Както се вижда, ИТ-то се радва на изключителен интерес
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София Тех - България става играч в ИТ индустрията
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Grog Разгледай мнениеЩо за глупости говорите в БГ никога не е имало и на средно ниво ИТ специалисти, а само самозвани такива,умението им се свежда до това да преинсталират компютър и да инсталират програма.Българина никога не е бил технически грамотен,нито математик,той е от най-простите и мързеливи европейски народи.Престанете с тези митове,че сме открили компютъра,космоса и какво ли още не...на баба ви хвърчилото!Ще ви се смеят и мозамбикците!
Иначе инициативата е похвална да се привлекът инвестиции от този сектор,ама кажете ми кой американец,японец,китаец...абориген...,ще дойде да инвестира тук в тази клоака,като няма даже и една завършена магистрала по която да си транспортира продукцията?
Познавам доста читави ИТ-та, които работят в Щатско и в Германия, но познавам и такива, които са тук. Доста работят дистанционно оттук за чужбина поне като времемнно решение преди заминаване. За останалите - вариантът става все по-сигурно - преквалификация. Който по някаква лична причина не си би чуковете - стана сейлс и изобщо се ориентиртаха към това което върви тук все още.
При ИТ, проблемът е, че е най-бързо променящата се област. Ако 2 месеца си аут, вече нещата са се сменили и трябва да наваксваш. Но едно ИТ не се изгражда за 2 месеца. Както всяка област - добре е да имаш бекграунд. Не е задължително обаче. И не е задължително именно заради големия глад за подобни кадри. Това води до изкривяване и случайни хора масово попадат в ИТ-сектора. После , качестовото на услугата е близо до отврат.
А защо толкова бързо се развива ИТ-сектора и увлича и съседните технологични сектори, енергетика, ел. транспорт ?
ИТ-то не е нещо, което може да се пипне. То е само улеснение за другите сектори. То е "услуга". И тук отиваме към една друга тема - само на услуги ли ще лежи БВП-то. Ако - да, то няма лошо, нека докара, който може инвеститори. Но при това застаряващо население - да докарваш работа за млади хора си е просто недалновидно. Как си представяте на 40г., някой който изобщо не е помирисвал компютър да седне да "работи".
Важното е - смях да има.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеИмало е преди 20-ина години и то на световно ниво... Сега вече няма. Всичко читаво е навън.
......
Иначе за среда си много прав - човек трябва да стой на страна от фунаджииски лопати
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grog Разгледай мнениеЩо за глупости говорите в БГ никога не е имало и на средно ниво ИТ специалисти
Проблемът сега е друг. Как да докарам ИТ инвестиция като не съм сигурен в държавата? Кой ще ми гарантира, че корпоративният данък от 10% ще си остане такъв и след 3 години? Кой ще ми гарантира в тази държава, че като ги натиснат от Брюксел за новия фискален пакт в ЕС нашите дупедавци няма пак да се нагъзят и да приемат всичко което им наредят от Брюксел, както винаги са го правили досега?Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Иначе инициативата е похвална да се привлекът инвестиции от този сектор,ама кажете ми кой американец,японец,китаец... абориген,папуас..Ще дойде да инвестира в тази клоака,като няма завършена нито една магистрала по която да си транспортира продукцията?
П.С...що така ми яде постингите наполовина-не знам!
Коментар
-
Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнениеНай-после се сетиха! И започват реални действия!
Това е истината! Информационните технологии имат потенциал и трябва да са един от ведещите отрасни в БГ икономика, които ще измъкнат БГ от икономическото безвремие
В БГ винаги е имало изключително много технически грамотни и любознателни момчета. Математически и компютърно грамотни кадри в БГ винаги е имало в изобилие.
Времето за промяна ако не е изпуснато, е поне сега. Загубените работни места от машиностроене, тежка металургия и електронно производство, трябва да се насочи в информационни технологии, ИТ услуги и съпорт - това е бъдещето
Иначе инициативата е похвална да се привлекът инвестиции от този сектор,ама кажете ми кой американец,японец,китаец...абориген...,ще дойде да инвестира тук в тази клоака,като няма даже и една завършена магистрала по която да си транспортира продукцията?Last edited by Grog; 21.05.2012, 02:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнениеНай-после се сетиха! И започват реални действия!
Това е истината! Информационните технологии имат потенциал и трябва да са един от ведещите отрасни в БГ икономика, които ще измъкнат БГ от икономическото безвремие
В БГ винаги е имало изключително много технически грамотни и любознателни момчета. Математически и компютърно грамотни кадри в БГ винаги е имало в изобилие.
Времето за промяна ако не е изпуснато, е поне сега. Загубените работни места от машиностроене, тежка металургия и електронно производство, трябва да се насочи в информационни технологии, ИТ услуги и съпорт - това е бъдещето
При над 23г. рушене дали само с приказки ще се възстанови нещо?!Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнениеЗагубените работни места от машиностроене, тежка металургия и електронно производство, трябва да се насочи в информационни технологии, ИТ услуги и съпорт - това е бъдещето
Малко късно са се сетили тия наште, че имало едно време ит специалисти.
Покажи ми сила, която да ме накара да обуча поне един двама на това което знам? Ми - те не искат да учат, искат да им бъдат показани парите. А как да стане това в условията на ожесточена конкурентна борба. Знаеш ли, че за един търг на като пусна за нещо 800$ с изпилена цена- отсреща излиза екип "програмисти от Индия" със 99$. Познай кого избира хамериканеца. Според мен ит-то е кауза пердута, освен ако не става дума за черноработа някаква - цъкане на комп. със смисъл на въртене на мотика и кирка. До ремонт и поддръжка на багер кой ще те пусне?
Пък дано направят нещо наистина, ама дано дано, ама надали.
,Last edited by verimg; 20.05.2012, 21:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнениеАко говориш за БГ фирм ИТ отдел, вероятно си прав
Кадърните са по чужди ИТ фирми или в чужбина или у нас, където вече повечето лидери си имат центрове.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Зайо Байо Разгледай мнениеДа бе, аз затова напоследък ме е страх да изляза из фирмата, щото веднага настъпвам някой технически грамотен и любознателен, математически кадър. Май не си от IT сферата, та ги пишеш тия фантасмагории
От време на време даже ми се ще да изритам някой от тия кадри, или поне да го замеря с нещо тежко, но засега успявам да се въздържа (и проблема определено не мисля че е във възнаграждението което им се предлага, има наистина кадърни такива с които съм работил, но са истинска рядкост за съжаление).
Кадърните са по чужди ИТ фирми или в чужбина или у нас, където вече повечето лидери си имат центрове.There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Коментар
-
Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
От време на време даже ми се ще да изритам някой от тия кадри, или поне да го замеря с нещо тежко, но засега успявам да се въздържа (и проблема определено не мисля че е във възнаграждението което им се предлага, има наистина кадърни такива с които съм работил, но са истинска рядкост за съжаление).
Коментар
-
Първоначално изпратено от nns Разгледай мнениеТез реални действия мен лично ме плашат - само поводи за харчове и "усвоявания" ,аз нещо сътворено от чиновници което да работи в пазарна среда не се сещам.There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Коментар
-
Коментар
-
София Тех - България става играч в ИТ индустрията
Най-после се сетиха! И започват реални действия!
Времето за промяна ако не е изпуснато, е поне сега. Загубените работни места от машиностроене, тежка металургия и електронно производство, трябва да се насочи в информационни технологии, ИТ услуги и съпорт - това е бъдещетоLast edited by G.Gekko; 18.05.2012, 10:54.There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheatТагове: Отмаркиране на всички
Коментар