IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
    Не искам друг търговец бе човек!
    Искам да си купя точно това, точно от този.
    В един магазин НЯМАТ ПРАВО да ти откажат да ти приемат законното платежно средство!
    Все едно да ида в близкия МОЛ и тъпата продавачка да може да ми се подиграе, като ме прати в другия, щото не я кефя!
    Е идеята на биткойна е друга - юзърите контролират всичко. Тук примерно - продавача не иска да ти продава - отиваш на друго място. Тоя продавач рани или късно фалира /или пък не!?/
    Нали това е идеята на биткойна - контрола да не е централен, а да се изпълява от юзърите? Или пък не е това идеята - идея си нямам? Не знам, много начини да го тълкуваме има. Затова и бъдеще няма.
    #dagoduhatbednite

Коментар

Не искам друг търговец бе човек!
      В един магазин НЯМАТ ПРАВО да ти откажат да ти приемат законното платежно средство!
      Все едно да ида в близкия МОЛ и тъпата продавачка да може да ми се подиграе, като ме прати в другия, щото не я кефя!
      Така е, нямат право да ти откажат законното платежно средство. Но винаги могат да заобиколят тази постановка. Могат да ти кажат - съжалявам, но вече не се продава. Нали? Друг пример - частен клуб - входът е сао с покани. КАкво ще направиш - ще сезираш комисията за защита на потребителите ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
        Давай да обсъдим по същество. Това твърдение е дебилно. Всеки със средства може да ги обърне в биткойни когато му е кеф.
        Дебилно е да завиждаш на тези, които са обърнали средства в биткойни при 25 евро за 1 биткойн, защото се колебаеш в момента дали да го направиш при 250 евро за 1 биткойн!
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Не искам друг търговец бе човек!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
            Така говорят всички, които нямат никакви или почти никакви биткойни и завиждат на онези, които имат!
            Давай да обсъдим по същество. Това твърдение е дебилно. Всеки със средства може да ги обърне в биткойни когато му е кеф.
            Ако искаш да кажеш, че бедняците завиждат - съгласен съм. Бедняците винаги завиждат. Тук обаче, смятам, че говорим за друго нещо.
            #dagoduhatbednite

Коментар

Ако отида в един магазин и поискам да си купя нещо срещу 5 лева (конкретно в България) и продавачът ми откаже, знам към кого да се обърна за помощ/оплакване/гаранция/принуда/обезщетение.
              Ако продавач по света откаже да приеме биткойните ми, към кого трябва да се обърна?
              Айде поредните глупости... Повечето продавачи ще ти откажат и ако имаш долари вместо левове. Това означава ли, че доларите са по-некачествени пари от лева? И към кого ще се обърнеш тогава?!....

Ще се обърнеш към най-близкото чейндж бюро за да си смениш доларите за левове. Така е и при биткойна. Само че в сравнение с доларите биткойн има много големи предимства!
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Ако отида в един магазин и поискам да си купя нещо срещу 5 лева (конкретно в България) и продавачът ми откаже, знам към кого да се обърна за помощ/оплакване/гаранция/принуда/обезщетение.
                Ако продавач по света откаже да приеме биткойните ми, към кого трябва да се обърна?
                Към пазара. Ще избереш друг търговец, който е съгласен да ти приеме койнките. Либертарианци, какво да ги правиш.

Проблема на биткойна крещи още от FAQ на официалния сайт.

Who controls the Bitcoin network?

Nobody owns the Bitcoin network much like no one owns the technology behind email. Bitcoin is controlled by all Bitcoin users around the world. While developers are improving the software, they can't force a change in the Bitcoin protocol because all users are free to choose what software and version they use. In order to stay compatible with each other, all users need to use software complying with the same rules. Bitcoin can only work correctly with a complete consensus among all users. Therefore, all users and developers have a strong incentive to protect this consensus.

В червено са проблемите. Твърде общо, твърде много начини за тълкуване има на тея думички. А както е казал един велик човек - ако разбираш нещо - можеш да го обясниш по прост начин. Такива обяснения, които дават възможност да бъдат тълкувани по два или повече начина - издигат един огромен червен флаг.
                #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
                  Крипто-валутите имат бъдеще. Биткойна не толкова.
                  Така говорят всички, които нямат никакви или почти никакви биткойни и завиждат на онези, които имат!

Коментар

• Ако отида в един магазин и поискам да си купя нещо срещу 5 лева (конкретно в България) и продавачът ми откаже, знам към кого да се обърна за помощ/оплакване/гаранция/принуда/обезщетение.

Коментар

• Крипто-валутите имат бъдеще. Биткойна не толкова.
                      #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от irena Разгледай мнение
                        Кой говори за забрана? Попитах дали ги включваш и тях в тоя 0,10 % от най-умните, както ти се изрази.
                        Вече ти отговорих. Ама явно бързаш да пишеш вместо да четеш?!...

При всички случаи онези терористи и наркопласьори, които използват биткойн са по-умни от онези терористи и наркопласьори, които използват куфарчета с долари в брой. Съотношението, както вече се спомена по-долу,между умните и неособено умите е както във всички останали групи потребители - 0,1 към 99,9.

Коментар

Преди биткойн любим метод за разплащане им бяха куфарчетата с долари в брой. Но не съм чул тогава някой заради това да е искал да забрани долара като валута?!...
                          Кой говори за забрана? Попитах дали ги включваш и тях в тоя 0,10 % от най-умните, както ти се изрази.

Коментар

• Първоначално изпратено от irena Разгледай мнение
                            само да попитам дали в този 0,1% от най-умните влизат и терористите, наркопласьорите и т.н., на които биткойна им е любим метод за разплащане?
                            Преди биткойн любим метод за разплащане им бяха куфарчетата с долари в брой. Но не съм чул тогава някой заради това да е искал да забрани долара като валута?!...

Коментар

Прави я! Няма държава в света където биткойн не се използва за разплащания!
                              Ми не я прави, защото процента е много малкък, независимо, че на тебе ти се иска да е друго...

Р.S. Не си мисли, че съм против биткойна, просто не съм съгласна с всичко което твърдиш или по точно хиперболизираш

Коментар

• само да попитам дали в този 0,1% от най-умните влизат и терористите, наркопласьорите и т.н., на които биткойна им е любим метод за разплащане?

Коментар

Working...
                                X