Първоначално изпратено от SEBULBA
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Солидарност с Варна против строенето в Морската градина! (петиция)
Collapse
X
-
Last edited by Jay Gould; 10.04.2012, 02:48.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
Ако си живяла на Македония.. ехе.. Там съм отраснал и азLast edited by SEBULBA; 10.04.2012, 01:47.
Коментар
-
джеи вси4ки велики морски градове
имат краибрежни булеварди които са визитните им карти4ки пред света .кажи нещо заХИМИ4ЕСКИТЕ 4УДОВИЩА ОКОЛО ВАРНА ДЕТО ИЗТРОВИХА ЦЯЛАТА ЕКОСИСТМА на 5о км не ми говорили 4е засадили 3-4 дървета пове4е или по малко.за тва варна никога няма да стане газарска туристи4еска дестинация,а ще ви идват бедняците на европа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеточно такива са детските ми спомени
Един зелен град, в който улиците се миеха рано сутрин. Живеехме на "Македония" и се е случвало рано сутрин, когато улиците са пусти и само изпаряващата се от улиците вода да напомня, че градът не спи, да се отправяме към морската градина...
Това е свежестта и душата на Варна, емблемата й )
Само болни мозъци могат да й го отнемат
Но защо ги оставяме да се вихрят е въпросът
Ако си живяла на Македония.. ехе.. Там съм отраснал и азhttp://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеВъв Варна зелените площи са били 14.5 м2 на човек от населението. Толкова са били в 1944 г. По време на соца са разширени още повече и Варна бе най-зеления град в България. Не помня точните цифри от началото на 80 те, но ми се върти нещо от порядъка на над 17-18 м2 на човек, плюс това, че всички улици са обкантени с дървета за да има зелени ивици и вътре в града които се допират и пресичат.
Сега 23 години по-късно са 1,5 м2 на човек., а по-много от улиците дърветата са изсечени.
А сега и тях искат да изплюскат.
Един зелен град, в който улиците се миеха рано сутрин. Живеехме на "Македония" и се е случвало рано сутрин, когато улиците са пусти и само изпаряващата се от улиците вода да напомня, че градът не спи, да се отправяме към морската градина...
Това е свежестта и душата на Варна, емблемата й )
Само болни мозъци могат да й го отнемат
Но защо ги оставяме да се вихрят е въпросът
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеСлед Морската, че и преди нея се метна Витоша, така, че по тази логика, да застроят и цяла Витоша плюс Борисовата градина в София - Борисовата просто е малко по-друг казус и малко по-трудна чисто документално, но към нея със сигурност знам че има апетити и то от хора и компании с дебели връзки. При вас просто нещата се движат малко по-бавно, но скоро и в София ще плъпнат по алеите булдозери, със сигурност. Така, че танто за кукуриго! Хубаво е, че се изясняват някой позиции и за в бъдеще.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеВъв Варна зелените площи са били 14.5 м2 на човек от населението. Толкова са били в 1944 г. По време на соца са разширени още повече и Варна бе най-зеления град в България. Не помня точните цифри от началото на 80 те, но ми се върти нещо от порядъка на над 17-18 м2 на човек, плюс това, че всички улици са обкантени с дървета за да има зелени ивици и вътре в града които се допират и пресичат.
Сега 23 години по-късно са 1,5 м2 на човек., а по-много от улиците дърветата са изсечени.
А сега и тях искат да изплюскат.
http://afera.bg/pozitsia/21660.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнениеНикаква солидарност
Нека се строи
Холдинг Варна ли строят , ако са те
х2 нека да строят
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениесвободното пространство на всеки град е показател за степента на узрялост на обществото му да бъде свободно и креативно - това по повод по-долу прочетени мнения защо трябвало да се застроява морската градина
А сега и тях искат да изплюскат.Last edited by Jay Gould; 09.04.2012, 20:12.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнениеНикаква солидарностНека се строи Холдинг Варна ли строят , ако са те х2 нека да строятLast edited by Jay Gould; 09.04.2012, 20:05.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение...Бургас...
Каква е тази снимка ) на някакъв сюрреалистичен пейжаз ми напомня
Навярно е "Богориди"
а тази снимка....амиии, напомня ми за моето детство и разходките из ...варненската морска градина(особено около паметника) на раменете на любимия ми дядо(вечна му памет)Last edited by съни(тя); 09.04.2012, 19:48.
Коментар
-
Хубаво нещо е преосмислената бизнес политика и гъвкавостта във вземането на решения на някой медийни компании http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=...d=varna-343243 Решенията в бизнеса трябва да се вземат бързо, от вчера до днес ... Пак отбелязват напредък в сравнение с вчера..
Организират първо протестно шествие в защита на Морската градина
Първо протестно шествие в защита на Морската градина се организира във Варна на 11 април от 18:00 ч., съобщават организаторите.
"От място за отдих и символ на града Морската градина е на път да се превърне в символ на упадък и корупция. С настоящето поставяме началото на поредица от протестни акции.
Ние, гражданите на Варна сме си поставили следните цели:
1. ДА СПРЕМ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ ЗАСТРОЯВАНЕТО НА МОРСКАТА ГРАДИНА;
2. ДА ЗАБРАНИМ ДОСТЪПА НА ВСЯКАКВИ МПС НА ТЕРИТОРИЯТА НА ПАРКА;
3. ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ ЗАНЕМАРЕНАТА ИНФРАСТРУКТУРА И ДА СЕ ОСИГУРИ АДЕКВАТНА ПОДДРЪЖКА НА АЛЕИТЕ И ЗЕЛЕНАТА СИСТЕМА НА ГРАДА", това споделят още организаторите.
Сборният пункт е пред община Варна в Сряда 11 Април - 18ч.
Маршрутът е следния: Община Варна, бул.Сливница, Входа на Морската градина.Last edited by Jay Gould; 09.04.2012, 18:31.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Да...Екипът на Кмета е явно от кадърни хора.Не знам как ги стимулират да работят,но резултатите са налице.Аз най-много се кефя,че оправиха улиците....и то дори и малките.Също хубаво е ,че оправиха детските градини и яслите.Преди градината на сина ми приличаше на....на затвор.Сега е в ярки цветове ,с изолации....със нови шкафчета ,с ламинат....абе всичко е ново.Вътре при супер намалено парно...децата са по тениски при -15 вънка.А улиците...вярно,че се изнервихме покрай тези ремонти...ама сега си е добре.Много го псувахме в началото Кмета заради синята зона...
Наистина в Бургас се наляха ОГРОМНИ пари за 4г от Европейски програми.Сигурно са чопнали някой лев....Ама халал да им е.А като си спомня каква украса имаше по КОледа ....Голяма красота беше.Ама спирам да не ви спамя темата.Скоро идваха едни роднини от Варна да ни канят на сватба.Като се разприказвахме на тази тема....Той вика....така ще е ...Като сме си избрали за Кмет Педе@@@т
Коментар
Коментар