IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Плоският данък е реално прогресивен в ущърб на бедните

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
    Национализацията е краен вариант. Аз съм за въоръжена борба, ако не се върне СПРАВЕДЛИВИЯТ ПРОГРЕСИВЕН ПОДОХОДЕН ДАНЪК!
    В държава в която бивши таксиджии, бензинджии, борци и сервитьори са бизнеса, а лекари и учители мизерстват, без да бъде въведен прогресивен данък трябва да се реже до кокал и да има лява партия в нелегалност избиваща богаташи за добро утро
    Веднага да се въведе геометрично прогресивен данък за доходите на Лорда!! Ако Негово Превъзходителство тази година е изкарал 10 000 лева, 30% данък, ако догодина му провърви и изкара 20 000 лева, 60% данък, ако мноогоо му провърви и изкара 30 000 лева 90% данък, а ако спечели от тото-то 1 млн, да плати на държавата 2 млн данък!!! Така било справедливо и така се правело в цяла Европа!!
    Ако Негово Превъзходителство не е доволен и от тези ставки и ги намира за ниски, да му се национализира всичко до последната риза и да бъде пратен в Белене на кариерата, като се следи дневната му дажба да не надвишава 100 гр. хляб и 4 гр. сол!


    Боже опази ни от идиотите в тази държава!!!
    Last edited by kokonut28; 31.12.2012, 03:37.
    podpis

    Коментар


    • Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
      Горчивата истина е, че сте много тези дето искате да ручате, без да работите
      Ха, ти ли го казваш дето като гледам си по-гоУем лентяй и от мен!!!
      То ако писането във форума се считаше за работа, аз имам десет работодателя и всичките биха ме оценили като стахановец!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
        Това е горчивата истина.
        Горчивата истина е, че сте много тези дето искате да ручате, без да работите

        Коментар


        • То ако мене питате, средновековният фиксиран данък е най справедлив. На Дянков за администрация, и други и най вече пенсионери му трябват 12 милиарда лева. Делим ги по равно на всеки гражданин над 18 години и ги плащаме и край. Ма що национализацията така те нерви? За обществото кой е пострадал нема значение, нали в Белене не са те закарали?
          Last edited by market; 30.12.2012, 23:00.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от market Разгледай мнение
            Аз все пак смятам, че национализация на недвижимите имоти е най ефективна и лесна. Това е спасението. Пък ако аз получавам 5000 лева и ги похарчвам всеки месец, имам 500 лева ДОД, 900 лева ДДС, 260 лева за НОИ. Ако ти полчуаваш 500 лева, всичко е десет пъти по-малко. Къде е проблема на социалистите?
            От една страна разсъждаваш като крайно десен, като всички дребни чорбажии тук, от друга като комунист! Странна работа, или си доста объркан ум или си злоупотребил с нещо незаконно. Каква национализация на нещо, което притежават 90% от населението. Та то е национализирано много отдавна. От друга страна или не разбираш или се правиш, че не разбираш, че човек с по-високи доходи трябва да дава по-голям прогресивен дял за обществени услуги. ЕЛЕМЕНТАРНО Е ПО ДЯВОЛИТЕ ПОГЛЕДНИ ЦЯЛА НОРМАЛНА ЗАПАДНА ЕВРОПА КАКЪВ Е ДАНЪКА. КЬОРАВ ЛИ СИ?! На запад една и съща стока се продава в два различни магазини на различни цени в различните квартали според това дали квартала е за богати или бедни. Богатия обаче има такова мислене, че никога няма да отиде да си го купи 3-пъти по- еФтинко за да не се мине. На богатите хора на запад е въпрос на престиж да отделят повече за обществото, а тука дори и забогатяли или поне средна класа, си оставате прости ганьовци. Това е горчивата истина.

            Коментар


            • Аз все пак смятам, че национализация на недвижимите имоти е най ефективна и лесна. Това е спасението. Пък ако аз получавам 5000 лева и ги похарчвам всеки месец, имам 500 лева ДОД, 900 лева ДДС, 260 лева за НОИ. Ако ти полчуаваш 500 лева, всичко е десет пъти по-малко. Къде е проблема на социалистите?
              Last edited by market; 30.12.2012, 22:42.

              Коментар


              • За тези, които все още са заблудени, че премахването на плоския данък върху дохода на физическите лица ще донесе значителни приходи за държавния бюджет, които да финансират и значително повишаване на разходите за пенсии, заплати и осигуровки на бюджетниците:
                1)
                - от началото на 2012г. до края на ноември 2012г. бяха похарчени общо за пенсии, заплати и осигуровки на бюджетниците - над 11.1 МИЛИАРДА лв.
                2)
                - от началото на 2012г. до края на ноември 2012г. приходите от данък върху доходите на физически лица - под 2.1 МИЛИАРДА лв.




                http://www.noi.bg/aboutbg/st
                http://www.minfin.bg/bg/statistics

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнение
                  Не мога да разбера защо се занимавате с малоумна тема. Мариан или е полудял, или е фалирал, или най-вероятно троли за да има кликове. Малоумници винаги ще има, лошото е като станат критична маса в солидарно общество, че завличат и нормалните покрай тях.
                  Обяснявам за автора и пиша бавно, защото знам че не може да чете бързо.

                  Семейство което взема 30 000 лв. годишно - което прави 2500 на месец или по ако приемем че и двамата са на еднакви заплати по 1250 на калпак. В България минималната заплата е 290 лв. или всеки взема над 4 минимални. Искам да попитам малоумника колко според него ще е необлагаемият линимум, че да не е на минус 3000 лв. всеки месец. Дали ще е 1500 или необоагамият ще е минималня. И ако е така колко трябва да е данъка ако вземаш ПЕТ ПЪТИ ПОВЕЧЕ? Защото от прогресивен данък ще р еват най-вече хората с образование които си скъсват задника за 1000-1500 лв. На месец а такива дето дават два апартамента и лежат с по 500 лв. На месец ще седят отстрани да злорадстват.
                  Следващата дебилщина е че изнуреното семейство има кредит 12 000 лв. На година, предполагам автора дебил, дава за пример себе си. Аз където не искам да наказвам богатите, живея под наем, който въм предоговорил и в момента е 380 лв. на месец, или 4560 лв. на година, като приспаднем че не плащам данъци върху имота можем да кажем, че имам 8000 лв. По малко разход при същия доход. Можете да сметнете ако се инвестират разумно 8000 лв. На година, след колко години парите биха започнали да работят за мен, или ако смятате всичко в апартаменти, след колко години бих си иупил първия и т.н. Ама българина не гледа как може той да си помогне, той гледа в паницата на другия и злобее. Аз отдавна съм превъзмогнал това че най-вероятно никога няма да правя чисти 1000000 на година и гледам как да постигна максимума с това което имам. Лошото е че лумпена гледа този който има много и си мисли че и той го заслужава, но просто е нямал късмет.
                  Колега, уважавам това, че прозираш, че прогресивния данък би ударил спедната класа и образованите, кадърни млади хора с доходи над 1200-1500 лева.
                  Като човек който прави повече от 100к годишно и управлявам няколко фирми, бих искал да ти добавя още гледни точки към картинката - малко по-отвисоко. Противно на общото мнение умерено-прогресивните данъци облагодетелстват индустрията и бизнеса с ниска добавена стойност, които създават заетост с ниски заплати.
                  Надявам се всички са съгласни, че данъка върху доходите и осигуравките са част от разходите за труд на една фирма. Когато служител са договаря с работодателя си и очаква да получи 600 лева нето, всъщност работодателят знае, че този служител му струва 850 лева като включи 10% пропорционален данък и осигуровките.
                  Т.е. 10те % ДОД са всъщност разход на фирмите, а не на наемния труд.
                  Ако се въведе прогресивно облагане - ще се окаже че например до 600лева данъка е необлагаем, и същият служител би струвал на фирмата по-малко - примерно 790 лева месечно. Т.е. прогресивните данъци биха облагодетелствали фирмите, които наемат нископлатен труд. Първоначално част от икономията би останала у служителите, но фирмите биха компенсирали с намалени бонуси или други корекции в заплатата, защото този допълнителен приход на работещите реално не е заработен от тях. В резултат фирмите биха имали по-ниски разходи и по-добра конкурентноспособност.
                  Прогресивният дънък, с който биха били облагани доходите от възнаграждения на предприемачите лесно може да се избегне с получаване на дохода под формата на дивидент или с офшорни фирми и т.н.
                  Потърпевши биха били единствено наетите висококвалифицираните служители и производителни работници, мениджъри, чужди специалисти, лекари и т.н., които ще поемат високата данъчна тежест без да могат да я избегнат.
                  Въпреки, че за мен е в ущърб аз подкрепям пропорционалния данък, защото е морален, всеки трябва да допринася пропорционално на доходите си за услугите, които получава от държавата. Иначе, какво морално право има някой необразован и некадърен, който не внася и един лев данък да получава и изисква държавата да се грижи за неговата охрана, сигурност, да му осигурява социални грижи и инфраструктура и т.н. ?

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от no_thanks Разгледай мнение
                    хахахаха. Много ме размяха някои мнения.
                    Който си мисли, че някой нещо му дължи жестоко се лъже. Да се знае - всяка едно нещо в живота на човека трябва да се изстрада!!!! да се бориш и да го спечелиш, иначе няма да го оцениш!!!! Ей затова шиб@ния комунизъм не бачка. В СССР бачкаше, щото имаха яки ресурси 70 години и дотам. Защо мислите има в момента яко надигане на нео-нацистки идеи там. Просто 70 години руските си раздаваха ресурсите на всякакви страни само и само да се пишат в техиня лагер - резултатът е налице.
                    99% от хората, които получават неща даром не ги оценяват и това е стадното мислене. Всяко нещо, което ти пада от небето няма да го оцениш. Виждам неблагодарници всеки ден.
                    Имам приятелчета, които се пишат нео-комунистчета, много ме кефи да споря с тях и да унищожавам техните доводи , което не ми пречи после да се напиеме заедно яко.
                    Позднавам хора, които са толкова зле, че утре можеш да им дадеш 1 мил. лв. и след една година ще са пак ще са на същото дередже, даже и по-зле. Тъпо е, но така са нещата. Има го и другия случай мамини синчета се раждат със сребърна лъжица в устата. Ама ако са безхаберници и те профукват всичко!

                    Това, което ние искаме са ниски данъци, електронно правителство, малка бюрокрация, условия за бизнес, силна икономика!
                    Подкрепям на 100%.
                    И още:
                    Прогресивните данъци са преразпределителни и те стават възможни след като икономиката стане наситена с капитал и високо-производителна. Не случайно преди 40-80 години в периода на бързото си развитие западните икономики са имали ниски данъци 18-28% от БВП. При нас в момента са 33-35% от БВП. Не можем да настигнем развитите икономики с високи прогресивни данъци, които пречат на инвестициите и натрупване на капитал и ни обричат на изоставане. До това ще доведе червената демагогия. Примерът - 75%ния прогресивен данък на Оланд.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от 4i4o_Pay Разгледай мнение
                      Виждам, че в тази, а и в останалите теми пишат все много компетентни, успели, богати и т.н. хора. За особено интелигентните пояснявам:
                      Основните видове данъци са три:
                      - прост: пример - патентния - не зависи от данъчната основа;
                      - пропорционален: единна данъчна ставка, независимо от размера на данъчната основа - в момента такъв е у нас, в Бг;
                      - прогресивен: данъчната ставка се мени в зависимост от данъчната основа - т.е. за малка данъчна основа - малък процент, за голяма - голям - такъв е в повечето държави от ЕС.

                      Благодаря за вниманието и дано съм се изразил достатъчно ясно, за да ме разберете.
                      Ами да прогресивен ни трябва на нас както е в Европа, а тиквениците - азиатци да си ходят в Киргизтан и да си се радват на плоския данък

                      Коментар


                      • Виждам, че в тази, а и в останалите теми пишат все много компетентни, успели, богати и т.н. хора. За особено интелигентните пояснявам:
                        Основните видове данъци са три:
                        - прост: пример - патентния - не зависи от данъчната основа;
                        - пропорционален: единна данъчна ставка, независимо от размера на данъчната основа - в момента такъв е у нас, в Бг;
                        - прогресивен: данъчната ставка се мени в зависимост от данъчната основа - т.е. за малка данъчна основа - малък процент, за голяма - голям - такъв е в повечето държави от ЕС.

                        Благодаря за вниманието и дано съм се изразил достатъчно ясно, за да ме разберете.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от no_thanks Разгледай мнение
                          Това, което ние искаме са ниски данъци, електронно правителство, малка бюрокрация, условия за бизнес, силна икономика!
                          Ха, а това което пък НИЕ искаме, са пропоционални данъци както в нормална Европа. Щом си голем, ще плащаш пропоционално като голем. Иначе бягай в Азия. В Европа така се прави.

                          Коментар


                          • хахахаха. Много ме размяха някои мнения.
                            Който си мисли, че някой нещо му дължи жестоко се лъже. Да се знае - всяка едно нещо в живота на човека трябва да се изстрада!!!! да се бориш и да го спечелиш, иначе няма да го оцениш!!!! Ей затова шиб@ния комунизъм не бачка. В СССР бачкаше, щото имаха яки ресурси 70 години и дотам. Защо мислите има в момента яко надигане на нео-нацистки идеи там. Просто 70 години руските си раздаваха ресурсите на всякакви страни само и само да се пишат в техиня лагер - резултатът е налице.
                            99% от хората, които получават неща даром не ги оценяват и това е стадното мислене. Всяко нещо, което ти пада от небето няма да го оцениш. Виждам неблагодарници всеки ден.
                            Имам приятелчета, които се пишат нео-комунистчета, много ме кефи да споря с тях и да унищожавам техните доводи , което не ми пречи после да се напиеме заедно яко.
                            Позднавам хора, които са толкова зле, че утре можеш да им дадеш 1 мил. лв. и след една година ще са пак ще са на същото дередже, даже и по-зле. Тъпо е, но така са нещата. Има го и другия случай мамини синчета се раждат със сребърна лъжица в устата. Ама ако са безхаберници и те профукват всичко!

                            Това, което ние искаме са ниски данъци, електронно правителство, малка бюрокрация, условия за бизнес, силна икономика!

                            Коментар


                            • Аз пък не мога да разберя това дребнаво мислене обикновено на хора с нисък доход.
                              Значи искарал примерно 10К евро за годината и го кефи да му прибират само 1000, а не вижда монополиста, правилния получател на обществена поръчка, изсветлялата мутра как примерно прави 10 млн. и вместо да му вземат 5 , му взема държавата едва 1.
                              После като някаква сензационна новина се поства факта, че улиците са разбити, че няма пари за това и онова, че се били увеличили депозитните милионери и т.н и т.н..

                              Коментар


                              • Даже няма такъв чип, Колега Марков. Когато свърши социализма вече работех във завод и можех да видя тоталната демотивация на хората по всички етажи. Идеята за неравен принос в общото е поносима само до известен размер, после демотивира хората и обществото деградира.

                                Коментар

                                Working...
                                X