено е. Преди години един приятел така се беше объркал като теб в понятията и казваше: като слизам надолу, аз всъщност се качвам надолу, когато става студено - всъщност се качва температурата, но с обратен знак...
Коментар
-
Хубаво си визуализираш някакви си 100 000 долара - приятно е да си мислиш такива неща - разбираемо. Но защо не разгледаш и обратният, неприятният вариант биткойна да занули? Защо си го изключил като опция освен че защото личните ти предпочитания са такива?
Освен това ме напушва смях като чета как пишеш че съм правила някакви неща, които отново съществуват само и единствено в болното ти въображение, докато реалността е съвсем съвсем различна.
- 1 like
Коментар
Коментар