IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• fefo

Биткойна не е по децентрализиран от книжните пари - валутите на централините банки.Все пак не съществува само една единствена валута и всяка държава си има своя. Това с децентрализацията звучи митично.
    Има много отрицателни качества дигиталната валута - не е сигурна от гледна точка на нейната загуба е може би най сериозното и отицателно качество. Няма по лесно за кражба нещо от дигиталните пари и потърпевшия няма на кой да се оплаче дори.От технологична гледна точка е същата работа - електрониия подпис , който се криптира по същата технология тряабва да бъде откраднат същия , който да е необходим на някой да те подпише, а дигиталната валута върши работа без значение коя "монета" образно казано са хакнали ище си я сменят за пари.
    Самия факт,че биткойн борсите бавят преводите на пари при смяна е достатъчно показателно. Това е същата хватка като работодателите които не изплащат първата заплата за да не платят на напуснал работник по собствено желание. Когато пирамидата се разпадне те просто няма да преведат парите за "обезценилите" се койни. Т.е. тези които най вътре в играта не вярват че това не е измамна пирамидална схема.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Вчера четох, че от Фейсбук не дават много надежда на това... Интересно решение.
      I dream

Коментар

• http://www.bloomberg.com/news/2013-1...uess-xbox.html

Коментар

• Първоначално изпратено от fefo Разгледай мнение
          Нито миньорствам, нито дори съм си купил койни. Млад съм и си гледам купона - нямам излишни пари, даже кола нямам. Просто се интересувам от технологии и от икономика и съм страшно любопитен как ще се развият нещата. Истината е, че биткойн е един експеримент, една идея и не се знае дали в нашия живот тя ще се реализира. Виртуалните монетки са следващия етап в еволюцията на парите, но дали ще навлязат масово след 100, след 400 или след 5 години никой не знае.

Можеш ли да разясниш сравнението с тока и електромера, че нещо не го фанах...

Не разбрах тоя линк към акциите на някаква фармацевтична компания какво общо има с темата.
          Ако бътерфлай пускат акции, НЕ си купувай!
          Производителите на видео карти много отдавна са ИЗВЪН играта с биткойн.
          Това с електромера е сиреч, - ние сами сме си банки, както казваш, копаем си нашите дигитални стотинки и нямаме заеми, лихви и задължения които да плащаме, и според това което сваршиш, това получаваш - нали така ? Да ама банкерите не са на това мнение и то хич даже, ако може да те изгарбят максимално, ше го направят, трябва да има робство и това е модерното икономическо робство. Разликата между робството преди и сега е, че преди е трябвало на негъра да дадеш да яде, иначе ще умре и няма кой да работи, а сега им даваш само заем за цял живот, който дълг се прехвърля и на децата ти

И аз няам кола но пак имам колело и си цъкам на борсата ако има нещо да изпадне има ако не здраве да е

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
            може бе, всичко може Рокфелер е казал и на Тесла, 'Щом има ток, трябва да има и елетромер' да си ги нямаме такива като 'безплатен обяд'. Ти си купи bitcoins, a аз ще си купя акциите на компаниите кадето произвеждат хардуера, там се създават реални работни места, разширяване, ръст, печалби, докато има такива като тебе да 'миньорстват'
            Нито миньорствам, нито дори съм си купил койни. Млад съм и си гледам купона - нямам излишни пари, даже кола нямам. Просто се интересувам от технологии и от икономика и съм страшно любопитен как ще се развият нещата. Истината е, че биткойн е един експеримент, една идея и не се знае дали в нашия живот тя ще се реализира. Виртуалните монетки са следващия етап в еволюцията на парите, но дали ще навлязат масово след 100, след 400 или след 5 години никой не знае.

Можеш ли да разясниш сравнението с тока и електромера, че нещо не го фанах...

Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
            Няма страшно бе младеж...
            Не разбрах тоя линк към акциите на някаква фармацевтична компания какво общо има с темата.
            Ако бътерфлай пускат акции, НЕ си купувай!
            Производителите на видео карти много отдавна са ИЗВЪН играта с биткойн.
            Last edited by fefo; 13.12.2013, 16:57.
            "Там, където глупостта е образец, разумът е безумие."

Коментар

Само един производител, при стартирането си, се фъндна с акции и те се купуваха само с койни Цената им в момента е минимум х10 и е доста трудно да си купиш, понеже раздават добри дивиденти от тях и на никой не му се продава. Ето ти още една децентрализация - дори собствеността на доскоро една от най големите фирми, производители на копачки, е разпределена в голям брой хора.
              Няма страшно бе младеж, ето тука някви ButterflysLabs карти за миниране

http://www.google.com/finance?q=butt...vDvFO7r0QGVgwE

даже акцията малко на долу като чели, ще изчакам SP500 да ги изгърби всички акции до година, USA, криза ала бала и тогава народа ще започне да копае още по усърдно и оттам следва BUY and HOLD

https://en.bitcoin.it/wiki/Mining_hardware_comparison

гледам, че и Intel, Nvidia и AMD са в играта, а те са нотирани на борсата мисля аз ..
              Last edited by michaelis; 13.12.2013, 16:40.

Коментар

брачед, я ти си по напред с тоя bitcoin, кажи кои компании произвеждат Hardaware за тяхните мини там, аз може би щом го влече народа да копае, ми да си купя акции на тея фирми там ще съм със сигурност на +
                Само един производител, при стартирането си, се фъндна с акции и те се купуваха само с койни Цената им в момента е минимум х10 и е доста трудно да си купиш, понеже раздават добри дивиденти от тях и на никой не му се продава. Ето ти още една децентрализация - дори собствеността на доскоро една от най големите фирми, производители на копачки, е разпределена в голям брой хора.

Коментар

Какво значение има кой е той? Въпреки, че е нейният създател, той няма абсолютно никаква власт над системата. Както знаете кода е отворен за ВСИЧКИ, и цяло това нещо е математически механизъм, а не някаква структура, която може да бъде контролирана отгоре - както, всъщност, е всичко познато до момента (освен торентите). Може би, точно заради това, хейтърите във форума не разбират идеята за нещо децентрализирано - не могат да си го представят...

Иначе Сатоши, според мен, няма как да е един човек. Най-вероятно името обединява екип от математици, програмисти и икономисти с кибер-либертариански възгледи.

А тоя пост е толкова уникален, че няма нужда да бъде коментиран...
                  може бе, всичко може Рокфелер е казал и на Тесла, 'Щом има ток, трябва да има и елетромер' да си ги нямаме такива като 'безплатен обяд'. Ти си купи bitcoins, a аз ще си купя акциите на компаниите кадето произвеждат хардуера, там се създават реални работни места, разширяване, ръст, печалби, докато има такива като тебе да 'миньорстват'

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                    Е ти като имаш представа, я ни кажи кой стои зад името на оня Сатоши, а?
                    Какво значение има кой е той? Въпреки, че е нейният създател, той няма абсолютно никаква власт над системата. Както знаете кода е отворен за ВСИЧКИ, и цяло това нещо е математически механизъм, а не някаква структура, която може да бъде контролирана отгоре - както, всъщност, е всичко познато до момента (освен торентите). Може би, точно заради това, хейтърите във форума не разбират идеята за нещо децентрализирано - не могат да си го представят...

Иначе Сатоши, според мен, няма как да е един човек. Най-вероятно името обединява екип от математици, програмисти и икономисти с кибер-либертариански възгледи.

Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
                    бла бла бла бла... в междучасието ми хрумна още един аргумент
                    А тоя пост е толкова уникален, че няма нужда да бъде коментиран...
                    Last edited by fefo; 13.12.2013, 16:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
                      И аз.

Първо техните клъстери са абсолютно безполезни в майнинга на биткойн. Трябва да си направят/купят специализиран хардуер. Да кажем, че купят/направят. Това значи, че сложността ще се покачи чуствително, за да компенсира новия ресурс в мрежата. Новоемитиратните биткойн ще се преразпределят в друго отношение, но няма да нарастнат като брой. На около всеки 10 мин новите 25 биткойна ще ходят с по-голяма вероятност в Гугъл и ФБ.
                      брачед, я ти си по напред с тоя bitcoin, кажи кои компании произвеждат Hardaware за тяхните мини там, аз може би щом го влече народа да копае, ми да си купя акции на тея фирми там ще съм със сигурност на +

Коментар

Не знам за тея дигитални стотинки, и на 1000$ не бих си купил още поече но щом народа го влече нека купува, що не аз съм фен на твърдите метали ' In Gold We Trust'
                        И аз.

2. аргумент - Bitcoina - миньори, компютри не могло да се произведе повече, позвали се ресурсите на машините и т.н., еми ако стане стандартно средство за разплащане то Google или Facebook не са решили, да си пуснат клъстерите да 'изкопаят' малко стотинки от от мините си и те ще станат съвсем богати еее
                        Първо техните клъстери са абсолютно безполезни в майнинга на биткойн. Трябва да си направят/купят специализиран хардуер. Да кажем, че купят/направят. Това значи, че сложността ще се покачи чуствително, за да компенсира новия ресурс в мрежата. Новоемитиратните биткойн ще се преразпределят в друго отношение, но няма да нарастнат като брой. На около всеки 10 мин новите 25 биткойна ще ходят с по-голяма вероятност в Гугъл и ФБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от viktornfs Разгледай мнение
                          Онзи ден чух, че в щатите се подготвят законодателни промени за забрана на биткойна.
                          Не знам за тея дигитални стотинки, и на 1000$ не бих си купил още поече но щом народа го влече нека купува, що не аз съм фен на твърдите метали ' In Gold We Trust'

1. аргумент - Gold е лимитиран рядък метал приет за разплащателно средство от нации и цивилизации преди сумай ти хиляди години

2. аргумент - Bitcoina - миньори, компютри не могло да се произведе повече, позвали се ресурсите на машините и т.н., еми ако стане стандартно средство за разплащане то Google или Facebook не са решили, да си пуснат клъстерите да 'изкопаят' малко стотинки от от мините си и те ще станат съвсем богати еее

Ама който го влече нека купува, преди в нета пица с доставка е струвала 25 дигитални сотинки, сега тая пица е непродаваема бе .. и до колко може да се раздели 1 bitcoin - математически ако стане 1 Bitcoin = 10 000$ тогава това нещо ще има 0.0000xxxxx части от него ама хм дам, всеки си има мнение и щом върви търговията и се въртят парите, няма проблем

А и в междучасието ми хрумна още един аргумент, вие тука нареждате г-н Фростев
                          ама то това е и мечтата на Световната 'Американска' Банка и на г-н Рокфелер ее - едно правителство, една банка, една валута
                          Наистина евала на япончетата, наистина генийчета, добър опит да се 'опитат' да избягат от лапите на 'банкстерите', но няма мърдане от банките братче.

Ако правителствата одобрят дигиталната стотинка като световно разплащателно средство, господата от Световната банка с черни костюми ще отидат културно при създателите с един камион пари, и ще ги попитат първо учтиво да им продадат лиценз, права, печатница и квото там може да се продаде, ако създателите откажат, може я инфаркт я да им падне нещо отгоре или други такива интересни работи да им се случат.

(тук разбрах че било 'децентрализирано' в интернет, и нямало права, лиценз и т.н. то тогава е вече при бандитите от NSA и е още по лесно )

И ето я световната 'свободна' валута пак при световните бандити
                          Last edited by michaelis; 13.12.2013, 14:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                            Онзи ден чух, че в щатите се подготвят законодателни промени за забрана на биткойна.
                            домоуправител

Коментар

Или нямате представа какво е биткойн, или по-лошо, въобще нямате представа какво се случва със света около вас...

Коментар

• Tестов дрон за доставка на биткойн на Deutsche Post. Снимка: Ройтерс

Дроните - ключът към икономиката на споделянето 13.13.13!!! http://www.investor.bg/hai-tek/350/a...ianeto,163184/

Коментар

Working...
                                X