IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
    Тия койни са паметник на човешката глупост. С нетърпение очаквам да се разпадне пирамидата. Даже ще гръмна едно шампанско, когато това стане.
    Изглежда, че доста ще почакаш!

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

Разбира се че ще отговоря. Тези апокрифни валути, ще останат само като музейни експонати... въпросните институции които си изброил също. Патентната систма в този си вид най вероятно също. А Сатоши ще остане като легенда, човека сложил началото на една нова ера. Едва ли някога ще разберем кой е той. Не мисля че някога би се появил, камоли да вади патенти, защо са му тези патенти, та той с няколко реда свободен код промени света и ще остане завинаги в историята. Какво повече може да иска един човек, след 100 години е много вероятно да са забравили за повечето неща в днешно време, но няма да са забравили за Биткойн.

Предполагам знаеш... в блок 1 (genesis block)на Биткойн е кодиран следният текс: "The Times 03/Jan/2009 Chancellor on brink of second bailout for banks" . Това е сякаш за да ни напомня, за вечни времена, причината поради която е бил създаден Биткойн и блокверигата. Аз не мисля че може да има успоредно съществуване на банки и криптовалути, едното или другото, двете заедно, никога. Засега банките съществуват, защото имат предимство от хиляди години, но те няма как да съществуват при наличието на блокверига и криптовалути. Криптовалутите и блокверигата са неделими части от едно цяло, блокверига без криптовалута е просто безмислено губене на време и компютърни ресурси. Криптовалута без блокверига е просто най обикновен дигитален токен. Разбира се може да има опити да се ползват по отделно, но в крайна сметка, успешните ще бъдат тези които съчетават и двете. Може да има токени, които да използват чужда блокверига... т.е. не е необходимо всеки токен да е със собствена.
      Ще има голяма битка по някое време. Банкстерите и послушните им политици ще се опитат да забранят децентрализираните криптовалути, да ги обявят за незаконни, престъпни, ще почнат да вкарват в затвора всеки, който ги предлага и приема за плащане. Тогава ще се разбере кой кого и след този момент определено ще остане само едното. Дано не са банкстерите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
        Тия койни са паметник на човешката глупост. С нетърпение очаквам да се разпадне пирамидата. Даже ще гръмна едно шампанско, когато това стане.
        Типично по български, нали? Не сакам аз да съм добре, а Вуте да е зле. Черна завист те мъчи, човеченце.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение

Кажи ми какво ще стане с апокрифните "валути", когато класическата многовековна финансова световна и икономическа система усвои и внедри масово технологията на блокчейна в банките, осигуровките, контрактите, регистрите (нотариат, имоти, автомобили) и т.н.

Мисля, че в този момент "Сатоши Накамото" ще се появи
          и ще размаха патентите, които е регистрирал за блокчейна
          .. и ще стане моментално най-богатия човек на земята

Разбира се че ще отговоря. Тези апокрифни валути, ще останат само като музейни експонати... въпросните институции които си изброил също. Патентната систма в този си вид най вероятно също. А Сатоши ще остане като легенда, човека сложил началото на една нова ера. Едва ли някога ще разберем кой е той. Не мисля че някога би се появил, камоли да вади патенти, защо са му тези патенти, та той с няколко реда свободен код промени света и ще остане завинаги в историята. Какво повече може да иска един човек, след 100 години е много вероятно да са забравили за повечето неща в днешно време, но няма да са забравили за Биткойн.

Предполагам знаеш... в блок 1 (genesis block)на Биткойн е кодиран следният текс: "The Times 03/Jan/2009 Chancellor on brink of second bailout for banks" . Това е сякаш за да ни напомня, за вечни времена, причината поради която е бил създаден Биткойн и блокверигата. Аз не мисля че може да има успоредно съществуване на банки и криптовалути, едното или другото, двете заедно, никога. Засега банките съществуват, защото имат предимство от хиляди години, но те няма как да съществуват при наличието на блокверига и криптовалути. Криптовалутите и блокверигата са неделими части от едно цяло, блокверига без криптовалута е просто безмислено губене на време и компютърни ресурси. Криптовалута без блокверига е просто най обикновен дигитален токен. Разбира се може да има опити да се ползват по отделно, но в крайна сметка, успешните ще бъдат тези които съчетават и двете. Може да има токени, които да използват чужда блокверига... т.е. не е необходимо всеки токен да е със собствена.

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнение
            ........ Не ми се вярва това да е причината за ръста този месец.
            Разбира се че не е!
            Най-важната новина след 1-ви август:
            https://www.coindesk.com/segwits-lik...means-bitcoin/
            и няколко "подкрепящи":
            https://www.coindesk.com/lawmakers-w...ncy-australia/
            https://www.coindesk.com/fidelity-br...ampaign=buffer

remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
              А пък моята 5-годишна ежедневна практика и наблюдения на всичките дейности около криптовалутите (копаене, трейдинг, шопинг, създаване на нови койни и т.н.) ме води до други заключения:
              основният източник на резки повишения е свързан с шопинга на "миньорите".
              Винаги след обявяване на нов пакет поръчки за най-новата ASIC-копачка започва масово купуване на койни, за да се поръча бързо новия звяр. Защото само първите гоито започват да копаят с него са печеливши - после бързо трудността расте и новата машина бързо се обезценява. Често произведения пакет се разпродава за минути, за няколко милиона долара. Машините пристигат след месец.
              Купуването на нови видеокарти за копачки и включването на нови играчи влияе по-слабо.
              Новините за ново узаконяване и урегулиране на койните в някои държави влияе също доста.
              Те не свършиха ли отдавна тия новите Antminer D3? При цена половин биткойн колко много ще са поръчаните, че да повлияе на пазара? А и Битман като ги получат, нали ще трябва да продадат поне част, за да произведат оборудването. Не ми се вярва това да е причината за ръста този месец.

Коментар

• Говори се че Сатоши е собственик на първите 1.000.000 Биткоина! Съмнявам се че някога ще се покаже "наяве" за каквато и сума да става въпрос ....

Коментар

• Тия койни са паметник на човешката глупост. С нетърпение очаквам да се разпадне пирамидата. Даже ще гръмна едно шампанско, когато това стане.
                  ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Парите са нещо абсолютно субективно, някога солта е била пари и е струвала повече от златото. Ако хората решат, че "парите от монополи" са пари, те ще станат пари.
                    Това не е някаква "нова мода", това е революция във финансовата система, започнала благодарение на Интернет и криптографията. Ние дори нямаме с какво да ги сравним, защото нищо подобно не е съществувало в историята, криптовалутите не са просто пари, те са абсолютният метод за трансфер и съхранение на стойност. Базирани не на прищявките на някой или политическите амбиции, а на математическа логика и ясни правила (правила които не могат да бъдат нарушавани, без това да стане известно на всички участници).
                    Според мен сега сме в преходен период, нещо като "реалния социализъм" едно време, когато му се радвахме на предимствата без да имаме право да се оплакваме от недостатъците му, чакайки да дойде комунизма в целия свят
                    Та и койните така Чакаме ги да победят в целия свят и да им се радваме на предимствата:
                    - бърз превод;
                    - ниски такси;
                    - анонимност (това се оказва по-скоро недостатък);
                    Е, имат си и недостатъци, но се правиме че не ги забелязваме:
                    - необходимо преминаване през класическите валути (USD, EUR, JPY, CNY etc.);
                    - огромна волатилност;
                    - безброй измамници (поради анонимността);

А "абсолютният метод за трансфер и съхранение на стойност"
                    (в същност на информация)
                    не е качество на криптовалутите, а на блокчейна.

Кажи ми какво ще стане с апокрифните "валути", когато класическата многовековна финансова световна и икономическа система усвои и внедри масово технологията на блокчейна в банките, осигуровките, контрактите, регистрите (нотариат, имоти, автомобили) и т.н.

Мисля, че в този момент "Сатоши Накамото" ще се появи
                    и ще размаха патентите, които е регистрирал за блокчейна
                    .. и ще стане моментално най-богатия човек на земята

Коментар

• Блокчейн май не дават - един вид крадат ги ........
                      Ако си ги държеше в Bitcoin Core, нямаше да има никакъв проблем.
                      Някои борси също дават, други не дават - с една дума всеки си прави каквото си иска!
                      П.С. Между другото Портфейл в Блокчейн е доста рискована работа - добре че си успял да си ги изтеглиш!
                      Last edited by marin1; 09.08.2017, 15:08.

Коментар

• Ае пичуе, да попитам.
                        Аз на балоняка не му вярвам, ама аз търгувам всичко квот има по земните кълбета.
                        Та въпросът ми е.... Към 1-ви август имах биткойни. Тази новата ститинка ще си я получа ли някъде? У www.blockchain.com ми е портофейла, ама биткойните заминаха вчера, даже парите взех.

Коментар

Парите са нещо абсолютно субективно, някога солта е била пари и е струвала повече от златото. Ако хората решат, че "парите от монополи" са пари, те ще станат пари.

Това не е някаква "нова мода", това е революция във финансовата система, започнала благодарение на Интернет и криптографията. Ние дори нямаме с какво да ги сравним, защото нищо подобно не е съществувало в историята, криптовалутите не са просто пари, те са абсолютният метод за трансфер и съхранение на стойност. Базирани не на прищявките на някой или политическите амбиции, а на математическа логика и ясни правила (правила които не могат да бъдат нарушавани, без това да стане известно на всички участници).
                          Хи,хи,хи...
                          Много точно написано. Солта някога е била пари, сега е стотинки. Същото е и с крипто пирамидта.

Основната разлика е, че преди стотици години търговците на сол, когато са умрели са оставили богатство на наследниците си.

Сега светът е доста по-динамичен и търговците на пирамидата могат да оставят само пасив на наследницте си.

Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                            Биткойн ... или друга там, крито"валута" ???
                            светът, е полудЕл ...
                            (ас, за секи случяй съм си купил пет конплета от играта МОНОПОЛИ... мое па утре да обявят, че ТОВА ща е новата мода... )
                            ПО-ЛУ-ДЕЛ !!!

Last edited by Xman1; 09.08.2017, 13:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                              Биткойн ... или друга там, крито"валута" ???
                              светът, е полудЕл ...
                              (ас, за секи случяй съм си купил пет конплета от играта МОНОПОЛИ... мое па утре да обявят, че ТОВА ща е новата мода... )
                              ПО-ЛУ-ДЕЛ !!!
                              Не "монополи", лайткойн трябваше да си купиш преди 4 месеца
                              1000 % увеличение за 4 месеца
                              Откога ви агитирам за лайткойна LTC, вие не щете
                              Докато е спал, барбарон е спечелил още 3610 долара тази нощ
                              при 2399 % общо за 7 месеца от трейдинг на BTC, LTC и "копачки" GHS/MHS

Предстои нова разпродажба на пакет "копачки" за DASH (Darkcoin, algo.X11)
                              https://twitter.com/BITMAINtech/stat...75620688674816
                              затова предполагам, че миньори интензивно купуват BTC и LTC,
                              за да си купят от новите играчки, което обяснява растежа на курса
                              Обикновено разпродажбата трае по-малко от 30 минути

Разбира се, за растежа на курсовете повлия и приключването на двугодишните дрязги около #SegWit
                              "Today is a great day. #SegWit has locked-in & paves the way for years of permissionless innovation. #Lightning will be a real game changer."
                              Last edited by barbaron; 09.08.2017, 11:03.

Коментар

• Биткойн ... или друга там, крито"валута" ???
                                светът, е полудЕл ...
                                ПО-ЛУ-ДЕЛ !!!
                                Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

Working...
                                X