IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
    Хората по цял свят се чудят как да се борят с глобалното затопляне, въвеждат квоти за парникови газове, съкращават неефективните производства и ограничават топлоцентралите на въглища, а тея тъпаци тръгнали да ми горят ток и за безполезни тъпотии, само да ми печатали някакви цифрички, дето с тях и без тях все тая. Ми аз пък що трябва да търпя тая жега, която се увеличава заради ей такива тъпаци и техните малоумни производства, които само ми горят ток напразно и увеличават глобалното затопляне?
    Ще гърмя шампанското, когато се срути пирамидата.
    Че се консумира безобразно много енергия, вярно е
    Но може да се дискутира по по-цивилизован, а не първобитен начин този проблем, както ето тук:
    http://digiconomist.net/bitcoin-energy-consumption

А кога и как банките ще си модернизират дейността и защо ще изчезнат койните - писал съм преди няколко минути тук

Коментар

• Като се срути ще пляскам със сигурност.
      ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Да бе, ще печеля от участие в пирамидална схема, то така се печели от пирамиди... Характерен белег за всички пирамидални схеми е, че не произвеждат никакъв полезен продукт и че от тях печелят единствено онези на върха. От схемата с биткойните печелят само няколко стотин човека от Китай, Щатите, а вече и от Русия, които са анонимни и никой не ги знае кои са. За останалите участващи балъци остават само огризките. Подхвърлят им някакви остатъци, колкото да ги зарибят в схемата.
        Хората по цял свят се чудят как да се борят с глобалното затопляне, въвеждат квоти за парникови газове, съкращават неефективните производства и ограничават топлоцентралите на въглища, а тея тъпаци тръгнали да ми горят ток и за безполезни тъпотии, само да ми печатали някакви цифрички, дето с тях и без тях все тая. Ми аз пък що трябва да търпя тая жега, която се увеличава заради ей такива тъпаци и техните малоумни производства, които само ми горят ток напразно и увеличават глобалното затопляне?
        Тези угризки са големички, аз не ги отказвам. Нищо не пречи да ръкопляскаш отстрани.

Коментар

Да бе, ще печеля от участие в пирамидална схема, то така се печели от пирамиди... Характерен белег за всички пирамидални схеми е, че не произвеждат никакъв полезен продукт и че от тях печелят единствено онези на върха. От схемата с биткойните печелят само няколко стотин човека от Китай, Щатите, а вече и от Русия, които са анонимни и никой не ги знае кои са. За останалите участващи балъци остават само огризките. Подхвърлят им някакви остатъци, колкото да ги зарибят в схемата.
          айде обратно в пещерата кроманьонец такъФ!
          Не е препоръка за вземане на инвестиционно решение за покупко / продажба!

Коментар

• Да бе, ще печеля от участие в пирамидална схема, то така се печели от пирамиди... Характерен белег за всички пирамидални схеми е, че не произвеждат никакъв полезен продукт и че от тях печелят единствено онези на върха. От схемата с биткойните печелят само няколко стотин човека от Китай, Щатите, а вече и от Русия, които са анонимни и никой не ги знае кои са. За останалите участващи балъци остават само огризките. Подхвърлят им някакви остатъци, колкото да ги зарибят в схемата.
            Хората по цял свят се чудят как да се борят с глобалното затопляне, въвеждат квоти за парникови газове, съкращават неефективните производства и ограничават топлоцентралите на въглища, а тея тъпаци тръгнали да ми горят ток за безполезни тъпотии, само да ми печатали някакви цифрички, дето с тях и без тях все тая. Ми аз пък що трябва да търпя тая жега, която се увеличава заради ей такива тъпаци и техните малоумни производства, които само ми горят ток напразно и увеличават глобалното затопляне?
            Last edited by Frosty; 09.08.2017, 20:47.

Коментар

Щом трябва ще почакам. Нямам бърза работа.Важното е, че накрая ще се изкефя като се срути крипто-пирамидата.
              Историята на всички пирамиди е една и съща - появяват се внезапно, после набират скорост, стават популярни и привличат последователи, а накрая се разпадат и отиват в небитието, където им е мястото. На тия глупави, безполезни койни и крипто-пирамиди съдбата няма да е по-различна.
              Както са казали умните - всичко ново е добре забравено старо.
              Ок, може да е пирамида и да се срути, но теб какво те топли това? Защо не се възползваш от импулса и да печелиш покрай "глупаците"?

Коментар

• Първоначално изпратено от Skromen Разгледай мнение

Сега остава да дадеш пример кога са били измислени в миналото койни. Добре е като не разбираш нещо, да положиш усилия да се ограмотиш. Ако искаш просто да се дракаш и трупаш мнения ... продължавай с дивотиите. Сигурно и ние сме чували какво е това пирамида. Не е лошо да провериш какъв е интелекта на хората, които се занимават с койни и на тези които попадат в лапите на пирамидите. Едва ли ще намериш общи черти. Сега си на етап "Като не го разбирам - го оплювам", като пораснеш ще го разбереш!
                тоя бот Фрости е в етап на "митотично делене" , в такава фаза е от живота си той
                Не е препоръка за вземане на инвестиционно решение за покупко / продажба!

Коментар

Щом трябва ще почакам. Нямам бърза работа.Важното е, че накрая ще се изкефя като се срути крипто-пирамидата.
                  Историята на всички пирамиди е една и съща - появяват се внезапно, после набират скорост, стават популярни и привличат последователи, а накрая се разпадат и отиват в небитието, където им е мястото. На тия глупави, безполезни койни и крипто-пирамиди съдбата няма да е по-различна.
                  Сега остава да дадеш пример кога са били измислени в миналото койни. Добре е като не разбираш нещо, да положиш усилия да се ограмотиш. Ако искаш просто да се дракаш и трупаш мнения ... продължавай с дивотиите. Сигурно и ние сме чували какво е това пирамида. Не е лошо да провериш какъв е интелекта на хората, които се занимават с койни и на тези които попадат в лапите на пирамидите. Едва ли ще намериш общи черти. Сега си на етап "Като не го разбирам - го оплювам", като пораснеш ще го разбереш!

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                    Аз не мисля че може да има успоредно съществуване на банки и криптовалути, едното или другото, двете заедно, никога. Засега банките съществуват, защото имат предимство от хиляди години, но те няма как да съществуват при наличието на блокверига и криптовалути. Криптовалутите и блокверигата са неделими части от едно цяло, блокверига без криптовалута е просто безмислено губене на време и компютърни ресурси. Криптовалута без блокверига е просто най обикновен дигитален токен. Разбира се може да има опити да се ползват по отделно, но в крайна сметка, успешните ще бъдат тези които съчетават и двете. Може да има токени, които да използват чужда блокверига... т.е. не е необходимо всеки токен да е със собствена.
                    Не си разбрал какво исках да кажа, но и аз бях много лаконичен.
                    Ще бъда по-конкретен в хипотезата си за бъдещето, ограничавайки се (засега) само с банките.
                    Сега от гигантите се правят интензивни разработки за развитие и усъвършенстване на бкокчейн-технологията, например, тук: https://www.hyperledger.org/
                    Всеки може да ползва резултатите им. Аз инсталирах модулите им и експериментирам

Когато се получи нещо мощно, използваемо в световен мащаб, блокчейна ще се внедри масово от банките като общ единствен регистър на валутните транзакции. Неподправим, синхронизиран, реактивен и т.н. регистър.
                    Тогава:
                    • Банкнотите ще изчезнат.
                    • Валутите на различните държави (USD, EUR, CHF, JPY, CNY, BGN etc.) няма да изчезнат.
                    • Всеки юридически и физически субект ще има в телефона, компютера, а дори и в миниатюрен хардуер един или няколко портфейла с различни валути.
                    • Всеки ще може по всяко време на денонощието светкавично да превежда на всекиго, да получава от всекиго, да плаща или получава плащане във всякаква валута.
                    Е, тогава каква ще е необходимостта от разните койни и "миньори" ?

Коментар

• Първоначално изпратено от bghighlander Разгледай мнение

Изглежда, че доста ще почакаш!

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнение
                        Те не свършиха ли отдавна тия новите Antminer D3? При цена половин биткойн колко много ще са поръчаните, че да повлияе на пазара? А и Битман като ги получат, нали ще трябва да продадат поне част, за да произведат оборудването. Не ми се вярва това да е причината за ръста този месец.
                        Той ефекта не е моментален: 1) купуват се койни; 2) поръчка; 3) доставка след месец; 4) включване в мрежата.
                        И не подценявай BitMain, продават за милиони долара при всеки batch.
                        Просто проследи как се увеличава хешрейта във времето
                        Ето една малка извадка от последните разпродажби:
                        03/08/2017 : D3
                        02/08/2017 : L3+
                        $5228571
                        02/08/2017 : S9
                        25/07/2017 : D3
                        18/07/2017 : D3
                        19/06/2017 :L3+
                        $13675000
                        09/06/2017 : S9
                        07/06/2017 : S9
                        05/06/2017 : S9
                        27/05/2017 : S9
                        24/05/2017 : L3+
                        $16000000
                        Last edited by barbaron; 09.08.2017, 19:01.

Коментар

Тия койни са паметник на човешката глупост. С нетърпение очаквам да се разпадне пирамидата. Даже ще гръмна едно шампанско, когато това стане.
                          Изглежда, че доста ще почакаш!

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

Разбира се че ще отговоря. Тези апокрифни валути, ще останат само като музейни експонати... въпросните институции които си изброил също. Патентната систма в този си вид най вероятно също. А Сатоши ще остане като легенда, човека сложил началото на една нова ера. Едва ли някога ще разберем кой е той. Не мисля че някога би се появил, камоли да вади патенти, защо са му тези патенти, та той с няколко реда свободен код промени света и ще остане завинаги в историята. Какво повече може да иска един човек, след 100 години е много вероятно да са забравили за повечето неща в днешно време, но няма да са забравили за Биткойн.

Предполагам знаеш... в блок 1 (genesis block)на Биткойн е кодиран следният текс: "The Times 03/Jan/2009 Chancellor on brink of second bailout for banks" . Това е сякаш за да ни напомня, за вечни времена, причината поради която е бил създаден Биткойн и блокверигата. Аз не мисля че може да има успоредно съществуване на банки и криптовалути, едното или другото, двете заедно, никога. Засега банките съществуват, защото имат предимство от хиляди години, но те няма как да съществуват при наличието на блокверига и криптовалути. Криптовалутите и блокверигата са неделими части от едно цяло, блокверига без криптовалута е просто безмислено губене на време и компютърни ресурси. Криптовалута без блокверига е просто най обикновен дигитален токен. Разбира се може да има опити да се ползват по отделно, но в крайна сметка, успешните ще бъдат тези които съчетават и двете. Може да има токени, които да използват чужда блокверига... т.е. не е необходимо всеки токен да е със собствена.
                            Ще има голяма битка по някое време. Банкстерите и послушните им политици ще се опитат да забранят децентрализираните криптовалути, да ги обявят за незаконни, престъпни, ще почнат да вкарват в затвора всеки, който ги предлага и приема за плащане. Тогава ще се разбере кой кого и след този момент определено ще остане само едното. Дано не са банкстерите.

Коментар

Тия койни са паметник на човешката глупост. С нетърпение очаквам да се разпадне пирамидата. Даже ще гръмна едно шампанско, когато това стане.
                              Типично по български, нали? Не сакам аз да съм добре, а Вуте да е зле. Черна завист те мъчи, човеченце.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение

Кажи ми какво ще стане с апокрифните "валути", когато класическата многовековна финансова световна и икономическа система усвои и внедри масово технологията на блокчейна в банките, осигуровките, контрактите, регистрите (нотариат, имоти, автомобили) и т.н.

Мисля, че в този момент "Сатоши Накамото" ще се появи
                                и ще размаха патентите, които е регистрирал за блокчейна
                                .. и ще стане моментално най-богатия човек на земята

Разбира се че ще отговоря. Тези апокрифни валути, ще останат само като музейни експонати... въпросните институции които си изброил също. Патентната систма в този си вид най вероятно също. А Сатоши ще остане като легенда, човека сложил началото на една нова ера. Едва ли някога ще разберем кой е той. Не мисля че някога би се появил, камоли да вади патенти, защо са му тези патенти, та той с няколко реда свободен код промени света и ще остане завинаги в историята. Какво повече може да иска един човек, след 100 години е много вероятно да са забравили за повечето неща в днешно време, но няма да са забравили за Биткойн.

Предполагам знаеш... в блок 1 (genesis block)на Биткойн е кодиран следният текс: "The Times 03/Jan/2009 Chancellor on brink of second bailout for banks" . Това е сякаш за да ни напомня, за вечни времена, причината поради която е бил създаден Биткойн и блокверигата. Аз не мисля че може да има успоредно съществуване на банки и криптовалути, едното или другото, двете заедно, никога. Засега банките съществуват, защото имат предимство от хиляди години, но те няма как да съществуват при наличието на блокверига и криптовалути. Криптовалутите и блокверигата са неделими части от едно цяло, блокверига без криптовалута е просто безмислено губене на време и компютърни ресурси. Криптовалута без блокверига е просто най обикновен дигитален токен. Разбира се може да има опити да се ползват по отделно, но в крайна сметка, успешните ще бъдат тези които съчетават и двете. Може да има токени, които да използват чужда блокверига... т.е. не е необходимо всеки токен да е със собствена.

Коментар

Working...
                                X