Първоначално изпратено от LANDLORD 31
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Плоският данък е реално прогресивен в ущърб на бедните
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеОсновният въпрос - що герберастите ръчкат кошера с осите, толкова ли не им се управлява, т.е. такъв батак ли завещават след себе си?Only God Can Judge me...
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеЛошото е, че комплексирания български бизнесмен не използва разполагаемия доход за естествени лични нужди съгласно християнските ценности и реинвестиране, а се занимава с инвестиране в силикон и джипове за подаръци на силиконките, както и яхти за да се перчи.
На обратния полюс са шефовете на "ИКЕА" или "ХАЙНЕКЕН", които са били стиснати дори за собствените си нужди. Те са ми идолите!
А ганьовеца-силикончо трябва да го обложат с минимум 50%, не ми е жал!
Хайде сега, ти да ми кажеш, какъв точно ще ми е проблема да преместя производството в Македония или Сърбия, или Румъния????
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеЛордееее, аз ако съм чорбаджия няма да се откажа от сегашния си разполагаем доход бре След 50% данък, аз пак ще си искам него. Какво трябва да направя??? Да получавам по-високи доходи. Какво трябва да направя, ако не мога да увелича печалбата??? Почвам да намалявам работници или техните заплати. Толкова ли е сложно????
На обратния полюс са шефовете на "ИКЕА" или "ХАЙНЕКЕН", които са били стиснати дори за собствените си нужди. Те са ми идолите!
А ганьовеца-силикончо трябва да го обложат с минимум 50%, не ми е жал!
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеИменно затова са възстанали, щото е плосък! Ако бяха обложили с 50% пашите и чорбаджиите нямаше да възстават бедните дето за тях и 10% е много.
Затова 10% плосък данък е в ущърб на бедните и капка от морето на богатите.
П.П.И недей да обиждаш на милиционер, щото ще получиш кик зад врата.
То това е мечтата на всеки чиновник, по-високи данъци за да има какво да преразпределя ......Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеИменно затова са възстанали, щото е плосък! Ако бяха обложили с 50% пашите и чорбаджиите нямаше да възстават бедните дето за тях и 10% е много.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеАми аз мисля, че Франция и скандинавските страни трябва да ни бъдат за пример в данъчното законодателство, а не десятъка на Мидхат паша и Грузия!
Since 1990, taxes as a percentage of GDP collected by Sweden has been dropping, with total tax rates for the highest income earners dropping the most.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеспециално за милиционерите като теб е добре да четете история - точно в началото на миналия век, при налагането на подобен десятък, селяните в Добруджа въстават срещу правителсвтото. Резултатът - братоубийствени сблъци, падане на правителството и отмяна на данъка от следващото. И това за плосък данък - направо си представям какво щеше да се случи с налагането на пргресивен данък тогава
Основният въпрос - що герберастите ръчкат кошера с осите, толкова ли не им се управлява, т.е. такъв батак ли завещават след себе си?
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеАми аз мисля, че Франция и скандинавските страни трябва да ни бъдат за пример в данъчното законодателство, а не десятъка на Мидхат паша и Грузия!
Основният въпрос - що герберастите ръчкат кошера с осите, толкова ли не им се управлява, т.е. такъв батак ли завещават след себе си?Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от BGN Разгледай мнениеНищо не си разбрал от тази книга. Прочети я пак. Талеб не твърди, че богатите са станали такива само и единствено защото са късметлии. Просто казва, че при трупането на богатство и разрушаването му го има и елемента на късмета и поради това човек не трябва да се възгордява.
Негови са думите "доживях да прочета в медиите, че твърдя, че Бъфет е чист късметлия" .
Ако само и единствено късметът играе, то може ли просякът по Витошка да стане богат, колкото Бъфет?
Много е важно човек правилно да разбере авторите, които чете. Иначе се раждат идеи като премахването на плоския данък, облагане на богатите със 75%, както е във Франция и прочие.
Коментар
-
Първоначално изпратено от biznesat Разгледай мнениеМоля виж това видео
http://www.dnes.bg/world/2012/10/18/...amerika.170799
Ще видиш хора, които работят на 2-места и не им стигат парите. Ще видиш хора имали доскоро 6 цифрена заплата, да са опряли до просешка тояга.
НЕ Е ВЯРНО, че КОЙТО Е ПО-УМЕН ТОЙ ИЗКАРВА ПОВЕЧЕ. Късметлиите изкарват повече. Късмета скоро може да ги напусне. Примери много.
Ако прочетеш Черният лебед на Талеб ще ти го обясни научно.
Негови са думите "доживях да прочета в медиите, че твърдя, че Бъфет е чист късметлия" .
Ако само и единствено късметът играе, то може ли просякът по Витошка да стане богат, колкото Бъфет?
Много е важно човек правилно да разбере авторите, които чете. Иначе се раждат идеи като премахването на плоския данък, облагане на богатите със 75%, както е във Франция и прочие.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеСега се запитай какво би казал Талеб за идеята да вдигнем данъците за да финансираме олигархията...
Коментар
-
Първоначално изпратено от biznesat Разгледай мнениеМоля виж това видео
http://www.dnes.bg/world/2012/10/18/...amerika.170799
Ще видиш хора, които работят на 2-места и не им стигат парите. Ще видиш хора имали доскоро 6 цифрена заплата, да са опряли до просешка тояга.
НЕ Е ВЯРНО, че КОЙТО Е ПО-УМЕН ТОЙ ИЗКАРВА ПОВЕЧЕ. Късметлиите изкарват повече. Късмета скоро може да ги напусне. Примери много.
Ако прочетеш Черният лебед на Талеб ще ти го обясни научно.
Коментар
Коментар