Ако нещо ме притеснява в цялата система е, че wallet.dat е оставен на видно място из папките и само вика ".. ела Вълчо, изяж ме"
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Zal_Negodnik Разгледай мнениеДоста се посмях тея дни с една тема в биткойнталк за снимки на работно обурдване на копачи .По долното може да го измисли само великият предприемачески български мозък
http://persy.com/bg/type/12-gpu-surwuri.html 4700 4900 е такъв с 4 карти тези
Имаме си традиции в сглабянето на хардуер хората ще си го сглабят както желаят... тези платформи са за да работят и смешен този който който е дал за кутия толкова колкото за 12 карти (даже не смешен а тъп и яко минат щото маининг оборудването са му е 400 процента по скъпо и с нула процента повече прозйводителност) отколкото на простото инженерно решение със щайгатаLast edited by marketleverage; 14.04.2013, 18:37.
Коментар
-
Първоначално изпратено от T.A.D. Разгледай мнениеСамо да питам, защо "биткоин" трябва да се бише с "Й"?
http://slovored.com/transliteration/rules.html
Толкова за грамотността на хората с пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vstoykov Разгледай мнениеБиха могли да забранят криптовалутите и валутите, които не са изрично изброени като разрешени (националните декретни пари).
Може обаче да се предприемат редица мерки, които да затруднят тъй наречените миньорски пулове ползващи ASIC-и. Вече се правят опити от ФинЦЕН да присвоят задължение на пуловете да се регистрират данъчно и да обявяват всяка сделка пред регулаторите, при която продават биткойни срещу декретни пари. Отговорът на това е още по-всеобхватна децентрализация на "копането" и на биткойн борсите!Last edited by Forex Master; 14.04.2013, 17:40.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dr.Who Разгледай мнениеОт друга страна, ако забранят биткойн, хората ще се метнат на лайткойн - ако забранят лайткойн, ще излезе уйкойн и т.н.
Биха могли да забранят криптовалутите и валутите, които не са изрично изброени като разрешени (националните декретни пари). Тоест могат да обявят, че всички валути са забранени, с изключение на тези, които са разрешени. Евентуално биха могли да разрешат и електронните пари, които са централизирани и свързани с декретните пари - например доларите в сметката ви в PayPal, левовете в сметката ви в ePay.bg и т.н. Даже може да оставят в разрешения списък Liberty Reserve и подобните му (защото винаги могат да притиснат собственика да издаде информация за транзакциите).
В Полша затвориха банковата сметка на Bitcoin-24.com:
Our Service is momentarily not available.
1. All funds (EUR, USD, PLN, GBP & Bitcoins) are safe.
2. All withdrawals will be gradually processed chronologically from another bank account.
3. The Polish authority closed our Bank account in Poland.
4. Our lawyers are working with high pressure on a solution.
We will back with Bitcoin-24 2.0 on when all declarations are finished.
All important Emails can be send to help@bitcoin-24.com
FINCEN: Bitcoin Users Not Regulated, Exchanges Are
Тоест ще ви записват личните данни когато купувате и продавате криптовалута през американски обменници - така ще обвързват биткойн адресите с реални лица. Обаче след първата транзакция няма да е ясно дали собственикът на биткойните не е сменен - тоест ще бъде трудно да следят потребителите на криптовалутата, ако те не ползват обменници често. Затова е този натиск за повишаване на волатилността (няма да се учудя, ако зад това стоят американските тайни служби) - да се накарат хората да ползват Биткойн само за прехвърляне на пари (да си държат парите в обменниците - където личните им данни се записват), а не като касичка за спестявания.Last edited by vstoykov; 14.04.2013, 17:18.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zal_Negodnik Разгледай мнениеНяма да се наложат поради една фундаментална причина.НЯМА да му позволят.
Вчера е имало голямо събиране в ЕС за взимане на съвместни крути мерки срещу прането на пари и неплащането на дънъци който били 1 трл за 1г .Как ще му разрешът на койна да съществува които разрастене ли се тея горните неща срещу който се борят ще се увеличат по 1000 ? отделно на Американците няма да им хареса пък финансирането на терористи през койн мрежата.Затова е ОБРЕЧЕН ,въпроса е само кога ще го резнат.
От друга страна, ако забранят биткойн, хората ще се метнат на лайткойн - ако забранят лайткойн, ще излезе уйкойн и т.н.
Според мен още отсега да забраняват интернета, щото нещата не отиват на добре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от DeBeers Разгледай мнениеЗащото хората с пари пишат, а не Бишат.
Голяма дискусия се развихри. Първоначално и аз бях скептик, дори и в момента съм 50/50 дали ще се наложат криптовалутите, но да си кажа честно - ИСКАМ ДА СЕ НАЛОЖАТ, просто се замислете какви предимства ви дават:
1. Наднационални - левът дори и да се срине, винаги ще мога да продам моите биткойни, на борсите има американци, китайци, руснаци, японци ..
2. Бързо ликвидни, не могат да се сравняват нито със злато, диаманти, имоти, акции ...
3. Много лесни за съхранение (при добра компютърна грамотност). Бях пуснал частния си ключ във форума, не съм проверявал, но съм 100% сигурен, че никой не ги е пипнал дори.
4. Ако не дай си боже, стигна до съдия изпълнител, това ще са единствените ми средства за които съм сигурен, че няма как да ми ги вземат (без сложни врътки), същото важи и при развод.
Няма да се наложат поради една фундаментална причина.НЯМА да му позволят.
Вчера е имало голямо събиране в ЕС за взимане на съвместни крути мерки срещу прането на пари и неплащането на дънъци който били 1 трл за 1г .Как ще му разрешът на койна да съществува които разрастене ли се тея горните неща срещу който се борят ще се увеличат по 1000 ? отделно на Американците няма да им хареса пък финансирането на терористи през койн мрежата.Затова е ОБРЕЧЕН ,въпроса е само кога ще го резнат.
Отеделно технологията не е надеждна ,да не говорим колко вируси вече има търсещи само дат.фаила ти .Няма и чисто практично приложение.Кой ще ми гарантира че утре няма да се появи голям бъг какъвто вече е имало и наличноста ми няма да е 0.На кой ще се оплача ? Така че няма как да съществува това животно.Войни са се водили за подобни неща, как ги мислите тея работи виеLast edited by Zal_Negodnik; 14.04.2013, 16:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от T.A.D. Разгледай мнениеСамо да питам, защо "биткоин" трябва да се бише с "Й"?
Голяма дискусия се развихри. Първоначално и аз бях скептик, дори и в момента съм 50/50 дали ще се наложат криптовалутите, но да си кажа честно - ИСКАМ ДА СЕ НАЛОЖАТ, просто се замислете какви предимства ви дават:
1. Наднационални - левът дори и да се срине, винаги ще мога да продам моите биткойни, на борсите има американци, китайци, руснаци, японци ..
2. Бързо ликвидни, не могат да се сравняват нито със злато, диаманти, имоти, акции ...
3. Много лесни за съхранение (при добра компютърна грамотност). Бях пуснал частния си ключ във форума, не съм проверявал, но съм 100% сигурен, че никой не ги е пипнал дори.
4. Ако не дай си боже, стигна до съдия изпълнител, това ще са единствените ми средства за които съм сигурен, че няма как да ми ги вземат (без сложни врътки), същото важи и при развод.Last edited by DeBeers; 14.04.2013, 16:02.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеТи как пишеш email - имеил или имейл?
Толкова по грамотността и на хората с пари и на хората без.
Коментар
-
Толкова по грамотността и на хората с пари и на хората без.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Novakat Разгледай мнениеЯпонската борса за търговия на БТК денонощно ли работи? И това включва ли събота и неделя?
Да си припомним, че дотук и за двата срива на цената отговорен е мтгокс. Най-напред, с хакването(реално или измислено). А сега - с тия турбуленции и 'извиненията' и за дос-атаки и претоварване. Но трябва да се знае, че това е нещо нормално. Борсите досега не носеха отговорност за монетките на хората и всичко се правеше на 'добра воля'. Цените сега са много нагоре и затова някои оператори на борси, затвориха, например:
https://ppcexchange.bitparking.com/main
Когато от едно чудесно хоби, вече започваш да държиш парите на много хора, преценяваш дали можеш да понесеш този товар или - да продължиш да се занимаваш с други неща около биткойн. Така си е нормално мисля.
Коментар
-
Между другото когато се появи голям ордер на BTK/USD в борсата BTC-E,много бързо го изяждат с арбитраж през кръстосаните курсове BTC/LTC и LTC/USD.За това и курсът на биткойн там е с около 5% по-нисък.Очаква се,че Гокс ще добавят и лайткойн към търговията.Това ще донесе допълнителна ликвидност на борсите.Last edited by detonator; 14.04.2013, 12:54.
Коментар
Коментар