marin1 - как ще декларираш приходи и те пък ще са ти печалба ? Може да имаш приходи и загуба, приходите са си приходи а загубата и печалбата са нещо съвсем друго а разходи не може да се игнорират защото те корекспондират с приходите по същия начин както и печалбата със загубата. Ти по добре едно ддс им плати на тия бинкойни тогава.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
Ако копаш с кирката те командироват в Белене ...М.... . ш..... ..й.о!
Коментар
-
Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение
Благодаря Боби!
А ако копая същия ли е закона?. Прочети например тук: http://economix.bg/nap-dohodite-ot-bitkoini-se-oblagat
Изкопаните биткойни (най-вероятно) се третират с цена на придобиване 0.00 лв., т.е. дължиш данък върху цялата стойност на биткойна, въпреки че имаш разходи за ел. енергия, амортизация на оборудване и т.н., но не е ясно НАП как ще погледне на това нещо.
Аз лично не мога да си обясня как точно се декларират "изкопаните" (но аз и не играя в играта, а съм само страничен наблюдател, така че не съм задълбавал). Ако някой има практически опит, ще е интересно да сподели.
Може би Марин, като най-опитен в занаята.
Коментар
-
Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение
Благодаря Боби!
А ако копая същия ли е закона?
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobbyD Разгледай мнениеstabwound,
С една дума - да, дължиш ДОД 10%. По назад в темата сме го обсъждали и дори Марин сподели, че си подава декларация всяка година (ако си на печалба разбира се). Ако си купил 2 койна за 1000 лв. през годината, а си ги продал за 1500 лв. - дължиш данък върху печалбата на годишна база, т.е. върху 500 лв. НАП разглежда биткойн като финансов актив и това е единственото, казано по темата от държавен орган (поне аз това съм видял, може и да греша).
А ако копая същия ли е закона?М.... . ш..... ..й.о!
Коментар
-
stabwound,
С една дума - да, дължиш ДОД 10%. По назад в темата сме го обсъждали и дори Марин сподели, че си подава декларация всяка година (ако си на печалба разбира се). Ако си купил 2 койна за 1000 лв. през годината, а си ги продал за 1500 лв. - дължиш данък върху печалбата на годишна база, т.е. върху 500 лв. НАП разглежда биткойн като финансов актив и това е единственото, казано по темата от държавен орган (поне аз това съм видял, може и да греша).
Коментар
-
Оригинала на статията + видео е тук: http://www.cnbc.com/2017/06/23/ether...-mougayar.html Despite $319 to 10 cents flash crash, ethereum still has massive potential, says digital currency expert
и ако се изгледат и прочетат нещата изглеждат по съвсем друг начин....
Всеки си преценя сам, колкото повече източници - толкова по-добре!!!remember remember the fifth of november
Коментар
-
Инвеститорите не трябва да се притесняват от краша на криптовалутата от $319 до $0.10 само за няколко секунди според William Mougayar.
“ Не бих го нарекъл краш, по-скоро техническа грешка поради големия обем на транзакциите.“
Както и Bitcoin, Ethererum е криптовалута създадена по технологията blockchain.
Поради статута и на нова криптовалута можем да разберем защо цената е толкoвa нестабилна.
Според него обаче, този период ще премине и насърчава инвеститорите да влагат парите си в Bitcoin и Ethererum особено, след като разликата в цените на двете криптовалути се е стеснила.
ХахахахаххаххахахахВся Власть Советам
Коментар
-
Първоначално изпратено от marin1
Благодарско - ама спекулата не ми е интересна и това беше само за проба, оказа се успешна.
От тук се печели повече: https://poloniex.com/lending#BTC
Даваш на заем на трейдъри, които правят марджин поръчки и съответно ти плащат лихва. Процентите които са в таблицата (лихвата) са за 1 ден!!!
За мен най-сигурният и най-печелившият метод да се изкарат пари от Марджин Търговия е като даваш пари на тези които го правят - малко лихварска работа, ама защо пък не.
Даже за да е още по-медено съм пуснал бот който да гони възможно най-добрите лихви които се предлагат във всеки един моментНе е препоръка за вземане на инвестиционно решение за покупко / продажба!
Коментар
-
Благодарско - ама спекулата не ми е интересна и това беше само за проба, оказа се успешна.
От тук се печели повече: https://poloniex.com/lending#BTC
Даваш на заем на трейдъри, които правят марджин поръчки и съответно ти плащат лихва. Процентите които са в таблицата (лихвата) са за 1 ден!!!
За мен най-сигурният и най-печелившият метод да се изкарат пари от Марджин Търговия е като даваш пари на тези които го правят - малко лихварска работа, ама защо пък не.
Етириума за сега го бастисаха, но можеби точно сега е момента за купуване...
Мисля че криптоикономиката "прегря", прекалено много пари се изсипаха за кратко време и явно основните мрежи не бяха готови да поемат целия този трафик. Сега ще има известно връщане назад.Last edited by Xman1; 22.06.2017, 13:38.
Коментар
-
И за да не си помисли някой че Бай Марин само се хвали и приказва напосоки - скрийн шотове от Trade History - то му:
за DOGE: http://prikachi.com/images.php?images/214/9140214P.png
за PPC: http://prikachi.com/images.php?images/211/9140211F.pngNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
ае как "някой ше се панира" и ше разпродаде всичко ве ти луд ли си къв си, да не е получил панически пристъп, къв е тоя "някой" да срине цената с 96% ?! .... Е са работело, да ама работи, работи колко да работи до следващия път дет цената обаче ше остане там дет е бил тоя flash crash .....
Аз тва се опитвам да ви разпраам през целото време, но вие отворковци, неема бе как бе то тва е бъдещето то тва незнам си що си, еее ок да нема после ревове и сополи кат спре тока на няколко такива пак "някой с епилептичен пристъп" ........
В пула в който копая Етеруми излезна следното съобщение: Since two days DwarfPool uses recommended gas limit and doesn't mine empty blocks anymore.
"ръчкат" нещо по мрежата и от това печелим нашего брата миньорите защото добивите се вдигат!Last edited by Xman1; 22.06.2017, 11:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеБай Марине, без да се заяждам, .......
Чета един юнак, който предрече този "magabul" цикъл при Биткоина. Момчето говори за него още от декмвери миналата година и на 3-пъти Китайската БНБ успяваше да го спре. Цикъла започна едва февруари и допълнително "масло в огъня" се наля на 1-ви април от Япония. Както повечето от вас знаят тайминга е най-трудната част от прогнозите, по-важно е да се нацели посоката, което засега юнака прави. Вчера разпрати съобщеия че 21-ви се отлага за 26-ти, но дори и н на 26-ти нищо да не се случи ще дойде по-нататък.
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеИначе интересно нещо е изкопал Микаелис - това определено е нещо много странно, но явно трябва да се слагат подобни ордери на 1/10 от цената just in case, Макар че мишки като мен могат да хванат подобно нещо само на хипер луд късмет
Такива движения има всеки ден при някоя от над 700-те Криптовалути и доста хора ги отиграват а други залагат дългосрочно. Аз съм пробвал само дългосрочните работи и досега все съм печелил (а също съм карък в тези работи). Примерно купени DOGE на около 20 сатошита и продадени над 60 - чаках 5-6 месеца и се случи (а в момента DOGE e около 120 сатошита). Също и с PPC купих на около 0.0007 и продадени след година и половина на над 0.001. Криптовалутите са "мана небесна" за спекулантите в момента!!!
remember remember the fifth of november
- 1 like
Коментар
Коментар