IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Уважаеми журналисти,

    Казвам се Виктория Йосифова-Кънева и ви пиша относно поредния случай на ексрадиране на български гражданин в САЩ. Както всички останали случаи, за които чухме в последните години и този път човекът е невинен. Гражданинът е мой баща и аз се чувствам длъжна да разкажа неговата история, защото, както каза приятелката на Желяз Андреев преди по-малко от година, всеки един български гражданин може да е на негово място.

    Росен Йосифов е задържан под стража на 11.12.2018г по искане на САЩ за екстрадирането му. Обвиненията на Прокуратурата на САЩ са за участие в организирана престъпна група с цел измама и пране на пари. А сега да ви разкажа какво разбират под тези термини господата американци.

    Йосифов е регистрирал търговско дружество в България с основна дейност покупко-продажба на виртуални валути през 2015г. Оттогава упражнява тази търговска дейност на територията на Република България и има хиляди клиенти. Ще си позволя още веднъж да подчертая, че според българското законодателство въпросната дейност е нормална, легална и не изисква лицензиране.

    На 11 декември 2018г., в 06.30ч сутринта, на вратата на семейното ни жилище се звъни и именно баща ми отваря. Още преди да му кажат каквото и да било, полицаите му слагат белезници и започват да се държат с цялото ми семейство все едно са най-страшните престъпници. Не позволяват на майка ми и сестра ми да излязат от стаята дори, не разрешават на никой да се обади по телефона, камо ли на адвокат. Българските следователи са придружавани от лица, представени ни като агенти на Тайните служби, които си позволяват да претърсват жилището наравно с българските си колеги. Никой не връчва нито на Йосифов, нито на семейството му заповед за арест, обиск, или какъвто и да е друг документ, даващ им правото да нахлуят в жилището им. След обстоен обиск, продължил повече от 5 часа, изземат всички компютри, мобилни устройства и пари (лични спестявания на семейството), дори кредитни и дебитни карти. След като извеждат Йосифов от жилището, същото се повтаря и в офиса на фирмата му на ул. Любляна, откъдето изземат всички компютри, цялата касова наличност на фирмата, заплатите на служителите и пари на клиенти. В шок от случващото се, решаваме да отидем до офиса и именно там намираме подхвърлена в целия хаос от претърсването заповед за задържане и претърсване, както и протоколи за иззетите от там вещи. В постановлението на Върховна касационна прокуратура пише: „След задържането Росен Йосифов да бъде настанен в помещенията на ОС „ИН“ Сектор „Арести“ – София, бул. „Г.М. Димитров“ 42“.

    На следващия ден ни извикват в съда за първото дело, а именно за мярката за неотклонение. Преди делото адвокатите ни се запознават с документите, изпратени от САЩ. В тях надълго и нашироко прокурорът на щата Кентъки описва криминалните деяния на 14 румънски граждани. Оказва се, че един от тези 14 румънци, е бил клиент на фирмата на Йосифов. А според Американските власти Йосифов е бил съучастник на тези румънски граждани и им е помагал „да изперат“ средствата си, придобити от криминална дейност. Според обвинителния акт, издаден от Министерство на правосъдието на САЩ, въпросните румънски граждани са измамили американски граждани, като са публикували фалшиви обяви за продажба в интернет аукциони. С така придобитите пари, румънските граждани в САЩ са си закупили Биткойни (виртуална валута) именно там. И така, един от румънските граждани се появява в офиса на фирмата и продава тази стока. Имайки предвид, че фирмата има клиенти от цяла Източна Европа, това не се струва подозрително нито на собственика й, нито на служителите. Румънският клиент започва да пише имейли до фирмата, че иска да продава още Биткойни, и от фирмата му отговарят, както на всеки клиент.

    Ще оставя на вас да намерите връзката между клиента, организирана престъпна група и пране на пари, защото аз не я намирам – нито логически, нито от изпратените от САЩ документи и доказателства. Такива просто липсват!

    Една седмица след задържането му Съдът насрочва делото по същество – дали да бъде изпратен в САЩ, или не. Софийски градски съд гледа това дело на 18 декември 2018г. Въпреки исканията на адвокатите ни за повече документи и доказателства по случая, съдиите обясняват, че те не гледат дали той е виновен или невинен по обвиненията на САЩ; те базират решението си само и единствено на това дали е спазена процедурата по искане за екстрадиция (т.е. дали Прокурата на САЩ е изпратила всички документи, изисквани по закон). Това, което аз разбрах от думите на тези съдии е, че тях дори не ги интересува дали изпращат невинен човек на другия край на света. Една много важна подробност е, че този човек дори не говори английски – не може да се защити, не може да разбере защо го съдят и какво искат от него, ако дори му стане лошо, не може да обясни какво му е. Така, предполагам логично, Софийски градски съд решава да приеме молбата от САЩ за екстрадиция на българския гражданин Росен Йосифов. Също така, оставя Йосифов в ареста до приключване на делото и евентуалната му екстрадиция, с твърдението, че може да се укрие. Според тях може да се укрие човек, който следователите намират на постоянния му адрес, на който той живее повече от 10 години, заедно със семейството си.

    След обжалване и дълго чакане, на 24 януари 2019, Софийски апелативен съд потвърждава решението на предишната инстанция.

    Росен Йосифов продължава да се намира в мизерния следствен арест в лошо здравословно състояние. И въпреки молбите ни да бъде прегледан от лекар, понеже се оплаква от затруднено дишане и болки в гърдите, прокуратурата отказва да разреши преглед от специалист. Единственият преглед, който му е направен, е от медицинското лице в следствения арест, който му предписва вече трети антибиотик, който не дава никакъв резултат.

    Ще си позволя чрез вас, журналистите, да задам въпрос на Управляващите хора в Република България: Докога ще продължавате с политика, целяща геноцид и унищожение на българския народ? Не е ли достатъчно, че заради икономическото ни развитие много хора емигрираха, че да трябва да гоним и малкото останали и опитващи се да изкарват законно прехраната си в милата ни Родина???



    С уважение,

    Виктория Йосифова-Кънева

    ......>

    Държавате е България дълбоко надупена към САЩ. Сигурен съм че Росен е невинен. До преди 5 месеца и аз имах сайт за обмен на криптовалута. Докъде ни докараха да се радваме, че сме спрели да правим собствен бизнес и да работим за без пари в американски компании.


    Винаги пазарувам евтино http://bureto.com

    Коментар


    • Първоначално изпратено от barbaron


      https://www.cryptocompare.com/mining...iningPoolFee=0

      В сметка на https://www.hashnest.com/ ми бяха останали 3,6349 LTC
      Инсталирах https://miningsky.io/ и ги прехвърлих в моето PC
      Отворих сметка на https://miningsky.io/r/QO6298993 и си купих 5500 GH/s SHA-256 за $110
      Платих с моите LTC
      Сега ще чакам "да се подкваси морето" 25% на месец не е малко
      Ако загубя - голям праз, това са само $110
      Днеска още не съм пил бира и реших да направя малко гогол разследване:
      1. саит :https://miningsky.io
      2. официален адрес в сайта: 122 Walter Hardwick Ave 305 Vancouver V5K 1J9 British Columbia Canada
      3. отваряме с гоголето адреса на гъгъл стреет и виждаме това:
      https://www.google.com/maps/uv?hl=bg...px8wD3oECAYQCw

      не знам как да го съкратя ама работи.

      И въпроса е в коя боксониера са наръгани асиците по точно АШИЦИТЕ щото за зарчета нямат пари и най важния въпрос - на кого / ти най-умния от всичко на тоя свят/ си подарил пари?
      Простак съм Азъ - Непобедим !!!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от barbaron
        Не бе, "умнико" Просто играя на крипто-лотарията
        Залагам на човешката глупост, която е в изобилие по света,
        пак да вдигне цените на криптосите преди да изчезнат
        В момента като си стопяваш "парите" сам, някой залага на твоята глупост хахахаха

        Коментар


        • Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
          https://www.investor.bg/novini/130/a...aniia--274166/
          Ааайде молим, не се бутайте, неска има утре няма!
          Последно си спомням Телеграм пуснаха свое крипто. Всяка соц. мрежа ще си има частна валута
          Хубави спомени имаш !!!
          февруари 2019 е тест на TON а края на март 2019 г. е релииза ако мине теста или ще връща кинтите на инвеститорите.
          На Ванга наследничето то милото !!!
          Спомени от бъдещетото - МАШАЛА ЮНАК . Е там някъде до Синдел.!!!!
          Last edited by KMETA; 24.01.2019, 00:49.
          Простак съм Азъ - Непобедим !!!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от KMETA Разгледай мнение

            Ми влез на къси до пеесе стинки, Иван ще ти е фен агитката !!!
            А ние сме с пуканки и бира, ще е готин сериал.
            Какъв сериал, ще е 1 минута трейлър и ще фалира После до другия на опашката на безработните.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
              Абе някой продава ли дебели карти за без пари, че ми се пеца ред дед редемшън 2?
              Тука само терци майорни. Каре аса и фулл хаус в облака.
              Простак съм Азъ - Непобедим !!!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

                Иване , кажи кога ше стане по пеесе стинки да се подготвя за включване ...
                Ми влез на къси до пеесе стинки, Иван ще ти е фен агитката !!!
                А ние сме с пуканки и бира, ще е готин сериал.
                Простак съм Азъ - Непобедим !!!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

                  другите копачки, прати ли ги на кретенчо?
                  Не е, тоя е само по говоренето

                  Коментар


                  • Абе някой продава ли дебели карти за без пари, че ми се пеца ред дед редемшън 2?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от barbaron


                      В сметка на https://www.hashnest.com/ ми бяха останали 3,6349 LTC
                      Инсталирах https://miningsky.io/ и ги прехвърлих в моето PC
                      Отворих сметка на https://miningsky.io/r/QO6298993 и си купих 5500 GH/s SHA-256 за $110
                      Платих с моите LTC
                      Сега ще чакам "да се подкваси морето" 25% на месец не е малко
                      Ако загубя - голям праз, това са само $110
                      С твойте копачки не е изгодно а с чуждите е на далавера а? Те шъ са звънземни некви мислят само как добро да направят на хората !!!
                      Правилна е народната поговорка: "Чуждата кокошка - патка".
                      А иначе си най, най-най и по-по-най умния.
                      Простак съм Азъ - Непобедим !!!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от barbaron
                        В сметка на https://www.hashnest.com/ ми бяха останали 3,6349 LTC
                        Инсталирах https://miningsky.io/ и ги прехвърлих в моето PC
                        Отворих сметка на https://miningsky.io/r/QO6298993 и си купих 5500 GH/s SHA-256 за $110
                        Платих с моите LTC
                        Сега ще чакам "да се подкваси морето"
                        Ако загубя - голям праз, това са само $110
                        другите копачки, прати ли ги на кретенчо?
                        препоръка е

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

                          Иване , кажи кога ше стане по пеесе стинки да се подготвя за включване ...
                          Пеесе стинки е твъъърде много за такъв шит... Аааааа... какво стана с проекта локчейн, където участваше не кой да е, а титана Роско Плевенлиев??? Ъ?
                          Location: Terminal Island
                          Institution: FBI Correctional Facility
                          Jurisdiction: Unknown

                          Коментар



                          • https://deutsche-wirtschafts-nachric...g-von-bitcoin/

                            ебаси нахалните да забраняят на Махатмаганди да ползва слободатата и бъдещето на парите .....
                            ​​​​​​​
                            Last edited by aleks262; 12.01.2019, 10:48.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

                              Иване , кажи кога ше стане по пеесе стинки да се подготвя за включване ...
                              Не е много трудно да се сметне, екстраполация се казва, дори за Ексел има плъгън.
                              Няма гаранция накъде ще отива, ама в момента е отвесна стена в посока юг.
                              Мнението ми е погрешно и води до загуби.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

                                Иване , кажи кога ше стане по пеесе стинки да се подготвя за включване ...
                                Тия дни ша събереш за един Рипъл таман

                                Коментар

                                Working...
                                X