Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Lupus Разгледай мнение
А себестойност? Или да не влизаме в такива дребни детайли?Киселите крастивички имат поне това
Биткойна също има себестойност, и тя съвсем не е малка. Копачите купуват оборудване, влагат труд, и плащат разходи за дейноста, най-големият от които е разхода за ток. Така че добиването на биткойн по нищо не се отличава от всеки един друг бизнес, печалбата в който не е гарантирана. Някои копачи работят на печалба, а други на загуба, както е във всеки един друг бизнес. .Last edited by Mateev; 19.02.2021, 17:58.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Няма друга справедлива цена освен тази, при която има БАЛАНС НА ТЪРСЕНЕТО И ПРЕДЛАГАНЕТО !!!
Всичко останало е само едно бля-бля .....
Между другото това важи и за всичко останало, включително и за киселите краставички, но не знам защо не им обръщате подобаващо внимание ...Киселите крастивички имат поне това
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнениеМоже ли да ми каже някой от корифеите в темата как се определя справедлива цена на биткойна?....
Всичко останало е само едно бля-бля .....
Между другото това важи и за всичко останало, включително и за киселите краставички, но не знам защо не им обръщате подобаващо внимание ...Last edited by Mateev; 19.02.2021, 17:41.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bingomatic2 Разгледай мнениеКолкото и странно да си се струва когато кризата удари ще се пазарува с биткоини. Във Венецуела беше така.
Тука е за Нигерия: https://cryptalaxy.com/%D0%BC%D0%BB%...0%D1%82%D0%B0/
Това мен лично много ме учуди. Очаквах нещо по-просто. Примерно икономиката да се доларизира. Така че, според мен, биткоина е златото на бъдещето. Просто твърде много хора вярват в него. Повечето аргументи против него могат да бъдат отнесени към златото обаче последното се смята за сигурен актив. Например често критикуват биткоина, че транзкациите били скъпи и бавни. Можело само по 5 в секунда. А колко транзакции във физическо злато се сключват според Вас в секунда? И много по-важно е какво мислят VISA,Mastercard и Paypal по въпроса от това какво мисли Тесла.
Защото ако тръгнат разплащанията с някакъв дериват т.е. пазаруваш с биткоин но не се занимаваш с реалното прехвърляне (сетълмент) нещата за фиатните пари ще приключат много бързо. Не знам как ще е със златото.
Прочети поне последните 4-5 страници от тази тема.
- 1 like
Коментар
-
Колкото и странно да си се струва когато кризата удари ще се пазарува с биткоини. Във Венецуела беше така.
Тука е за Нигерия: https://cryptalaxy.com/%D0%BC%D0%BB%...0%D1%82%D0%B0/
Това мен лично много ме учуди. Очаквах нещо по-просто. Примерно икономиката да се доларизира. Така че, според мен, биткоина е златото на бъдещето. Просто твърде много хора вярват в него. Повечето аргументи против него могат да бъдат отнесени към златото обаче последното се смята за сигурен актив. Например често критикуват биткоина, че транзкациите били скъпи и бавни. Можело само по 5 в секунда. А колко транзакции във физическо злато се сключват според Вас в секунда? И много по-важно е какво мислят VISA,Mastercard и Paypal по въпроса от това какво мисли Тесла.
Защото ако тръгнат разплащанията с някакъв дериват т.е. пазаруваш с биткоин но не се занимаваш с реалното прехвърляне (сетълмент) нещата за фиатните пари ще приключат много бързо. Не знам как ще е със златото.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнениеЦеноопределяне
https://www.investor.bg/novini/346/a...paunda-136258/
Ако тая картина я нарисуваш в час по рисуване ще ти пишат двойка
Обаче понеже е на известен художник се продава за.............., в статията пише за колко.
Обърнете внимание на дата, че статията е малко стара - 2012 година.
Но в тая история с биткойна вярват всякакви хора, а не само тесен кръг ценители
Трябва конкретен отговор.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнениеМоже ли да ми каже някой от корифеите в темата как се определя справедлива цена на биткойна?
Ток ли е, инвестиция в ригове ли е, тайно ноу-хау ли е, цена на търговска марка ли е, комбинация от всичко това ли е, или друго? Или само щото всички го искат?
Ако няма справедлива цена, начи е същата работа като лалета, South Sea Bubble (говорят, че самият сър Исак Нютон люто се нахендрил там) и да не изреждам балоните оттогава до сега в хронологичен ред.
Всички описани неща са ставали по слухове, приказки и т.н. Също като сега тук - някой каже нещо и оп, цената у тавана... или обратно при някоя кофти новина като гръмнала борса или нещо друго.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ценоопределяне
https://www.investor.bg/novini/346/a...paunda-136258/
Ако тая картина я нарисуваш в час по рисуване ще ти пишат двойка
Обаче понеже е на известен художник се продава за.............., в статията пише за колко.
Обърнете внимание на дата, че статията е малко стара - 2012 година.
Коментар
-
Може ли да ми каже някой от корифеите в темата как се определя справедлива цена на биткойна?
Ток ли е, инвестиция в ригове ли е, тайно ноу-хау ли е, цена на търговска марка ли е, комбинация от всичко това ли е, или друго? Или само щото всички го искат?
Ако няма справедлива цена, начи е същата работа като лалета, South Sea Bubble (говорят, че самият сър Исак Нютон люто се нахендрил там) и да не изреждам балоните оттогава до сега в хронологичен ред.
Всички описани неща са ставали по слухове, приказки и т.н. Също като сега тук - някой каже нещо и оп, цената у тавана... или обратно при някоя кофти новина като гръмнала борса или нещо друго.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от DeBeers Разгледай мнение
Колко пък да са единични? Милиарди живеят в държави с нестабилно положение.
Тея с нестабилното предпочитат долара - още по-голям парадокс.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Днешна статийка от нашия готин инвестор
JP Morgan: Биткойнът е "икономическо странично забавление"...
Ps -> Защо ли никой не се учудва)
Last edited by precakanoto; 19.02.2021, 15:27.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнениеМатеев,нали бяхте решили да ни лишите от присъствието си,нас простосмъртните...Кое ви накара да се върнете отново?
Ако в темата няма такива заяждания, както и ако диалога се води на високо ниво и в дух на взаимно уважение, то полза от това ще имат всички. Ако обаче темата отново я напъплят злобарите и каруцаро-кръчмарите, няма защо да взлизам в темата и да падам до тяхното ниско ниво.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
И продалите на 53к са реализирали печалба. На непродалите все още им предстоят безсънни нощи
А купилите на 53к... са пълни безумци като се вземе предвид какъв е R/R. Ей, ще утрепете бизнеса на казината
Коментар
Коментар