IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
    Край свърши, загубихте един "инвеститор" в пирмидката или Понци схемата ако предпочитате.

Май и втори ще се откаже.

Но нищо след като падне, ще постои 2-3-4 години на едно място. И ще се появят нови "инвеститори" дето не са парени още и дето искат да забогатея бързо и пак ще тръгне нагоре.
    Кое е свършило? Че си продължава надолу ли ?

Mateev, пуснах и втората копачка. Преинсталирах уиндоуса и неясно как тръгна, след като направих същото като преди. Но не мога да се ориентирам в dashboard. Мислех, че ще ми покаже, че имам 2 workers, но то си показва един. Затова пък хешрейта се удвои. Нормално ли е да приема 2та компа като един worker?

Коментар

• Край свърши, загубихте един "инвеститор" в пирмидката или Понци схемата ако предпочитате.

Май и втори ще се откаже.

Но нищо след като падне, ще постои 2-3-4 години на едно място. И ще се появят нови "инвеститори" дето не са парени още и дето искат да забогатея бързо и пак ще тръгне нагоре.

Коментар

• Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение

А кой ви кара да изпадате в паника при положение, че движението на цената днес е като под индиго с 2017? Тогава имаше около седем подобни корекции от 20-25%. Днес се случва същото.
        И аз си задавам същия въпрос

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

аз се чудя тук хората на луди ли ни правят с тия вълнови теории, технически анализи и т.н. useless shit или просто наистина са много наивни и си вярват на глупостите.

Аз невежата да ви го кажа - всичко е манипулация на криптопазара - набиите си го в главите. Никакви анализи и четене няма да ви помогнат защото китовете манипулат как си искат - pump and dump правят на която валута си искат и когато си искат и няма шанс с вашите анализи да ги предвидите тия неща.

Трейдинг се прави със здрав разум и при наличие на късмет. В противен случай - купуваш, държиш и на големите дипове допълваш ако можеш.

Тия спадове, които изглеждат големи и след тях уж почва възстановяване могат да ги правят по няколко пъти докато не оберат парите на наивниците. И не могат ами обикновено ги правят по няколко пъти. Затова предполагам че ще има още по-дълбоки сривове, докато не разорят съвсем дребните риби. Затова умната. Аз ли да ви уча по дяволите.
          Тука съм съгласен с тебе. Наистина техническият анализ не работи във всеки един негов аспект, публикуван от един или друг автор. Това отдавна съм го пробвал и съм го доказал за себе си в статистически план. Ако въобще има нещо, което да работи, то се пази в най-голяма тайна от тези, които го знаят.

Аз приложих същият подход - от години започнах да натрупвам собствени си познания, неописани в публичното пространство, и съм понатрупал това-онова, което също си го пазя в тайна. Концепцията си съм я разказвал, но никога в пълни подробности. Основното в моята концепция е да изуча с най-големи подробности какви са свойствата на случайността (50%) и след това да започна да търся методи, с които да откривам кога цените се движат по различен начин от този на чистата случайност.

Моят подход дава резултати, но в същото време показа и ред проблеми, за които няма смисъл да обяснявам просто защото никой няма да ме разбере. Основният проблем е така наречения Curve Fitting, борбата с който е много трудна и много сложна. Въпреки този проблем обаче създаването на стратегии с ПМО се оказа напълно възможно и напълно реализуемо, но човек трябва да е програмист и сам да си пише софтуер, който е нестандартен и който няма къде да се намери готово написан.

Коментар

вече ми е ясно - печелят от балъци изпаднали в паника
            А кой ви кара да изпадате в паника при положение, че движението на цената днес е като под индиго с 2017? Тогава имаше около седем подобни корекции от 20-25%. Днес се случва същото.

Коментар

• Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение

За да си спестиш терзанията, можеш да погледнеш графиката на биткойн от предпоследния халвинг през май 2016 до върха в края на 2017. След това я сравняваш с тази от май 2020 до настоящия момент, т.е. от последния халвинг до днес. И като видиш 7-8 дълбоки корекции от 20-25% по пътя от $1200 до $20000 в периода 2016-2017, ще ти стане ясно какво се случва сега.
              вече ми е ясно - печелят от балъци изпаднали в паника

Коментар

аз се чудя тук хората на луди ли ни правят с тия вълнови теории, технически анализи и т.н. useless shit или просто наистина са много наивни и си вярват на глупостите.

Аз невежата да ви го кажа - всичко е манипулация на криптопазара - набиите си го в главите. Никакви анализи и четене няма да ви помогнат защото китовете манипулат как си искат - pump and dump правят на която валута си искат и когато си искат и няма шанс с вашите анализи да ги предвидите тия неща.

Трейдинг се прави със здрав разум и при наличие на късмет. В противен случай - купуваш, държиш и на големите дипове допълваш ако можеш.

Тия спадове, които изглеждат големи и след тях уж почва възстановяване могат да ги правят по няколко пъти докато не оберат парите на наивниците. И не могат ами обикновено ги правят по няколко пъти. Затова предполагам че ще има още по-дълбоки сривове, докато не разорят съвсем дребните риби. Затова умната. Аз ли да ви уча по дяволите.
                За да си спестиш терзанията, можеш да погледнеш графиката на биткойн от предпоследния халвинг през май 2016 до върха в края на 2017. След това я сравняваш с тази от май 2020 до настоящия момент, т.е. от последния халвинг до днес. И като видиш 7-8 дълбоки корекции от 20-25% по пътя от $1200 до $20000 в периода 2016-2017, ще ти стане ясно какво се случва сега.

Коментар

Хубу че ни ги каза тез неща, ние дет сме от 3-4 год не ги знаехме
                  П.С нз кои дребни риби визираш, но дори тези влезли точно преди 1 год. са на 6-7Х и трудно ще бъдат обрани
                  Last edited by better; 24.04.2021, 11:11.

Коментар

Манипулация има навсякъде,не само на криптопазара.Дори и ти самата ако бъдеш честна ще установиш,че манипулираш хората около теб.Никога в търговията две и две не правят четири,а пет,защото винаги има едно на ум
                    А колкото до това дали техн.анализ работи или не,винаги е по добре да експлоатираш някакви зависимости отколкото чисто хазартният подход да разчиташ на някакъв чист късмет.Само с късмет не става трябва да се положи и немалко труд.И да,търгуващите някакви зависимости винаги ще са по късметлии от търгуващите на едно към гьоторе

"църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Нищо, някой трябва и да спонсорира другите. Инак му казват ловене на падащ нож
                      Грешиш

Коментар

• Първоначално изпратено от r22 Разгледай мнение
                        Вълновия анализ е интересен, но труден за разбиране. Ще има нужда от още четене.
                        В момента расте нагоре, ако това беше корекцията, ще се възстанови поне до 60.
                        Между другото някой видя ли етера как помпи нагоре, отново се покачва и спрямо бтц-то. От миналата година по това време забелязвам тази зависимост- в корекциите бтц-то е по-стабилен, но при ръстовете етера върви по-бързо нагоре. Доста устойчива е през повечето време и може да се използва като спасителна стратегия при спад на биткойна.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Какво странно има да купуваш по пътя надолу?
                          Нищо, някой трябва и да спонсорира другите. Инак му казват ловене на падащ нож

Коментар

• Биткойна като пада го прави яко, поне до сега така се е държал и каква е гаранцията че си е сменил нрава. Това може да е хубаво за тези които искат да си купят евтино от това кухо нищо.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Прясно закупените коини изчезват от борсите....
                              Last edited by better; 23.04.2021, 23:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение

Ееееееееееее по поленка,нали знаеш,че винаги има първи път,а и сега е 2021г.
                                Който го е страх от мечки, не оди в гората
                                Last edited by better; 23.04.2021, 23:26.

Коментар

Working...
                                X