Исках само да напомня, че днес е последния срок за конкурса за лого на българския биткойн портал. Очаквах по-голямо участие. Все още имате време тази вечер до 24 часа. Пуснете връзка тук в темата към картинката и за всеки случай 1 редче на лични.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениепичове какво правим когато се случи този вариант....
...
няма разходи , няма централна банка , няма купчина лапачи по веригата ... но има всичко или нищо.
Пирамида е всяко начинание при което използваш парите на новоприсъединилите се инвеститори за да плащаш доходите на по-старите. Естествено, масата им не е безкрайна и идва момент когато броят на новоприсъдинилите се не е достатъчен... И прас. Край на "бизнеса"...
Абсолютно при всички пари и парични системи ще има хора, които ще искат да получават по-големи лихви от възможното и съответно ще има тарикати да се възползват от тази лакомия. Все едно да обявя да речем, Златна Доверителна Банка и да кажа давайте си златните кюлчета при мен и за ще ви плащам по 20% годишна лихва щото знам как да "въртя" парите. След това да им гепа златото и да изчезна... Това не означава, че нещо със златото използвано като пари не е наред. Всичко си е наред. И с биткойните като пари е така... Просто някои хора винаги ще са лакоми, а други винаги ще си казват щом са толкова лакоми така им се пада. Това е причината за пирамидите, а не в парите!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениепичове какво правим когато се случи този вариант....
In late August 2012, Bitcoin Savings and Trust was shut down by the owner, allegedly leaving around $5.6 million in debts; this led to allegations of the operation being a Ponzi scheme. In September 2012, it was reported that U.S. Securities and Exchange Commission has started an investigation on the case.
няма разходи , няма централна банка , няма купчина лапачи по веригата ... но има всичко или нищо.
Печалбата ми от всеки трансфер е реална, а срещу нея стои потенциална загуба, като според мен риска е Волатилност, а на рискофобите долната граница на тази Волатилност е 0...
Натрупаните реални печалби стимулират притежаването на биткойни, колкото повече използваш биткойни за разплащания, толкова повече можеш да си позволиш притежанието им....
Коментар
-
пичове какво правим когато се случи този вариант....
In late August 2012, Bitcoin Savings and Trust was shut down by the owner, allegedly leaving around $5.6 million in debts; this led to allegations of the operation being a Ponzi scheme. In September 2012, it was reported that U.S. Securities and Exchange Commission has started an investigation on the case.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеНамекваш, че който не се занимава с биткойни е "обикновен човек", а вие сте над средното ниво и сте умните и специалните.
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение. А като прибавим центровете и разходите на Виза, Мастеркард, Амекс, Дискавър и прочие платежни процесори, то разходите за поддръжка на биткойн мрежата дори и след няколко години ще са една малка частица от ресурсите, които сега съвкупно гълтат банките и съответните правителствени агенции по подръжка на паричните и платежните системи по света.
Коментар
-
Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение305 PetaFLOP-a е огромно число. В случая идва от простата задача и възможноста да се произведе хардуер с единствено приложение да я решава.
В момента има трима производители на АСИК компютри за биткойн мрежата. Влагат милиони в производствени линии специално за биткойн оборудване. Това трябва нещо да ви по/дс/каже...Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеКолкото и да е голям този разход той едва ли е дори 1/1000 или даже 1/10000 от съвкупните разходи в търговските и централните банки и техните изчислителни центрове. А като прибавим центровете и разходите на Виза, Мастеркард, Амекс, Дискавър и прочие платежни процесори, то разходите за поддръжка на биткойн мрежата дори и след няколко години ще са една малка частица от ресурсите, които сега съвкупно гълтат банките и съответните правителствени агенции по подръжка на паричните и платежните системи по света.
http://bitcoinwatch.com/
Network Hashrate Terahashs/s 24.05
Network Hashrate PetaFLOPS 305.46
305 PetaFLOP-a е огромно число. В случая идва от простата задача и възможноста да се произведе хардуер с единствено приложение да я решава.
As of October 2012, the Bitcoin Network had reached a cumulative network hash rate of 23.67 Terahashs/s which is estimated to be utilizing hardware capable of 300.59 petaFLOPS, making the network the largest in terms of computing power. [38] It is expected that the network will continue growing at faster than Moore's law in the near future[39], primarily due to development of specialized ASIC hardware with highly disruptive performance and pricing.[40]. Bitcoin FLOPS are estimates based on number of integer operations required to solve double round of SHA-256 (1 INTOP = 2 FLOP, 1 hash = 6.35K INTOP, 1 hash = 12.7K FLOP)[41], its has been suggested that this estimate may be an overestimate by 88%.[42], yielding a current best estimate of 160 petaFLOPS.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ради Разгледай мнениеТемата изглежда много добра ...... за генериране на активност.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеНе мога да разбера за какво е това цялто копане на биткойни... огромен разход на изчислителна мощ и ресурсСедерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Не мога да разбера за какво е това цялто копане на биткойни... огромен разход на изчислителна мощ и ресурс, който може да се впрегне за други цели.
Със сигурност има далавера за производителите на хардуер специално проектиран за максимално копане .... мани мани
системата за разплащания ок, но емитирането/копането/създаването на тази валута е меко казано странно.
като тема за научни изследвания е ОК, но не мисля, че ще има глобално приложение в този си вид.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениена мен ми се струва доста глуповато човек да чака на компютъра си да го направи богат.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от neduded Разгледай мнениеС BitCoin съм от близо година. Не с огромна сума пари, просто ми допада идеята и как е реализирана. BitCoin не е масово явление, просто защото за момента не е за всеки - обикновения човек трудно разбира за какво иде реч, скептичен е към нововъдения (и с право) и чисто и просто се страхува за парите си.
Само времето ще покаже дали BitCoin е финансова пирамида или най-голямата иновация, която парите са виждали от измислянето на банкнотата досега.
Имаше такива и на БФБ преди няколко години - все бяха най-умните и най-специалните. Сега са останали само тъпите и упоритите.
Коментар
-
С BitCoin съм от близо година. Не с огромна сума пари, просто ми допада идеята и как е реализирана. BitCoin не е масово явление, просто защото за момента не е за всеки - обикновения човек трудно разбира за какво иде реч, скептичен е към нововъдения (и с право) и чисто и просто се страхува за парите си.
Само времето ще покаже дали BitCoin е финансова пирамида или най-голямата иновация, която парите са виждали от измислянето на банкнотата досега.
Коментар
Коментар