IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • При цялото ми уважение към една легенда, но сравнението с банков чек е просто абсурдно.
    Първо в едини случай се използва посредник. Второ пишейки чек на някого аз му обещавам някакви средства. Пращайки койни аз реално прехвърлям стойност.

    Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Сатошито както ги е дал койните така може да си ги вземе и тогава ще стане - Къде са ми парите? Аз знам къде - В РАЯ НА ПАРИТЕ !
    Спокойно! Оня ден се видях със Сатошито и ми обеща, че няма да прави пакости.
    "Там, където глупостта е образец, разумът е безумие."

    Коментар


    • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      Сатошито както ги е дал койните така може да си ги вземе и тогава ще стане - Къде са ми парите? Аз знам къде - В РАЯ НА ПАРИТЕ !
      Ти нали каза къде си в схемата - заинтересован си статуковото да се задържи. Това че нямаш мотивация и че си технически некомпетентен не те спира да правиш стратегически заключения.. сигурно искаш да покажеш качества на leadership
      I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

      Коментар


      • IvanG

        Сатошито както ги е дал койните така може да си ги вземе и тогава ще стане - Къде са ми парите? Аз знам къде - В РАЯ НА ПАРИТЕ !
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
          Какво каза Уорън Бъфет за биткойните в интервю за CNBC ,четете на http://www.cnbc.com/id/101504218
          Ко Не
          I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

          Коментар


          • Какво каза Уорън Бъфет за биткойните в интервю за CNBC ,четете на http://www.cnbc.com/id/101504218
            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Frosty
              Според мен и в България трябва да се въведе облагане с данък на евентуалната печалба от виртуални монети. Нали непрекъснато слушаме разни Барбарони и Майстори да се хвалят, колко много били спечелили от виртуалните стотинки. Нищо не им пречи да дадат някоя виртуална стотинка и в полза на родината, да подпомогнат малко бюджета, особено сега, когато имаме най-голяма нужда.

              Тия дни се чудя дали да пратя едно предложение до финансовата комисия в парламента, да гласуват и да приемат закон за облагане на печалбата от виртуалните монети с 20% данък.

              Така, както е в Япония, Сингапур и в другите държави. Постоянно слушаме колко уж са забогатели поддръжниците на виртуалните монети - 20% данък няма да го усетят. Все едно бълха ги ухапала.
              И без това само разхищават енергия на вятъра и не произвеждат никакъв реален продукт, а като плащат данъци поне ще подпомагат малко бюджета и косвено родната икономика.

              Вие какво мислите, трябва ли виртуалните монети да бъдат обложени с данък? Аз подкрепям идеята в България да се въведе 15-20% облагане на печалбата от виртуалните монети.
              20% връху какво ?? УМНИКО ??
              I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

              Коментар


              • Първоначално изпратено от petrov.sf Разгледай мнение
                Всъщност, това означава, че започват постепенно да признава биткойн. Нали никой от вас не мисли, че ще стане отведнъж и напълно.
                Четем евангелието като дявола.Американците мислели да ЗАБРАНЯВАТ,а не да ПРИЗНАВАТ биткойна.Така се почва-като си малък,не ти обръщат внимания.Като поразнеш те пляскат.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Frosty
                  "И Япония не призна биткойн
                  07.03.2014 | 12:44
                  по статията работи: Симеон Досев
                  Някои плащания с криптовалутата обаче ще бъдат облагани с данък

                  Правителството на Япония заяви, че биткойн (bitcoin) не е валута, но някои от трансакциите с него трябва да бъдат обложени с данък, информира „Би Би Си“. „Ако има трансакции и последващи печалби, е нормално за финансовото министерство да обмисли как да наложи данъци“, коментира секретаря на кабинета Йошихиде Суга.
                  Правителството обяви също така, че местните банки нямат право да предлагат биткойн на потребителите си като продукт.

                  Властите в страната се опитват да изчислят общия обем и стойност на виртуалната валута, която е в обръщение по света. Според някои оценки световния пазар на биткойн възлиза на 7 млрд. долара.Криптовалутата се набавя чрез сложен процес, наречен „миниране“ и включващ сложни компютърни алгоритми, изискващи сравнително скъпа техника за целта.
                  Различни страни и техните данъчни власти се опитват да решат как да регулират виртуалните пари, като според някои правителства те са начин за избягване на плащането на данъци и пране на пари.

                  В Русия трансакциите с биткойн бяха обявени за незаконни. Китай забрани на банките в страната да обслужват търговия с виртуалната валута, а в САЩ също се оказва сериозен натиск за взимането на сходно решение. Властите в Сингапур пък класифицираха биткойн като стока, а не валута и наложиха данък върху плащанията с него."
                  Всъщност, това означава, че започват постепенно да признава биткойн. Нали никой от вас не мисли, че ще стане отведнъж и напълно.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от $ Разгледай мнение
                    Даже не може да вденеш въпроса ми... еле пък да "знаеш"!
                    Думата НЕ Е - Криптография.... а Криптовалута!
                    Според мен няма как другояче да се наричат тези неща. Ти как предлагаш? Искаш да не се наричат валути ли? Или да не се наричат крипто ?

                    Думата „валута“ произлиза на италиански: valuta (стойност, монета, валута), свързано с на италиански: valere (имам тегло, струвам), което произлиза от на латински: valere (силен съм, имам възможност, струвам), на свой ред идващо от праиндоевропейски *wal (силен съм)[1]. На български вероятно е заимствано от руското „валюта“, през немски на немски: Valuta или италиански [2]

                    Думата валута влиза в широка употреба едва през втората половина на 20 век и обикновено се прилага само към паричните единици от по-ново време. Така например римският денарий удовлетворява определението за валута, но не се нарича така. Вместо това се използват понятията монета и парична единица.
                    произлиза на италиански: valuta (стойност, монета, валута), свързано с на италиански: valere (имам тегло, струвам), което произлиза от на латински: valere (силен съм, имам възможност, струвам), на свой ред идващо от праиндоевропейски *wal (силен съм)

                    От твоя линк за валута. Значи какво се оказва - Етимологията на думата си е ОК. Това, че в горепосочния от тебе линк се споменава хиляда пъти държава, държава, валутен закон и т.н. не се отразява по никакъв начин. Държавата не може да си присвои езика и да го управлява. И да определя кои думи влизат и кои думи не влизат в него, тъй като езикът е нещо много по-гъвкаво и живо, а държавите се сменят. Тук 500г държавата е била турска и има турцизми в езика, но все пак повечето думи са български. Та последно - какво имаш против да се използва думата валута. или думата криптовалута?
                    Last edited by verimg; 16.03.2014, 13:24.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Xman1
                      Знам какво означава крипто... няма нищо общо с това което ти казваш. Крипто идва от древногръцки и означава - таен, прикрит, секретен.

                      Ето повече инфо за думата: Cryptography

                      Другите неща които си казал са пълни глупости... ние реално и сега сме "чипирани"... какво са личните документи?!
                      Даже не може да вденеш въпроса ми... еле пък да "знаеш"!
                      Думата НЕ Е - Криптография.... а Криптовалута!
                      Last edited by el.t; 16.03.2014, 12:53. Причина: заяждане

                      Коментар


                      • Xman1

                        Може би някой друг вариант на криптирано нещо, различно и с амбицията да не е само пари и да върши и друга работа.
                        Сигурна стойност според мен има хардеура който сега се разработва за нуждите на тази пирамида. Има начин да се изтръска клона на пирамидата и да се изкарат доста пари, скоро ще има условия за реализация на тази идея. Бъфет е остарял щом не включва да направи удар а се обажда.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • barbaron

                          На графиката която си пуснал има сигурен технически сигнал !!!!
                          D.Y.F-091066

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                            само че в крайна сметка 99 % от притежателите на Биткойн ги притежават за да изкарат НЕКОЙ лев ( ДОЛАР ) от спекулацийки
                            А не може ли да спекулират за да изкарат некой биткойн?
                            Без значение в какво си мерят печалбите, факт е, че голяма част от Биткойн икономиката представлява игра на борсите. Тук безспорно си прав.
                            Но 99%? Ако беше така, след сагата Гокс, цената нямаше да се възстанови толкова бързо. Преди разправяха, че биткойн се ползвал само за наркотици, но като затвориха силкроуд пак нищо не стана...

                            Повече и повече търговци приемат плащания в койни. Когато станат достатъчно и започнат да превеждат част от заплатите на служителите си в койни, цикъла ще се затвори.

                            https://blockchain.info/en/charts/n-...luding-popular
                            Това е графика на броя транзакции с биткойн изключвайки борси, казина, пулове и т.н. Забелязваш ли как плавно расте?


                            Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                            а доларчето - посочи ми държава в света КЪДЕТО не можеш да отидеш с тази "хартийка" и да се чувстваш дискомфортно дали ще можеш да си купиш нещо ...
                            Нали пак трябва да го смениш тоя долар за местно. И онлайн да пазаруваш пак ще ти го обменят на кой-знае-какъв курс. Или искаш да кажеш, че ще си ми вземат директно доларовата банкнота? И така да е все тая...

                            Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                            Иначе винаги на "пазара" са излизали какви ли не чудатости , които са замайвали за някакъв период главите на хората ...
                            Ей голям мъдрец си, фала на тебе! Наистина баси тъпаците сме, че печелим с акъла си, а ти ги виждаш отдалеч нещата. Прав си майсторе, Биткойн е поредната елементарна зарибявка, нищо ново под слънцето...
                            "Там, където глупостта е образец, разумът е безумие."

                            Коментар


                            • Аве аз не мога да разбера кви са тея безмислени драсканици,негативна енергия и най-вече загуба на време
                              Нито подръжниците на койна ,нито тея който са против него ще убедят противоположната страна в обратното !!!
                              Така че къв е смисъла ????
                              Нека тези който са против,да забравят за койна ,да си впрегнат енергията в нещо положително и да не си губят времето с нас който искаме да си обсъждаме койнЪт .

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от fefo Разгледай мнение
                                Аха... Значи до сега обясняваше, че нищо не можеш да правиш с койните освен да ги обменяш за долари. Вече си съгласен, че НЕ е така и се опитваш нови глупости да пишеш...


                                Прав си, Биткойн не е нито едно от тези неща. Технологиите чрез които същестуват криптовалутите сами по себе си не са нищо ново, но принципа на цялостната система е революционен и няма аналог. Притежават черти на много познати неща, но сравнението със всяко по отделно е безсмислено (злато, валути, торенти, банковата система, пейпал и т.н.).


                                Доколкото си спомням какво пише в безполезните бумаги, функциите на парите са следните:
                                1. Средство за размяна
                                2. Разчетна единица
                                3. Средство за натрупване
                                4. Световни пари

                                Биткойн:
                                1 - Можеш ли да разменяш биткойн за стоки и услуги? Можеш! Можеш ли да разменяш труда си за биткойни? Можеш!
                                2 - Тук Биткойн все още е недодялан и не се справя добре заради голямата си волатилност. С времето ще съзрее и нещата ще утихнат. Но по-добре волатилен и нагоре отколкото своенравен и надолу (виж Южноамериканските валути)
                                3 - Запазва ли стойността си във времето? Даже я увеличава!
                                4 - Еми няма по-световни пари от тея. Биткойн си е Биткойн навсякъде по света. Пробвай да си купиш нещо с левчета в Индия или да си харчиш рупиите тук. Още повече - трансконтиненталите преводи са бързи и почти безплатни, независимо от разстоянията, сумата, часа или настроението на касиерката.

                                Значи 3 от 4 функции ги покрива перфектно. Само дето може да се имплементират още безброй функционалности, понеже Биткойн (с голямо Б) е софтуер, който подлежи на подобрения. В блокчейна (ако не знаеш какво е - поинтересувай се), могат да се следят всички плащания от и към известни адреси, с което да постигнеш прозрачност там, където ти трябва. Ето ти нова функция която днешните пари нямат!
                                само че в крайна сметка 99 % от притежателите на Биткойн ги притежават за да изкарат НЕКОЙ лев ( ДОЛАР ) от спекулацийки ,, ДОЛАРЧЕТА и си ги смята в ДОЛАРЧЕТА.... ДА и рублата е световна пара , НО Е НЕКОНВЕРТИРУЕМА пич ... а доларчето - посочи ми държава в света КЪДЕТО не можеш да отидеш с тази "хартийка" и да се чувстваш дискомфортно дали ще можеш да си купиш нещо ...
                                А сега ми посочи КАК можеш да направиш същото с толкова прехвалените Биткойни , които си "увеличават" стойността си постоянно във времето ...

                                Иначе винаги на "пазара" са излизали какви ли не чудатости , които са замайвали за някакъв период главите на хората ... Човек винаги е търсил златния ключ към Рудниците на Цар Соломон и винаги се е появявал друг , който да му го предложи ...Това е Биткойна в момента ...
                                Но да твърдим ,че Биткойна е новата система за обмяна е просто инфантилна ... Защото парите нямат функцията като средство за натрупване ...Това са малко нагласени усещания .

                                Коментар

                                Working...
                                X