IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Zal_Negodnik Разгледай мнение
    174 на следващата нощ
    пирамида може и да не е но нещо което се качва толкова бързо в продължение на няколко месеца и без да прави нито една корекция определено е балон
    Отдавна си мечтаех някой да даде определение за балон най-накрая. Значи всичко, което се покачва без корекция е балон. Т.е. - парното и трамвайните билетчета са балони. Биткойн има корекции, така че явно не е??
    Биткойн е много младо нещо, сега хората разбират за него и то си тьрси цената. Явно му е голяма и затова расте стрьмно. Когато си намери цената , ще спре. Представи си, че се окаже вьзможен животьт на Марс и дори по-здравословен отколкото на Земята - цените на марсианските имоти ще бьдат ли балон? Ми не - ще нарастват, нарастват известно време, после ще спрат и може да се окаже, че 5 дка на Земята се равняват на един квадрат на Марс и готово.
    И още нещо - няма да го спрат, американците искат да сьбират такси от миньорите, че го копаят. С това фактически го признават(Не ми е подрька новината). Кой друг може да го спре - Русия, Китай? А защо да го спират? Нали сега борбата е да се изкараме, че не сме виновни за кризата, ако може да се прехвьрли вината вьрху Биткойн - не е ли по-хитро?

    Last price:$181.40165

    Ми яко, какво - нека удари $1000, да видим как ще реагират 'големите' - ще мьлчат ли като риби или ще предприемат други методи на борба. Пиарьт им треа е готов вече.

    А това:
    Оли Рен: Собствениците на депозити трябва да участват в спасяването на банки

    предполагам, че може да го засили кьм 250 бьрзо, бьрзо

    Коментар


    • Първоначално изпратено от dragi mi smehurko Разгледай мнение
      Аз бих следял БиТиВиту (Босфор ТВ), гледай ве4ерните емисии и когато срещнеш първия репортаж за новото 4удо наре4ено БТК - приятелски съвет - продавай много бързо, изпразвай сметките от вси4ки борси за криптовалути и забрави за криптовалути поне за година време.
      Има репортаж по Канал 1 за биткойн още от 2011...

      http://bnt.bg/bg/news/view/54721/bit...nternet_valuta

      Коментар


      • Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
        А какво пречи хакерчета, организирали цялата тази схема с биткойна да си вкарват тайничко биткойни, т.е. един вид да ги "печатат" точно както ЕЦБ и ФЕД си печатат хартия. И да си вкарат достатъчно биткойнчета безплатно в системата, уж "изминирани", раздуват балона, стават милиардери и после другите да се оправят.
        системата е отворена, това е абсолютно невъзможно. Прочетете малко преди да пишете глупости във форума.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
          А какво пречи
          А какво пречи "хакерчетата" утре да се обединят и да обяват, че вместо 2+2=4 от утре 2+2=5?
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

          Коментар


          • А какво пречи хакерчета, организирали цялата тази схема с биткойна да си вкарват тайничко биткойни, т.е. един вид да ги "печатат" точно както ЕЦБ и ФЕД си печатат хартия. И да си вкарат достатъчно биткойнчета безплатно в системата, уж "изминирани", раздуват балона, стават милиардери и после другите да се оправят.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от ndachev Разгледай мнение
              Да ти отговоря на въпросите 1 по 1:

              - Това за обявяването на технологията за незаконна притеснява всички;

              - Трудността е висока, защото има много миньори и "печатането" напредна. Вътре в технологията е заложено да става все по-трудно да се изкопа нещо. Машините с които се копаше допреди няколко месеца вече не са адекватни. Идват ASIC-овете които ще вършат много миньорска работа за кратко време и горейки малко ток. Неподготвените миньори ще отпаднат, подготвените ще приберат оставащите за копане биткойни. Ако много миньори се откажат, първо трудността ще падне за неотказалите се, и второ, липсата на нов supply е логично да повиши цената на вече изкопаните, защото ще има недостиг при същото търсене (а търсене има и изглежда че ще има). При тези условия защо смяташ че цената би се срутила? Аз смятам точно обратното - поради недостига на новоизкопани би се изстреляла.

              - В началото и мен ме притесняваше това с големия блокчейн. Тези 7+ ГБ представляват целият блокчейн от самото начало. Вече са измислили начин за "pruning" на излишните блокове с транзакции (deep buried, fully spent, etc), вероятно ще го имплементират в някоя от следващите версии на клиентите.
              Според мен и двамата забравяте, че supply-а е фиксиран - колкото и хора да копаят, количеството нови биткойни е едно и също. Така, че сложността на изчисленията и броят копаещи не влияе на цената в смисъла на променлив supply.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Zal_Negodnik Разгледай мнение
                174 на следващата нощ
                пирамида може и да не е но нещо което се качва толкова бързо в продължение на няколко месеца и без да прави нито една корекция определено е балон
                Защо да е балон ? Ако никои не пре4и на естественото развитие на БТК - това развитие е нормално - към сегашния момент от една страна имаш непове4е от 11 милиона БТК, а от другата страна имаш стотици и хиляди милиярди от стоки и услуги в УСД, ЕУР и други ваути. Ако никой не попре4и на развитието на БТК - сегарния разменен курс УСД(ЕУР) към БТК е сигурно хиляди или десетки хиляди УСД(ЕУР) за 1 БТК, но това е в слу4ай, 4е БТК полу4и широка употреба, аз мисля, 4е централните банкери и политиците, от които зависи ре6ението, няма да позволят на БТК да полу4и широка популярност и ще направет ВСИЧКО възможно за да го компрометират като валута. Лошата новина е, 4е те ИМАТ ВЪЗМОЖНОСТ да го постигнат. Както е писано и по-долу - един ден под предлог за защита на живота, здравето и собственността на гражданите на цивилизования свят търговията с БТК, може да е обявена за незаконна, тогава БТК ще бъде върнат в изходно положение - 100 К БТК = 1-2 пици.

                За дългосро4на инвестиция БТК, според мен не става.

                Но тук нали сте отбор спекуланти - ами спекулирайте - това е добра възможност , - Купуваш сега БТК (нищо че стадото ве4е се е втурнало) мисля си, 4е има още мегдан каде да расте преди евентуално да го шамаросат. С темповете с които се вдига цената след месец - два цената му ще е двойна, тогава имаш 2 вариянта:

                1) Ако страха ти е по-голям от ал4ността - продаваш половината си БТК и си на фитка, настаняваш удобно и гледа6 спектатъла, като си сигурен, 4е нищо няма да загубиш, а може само да спе4ели6.

                2) Ако ал4ността ти е по-голяма от страха - стискаш зъби и продължава6 да 4акаш - цената продължава да се вдига, може да има тук-там някоя корекциика, (когато хакерите атакуват борсите) но няма да се пУа6и6 - БТК ще постава нови и нови рекорди в цената си с/у УСД/ЕУР. Кога ще крашне ли ? Според мен няма нужда да се затормозяваш със сложни анализи по Ройтерс, Блумбърг и други специализирани издания, за да се опиташ да предвидиш кога тарикатите ще изтръскат клона наре4ен БТК за да свалят маймуните на земята, няма нужда да ходиш и по врачки, гадатели, оракули и т.н. за да предвидиш този момент. Аз бих следял БиТиВиту (Босфор ТВ), гледай ве4ерните емисии и когато срещнеш първия репортаж за новото 4удо наре4ено БТК - приятелски съвет - продавай много бързо, изпразвай сметките от вси4ки борси за криптовалути и забрави за криптовалути поне за година време. Дотогава оба4е може да си направил стотици и хиляди % пе4алба. Даже и аз се замислям дали да не го направя.

                И незабравяй златното правило: не рискувай пари , които не можеш да загуби6 !

                Хайде, лека и доходна !
                Last edited by dragi mi smehurko; 08.04.2013, 08:00.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Zal_Negodnik Разгледай мнение
                  много се вдигна тва животно днес
                  от 144 до 157 за една нощ ,близо 10%
                  174 на следващата нощ
                  пирамида може и да не е но нещо което се качва толкова бързо в продължение на няколко месеца и без да прави нито една корекция определено е балон

                  Коментар


                  • Е това е далавера от 5 хил да направиш 150 .......Евала на Ф.Мастера...
                    Животът е огледало.....усмихвай се

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Zal_Negodnik Разгледай мнение
                      чета чета и достигам до извода че големите не я ли пуснат тая технология няма да прокопса много.Изреват ли американците че търговията с биткойни е незаконна и понеже се използва от терористи и се наказва с затвор до 30г. дотам и е !
                      Друг момент е че самите минъори казват че и в момента се печели все по трудно и по трудно ще става като в геометрична проресия.Почнат ли да намаляват минъроте цената ще се срути.
                      Оня ден инсталирах основния клиент,еми сваля ми 2 дена блоквете и ми цвъкна 7 ГБ на харда.Умножи тва по 100 след месец два и смятай че нов потребител трябва да чака 1 седмица и ще тря да купуват хард дискове по 1тб
                      Да ти отговоря на въпросите 1 по 1:

                      - Това за обявяването на технологията за незаконна притеснява всички;

                      - Трудността е висока, защото има много миньори и "печатането" напредна. Вътре в технологията е заложено да става все по-трудно да се изкопа нещо. Машините с които се копаше допреди няколко месеца вече не са адекватни. Идват ASIC-овете които ще вършат много миньорска работа за кратко време и горейки малко ток. Неподготвените миньори ще отпаднат, подготвените ще приберат оставащите за копане биткойни. Ако много миньори се откажат, първо трудността ще падне за неотказалите се, и второ, липсата на нов supply е логично да повиши цената на вече изкопаните, защото ще има недостиг при същото търсене (а търсене има и изглежда че ще има). При тези условия защо смяташ че цената би се срутила? Аз смятам точно обратното - поради недостига на новоизкопани би се изстреляла.

                      - В началото и мен ме притесняваше това с големия блокчейн. Тези 7+ ГБ представляват целият блокчейн от самото начало. Вече са измислили начин за "pruning" на излишните блокове с транзакции (deep buried, fully spent, etc), вероятно ще го имплементират в някоя от следващите версии на клиентите.
                      Last edited by ndachev; 08.04.2013, 02:24.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Zal_Negodnik Разгледай мнение
                        чета чета и достигам до извода че големите не я ли пуснат тая технология няма да прокопса много.Изреват ли американците че търговията с биткойни е незаконна и понеже се използва от терористи и се наказва с затвор до 30г. дотам и е !
                        Тука тея приказки пеър то пеър и сравненията с торентите не вървят.като резнат повечето борси и като търговците които предлагат стоки срещу коини се отдръпнат цената ще се срине както се качва сега.
                        Напълно няма да могат да я унищожат но почнат ли да го преследват ,най малкото цената му ще пада а и масовката ще се отегли.
                        Друг момент е че самите минъори казват че и в момента се печели все по трудно и по трудно ще става като в геометрична проресия.Почнат ли да намаляват минъроте цената ще се срути.
                        Оня ден инсталирах основния клиент,еми сваля ми 2 дена блоквете и ми цвъкна 7 ГБ на харда.Умножи тва по 100 след месец два и смятай че нов потребител трябва да чака 1 седмица и ще тря да купуват хард дискове по 1тб
                        Разрастне ли се тая история ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще трябва централизация да се пазят някъде тея блокове,не може всеки узър включително баба Пена да има 3ТБ хард само за клиента
                        Иначе съм впечатлен много от идеята и технологията на Биткойн но мисля че големите играчи не я ли подкрепят ще рухне.
                        Цената може да иде и до 2000$ но падането ще е много болезнено за масовката
                        Как предлагаш това 'някъде да се пази централно' да се случи. Кой ще поеме инициативата ?
                        I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

                        Коментар


                        • чета чета и достигам до извода че големите не я ли пуснат тая технология няма да прокопса много.Изреват ли американците че търговията с биткойни е незаконна и понеже се използва от терористи и се наказва с затвор до 30г. дотам и е !
                          Тука тея приказки пеър то пеър и сравненията с торентите не вървят.като резнат повечето борси и като търговците които предлагат стоки срещу коини се отдръпнат цената ще се срине както се качва сега.
                          Напълно няма да могат да я унищожат но почнат ли да го преследват ,най малкото цената му ще пада а и масовката ще се отегли.
                          Друг момент е че самите минъори казват че и в момента се печели все по трудно и по трудно ще става като в геометрична проресия.Почнат ли да намаляват минъроте цената ще се срути.
                          Оня ден инсталирах основния клиент,еми сваля ми 2 дена блоквете и ми цвъкна 7 ГБ на харда.Умножи тва по 100 след месец два и смятай че нов потребител трябва да чака 1 седмица и ще тря да купуват хард дискове по 1тб
                          Разрастне ли се тая история ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще трябва централизация да се пазят някъде тея блокове,не може всеки узър включително баба Пена да има 3ТБ хард само за клиента
                          Иначе съм впечатлен много от идеята и технологията на Биткойн но мисля че големите играчи не я ли подкрепят ще рухне.
                          Цената може да иде и до 2000$ но падането ще е много болезнено за масовката

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от coolio Разгледай мнение
                            Интересно ми е как стигнахте до заключението, че е балон като все още никой и идея си няма как крипто-валутата може да се оцени. С какво правите аналогии? Възможно е да е балон, да, но пък ако не е? Дали не може се окаже онова революционно откритие което ще окаже много по-голямо влияние на цялото общество и от самия Интернет дори. Валутата все още е в експериментална фаза и ми се струва абсолютно невъзможно да се правят каквито и да е дългосрочни прогнози на този етап. Но едно е сигурно, потенциалът е огромен. За момента го разбират основно хората, които познават техническите детайли на протокола Биткойн.

                            Между другото, ето едно видео което определено си струва да се види и разкрива някои от възможностите на валутата: http://www.youtube.com/watch?v=mD4L7xDNCmA (Mike Hearn, London Bitcoin Conference 2012)
                            Супер, много интересно е това клипче. Мерси

                            Коментар


                            • Интересно ми е как стигнахте до заключението, че е балон като все още никой и идея си няма как крипто-валутата може да се оцени. С какво правите аналогии? Възможно е да е балон, да, но пък ако не е? Дали не може се окаже онова революционно откритие което ще окаже много по-голямо влияние на цялото общество и от самия Интернет дори. Валутата все още е в експериментална фаза и ми се струва абсолютно невъзможно да се правят каквито и да е дългосрочни прогнози на този етап. Но едно е сигурно, потенциалът е огромен. За момента го разбират основно хората, които познават техническите детайли на протокола. Той позволява много повече от разработеното до момента. Но заплахите и рисковете пред Биткойн също не са малки, най-голямата е това непрестанно покачване на цената...

                              Между другото, ето едно видео което определено си струва да се види и разкрива някои от възможностите на валутата: http://www.youtube.com/watch?v=mD4L7xDNCmA (Mike Hearn, London Bitcoin Conference 2012)
                              Last edited by coolio; 07.04.2013, 23:55.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                                Ей туй ако гръмне ще се помни
                                Няма балон който да не се спука
                                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                                Коментар

                                Working...
                                X