Първоначално изпратено от hemilio
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
-
Добри Ютро!
Едно много хубаво интервю на Макс Кайзер:
https://steemit.com/bitcoin/@keiserr...erhype-bitcoin
"When the price was $3 - when Keiser Report first covered Bitcoin - you could afford to ignore it. But as price heads to $5,000 and higher, you can't afford to ignore the technology and accept the fact that your preconceptions about money are probably wrong."
А най-хубавото е графиката накрая на интервюто!!!
Enjoy the ride!!!remember remember the fifth of november
Коментар
-
наскоро си говорих с един пич и той ми разказа за някава много яка технология на база мрежата на етериума ... използват я за преносна средна сигурна , но не за разплащания , а просто за комуникация... резултата е доста интересен (няма да влизам в подробности)
от хоби фирмата им в момента искат да я купат големите батковци за милиони , но не я дават ...
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaronБиткойн-кеша е партия, която се провали на изборите (под 10%) и няма бъдеще
В момента има миньори с обща производителност 5,832,000.92 TH/sec.
Те "изкопават" дневно 843.8 биткойна = $3,600,000
Огромна част от тези койни отиват веднага за обмен в долари.
На ден се обменят следните количества:Благодарение на медийната шумотевица народа масово се юрна да си купи биткойни и да чака да стане 10 000$4,249.90 (Bitfinex) 34713.62432108 BTC $4,259.01 (Bitstamp) 13291.96251282 BTC $4,261.99 (itBit) 3886.31590000 BTC $4,400.98 (CEX.io) 1660.46610948 BTC
Голямо търсене, малко предлагане - знаете, и виждате какво става
Освен това защо всичко се имплементира върху BTC,Лайткойна и Етериума защо са заспали?Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaronМоята дребна транзакция още не е валидирана! Въпреки комисионната от 2.5%
Чакам скоро спукване на балона и на биткойна, и на етера
И предстоящите SegWitt няма да променят нещата -
необходимо е да се обработват не в "пъти повече", а в хиляди пъти повече транзакции
Сега миньорите на биткойни обработват 7 транзакции в секунда.
Мрежата на VISA обработва 2000 с капацитет до 56 000 транзакции в секунда.
Правете си изводите сами
А на детските рисунки - прогнози - не обръщам никакво внимание
https://en.bitcoin.it/wiki/Scalability
Не сравнявай платежната система на VISA с Биткойн транзакциите. При VISA само "обещанието за плащане" се извършва моментално, истинския сетълмент става много по късно и много по бавно.
Блокверигата може да поеме достатъчен брой транзакции за сегашната платежна система, при Биткойн това в момента е ограничено изкуствено, поради тази причина беше създаден Биткойн Кеш, за да се вдигне това изкуствено ограничение от 1МБ.
Иначе ако искаш милиарди транзакции в секунда, няма да стане с блок верига. За това има т.нар. DAG (Directed acyclic graph), монета базирана на DAG би могла да обработва милиони транзакции в секунда. Според мен в крайна сметка може да се се използва комбинирана технология DAG за малки разплащания и вече на по късен етап сетълмент върху блок веригата. Така потенциално може да се достигне желаната скорост за да се свърже цялата световна икономика. Засега DAG технологията е по скоро експериментална, но може да погледнеш IOTA ако се интересуваш.
Коментар
-
Интересно се получава Биткойна расте здраво(20%) от петък,а другите койни не мърдат,даже падат.
Какво стана с Биткой кеша?
Защо не мърда....
Никаква корелация,никаква логика,а някои го разглеждат и технически с нива и подкрепи и съпротивиАко един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
Груйо, нама ли да почерпиш за съвета който съм ти дал на 20-ти Юни?
П.С. вече сме над 3.775 $
После: It is wise to expect a possible throwback / bear trap to $3000 after making a temporary stop at the $4200-3800 top
ама и аз какво ли съм очаквал за едни 500 лв. спестени ......remember remember the fifth of november
Коментар
-
Skromen - ще дойде време биткойна няма да струва и една стотна от валутата която някой си е емитирал за да продава срещу нея нещо което той сам прави в къщи. Това време може и да не го дочакам в тоя алчен Свят, богатството много често е форма на дементност..по добре да си останем психично здрави. Големи банки, големи системи за разплащания - на кой му трябват когато и малки може да вършат и по добра работа стига да не са изложени на риск и хората почтенно да си работят. Какъв е проблема валутите да са милиони на брой стига да е възможно с подходящ софтуер те да се разменят бързо. С един единствен биткойн не може да правиш огромно количество транзакции, но с голямо количество валути транзакциите на пари могат да бъдат много повече от примерно днешните в системата на Виза. В момента криптосите са още в своята каменна ера - биткойн та биткойн.D.Y.F-091066
Коментар
-
Гледам че из медиите пак се заформила някаква еуфория. Затова - SELL ALL!
А и чисто технически се намираме в зоната за продажба от 4200 до 4800.
Отделно 5000 си е доста силна психологическа съпротива така че вероятността за корекция там е висока. Само че който чака за да продаде точно на 5000 или по нагоре може и да не ги дочака тези нива (Поне в краткосрочен план.).
А и нали знаете поговорката че последните 10-20% от всеки тренд са най скъпи!
Коментар
-
Абе не знам откъде плащате Биткоини ама моята продажба днес мина за 2-3 минути (включи се в следващия блок) и таксата ми бе 0,04% от преведената сума!
А иначе - да и на мен ми прави впечатление че има много непотвърдени транзакции, не знам може да съм късметлия.Last edited by marin1; 14.08.2017, 19:36.remember remember the fifth of november
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеmarin1 - странно, просто го чакам да си надхвърли 10 пъти реалната цена и мисля е до там.
Коментар
-
barbaron - възможно е. Мрежата на Виза е съвсем друга технология, там изчисленията се случват бързо..но имаш ли статистика колко пъти в минута я "хакват" в разклоненията и към интернет. Тя ако е изцяло в интернет просто не я виждам да оцелее повече от месец.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеmarin1 - странно, просто го чакам да си надхвърли 10 пъти реалната цена и мисля е до там.
Коментар
Коментар