Първоначално изпратено от Xman1
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
Има просто обяснение. Капитализмът става виртуален. В реалният свят вече не могат да се правят експоненциални печалби, щото е краен като население и ресурси, и няма накъде.
Преди 50 години са го прозрели това и то се реализира усилено през последните 20-25 години с напредването на технологиите. Биткойна е част от тая виртуална история. Вижте примерно капитализацията на FAANG+MS и теслИте, да не добавям и други значими от тех-сектора. Това е виртуален свят с капитализация по-голяма от половината реален, в смисъл на акции в производство и услуги
Welcome to the virtual world where no fundamentals exist. Sky is the limit, same applies to fluctuationsWealth distribution becomes easy as never before in history
Last edited by Kildirim_Bei; 21.02.2021, 07:22.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lupus Разгледай мнениеЗащо смесваме изобщо протокола със стотинките? Каква е разликата между останалите "проекти" и биткойна? Какво го прави по-специален от примерно ethereum? Защо разликата в цените между тях е толкова голяма? Не е ли наличието на 5000 проекта достатъчно основание да кажем, че явно няма нищо "златно" (лимитирано в брой) в цялата тая схема?
Разликата е, че около Биткойн има изградена многомилиардна индустрия. (миньори, инвеститори, борси и тн.)
Аз бих обърнал въпроса и бих попитал, а защо някой изобщо би вложил пари в някаква незнайна монета, при положение, че така или иначе съществува Биткойн?! (има изградена екосистема около него, не около монетата "х")
Колкото до лимита, Биткойн е лимитиран, другите монети не са Биткойн (макар и да приличат на него като свойства). Както и при металите има злато, сребро, платина и тн., при парите има различни валути, това че някъде има някаква друга монета не увеличава количеството на Биткойн. Както наличието на много сребро не увеличава количеството на златото и не го прави по-евтино.
Разбира се отговорът ми е максимално опростен и съкратен. Може да се изпише много по въпроса, но има Гугъл за тази цел, аз няма да влизам в ролята на енциклопедия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lupus Разгледай мнениеЗащо смесваме изобщо протокола със стотинките? Каква е разликата между останалите "проекти" и биткойна? Какво го прави по-специален от примерно ethereum? Защо разликата в цените между тях е толкова голяма? Не е ли наличието на 5000 проекта достатъчно основание да кажем, че явно няма нищо "златно" (лимитирано в брой) в цялата тая схема?
Коментар
-
Коментар
-
Защо смесваме изобщо протокола със стотинките? Каква е разликата между останалите "проекти" и биткойна? Какво го прави по-специален от примерно ethereum? Защо разликата в цените между тях е толкова голяма? Не е ли наличието на 5000 проекта достатъчно основание да кажем, че явно няма нищо "златно" (лимитирано в брой) в цялата тая схема?
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lupus Разгледай мнение....шиткойните започнат да се сриват.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Няма мания за величие. Има само хора, които са хванали влака, и сега се кефят, и други, които се пръскат от завист, и затова злобеят по форумите. Моите съболезнования на тези, които не са хванали влака ...Те цял живот правят само това - чакат птичето на късмета да кацне на рамото им, и след това го прогонват с думите "Къш птицо граблива"...
То същото беше и с хиперинфлацията, както и с лесните за бизнес години след това. Някои се разтропаха и забогатяха, а други се чешеха по топките и стояха пасивни, и след това цял живот се пръскаха от завист и злоба, и така до ден днешен.
Изляха тонове помия върху биткойна, вместо да купят днес и да приберат печалбата утре. При това вероятноста тази операция да е успешна е над 90% ....Такива хора са обречени да тънат в беднотия и мизерия, и виновник за това е само и единствено сбърканото им мислене. Поне да си мълчаха и траеха, за да не се излагат, а те не пропускат да демонстрират публично колко са зле с материала.
Това не мога да го разбера - да се изтъпанчиш в инвестиционен форум и да започнеш да крещиш на всеослушание - "аз съм некадърник, защото не знам как да се възползвам от 90% вероятност за печалба".
В петък писах за част от изтъргуваните от мен позиции и те питах ти лично колко си касирал. Нищо конкретно не каза. Само извинения и не знам още какви глупости. Много е жалко, когато човек, който не е инвестирал стотинка в живота си, започне да ръси акъл и да обижда хора. Много се излагаш. Много!
Стискам ти палци да не те боли много, когато шиткойните започнат да се сриват.
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеПрегледай се, манията за величие се лекуваТе цял живот правят само това - чакат птичето на късмета да кацне на рамото им, и след това го прогонват с думите "Къш птицо граблива"...
То същото беше и с хиперинфлацията, както и с лесните за бизнес години след това. Някои се разтропаха и забогатяха, а други се чешеха по топките и стояха пасивни, и след това цял живот се пръскаха от завист и злоба, и така до ден днешен.
Изляха тонове помия върху биткойна, вместо да купят днес и да приберат печалбата утре. При това вероятноста тази операция да е успешна е над 90% ....Такива хора са обречени да тънат в беднотия и мизерия, и виновник за това е само и единствено сбърканото им мислене. Поне да си мълчаха и траеха, за да не се излагат, а те не пропускат да демонстрират публично колко са зле с материала.
Това не мога да го разбера - да се изтъпанчиш в инвестиционен форум и да започнеш да крещиш на всеослушание - "аз съм некадърник, защото не знам как да се възползвам от 90% вероятност за печалба".Last edited by Mateev; 20.02.2021, 22:28.
- 1 like
Коментар
-
Сссссскептичен съм малко, като си припомня два факта.
Няма проблем да се качиш на влака за малко и да слезеш в правилното време, ако си хазартен тип.
Нищо лошо, казината, бингото и лотарията са нормални неща.
Фед обяви QE1 на 25 ноември 2008 г. Председателят на Фед Бен Бернанке обяви агресивна атака срещу финансовата криза от 2008 г. Фед започна да купува 500 милиарда щатски долара обезпечени с ипотечни ценни книжа и 100 милиарда долара други дългове.На 3 януари 2009 г. биткойн мрежата възникна със несъществуващия Сатоши Накамото, копаещ генезисния блок на биткойн (блок номер 0), който имаше награда от 50 биткойни.
Последния възход започна от месец октомври 2020, точно когато хората седят върху планини от кеш, спестени от покупки, почивки, печалби от мартенското рали на борсата ?
Мислете със два хода напред, това не е равносилно да се прави обратното на това дето прави масата, верно, че понякога има корелация.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеЧудя се защо има индивиди, които коментират неща, за които нищо не знаят
Те и тука така - върви преразпределение на богатство с пълна сила.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнениеПазара на биткойна може да се движи нагоре-надолу със сравнително дребни суми за мащабите на други пазари. Има идея, дето се харесва на масите - независимост от централна банка. Това увлича.
Трима-четирима играча със сравнително големи портфейли могат да го правят тоя пазар да скача и да пада, както те си поискат. Но държавата също гледа, няма трилионен бизнес, без тя да знае
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеЧудя се защо има индивиди, които коментират неща, за които нищо не знаят
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение... Това се движи от алчност и страх. Алчност да спечелиш, и страх да не загубиш....
- 1 like
Коментар
Коментар