If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
разбира се .че може да бъде забранен, по ред причини, ето някои:
1. заблуждение на много хора, че това е сигурна инвестиция
2. харчи се много ток
3. както всяка пирамидална схема, има си лимит, след който спират да влизат нови играчи. Няма добавена стойност да се поддържа на едно ниви, а обратното - има големи разходи които ще почнат да бутат надолу цената, ще се получи нещо като лавина. Но тогава милиони хора ще "изгорят". Тези милиони хора ще излязат да търсят виновни! Правителствата ще се изплашат много за кожата си, а знаем, че всичко е възможно тогава.
По-големи нелепици не бях чел досега Няма такова нещо като "сигурна инвестиция" няма такова нещо като "сигурен бизнес" или "сигурна печалба". Дори в комунистически Китай, никой не ти гарантира тези неща
И така, докато се карате скептици и ентусиасти, имаме пробив на АТН. Какво ще стане от тук нататък, нека някой по-навътре с материята да каже.
Вярно че го пропуснахме - не само проби върха, но и за нула време стигна 60 000 !!!
От тука нататък най-вероятно ще направи още 20-30к Up, преди да помисли за поредната корекция. Честно казано и аз съм изненадан - очаквах 100к, но не и тази година, а сега тази цел вече е доста по-реалистична.
разбира се .че може да бъде забранен, по ред причини, ето някои:
1. заблуждение на много хора, че това е сигурна инвестиция
2. харчи се много ток
3. както всяка пирамидална схема, има си лимит, след който спират да влизат нови играчи. Няма добавена стойност да се поддържа на едно ниви, а обратното - има големи разходи които ще почнат да бутат надолу цената, ще се получи нещо като лавина. Но тогава милиони хора ще "изгорят". Тези милиони хора ще излязат да търсят виновни! Правителствата ще се изплашат много за кожата си, а знаем, че всичко е възможно тогава.
Ами ако вместо да я забранят направят точно обратното - обявят я за официално платежно средство?
.....
Тази дъвка за признаването като "официално" платежно средство и "ако не го забранят" незнайно защо продължава да е в сърцето на всяка легенда за бъдещото величие на биткойна.
Всеки койн си е нормално платежно средство - който иска, може да продава стоки и услуги срещу заплащане в койни. Това не е незаконно и не виждам юридическа причина някой ден да стане нелегално, поне в демократичния свят. Да, някой ден т.нар. борси за криптоси ще бъдат регулирани, ако дотогова манията не е преминала. Но забрана да се използва нещо, което не е дрога или оръжие - няма начин. Тук важи с пълна сила сентенцията - Live and let die.
От друга страна, статут на официална валута в дадена територия/държава е нещо съвсем друго. От гледна точка на обществения интерес и икономическата логика, няма причина някоя демократична държава да се откаже от използваната досега официална валута, за да я замени с друга или да въведе паралелно още една, освен ако няма някакъв съществен проблем с използваната досега валута и/или новата валута носи обществени и икономически ползи. Такива обаче при койните няма - нито можеш да разчиташ на централната банка /национална или общностна/ да ти спаси задника при криза, нито получаваш достъп до други благини - пазари, схеми за взаимопомощ, и т.н. Отделно, контролът на приходите във фиска /данъците/ е на практика невъзможен при биткойн.
Дори да приемем хипотетично, че някоя държава един ден въведе биткойн като официална валута на своята територия, такава държава може да бъде само една от двет най-силни икономики в света - а САЩ, я Китай. Какво ще се случи тогава е повече от лесно за прогнозиране - с техните ресурси, всички майнъри ще бъдат или закрити, или национализирани. Който оцелее, ще бъде изхвърлен от пазара, тъй като сами можете да си представите кой може да мобилизира с лекота и без пари огромни ресурси за копане.
Та инвестиционната теза съсредоточена върха "признаване" и "не забраняване" е лишена от смисъл - признание е имало винаги, още от случката с пиците за 10 хиляди биткойна, а забрана няма логика да се налага, ако не води до престъпления или опасност за обществото.
Дали биткойн ще струва милион долара или милион биткойна ще струват един долар, е въпрос, чийто отговор зависи от това колко вярващи има на дървото. Такива са времената. Който може - да им се радва докато траят.
Абе някой знае ли Форката къде се подвизава.Къде изчезна тая легендарна личност...Липсват култовите му изяви и пиперливия език...Сигур вече е милиардер и не му се занимава с нашия смешен форум. Ако го бях послушал на времето...
И сега не е късно да се включиш, но с правилната стратегия.
А за Биткойна единствената правилна стратегия е Buy & Hold .....
Може и инвестиционно злато, но при Биткойна нещата се случват много по-бързо.
Абе някой знае ли Форката къде се подвизава.Къде изчезна тая легендарна личност...Липсват култовите му изяви и пиперливия език...Сигур вече е милиардер и не му се занимава с нашия смешен форум.Ако го бях послушал на времето...
Ти що отговаряш,да съм цитирал твой пост.Математически знам,че е едно и също и при промяна на цената печалбата/загубата ще е една и съща и при 5$ и 500000$ при еднакво количество вложени средства.Да ти го напиша и с цифри ако искаш.Това,че ти знаеш нещо,и се опитваш да се изтъкнеш,не означава,че другите не го знаят.
И не мисля,че ти си най големият фактор в този форум да си позволяваш такова отношение към другите,г-н всезнайко
П.П.Моля модераторите да направят забележка на въпросният господин да спре със обидните квалификации.
БОКОГЕГА - тури си го на шпека, всезнайко е непоправим случай. Само поп мое да го избави от мъките му.
Отново недомислица (тъпизъм), пък се сърдиш, че те критикувам ...
Какво значение има абсолютната цена на Биткойна за количеството пари, с които си решил да спекулираш?
Ако имаш 1000$, ще спекулираш с 1000$ независимо дали биткойна струва 5$ или 500 000$ ....
Ти що отговаряш,да съм цитирал твой пост.Математически знам,че е едно и също и при промяна на цената печалбата/загубата ще е една и съща и при 5$ и 500000$ при еднакво количество вложени средства.Да ти го напиша и с цифри ако искаш.Това,че ти знаеш нещо,и се опитваш да се изтъкнеш,не означава,че другите не го знаят.
И не мисля,че ти си най големият фактор в този форум да си позволяваш такова отношение към другите,г-н всезнайко
П.П.Моля модераторите да направят забележка на въпросният господин да спре със обидните квалификации.
"църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"
Мечтите много често стават и реалност.
Виж мен изобщо не ме интересува дали биткойна ще стане 100-200 хиляди ли ще отиде на 10-20хиляди.Аз го разглеждам като вид спекулация,и когато прави хубави патърни съм радостен,няма значение дали ще е надолу или нагоре.Е по хубаво е да е по евтин,щото спекулацията става с по малко пари,но каквото такова.Да му мислят тези,които го имат като инвестиционен актив
Не се безпокой за нас, все ще се намери някой да брои хубави парЕ за този актив.
Щом има хора дет дават 69 млн $ за една JPG картинка, все ще се намери някой "спекулант" да брои 200-300 к $ за Ино койнче
Мечтите много често стават и реалност.
Виж мен изобщо не ме интересува дали биткойна ще стане 100-200 хиляди ли ще отиде на 10-20хиляди.Аз го разглеждам като вид спекулация,и когато прави хубави патърни съм радостен,няма значение дали ще е надолу или нагоре.Е по хубаво е да е по евтин,щото спекулацията става с по малко пари,но каквото такова.Да му мислят тези,които го имат като инвестиционен актив
"църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"
Коментар