Първоначално изпратено от Xman1
Разгледай мнение
благодаря за труда,който си отделил, за да ми обясниш нещата, но аз пак не разбирам - не разбирах преди 5 години, когато мастъра пишеш тук, не разбирам и сега. Ок, приемаме, че всичко, което си казал, е абсолютно вярно, тогава веднага изниква въпросът, който вече бях за дал, но да го задам отново:
Щом като биткойн е технология, значи всеки може да я ползва (стига да има малко познания в сферата) и да си направи собствени пари - кажи ми къде греша в разсъжденията си? А щом всеки може да си прави сам койн валути, то за чий ще му е биткойна? В такъв смисъл излиза, че самият биткойн е вече отживелица, има много по-добри версии, нали?
Иначе не пречи цената да стане и 1 милион долара за биткойн - що пък да не стане? То някои вярват в това най-искрено, други вярват, че златото ще стане 100К долара - не е невъзможно, нали? Или пък е невъзможно? Та разсъждавайки така, защо да си купувам биткойн, а не нещо друго, след като биткойнът вече е на връх?
П.С. А дигиталните пари отдавна си ги има - няма никакви ядове с тях и никой не може да ти ги пипне ей-така, лесната. Дори и да ти скимират картата, банката, в огромният брой случаи, ще ти върне парите. Ок, нека биткойн е някаква особено технолигия, която се надявате, като някаква компания да продадете на по-голям, тип Яху или Гугъл - така го разбирам, инвестирате в някакъв старт ъп и чакате възвращаемост, но пари - е, няма как да е пари, просто не отговаря на нито една от дефинициите за пари. Поне не повече от мидичките и рапанчетата по морския бряг.
Успех!
Коментар