IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Плоският данък е реално прогресивен в ущърб на бедните

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

Кво се хилиш..?

Аз 20 г един лев не съм дал !!!!!!!!!!

Ти управляваш голяма фабрика. За какво си плащал в последните 5-6 г на данъчни ?
    За нищо. Убеждавам ги, че не са прави
    Те обаче упорито си правят квото искат и накрая актът пада в съда

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
      Хармоничен микс?
      Така поне през ДДС всички си плащат данъците.
      Тези със заплатите под масата, манго през ракийката и цигарките, пенсионерите с деца извън държавата и неплащащи осигуровки и от там пенсиите на родителите си
      20 % малко ли са? Знаеш ли, че тоя спор за преки и заобиколни данъци още при земеделците към 1921 май беше пак при промяна на данъка на доходите. Вземи прочети стенографските дневници на НС. Стари работи, но позабравени.

Коментар

Кво се хилиш..?

Аз 20 г един лев не съм дал !!!!!!!!!!

Ти управляваш голяма фабрика. За какво си плащал в последните 5-6 г на данъчни ?

Коментар

Възможността за корупция при данъчните намаля значително..

Коментар

Напротив. Който е в сивия сектор тъпче гушите на данъчните. Аз съм изцяло на светло и се ядосвам, когато ме ебават.
            Възможността за корупция при данъчните намаля значително..Сега е възможно с въвличането на различни служители от различни дирекции и градове...
            Общо взето всичко се засича автоматично...

Аз докато имах фирми - почти 20г, съм нямал НИТО ЕДНА ПРОВЕРКА !!!

Когато закрих една от фирмите си, викам на данъчната - нали трябва проверка при закриването.....?
            Тя ми вика - при 45 млн ( Тогава бях милионер) приход, плащаш 4 млн данък печалба.....Я да ми се махаш от погледа....( а то ми беше основно труд....)

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
              ДДС-то затормозява потреблението и икономиката. Баланс трябва между различните видове данъци. Хармоничен микс.
              Хармоничен микс?
              Така поне през ДДС всички си плащат данъците.
              Тези със заплатите под масата, манго през ракийката и цигарките, пенсионерите с деца извън държавата и неплащащи осигуровки и от там пенсиите на родителите си

Коментар

Могат..
                Но нали си пределно наясно, че договори, врътки, фактури, счетоводства и твоите любими данъчни проверки са далеч по - голяма играчка за работеща фирма.
                Не визирам случаите, когато намеренията са престъпни и се цели пране на пари...
                При работеща структура, това е изгодно....

пп Забравих, ти си от сивия сектор....Затова и на всеки 3 месеца се жалваш от данъчните....
                Напротив. Който е в сивия сектор тъпче гушите на данъчните. Аз съм изцяло на светло и се ядосвам, когато ме ебават.

Коментар

Плоският данък трябва да се пипне, едва когато има отговорни ползватели на ниските ставки.
                  В момента няма никаква полза от плосък данък. И така и така, приходите в бюджета не идват от данък върху доходите. По добре, да вдигнат още с 1% ДДС и да махнат изобщо подоходния данък.
                  Ефектът ще е по-голям
                  ДДС-то затормозява потреблението и икономиката. Баланс трябва между различните видове данъци. Хармоничен микс.

Коментар

Да бе
                    Не могат да си спретнат по една фирмичка и да услугват
                    Могат..
                    Но нали си пределно наясно, че договори, врътки, фактури, счетоводства и твоите любими данъчни проверки са далеч по - голяма играчка за работеща фирма.
                    Не визирам случаите, когато намеренията са престъпни и се цели пране на пари...
                    При работеща структура, това е изгодно....

пп Забравих, ти си от сивия сектор....Затова и на всеки 3 месеца се жалваш от данъчните....

Коментар

• Плоският данък трябва да се пипне, едва когато има отговорни ползватели на ниските ставки.
                      В момента няма никаква полза от плосък данък. И така и така, приходите в бюджета не идват от данък върху доходите. По добре, да вдигнат още с 1% ДДС и да махнат изобщо подоходния данък.
                      Ефектът ще е по-голям

Коментар

Плоският данък си изигра ролята и му мина времето....
                        Прочетох таблицата и си мисля, че трябва де е по-стръмна........

Ще ви пиша защо е изгодна от гледна точка на инвеститори на борсата, според мен !

Когато за доходи над 10 К данъка стане 30 % и нагоре, мажовците и техните изпълнителни директори ще предпочитат да си раздават парите като дивиденти - там облагането е 5 %.

Аз съм ЗА...!!!
                        Да бе
                        Не могат да си спретнат по една фирмичка и да услугват

Коментар

Плоският данък си изигра ролята и му мина времето....

Ще ви пиша защо е изгодна от гледна точка на инвеститори на борсата, според мен !

Когато за доходи над 10 К данъка стане 30 % и нагоре, мажовците и техните изпълнителни директори ще предпочитат да си раздават парите като дивиденти - там облагането е 5 %.

Аз съм ЗА...!!!
                          Може и да не е стръмна. Просто трябва да е по-височка ставката и да има необлагаем около 250 лв поне. Но това се връзва и с други условия, превземки и съображения.

Коментар

• Плоският данък си изигра ролята и му мина времето....

Аз съм ЗА...!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                              Ми да смятаме.Примерно за облагане на сумата 3000 кинта.По сегашния данък 300 кинта.
                              По предложения
                              На 1000 кинта имаме 58 кинта данък
                              На 2000 кинта имаме 208 кинта данък
                              На 3000 кинта имаме 408 кинта данък
                              На 4000 кинта имаме 608 кинта данък
                              На 5000 кинта имаме 808 кинта данък
                              Нагоре кво да смятам.Като им сложиш на тия тъпанари и неспирните напъни да увеличават парите на циганите от мен да ми ядат уя.На следващите избори няма да влязат в парламента да ги еба у шушляците крадливи
                              Ми като не знаят как да разпределят насъбраното се стига до циганизация и лумпенизация посредством бюджета. Работни места трябва да създават наместо да краднат.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                                КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ЕДНО ПРАВИТЕЛСТВО ХАРЧИ ... толкова по малка е свободата на гражданите...

всичко останало е популизъм и булшит пробутван ни от хора, които в живота си нищо не са пороизвели и живеят на гърба на данъкоплатците.

Държавата само по себе си е репресивен апарат и когато някой ви казва, колко е загрижен за едикоя си група или проект...да знаете, че е загрижен единствено за това, да обложи с данък труда ви и да живее за ваша сметка
                                Само дето не си чувал, че има конкуренция и между държавите. По-силните изяждат по-слабите. А затове не е задължително да си по-богат, а е важно как мобилизираш богатството.

Коментар

Working...
                                X