IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

-------------

Ама много ви се иска да шортя скапания койн, че и аз да се набутам в умрялата понци-схема, а?
    Еми няма пък да го шортя, колкото и да ви е яд!

Заклетите биткойн-сектанти нали разправят наляво и надясно, че биткойна уж ставал за (международни)преводи. Странно защо тези не щат да го ползват за трафик на големи суми кеш?! Реалността е, че биткойна в сегашния му вид не става за нищо. Освен за спекулации.

Митничари хванаха недекларирана валута за близо 680 000 лв.

Това е станало при три проверки в районите на Видин и Русе

https://www.bgonair.bg/a/166-krimina...izo-680-000-lv
    Всъщност знаеш ли какво е да шортиш? Наистина не ти се разбират коментарите.
    Някога инвестирал ли си в нещо? Лаладжийско хейтърче ли си?

Коментар

• Двата метеорита (Биткойн и CBDC) летят право към бамките от каменната ера. Сблъсът ще е фееричен. Познайте кой кого ще размаже.
      Click image for larger version

Name:	bank-bit.jpg
Views:	1
Size:	46.0 КБ
ID:	4015251

„Първо те игнорират, после ти се присмиват, после се борят срещу теб и после ти побеждаваш.”
      Махатма Ганди
      Last edited by better; 23.01.2023, 16:18.

Коментар

• Ето така:

https://twitter.com/CryptoTea_/statu...94458553925633

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
          Масовката леко полеко ще бъде отрязана от криптопазарите. Защо ли?

https://www.asiamarkets.com/swift-ne...0YpyM0_1aQ87hQ
          Интересно - пари могат само да излизат от ексчейнджите. Това поражда няколко въпроса:
          1. Какво ще се случи с цената ако пари могат само да излизат от ексчейнджите а не могат да влизат?
          2. Какво ще се случи с крипто борсите ако нямат приток от свежи пари и търговията рязко намалее?
          3. Дорасло ли е криптото да може да се използва като пари и да не се влияе от фиат-а? Тук за мен отговора е не.

Ако не е само слух това ще е борбата на криптото срещу банките, малко както е било преди на златото срещу банките. Интересно с какво ще отговорят борсите и дали могат, както и какво ще правят на изток в азия и дали няма да се опитат да улеснят покупката по някакъв начин само за да ударят долара и запада през криптото.

Коментар

• Кой направи международна реклама на Нексо? И кой ще плати хесапа?

https://www.youtube.com/watch?v=e3MDjQXqqgY

Блокчейна помни! Помни като слон.

https://etherscan.io/tx/0x390b8eff1c...afa5fa9653bd9c
            https://etherscan.io/tx/0xe45d37a4e7...4e01fddfee06b3
            Last edited by better; 23.01.2023, 15:56.

Коментар

• Масовката леко полеко ще бъде отрязана от криптопазарите. Защо ли?

https://www.asiamarkets.com/swift-ne...0YpyM0_1aQ87hQ

Коментар

-------------

Ама много ви се иска да шортя скапания койн, че и аз да се набутам в умрялата понци-схема, а?

Заклетите биткойн-сектанти нали разправят наляво и надясно, че биткойна уж ставал за (международни)преводи. Странно защо тези не щат да го ползват за трафик на големи суми кеш?! Реалността е, че биткойна в сегашния му вид не става за нищо. Освен за спекулации.

А как се нарича схемата, при която покриваш дълговете към старите ти кредитори със заеми от новите?
                Хубаво станало, че са ги хванали, следващия път да попитат във форума.

Коментар

• Виждайки накъде се е запътила фиатната система базирана на дълг, някой (кой?) очевидно се е потготвил да мине на тази "система" ако евентуално старата порочна гръмне (въпрос на време).

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение

Самият факт, че нищо не знаеш за CBDC, говори че нищо не знаеш и за криптото. Кво стана шорти ли го коня или още си хейтваш само?
                    -------------

( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Някой задава ли си въпроса, защо Биткойн се появява точно 2009г, след най-голямата криза? А какво пише в първия блок?
                      Кой мислите има капацитета, ресурсите, знанията, опита, за да създаде Биткойн?
                      Още въпроси. Кой създаде интернет и защо? А Tor Project? Кой? Защо?
                      Last edited by better; 23.01.2023, 12:51.

Коментар

Ако идеята на това Central Bank Digital Currency е да дава възможност за свободни разплащания между хората, значи то никога няма да се появи на бял свят. Повече от сигурно!
                        Самият факт, че нищо не знаеш за CBDC, говори че нищо не знаеш и за криптото. Кво стана шорти ли го коня или още си хейтваш само?

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

https://www.ecb.europa.eu/paym/digit.../index.en.html

Работят банките, ама и те не знаят какво точно искат.

Идеята доколкото разбирам е да трейсъбъл. Демек всяка монетка и банкнота си има номерче и се знае от кой на кой е отишъл този номер. Не знам с какво ще е по-различно от банкова сметка със СЕПА поддържка примерно. В смисъл какви повече плюсове ще дава и евентуално какви минуси ще има.

Не е само проследяването - цялата система е при тях. Дава директен контрол на централните банки върху обема и скоростта на парите, вижда всички движения и потоци, може да си играя с М2 в реално време, да кредитира диреткно ФЛ и бизнеса. Всички помощи за корони, деца, инвалиди ще минават през тях, ако сгафиш директно ти се отрязват всички въможности за съществуване. Тотал(итар)ен контрол върху парите и хората. Най-големия проблем в цялата ситуация за тях е че прави търговските банки ненужни, а те се държат от фамилии които няма да позволят това да стане. В общи линии да въведат работещ CBDC е като да обявят война на банките и предполагам това е най-голямата пречка в момента, защото удобствата които предлагат на централни банки са невероятни.
                          Всъщност опити за въвеждане според мен ще вдигнат цената на криптото и златото като алтернатива. Лошото е че правителставата могат да решат че крипто, злато или яйца не са законен начин на разплащане и това ще ги направи неизползваеми, не знам обаче дали масите ще се примирят с такива решения. Изобщо света ми се струва че се движи по ръба на острие и не знам къде ще му излезе края. Твърде много дългове, твърдне много печатане, фиатната система губи доверие, много сблъскващи се интереси между изтока и запада.

Коментар

• Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение

Central Bank Digital Currency. Друг е въпроса, дали ще се роди на бял свят и какво точно ще изпълнява. Че май основната му идея е за междубанкови трансфери, а не между бай Иван и жена му, както се надяват всички криптофанатици
                            https://www.ecb.europa.eu/paym/digit.../index.en.html

Работят банките, ама и те не знаят какво точно искат.

Идеята доколкото разбирам е да трейсъбъл. Демек всяка монетка и банкнота си има номерче и се знае от кой на кой е отишъл този номер. Не знам с какво ще е по-различно от банкова сметка със СЕПА поддържка примерно. В смисъл какви повече плюсове ще дава и евентуално какви минуси ще има.

Коментар

Според мен България е много опасно място за собственици на ВСЯКАКВИ АКТИВИ- движими или недвижими.
                              Ха, че ТЯ си е такъв Колумбийски тип от 90та год, явно си живял со кротко, со благо до сега и само си чел вестникарските лоши новини.

В началото е било хаотично, самосиндикално, от групировки и частни играчи, при царя е намаляло, но при Винету се монополизира и централизира със здрава ръка, монетизирайки контакти и опит от престоя му във групировки, охрана, кметство, МВР и др.
                              Като почнем от касиерката в банката, минем през Търговския и Имотния Регистър, НАП, КАТ, МВР, нотариусите, много от тези служители снасяха информация, доброволно или не.
                              В допълнение, ако обекта е бил брониран по всички линии, лейтенантите на Цветанчето са го слухтели за неговите или семейните им "слабости".
                              В крайна сметка, ако и това не мине, Банкяския открито си е искал 30% от печелившия бизнес, иначе е пращал Гешефчето.

ПП като капацитети са по-зле от Футболиста, но поне премахнаха смъртоносната му хватка върху бизнеса и гражданите.

Но, определено, коините са на една крачка пред "лихварите", особено, ако не са минали през БГ банка и борса, а кой какво си лае по форумите е бош лаф.
                              Last edited by Бедният брoкер; 22.01.2023, 22:18.

Коментар

• Според мен бълхария е много опасно място за собственици на койни и всякакви крипто-активи. Аз на тяхно място не бих афиширал по форуми, че притежавам такива.
                                Утре някой плешив Гешефтурко слуга на мафията герп-дпс може да се амбицира, и да ви набеди, че криптото ви е свързано с пране на пари от руски лица, и да ви запорират и изземат всички сметки, имоти и портфейлите с криптоси....

После мафията ще си раздели заграбеното от вас със шефа си, който обича да складира плячката в чекмеджета на нощното му шкафче...
                                Last edited by Frosty; 22.01.2023, 20:38.
                                ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Working...
                                X