IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
    Не е баш тъй.

Само преди месеци биткойна беше 60 долара и много народ му се смееше, че не ги е продал на 150.
    Пък сега ако иска споко ще ги махне на 550.
    Само така Гиго . Гледам че подготвяш атмосферата около Мастера по въпроса за осиновяването .Явно си приел твърдението ми че няма да има пари за изплащането на тлъстата ти военна пенсия ,като напълно въможно и реално и като всеки разумен и дисциплиниран военен интелигент ще трябва да си изградиш няколко стратегии, освен тази, в случай ако .

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
      Като акциите на професор Каро?
      Акциите са удостоверение за собственост на дялове. А акциите на проф. Каро са удостоверение за собственост на дялове от фирма, която вече няма никаква собственост, а само дългове!
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
        Еми да де. Те точно това са парите. Не запзват нищо друго освен себе си!

.
        Като акциите на професор Каро?

Коментар

• The biggest Bitcoin exchange, Mt. Gox, suffered a temporary meltdown in 2011 which saw the price of bitcoins plunge in minutes from $17 to about one cent.
          http://nakedsecurity.sophos.com/2013...cent-in-value/

Расте ли расте... спад 1700 пъти, 170000 %, и вече се е случвало.
          Мнението ми е погрешно и води до загуби.

Коментар

• Първоначално изпратено от frei1974 Разгледай мнение
            Това е мистелия Колчо-копа нещо -кво точно моя Айти не можа да ми обясни-четох четох-Греда-не съм дорасъл най-вероятно-купих един за тръпката-расте ли расте-чини ми на балон ама найсе-ще видим.Късмет
            Анджък де ...
            нек си расте... Който купил, изкопал или квото там е направил, печели...
            Да е жив и здрав.. Дет се казва, да отвори по една биличка ...
            Да видим...
            Аз все пак не разбирам, от къде идва ценността на електронните монети ...
            Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение
              Петрола и златото ако питаш мен са си стоки.Биткойна е валута ,както и система за разплащане от ново поколение.
              Не.

Биткойн е парична система, не разплащателна. Паричната система е системата която осигурява съществуването на паричната форма. Разплащателната система е системата, която осигурява прехвърлянето на собствеността върху парите. Прехвърлянето на собствеността трябва да стане за 2 секунди. Преместването на паричната форма от един рафт в склада на друг рафт става за около 10 минути! Ще има много видове разплащателни системи на основата на биткойн. Сегашният портфейл на биткойн е средство за физическото преместване на парите в цифровия свят! Все едно ако си продадеш къщата на някой, да му я предадеш по този начин:

Горното е свързано с разликата между пари и валута (money and currency). Валутата е удостоверение /сертификат/ за притежание на пари на склад някъде си в специализиран склад /някои му казват банка/. Когато склада осребрява складовата разписка на приносител, това удостоверение се нарича валута. Така е работела финансовата система на света допреди 1971 г. когато Никсън отменя златното покритие на долара. И тогава в склада вместо рафтова на които са подредени паричните форми слагат печатница за сертификати без покритие, защото са изхарчили тайно парите (златото) за войната във Виетнам, надпреварата в Космоса и направата на хиляди атомни бомби!
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Честни пари

Петте характеристики на парите са: делимост, преносимост, трайност, разпознаваемост и оскъдност.

Коментар

• Това е мистелия Колчо-копа нещо -кво точно моя Айти не можа да ми обясни-четох четох-Греда-не съм дорасъл най-вероятно-купих един за тръпката-расте ли расте-чини ми на балон ама найсе-ще видим.Късмет
                  Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                  Все пак де...
                  КОЕ дава на биткойна стойност ???

Коментар

• Петролът може да служи като обезпечение за цифрички на валута.
                    Както златото.
                    Както друга стока.

Първоначално изпратено от ForexMaster
                    Нефтът е най-ценната суровина на земята, но той не може да се конкурира със златото като парична форма. Не изпълнява добре функцията на съкровище и взаимозаменяемост. Нефтът изисква специални условия за съхранение за разлика от златото.
                    Oт коментираните изкопаеми вещества - биткойн най-малко прилича на пари. Няма гаранция, че утре тия битове ще струват нещо.
                    Първоначално изпратено от DeBears
                    Може и петрол, но ще ми е интересно да гледам как си купуваш дъвка от магазина и отмерваш 205 милилитра, примерно, а след това продавачката му прави анализ, за да не я ментиш с вода или товариш 10 кубика, защото ще си купуваш нов автомобил
                    Нали златото е пари, искам да видя как ще си купиш дъвка със злато. В Унгария дори и евро не ми приеха, та търчах в един дъжд на поразия за форинти ли се казваха.

Всъщност засега точно от нефта сме най-зависими, от недотам достъпните суровини. Види ми се най-истински пари точно той.
                    Златото само преди 10-тина години струваше в пъти по-малко. Няма гаранция, че утре ако се появи конвертируем Юан (примерно), златото няма да се върне на пазара, изобилно. Появи ли се валута - убежище, хората ще разтоварят златото, че има и много недостатъци.
                    Last edited by IvanTerziev; 20.11.2013, 16:34.
                    Мнението ми е погрешно и води до загуби.

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
                      Тука си брилянтен!
                      +100
                      Ееее благодаря, благодаря. И аз понякога имам просветление.

Коментар

• Все пак де...
                        КОЕ дава на биткойна стойност ???
                        Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                          Еми да де. Те точно това са парите. Не запзват нищо друго освен себе си!

Финансовите инструменти са свързани с права и задължения. Правата и задълженията са свързани със законите и налагането на спазването им. Парите са пари, защото не се нуждаят от закони. Те се самосъхраняват и пренасят качеството и количеството си във времето. Срещнеш ли закон, който те задължава да използваш дадена форма на пари трябва да ти стане абсолютно ясно, че това не са истински пари. Ако бяха истински пари нямаше да имат нужда от закон! Те затова истинските пари са златото, среброто и биткойн.
                          Тука си брилянтен!
                          +100

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
                            Петролът е истинските пари! А де?
                            Петрола и златото ако питаш мен са си стоки.Биткойна е валута ,както и система за разплащане от ново поколение.
                            Както казаха и вчера пред Сената, светът се нуждае и търси алтернативи на морално и практически остарялата,скъпа и бавна пеимент система и биткойна е точно това .Единствено не им харесва че е анонимна
                            и се почесваха кво да правят отностно тва негово качество

Коментар

Това беше в отговор на "Златото, среброто и биткойн са истинските пари." С горното ти мнение се оказва, че има много други неща, които могат да се смятат за пари. Що не и петрола?
                              Въпрос на вкус! Петролът е истинските пари! А де?
                              Може и петрол, но ще ми е интересно да гледам как си купуваш дъвка от магазина и отмерваш 205 милилитра, примерно, а след това продавачката му прави анализ, за да не я ментиш с вода или товариш 10 кубика, защото ще си купуваш нов автомобил

Коментар

Това беше в отговор на "Златото, среброто и биткойн са истинските пари." С горното ти мнение се оказва, че има много други неща, които могат да се смятат за пари. Що не и петрола?
                                Въпрос на вкус! Петролът е истинските пари! А де?
                                Много бързо забрави 4-те функции на парите?!...

Златото мога да го разделя на атоми и след това пак ди ги слея и нито качеството му, нито стойността му ще се променят. Същото не може да се каже за диамантите, перлите, пощенските марки или картината на Ван Гог.

Нефтът е най-ценната суровина на земята, но той не може да се конкурира със златото като парична форма. Не изпълнява добре функцията на съкровище и взаимозаменяемост. Нефтът изисква специални условия за съхранение за разлика от златото.

Абсолютно всичко може да служи за пари, но най-добри са онези парични форми които най-пълно и всеобхватно изпълняват 4-те функции на парите.

Иначе има една суровина която е още по-важна от нефта. Това е водата. А има по-важно дори и от водата. Това е въздуха. Но те не стават за пари, защото са лесно достъпни /е, поне за сега/.

Коментар

Working...
                                X