Първоначално изпратено от itso78
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение.........Голям брой водещи институти и университети го проучиха из основи. Няма лъжа, няма измама.
А това за големият брой "водещи институти и университети" е съкрушаващ довод - нещо като Дянковото ТОП 100 на икономисти - "професионалисти"
п.п.: Мързи ме сега да чета, но забелязах само, че за една година имаш 40% увеличиение на биткойнтите в системата - това не е ли нещо като обезценяване?!?
Коментар
-
http://forums.data.bg/index.php?show...ost&p=14895567
Шш бате заеби ги тия биткойни аз преди няколко месеца като 1 биткойн беше $30 се преебах мн сериозно.
Тъкмо си бях купил мега яката машина, разбрах за биткойните и си продадох видеокартата която беше gtx 570 palit ti sonic за 550лв. чисто нова а я бях купил за 600 някаде и си купих за 500лв ати радеон 5870..Мислех да взимам втора 5870тка ама някой ми я беше купил под носа в магазина.
А шибания радеон е по добър само в копането на биткойни във всичко останало gtxa който имах беше с класи по нагоре.
Ето и как се преебах изкарах около 10 биткойна а пазара се срина преди да ги изтегля и стана първо 10$ за 1 бтк после 5$ и така.
Междувременно някой беше хакнал мтгокс ака. сайта който се ползваше като чейндж бюро и беше ограбил супер много биткойни и всички регистрации бяха качени в нета заедно с паролите им.
Аз нямах биткойни там но имах във друг сайт който беше нещо като secure wallet който беше също хакнат и ми бяха източили биткойните.
Така че схемата е куца и аз не бих се занимавал пак с нея..
Прекалено млада е системата на биткойн за да просперира прекалено малко секюрити има..Даже имаше и вирус който като го пуснеш и ти копират wallet.dat файла и ти точат койните..Даже го има в нета сорс кода и всеки тарикат може да те дърви с него.
Аа и тейа машини за копане на биткойни нема да ти казвам ква горещина генерират видео картата ми бачкаше на 90-100 градуса и както беше лято с в нас ад така че ти тряя и климатик.Оделно сметката за тока се дига яко.Оделно вентилаторите бучат абе не си заслужава.
Играчите дет напраиха пари от биткойните почнаха да се занимават още преди 1-2 години и като койна скочи на $30 те си продадоха койните и изкараха по няколко десетки хиляди..А останалите издухахме супата.
Което си беше важен урок поне за мене де..Винаги когато нещо тръгне да става масово, вече е късно да изкарваш пари от него.. Мъни мейкърите беха началните играчи.
Айде успех.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеЗвучиш като някой от Павликени отпреди 15 години, който недоумява, какво общо има електронната пощенска кутия с "истинската" пощенска кутия?
Биткойн е това за банките сега, което бе електронната поща за пощенските служби по света преди 15 години! Разгром... Ти кога за последно си пращал писмо по Български Пощи?...
– " Можете ли да си представите свят, в който плащането на данъци ще е абсолютно доброволно тъй като вашите пари ще са абсолютно анонимни?" -това е химера ,рано или късно ,ще ти го турят , просто данъците са неизбежни ,като смърта
– " Можете ли да си представите свят, в който преводите на пари струват по-малко от 5 стотинки/цента независимо от сумата и местоположението на получателя?"-
можем ,но не сме алчни за няколко $ повече !!!! Без за съжаление да сме банкери ,хубаво е да се придържаме към установеното от векове статукво !
а именно : предприемач -обект -банка ,може и за глупаците в обратен ред !
важното е ,че това са необходимо-достатъчните условия за нормален ,па макар и рисков бизнес !
– ,ти форекс ,може ли да си представиш ,че аз организирам обществена поръчка за милиони лв. и ще се доверя на бъдещ победител ,който няма банкова референция ???
Прости ми Форекс ,но този Биткойн , ми звучи ,като манията по дот комите ,първо ура ,пък после ??????
п.п. иначе казват ,че съм успешен бизнесмен ,но уви продължавам да съм назадничав и продължавам да не си правя електронен подпис .
п.п.поздрави !Last edited by 4i4ko Pari4ko; 15.11.2012, 01:57.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеСамо не разбрах какво общо имат музейние експонати с това да си купиш кифла в Павликени с тях.
Биткойн е това за банките сега, което бе електронната поща за пощенските служби по света преди 15 години! Разгром... Ти кога за последно си пращал писмо по Български Пощи?...Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеЯвно даже и "глупаците" от Британския музей се връзват... Ти посещавал ли си някога the British Museum в Лондон?
http://i.imgur.com/Ba7lhl.jpg
Подобни лъскави накити има и в археологическия музей във Варна. Има от миди, от кости, мед и от златоLast edited by Jay Gould; 15.11.2012, 01:16.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеЖелая успех и на теб и на другите които ти се връзват
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеДнес 14.11.2012 г. откривам в този форум най-горещата тема у нас и по света през следващите 5-10 години. Всеки форум с финансова насоченост ще ври и кипи на тази тема през следващите години.
1. Можете ли да си представите свят, в който разплащанията се правят без посредничеството на банки? Банките стават излишни.
2. Можете ли да си представите свят, в който преводите на пари струват по-малко от 5 стотинки/цента независимо от сумата и местоположението на получателя?
3. Можете ли да си представите свят, в който плащането на данъци ще е абсолютно доброволно тъй като вашите пари ще са абсолютно анонимни?
4.... И още 1001 "невероятни" въпроса...
Това е биткойн!
Най-"веселата" част е, че технологията на която се основава биткойн няма нужда от ничие разрешение или озаконяване за да съществува. Има ли финансисти и политици в България, които разбират величината на предстоящото финансово земетресение породено от приватизацията на парите и какви ще са социално-икономическите последствия от това?търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеИздава ги онзи, който е решил че 2 + 2 прави 4. Ако смяташ че твърдението 2 + 2 = 4 е лъжа то ти за нищо не ставаш!
Нормално е когато хората не разбират нещо първата им реакция да е "това е лъжа"... Само че не е! Ако математиката е лъжа то не зная, кое в нашия свят не е? Ако отвореният код е лъжа то не зная, кое в нашето битие не е?...
Целият код и протокол са пред очите на всички. Голям брой водещи институти и университети го проучиха из основи. Няма лъжа, няма измама.
http://en.wikipedia.org/wiki/Bitcoin
Ловя бас, че до няколко г. пирамидката ще се пукне, или ще я закрият, като си изпълни предназначението. Желая успех и на теб и на другите които ти се връзватLast edited by Jay Gould; 15.11.2012, 00:41.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеСамо дето не е ясно кой точно ги издава тия пари Всичко мирише на една голяма измама
Нормално е когато хората не разбират нещо първата им реакция да е "това е лъжа"... Само че не е! Ако математиката е лъжа то не зная, кое в нашия свят не е? Ако отвореният код е лъжа то не зная, кое в нашето битие не е?...
Целият код и протокол са пред очите на всички. Голям брой водещи институти и университети го проучиха из основи. Няма лъжа, няма измама.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Създателя на великата форексова валута е неизвестен - в 21 век?! Което ми говори, че тая шашма или е някаква грандиозна измама, или най-вероятно продукт на някоя тайна служба решил да провери колко може да са прости хората в околните страниLast edited by Jay Gould; 15.11.2012, 00:25.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеДнес 14.11.2012 г. откривам в този форум най-горещата тема у нас и по света през следващите 5-10 години. Всеки форум с финансова насоченост ще ври и кипи на тази тема през следващите години.
1. Можете ли да си представите свят, в който разплащанията се правят без посредничеството на банки? Банките стават излишни.
2. Можете ли да си представите свят, в който преводите на пари струват по-малко от 5 стотинки/цента независимо от сумата и местоположението на получателя?
3. Можете ли да си представите свят, в който плащането на данъци ще е абсолютно доброволно тъй като вашите пари ще са абсолютно анонимни?
4.... И още 1001 "невероятни" въпроса...
Това е биткойн!
Най-"веселата" част е, че технологията на която се основава биткойн няма нужда от ничие разрешение или озаконяване за да съществува. Има ли финансисти и политици в България, които разбират величината на предстоящото финансово земетресение породено от приватизацията на парите и какви ще са социално-икономическите последствия от това?
Що се отнася до банките - с нетърпение чакам деня, в който ще станат излишни и ще хлопнат кепенците.Liverpool was made for me and I was made for Liverpool!
Коментар
Коментар