IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Работодатели искат стажантите да работят без заплата

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Работодателите трябвало 5% стажанти да имат, още няколко трудоустроени, не е зле и " хора в неравностойно положение" 5%....Та от 50 човека, 15 да се навъртат там.
    Трябвало да обучавам, ако искам качествени хора. Точно тези, които съм обучил, ще останат при мен. Аз едва ги опазвах да не се осакатят покрай машините, защото в училище на нищо не са ги научили. Май тук някои си мислят, че стажът е обучение само в офиса - как да сканираш, принтираш и пускаш автомата за кафе и вода.
    Последният път ми изпратиха едно момиче от техникум, което буквално ме изнуди да му дам документ за изкаран стаж, без при това изобщо да престои поне една минута в цеха. Обадих се на директорката, за да изясня каква е ситуацията и тя ми обясни, че само документ трябвал да момичето, не било нужно да се учи на каквото и да било.
    Затова няма не 50 човека вече да поддържам, а дори и 15. Няколко души само, да се върти парата, а другите - тях Тотю, Дянков, профсъюзите и т.н да им плащат.
    С принуда няма да се получи, особено в кризата.
    Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Работодателите искали стажантите да работят без пари!? Ама естествено ша искат. Ако можеше и другите да работят без пари.... Ама не искат гадовете!
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
        Както почти винаги,отново си прав Бате Пешо.Но тук става въпрос за поредната административна тъпня-работодатели с персонал над 50 човека да бъдат задължени,цитирам:".... 5% от работните места във фирмите с над 50 души персонал задължително да бъдат заети от стажанти..."
        И естествено работодателите с право отвръщат на удара:-Може,но ще ни бачкат без кинти.
        Е,за това е цялата "разправия"
        Срещу административни тъпотии почти няма лек.Особено ако управляващите са милиционери и са свикнали да издават заповеди.Работодателите обаче ако искат добре обучен персонал могат да си вземат студенти и да им плащат стипендии срещу работа а през време на следването да им дават задачи и да следят развитието им.Така когато се дипломират няма да има нужда от допълнително обучение.Няма как училището да подготвя хора за конкретни работни места в конкретни фирми

Коментар

• до s3
          Радослава, тили си бе мацко. Пак си спряла хапчетата, че и ника си сменила. Ама си личиш по безумните фрази "вървим по пътя на прехода и реформите", "нямаме изкривяване в икономиката" - тва е страшен виц

Колко още реформи, колко? А Вдянков не го слушай ти! През оназ му работа е за нарoда.

И да ми кажеш от какво зависи производителността на труда според теб? Радославке
          Last edited by Jason_Thorn; 23.07.2012, 18:13.
          Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

"....61-ви в света сме по икономическа свобода.....
            .........Преди страната ни се нареждат държави като Ботсвана, Барбадос, Салвадор......
            .................................................. ................................................
            ......От балканските страни България е изпреварена от Македония (43-то място) и Албания (57-мо място), но се нарежда точно пред Румъния (62-ро място)........."
            Пазарна,пазарна-колко да е пазарна?!
            Щом си плащаш за да работиш - смятай колко е пазарна
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
              На който не му харесват конкретните условия не ходи на стаж.Завършва училище и сам се оправя в живота.И на мен не ми харесваше да отида на село но го направих.И сега не съжалявам.В София нямаше да живея по добре.Всичко е индивидуално няма обща рецепта.Зависи кой какви цели преследва.Това което е неизгодно за един за друг е изгодно.Ако стажанта иска да научи нещо отива и учи ако иска да лапа мухите няма смисъл никъде да ходи.Работодателя ако иска добри и подготвени млади хора има начини да ги привлече.Аз като студент съм започнал да работя по проблемите на фабриката от трети курс.И не са ми платили нито стотинка за труда освен стипендията която за годините не беше малка.Но можеше да си я получавам и без да работя.
              Както почти винаги,отново си прав Бате Пешо.Но тук става въпрос за поредната административна тъпня-работодатели с персонал над 50 човека да бъдат задължени,цитирам:".... 5% от работните места във фирмите с над 50 души персонал задължително да бъдат заети от стажанти..."
              И естествено работодателите с право отвръщат на удара:-Може,но ще ни бачкат без кинти.
              Е,за това е цялата "разправия"

Коментар

.........Преди страната ни се нареждат държави като Ботсвана, Барбадос, Салвадор......
                .................................................. ................................................
                ......От балканските страни България е изпреварена от Македония (43-то място) и Албания (57-мо място), но се нарежда точно пред Румъния (62-ро място)........."
                Добре, признавам, че съм пропуснал да кажа, че все още нямаме перфектна пазарна икономика, но определено работим по въпроса, все пак още вървим по пътя на прехода и реформите. Нормално е, да не ни е още идеална пазарната икономика, но все още сме по средата на прехода, когато той приключи, тогава ще сме на по-добро ниво в класацията. Иначе, е добре че поне нямаме изкривяване в икономиката, т.е. плаща се колкото се изработи, както Дянков казва, когато се повиши производителността на труда у нас, тогава и заплатите може да се повишат.

Коментар

• Първоначално изпратено от s3 Разгледай мнение
                  Струва, разбира се. Едно че част от работниците ти си губят времето да обучават, т.е. за това време нищо не произвеждат. Друго, че като производителност стажанта е много по-зле от опитния работник. Ние в България имаме пазарна икономика, тези табиети дето ги имат на запад със социална насоченост, като да се плаща на стажантите независимо дали са изработили нещо, тук не вървят, защото ние сме в криза.

Коментар

• На който не му харесват конкретните условия не ходи на стаж.Завършва училище и сам се оправя в живота.И на мен не ми харесваше да отида на село но го направих.И сега не съжалявам.В София нямаше да живея по добре.Всичко е индивидуално няма обща рецепта.Зависи кой какви цели преследва.Това което е неизгодно за един за друг е изгодно.Ако стажанта иска да научи нещо отива и учи ако иска да лапа мухите няма смисъл никъде да ходи.Работодателя ако иска добри и подготвени млади хора има начини да ги привлече.Аз като студент съм започнал да работя по проблемите на фабриката от трети курс.И не са ми платили нито стотинка за труда освен стипендията която за годините не беше малка.Но можеше да си я получавам и без да работя.

Коментар

Струва, разбира се. Едно че част от работниците ти си губят времето да обучават, т.е. за това време нищо не произвеждат. Друго, че като производителност стажанта е много по-зле от опитния работник. Ние в България имаме пазарна икономика, тези табиети дето ги имат на запад със социална насоченост, като да се плаща на стажантите независимо дали са изработили нещо, тук не вървят, защото ние сме в криза.
                      Бай Хой, целта на стажанта каква е бре? Да земеш някой келеш да ти бачка ангария или да си вземеш човек който след като се научи ще ти работи здраво и ще ти носи ползи. А стига с тези Физиократски простотии. Труд безплатен няма. Като не те кефи не го наемай. Като го наемаш ще си плащаш. Ти без пари работиш ли бе, умник?
                      Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

И колко точно ти струва човек,на когото не плащаш нищо,нула,зиро,та дори и през цялото време на стажа да се мотае като "муха без глава"???

Коментар

Кой на кого трябва да плаща зависи от това кое е по-скъпо: работата която върши стажанта, или обучението което получава стажанта. Ако обучението на стажанта струва на работодателя повече, отколкото реално струва извършената работа от стажанта, то нормално е стажанта да заплаща обучението си.
                          Пазарна икономика.
                          И колко точно ти струва човек,на когото не плащаш нищо,нула,зиро,та дори и през цялото време на стажа да се мотае като "муха без глава"???

Коментар

Кой на кого трябва да плаща зависи от това кое е по-скъпо: работата която върши стажанта, или обучението което получава стажанта. Ако обучението на стажанта струва на работодателя повече, отколкото реално струва извършената работа от стажанта, то нормално е стажанта да заплаща обучението си.
                            Пазарна икономика.
                            Правилно, не стига, че са им дали работа, ами и пари искат
                            Баба ме научи на много неща.
                            tnm

Коментар

• Те и досега работеха без пари....

Коментар

• Кой на кого трябва да плаща зависи от това кое е по-скъпо: работата която върши стажанта, или обучението което получава стажанта. Ако обучението на стажанта струва на работодателя повече, отколкото реално струва извършената работа от стажанта, то нормално е стажанта да заплаща обучението си.
                                Пазарна икономика.

Коментар

Working...
                                X