IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Плоският данък е реално прогресивен в ущърб на бедните

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от market Разгледай мнение
    Ми прираст не липсва, на французите, виж черният им национален отбор по футбол. Пък Петроград е от после, в тази част от историята с мен не се сравнявай, гориш. Ма ако некакви популисти дебилите яхнат, винаги е страшно.
    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%...83%D1%80%D0%B3

    Хайде сега кажи къде е 1917г. и кой гори?

    ИСКАМ ДА ТИ КАЖА НЕЩО ВАЖНО! В НИКОЯ ЧАСТ ОТ ИСТОРИЯТА НЕ МОЖЕШ ДА СЕ СРАВНЯВАШ С МЕН. ЗА ГЕОГРАФИЯТА ДА НЕ ГОВОРИМ!

    Коментар


    • Ми прираст не липсва, на французите, виж черният им национален отбор по футбол. Пък Петроград е от после, в тази част от историята с мен не се сравнявай, гориш. Ма ако некакви популисти дебилите яхнат, винаги е страшно.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от market Разгледай мнение
        Ми то в Санк Петербург 80% от населението осъзнало, през 1917г., че ги убива и излезе на улиците. Още си лекуваме раните от това. Даже сега сме на тоя хал, точно като последица от това.
        Хората не се раждат равни, като произход, като умения, като възможности. Но справедливо е общество което, от всекиго по равна част от резултата на тези качества отнема за общото. Пък Оланд по такава плоскост тръгва, че ако не го изхвърлят скоро и успее 10 години да се задържи, Факултета с френски емигранти ще се напълни, на гости на сегашните им гости.
        Истината е, ч през 1917г. в Петроград, както се е наричал тогава /не Санкт Петербург/ 80% не е се е осъзнало заради данъците, а поради нетърпимостта от мизерията вследствие войната. През октомври-началото на ноември 1918г. и Германия е била на ръба на болшевишка революция след въстанието на матросите. Щото граф Шпее е искал да ги хвърли в последна битка на подводниците, без знанието на император Вилхелм ІІ и външния министър Хинце. Всяка една национална катастрофа е способна да създаде революция. Засега най-успешната е френската. Там личат успехите на националната и социална държава. Сред французите няма емиграция, каквито глупости бълнуваш или е нищожнна. Французите имат 4% естествен прираст и още толкова механичен. Това е вследствие на факта, че има сигурност за гражданите, не за шепа богаташи и 10-те шепи лакеи каквито е пълно и в инвестора. Виж към Франция какво чудо се изсипва от бившите и колонии, там не липсва интерес.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
          Той спора не е чисто икономически, а според мен цивилизационен. Дали да сме в европейското семейство или в безвремието на десятъка на Мидхат паша! Дори въпроса е екзистенциален!
          Да бъда или да не бъда заради плоския данък? Когато 80% от населението осъзнае, че, не само е в техен ущърб а ги убива, ще излезе на улицата и ще срита задниците на СтаниШефците които са го въвели и го поддържат.
          Вярвам че солей на Оланд ще изгрее и на нашата улица.
          Ми то в Санк Петербург 80% от населението осъзнало, през 1917г., че ги убива и излезе на улиците. Още си лекуваме раните от това. Даже сега сме на тоя хал, точно като последица от това.
          Хората не се раждат равни, като произход, като умения, като възможности. Но справедливо е общество което, от всекиго по равна част от резултата на тези качества отнема за общото. Пък Оланд по такава плоскост тръгва, че ако не го изхвърлят скоро и успее 10 години да се задържи, Факултета с френски емигранти ще се напълни, на гости на сегашните им гости. В едно по-малко общество, вход на кооперация много години домоуправител бях и там от всеки апартамент по равно на жител вземах всеки месец. Така обществото беше решило, дали пък това не е най-справедливо?
          Last edited by market; 19.10.2012, 23:08.

          Коментар


          • При повишаване на ставките хората които искарват повече пари много бързичко ще се ориентират как да ги скрият и как да изнасят активи. То сега и на 10% масово не се плаща почти нищо. Ако го направят 50% пак ще си плащат същите суми, само че с повече счетоводни гимнастики. Искарал си 20 000лв, изхарчил си 15, спестил си 5, за държавата ще прежалиш 200-300лв,
            Единствените които (понякога) си пщащат данъци като по учебник са най-големите и чуждите фирми.

            Коментар


            • Не разбирам и още нещо - за какво точно се води този спор с елементи на ...жегавост

              Пуснати са някакви лафове за високи пропорционални, прогресивни данъци, но никъде не видях някой да е посочил, кое се приема за високо и страшно високо?
              15% страшно високо ли е, примерно

              Спорещите, против или за плосък данък - не уточняват - методиката ли харесват или не, или размера на %та, т.е. 10%

              Плосък данък за доходи на физически лица, принципно означава поголовен данък на всички доходи, а тук вече имаше спор дали да има такъв за доходи от лихви, например.

              И в силните думи на някои постове тук, не е ясно привърженици на плосък данък за доходи или и за печалбите на фирмите са толкова единодушни?!

              п.п...не искам подобно данъчно облагане, но страните, които често цитираме за висока производителност на труда и конкурентоспособност, като Германия, Холандия и т.н. облагането на доходи на ФЛ достига 50%

              Коментар


              • Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                Май в България повечето богати хора са станали богати то бизнес, а не от доходи от трудова дейност. Богат ли е този, който получава заплата 3000лв, че искате да го облагате с висок процент данък???
                За България е богат.Всичко е относително.
                Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                Защо пак да потискаме хората, които повече могат, знаят и умеят???
                Връзката между богатия и "знаещия,можещия,умеещия" не е право пропорционална.За България-по скоро обратно
                Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                Къде са ни лекарите и инженерите сега? В чужбина много ясно. Как ще развиваме пормишленост без кадри? Или ще чакаме необразованите да правят икономическа революция в страната?????
                Никой кадър не избягал заради високия,прогресиращ данък.Бягат заради ниските или липсващи доходи.Има разлика.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                  http://www.investor.bg/blogosfera/36...ednite,141424/

                  ....

                  Не мога да повярвам, че сегашният "плосък данък" е наистина плосък. Той е прогресивен в ущърб на бедните.

                  За или против плоския данък сте? Очакваме позицията ви на info@investor.bg
                  Че то си е ясно - За бедните всичко е в ущърб! И Всички данъци са прогресивни !! Произлиза просто от ниската животоподдържаща база

                  Коментар


                  • Поддръжниците на прогресивното /високо/ данъчно облагане са обикновено масата и бедните, както и бюджетниците. Те искат да получават много от държавата за сметка на предприемчивите, умните, поемащите риск. Разбира се, богатите в техните очи са винаги зло - било престъпници, експлоататори и т. н.

                    Пак ще постна един цитат, някой беше дал линка към статия по-долу..

                    ..democracy inevitably ends when 51% of the people find they can vote themselves benefits which must be paid by the other 49%...


                    Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                    Той спора не е чисто икономически, а според мен цивилизационен. Дали да сме в европейското семейство или в безвремието на десятъка на Мидхат паша! Дори въпроса е екзистенциален!
                    Да бъда или да не бъда заради плоския данък? Когато 80% от населението осъзнае, че, не само е в техен ущърб а ги убива, ще излезе на улицата и ще срита задниците на СтаниШефците които са го въвели и го поддържат.
                    Вярвам че солей на Оланд ще изгрее и на нашата улица.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                      Безмислен спор ЗА и Против, не ми се води.
                      Ако няма ясна визия каква политика следва едно правителство, всичко опира до моментни нагласи.

                      За или против може да има само в контекста на обща картина, а не едностранно.

                      И к'во искаш да кажеш с тия разходи на бюджетниците - напиши си мнението, а не някакви числа за някаква си година.
                      Каква е функцията на плоския данък и бюджетниците
                      Например през 2011г.:
                      1)
                      - приходите от данък върху печалбата бяха по-малко от 1.5 милиарда лв.
                      2)
                      - приходите от данък върху доходите на физическите лица бяха по-малко от 2.2 милиарда лв.
                      Тоест общо приходите от тези два данъка през 2011г. бяха по-малко от 3.7 милиарда лв.


                      Противниците на плоския данък обаче се срамуват да посочат например премахването през 2011г. на плоския данък с колко, приблизително, щеше да увеличи приходите общо от данък върху печалбата и данък върху доходите на физическите лица:
                      - с 1 милиард лв.?
                      - с 10 (десет) милиарда лв.?
                      - със 100 (сто) милиарда лв.?




                      http://www.minfin.bg/bg/statistics

                      Коментар


                      • Май в България повечето богати хора са станали богати то бизнес, а не от доходи от трудова дейност. Богат ли е този, който получава заплата 3000лв, че искате да го облагате с висок процент данък??? А прогресивното облагане май като философия повече прилича на бедните комунистически общества. Защо пак да потискаме хората, които повече могат, знаят и умеят????
                        Къде са ни лекарите и инженерите сега? В чужбина много ясно. Как ще развиваме пормишленост без кадри? Или ще чакаме необразованите да правят икономическа революция в страната?????

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                          Безмислен спор ЗА и Против, не ми се води.
                          Ако няма ясна визия каква политика следва едно правителство, всичко опира до моментни нагласи.

                          За или против може да има само в контекста на обща картина, а не едностранно.

                          И к'во искаш да кажеш с тия разходи на бюджетниците - напиши си мнението, а не някакви числа за някаква си година.
                          Каква е функцията на плоския данък и бюджетниците
                          Той спора не е чисто икономически, а според мен цивилизационен. Дали да сме в европейското семейство или в безвремието на десятъка на Мидхат паша! Дори въпроса е екзистенциален!
                          Да бъда или да не бъда заради плоския данък? Когато 80% от населението осъзнае, че, не само е в техен ущърб а ги убива, ще излезе на улицата и ще срита задниците на СтаниШефците които са го въвели и го поддържат.
                          Вярвам че солей на Оланд ще изгрее и на нашата улица.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнение
                            Интересно защо противниците на плоския данък се срамуват да посочат с колко ще се увеличат приходите в консолидирания държавен бюджет, когато се премахне плоския данък?

                            Например през 2011г. разходите за пенсии, заплати и осигуровки на бюджетниците бяха над 12.2 милиарда лв.

                            ...
                            Безмислен спор ЗА и Против, не ми се води.
                            Ако няма ясна визия каква политика следва едно правителство, всичко опира до моментни нагласи.

                            За или против може да има само в контекста на обща картина, а не едностранно.

                            И к'во искаш да кажеш с тия разходи на бюджетниците - напиши си мнението, а не някакви числа за някаква си година.
                            Каква е функцията на плоския данък и бюджетниците

                            Коментар


                            • от душа и сърце - бюджетник!

                              Ако се премахнат разрешителните режими и всякакъв вид регулации за бизнеса, остане 10% данък за фирмите до 10 човека, 20% за фирмите до 60 човека и 30% за фирмите над 60 човека данък печалба, съм сигурен, че ПЧИ ще се одесетворят и приходите в бюджета съответно ще се умножат по толкова. Няма да имат никакви спънки пред бизнеса и ще работят на двойно по-ниски данъци от ЗЕ.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                                Всъщност, от тези данни, представени сами за себе си, НЕ могат да се правят някакви сериозни и еднозначни изводи.

                                Така погледнати се вижда единствено, че голям ръст има ЕДНОКРАТНО - при въвеждането на плоския данък.
                                Тук, би било добре да се проследи и какъв е ефекта(участието) на най-ниско платените и премахването на НЕОБЛАГАЕМИЯ МИНИМУМ.

                                Т.е. каква част от голямото нарастване се дължи на включването в облагането на най-ниските доходи, но за сметка на това, най-масови.

                                Преди време бях направила една друга сравнителна таблица - сумите на общите данъци за бюджета от физически лица и от ЮЛ - компаниите, за последните 4 години.
                                Странното е, че увеличението запазва малкия си ръст при ФЛ, за сметка на фирмите.

                                Плоският данък е добре да се разглежда ПЪРВО като данък за облагане на доходи и да се търси друго решение при облагане на печалбите на компаниите.
                                Друг момент е размера
                                Интересно защо противниците на плоския данък се срамуват да посочат с колко ще се увеличат приходите в консолидирания държавен бюджет, когато се премахне плоския данък?

                                Например през 2011г. разходите за пенсии, заплати и осигуровки на бюджетниците бяха над 12.2 милиарда лв.

                                Хайде посочете, приблизително поне, с колко ще могат да се увеличат разходите за пенсии, заплати и осигуровки на бюджетниците в случай, че се премахне плоския данък.


                                http://www.minfin.bg/bg/statistics
                                http://www.noi.bg/aboutbg/st

                                Коментар

                                Working...
                                X