IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Солидарност с Варна против строенето в Морската градина! (петиция)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
    1. Този парк въобще не е толкова частен, както някой се опитват да ни убедят тук.
    2. Относно частните имоти в него, назад по темата съм писал становище
    3. На общинарите гласували за - са обещани апартаменти в района, а някой от тях по незнайни пътища са се сдобили и със строителни петна - Само въпрос на няколко седмици е, да завалят компромати срещу някой от общинските съветници, включително и от лично естество. Кой изневерява на жена си или мъжа си, с кого, на кого от тях дъщеря му е курва, къде учи и на кого е духала, на кого децата му ползват наркотици, кой е замесен в измами, кой е хомосексуалист и т.н.

Според приетото от Общинския съвет се предвижда - да могат да се застроят 40 % от територията между Зоопарка и Евксиноград, като ще се позволяват 6 етажа + тавански помещения. Това ще срути и цените в района, които и без това със застрояването все повече падат. На това отгоре на много места теренът мисля, че няма да издържи. Паркът е там, точно и защото има много подпочвени води. Една разходка по алеята и течащата вода по ската може да убеди всеки който има малко мозък в главата си. Това обаче си е проблем на тези които смятат да купуват там. Впрочем, след Морска градина идеята на общинарите е да застроят и парка в Аспарухово.

++++++++
    Джей, не съм от Варна и слабо познавам района.От думите ти излиза,че ИМА СТРОИТЕЛСТВО В МОРСКАТА ВИ ГРАДИНА.....сега разгледах някои неща в нета....аистина има....и цените са ФАНТАСТИчНИ ....Разбирам притесненията на някои хора....и с право....Наистина при по масщабно строителство цените там щЕ СЕ СРУТЯТ.....И НЯКОИ ХОРА могат да гризнат дръвцето.Другата седмица ,след Велик ден ще съм на сватба във Варна....и ще поразбера това -онова за някои работи...Аре със Здраве....Себулба да хваща Байряка и да повежда Бунта....

Весели Празици

Коментар

• Браво на Капитал ! Исках да го пусна, но си ме изпреварил!

Коментар

• Шагреновата кожа на парка. Варненската морска градина е тъжен пример за случващото се с обществените пространства в България
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Цената на земята за застрояване тряба да се изравни навсякъде , просто тази която е апетитна с локацията си трябва да и се сложи голям дънък за застрояване. Това съсипа строителния сектор и са опропастени вече много пари в презастояване изискващо много скъпа инфраструктура или дори невъзможно да се изгради такава. Липсата на данък съсипа всичко , и тази разруха ще продължи. Който , която партия го направи , ще управлява страната след като се срине и финасовата система на силните валути. Естествено е някой , който има или може да заграби такава земя да драпа със зъби и нокти статуквото да се запази - това са милиони печалба като от лотария.
          +1 Примерно в съседен Белград данъка на централните части достига до 200 Евро на кв.м. РЗП !

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
            1. Този парк въобще не е толкова частен, както някой се опитват да ни убедят тук.

Според приетото от Общинския съвет се предвижда - да могат да се застроят 40 % от територията между Зоопарка и Евксиноград, като ще се позволяват 6 етажа + тавански помещения. Това ще срути и цените в района, които и без това със застрояването все повече падат. На това отгоре на много места теренът мисля, че няма да издържи. Това обаче си е проблем на тези които смятат да купуват там. Впрочем, след Морска градина идеята на общинарите е да застроят и парка в Аспарухово.
            Ако това застрояване се случи може да не се срутят само цените!Да няма изненадани горди собственици,които прибирайки се в къщи да установят,че жилището им се е преместило малко по- към морето?

А аз се чудих как така тимаджии скочиха да наливат пари за укрепване на ската на Алея 1.Пък тя крушката си имала опашка!

Коментар

• 1. Този парк въобще не е толкова частен, както някой се опитват да ни убедят тук.
              3. На общинарите гласували за - са обещани апартаменти в района, а някой от тях по незнайни пътища са се сдобили и със строителни петна - Само въпрос на няколко седмици е, да завалят компромати срещу някой от общинските съветници, включително и от лично естество. Кой изневерява на жена си или мъжа си, с кого, на кого от тях дъщеря му е курва, къде учи и на кого е духала, на кого децата му ползват наркотици, кой е замесен в измами, кой е хомосексуалист и т.н.

Според приетото от Общинския съвет се предвижда - да могат да се застроят 40 % от територията между Зоопарка и Евксиноград, като ще се позволяват 6 етажа + тавански помещения. Това ще срути и цените в района, които и без това със застрояването все повече падат. На това отгоре на много места теренът мисля, че няма да издържи. Паркът е там, точно и защото има много подпочвени води. Една разходка по алеята и течащата вода по ската може да убеди всеки който има малко мозък в главата си. Това обаче си е проблем на тези които смятат да купуват там. Впрочем, след Морска градина идеята на общинарите е да застроят и парка в Аспарухово.
              Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              Цената на земята за застрояване тряба да се изравни навсякъде , просто тази която е апетитна с локацията си трябва да и се сложи голям дънък за застрояване. Това съсипа строителния сектор и са опропастени вече много пари в презастояване изискващо много скъпа инфраструктура или дори невъзможно да се изгради такава.....
              ++++++++
              Last edited by Jay Gould; 13.04.2012, 11:23.
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                Това са ЯВНО ЧАСТНИ земи.Това,че по време на комунизма са били парк и ти си се разхождал там,не означава,че винаги трябва да е така.Ако имаше и ти там земи друга песен ще запееш.А кой как е придобил парцели и по какъв начин.....заведи дело за разваляне на сделките....докажи ,че са неправомерни и толкова....а понеже те е страх да го направиш в БЕЗСИЛИЕТО си кълнеш и искаш смърт на деца.

Нищо няма да постигнеш....Явно всичко е законно..Дори според списъка спуснат от ДЖей ...няма И ЕДИН ГЛАСУВАЛ ПРОТИВ от Общинарите....Или ако има го пуснете да видим кои са за ОБРЕЧЕНАТА ВИ КАУЗА
                Ами, че те всичките нови квартали в големите градове са построени върху земи, които някога са били частни . Какво, всичките ли градинки да реституират и застроят? Общинския съвет е гласувал решението,(за което са необходими 50% +1 глас) с точно 26 гласа от общо 50 общински съветници, т.е. мутро-гербаджийската коалиция просто си е напазарувала недостигащите им гласове, точно както го правят и на парламентарно ниво. Колкото до "ОБРЕЧЕНАТА ВИ КАУЗА", да аз съм постигнал достатъчно, обезпечил съм себе си и семейството си, и имам кауза да се боря за нещо хубаво в моя роден град, заедно с хиляди мои съграждани. Единствената "ОБРЕЧЕНА КАУЗА", на която си пряк свидетел, е собствения ти провален живот, хейтърче нещастно!

Коментар

• Boban, нещо бъркаш понятията. Това, че един парк е частен, не означава, че собственикът има право да определя какво да става с него. Когато държавата е казала, че един парцел е със свободен обществен достъп и собственикът няма правото нищо да строи и да променя в него, значи собственикът притежава едно красиво парче земя и толкова.

Коментар

• BOBAN1

Цената на земята за застрояване тряба да се изравни навсякъде , просто тази която е апетитна с локацията си трябва да и се сложи голям дънък за застрояване. Това съсипа строителния сектор и са опропастени вече много пари в презастояване изискващо много скъпа инфраструктура или дори невъзможно да се изгради такава. Липсата на данък съсипа всичко , и тази разруха ще продължи. Който , която партия го направи , ще управлява страната след като се срине и финасовата система на силните валути. Естествено е някой , който има или може да заграби такава земя да драпа със зъби и нокти статуквото да се запази - това са милиони печалба като от лотария.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                      Що бе ? Това е ПАРК за обществено ползване и формата на собствеността не променя предназначението му.

Това са ЯВНО ЧАСТНИ земи.Това,че по време на комунизма са били парк и ти си се разхождал там,не означава,че винаги трябва да е така.Ако имаше и ти там земи друга песен ще запееш.А кой как е придобил парцели и по какъв начин.....заведи дело за разваляне на сделките....докажи ,че са неправомерни и толкова....а понеже те е страх да го направиш в БЕЗСИЛИЕТО си кълнеш и искаш смърт на деца.

Нищо няма да постигнеш....Явно всичко е законно..Дори според списъка спуснат от ДЖей ...няма И ЕДИН ГЛАСУВАЛ ПРОТИВ от Общинарите....Или ако има го пуснете да видим кои са за ОБРЕЧЕНАТА ВИ КАУЗА

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                        Ааааааа искаш да се разхождаш из ЧАСТНИ земи....и да се кефиш....ми не става,поне не безплатно бе пич....Ми купи си земи там и се разхождай....само птичките в гората пеят безплатно.......

.......а дали е законно или не продадена земята....ми съди държавата в Страсбург бе пич...Или и там не става....аре стига избива комплекси....Утре може и на тези хора ,собственици,да поискаш да изчукаш жените им дъщерите им.....щото са хубави.....не става така....Като не си съгласен,заведи дело в Страсбург....и се задоволи с това ,което имаш.....
                        Що бе ? Това е ПАРК за обществено ползване и формата на собствеността не променя предназначението му.

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                          Има и частни, има и общински. Какво значение има това? Друг въпрос е частните как са придобивани, и дали при една нормална правосъдна система ще си останат частни:

"Известно е, че през 2009 г. държавата продаде за проекта Алея първа 122 дка непродаваема според Конституцията изключителна държавна собственост по протежение на крайбрежието на гр. Варна, включително автентичния бряг и част от построените през 1979-1983 г. в акваторията пред него брегоукрепителни съоръжения, както и част от Морската градина - парк с национално значение, един от най-красивите паметници на парковото изкуство в България, който също е под постоянната заплаха да бъде разчленен, застроен и съсипан парче по парче."
                          Ааааааа искаш да се разхождаш из ЧАСТНИ земи....и да се кефиш....ми не става,поне не безплатно бе пич....Ми купи си земи там и се разхождай....само птичките в гората пеят безплатно.......

.......а дали е законно или не продадена земята....ми съди държавата в Страсбург бе пич...Или и там не става....аре стига избива комплекси....Утре може и на тези хора ,собственици,да поискаш да изчукаш жените им дъщерите им.....щото са хубави.....не става така....Като не си съгласен,заведи дело в Страсбург....и се задоволи с това ,което имаш.....

Коментар

• Има и частни, има и общински. Какво значение има това? Друг въпрос е частните как са придобивани, и дали при една нормална правосъдна система ще си останат частни:

"Известно е, че през 2009 г. държавата продаде за проекта Алея първа 122 дка непродаваема според Конституцията изключителна държавна собственост по протежение на крайбрежието на гр. Варна, включително автентичния бряг и част от построените през 1979-1983 г. в акваторията пред него брегоукрепителни съоръжения, както и част от Морската градина - парк с национално значение, един от най-красивите паметници на парковото изкуство в България, който също е под постоянната заплаха да бъде разчленен, застроен и съсипан парче по парче."

Коментар

• [QUOTE=SEBULBA;1059245931]Бобанко, аз когато трябва съм излизал и съм си го казвал. Включително пред вестници и телевизии. Включително и заедно с още 1500-2000 човека вчера... А деца на хора не съм кълнал. Те тия не са хора, те са свине И не виждам причина да искам среща с един криминален тип.[/QUOTE

Не знам каква религия изповядваш,но нито една не проповядва смърт на деца.Особено ако си християнин.....не тии прилича да искаш смърт на деца нахора....особено Тази седмица.

Аз ти казвам да поискаш среша с Министър Председателя....дали е криминално проявен тип....има си съд за тази работа да се изкаже за това...Не ,че му симпатизирам много,и го защитавам....ама ...Спирам да говоря с теб......

Само не разбрах....парцелите ,които се дават за застрояване частни или общински са...Ама Джей ще ми отговори....пък и аз ще разбера

Коментар

• Това от една друга тема:

Партията на Бойко Борисов взе приза за тъпоумие и олигофрения, както и по измекярство, пише Afera.bg. Борисов, който арогантно ни обясняваше през времето как обявяващият се за „независим” кмет Кирил Йорданов си е чисто червен, днес вече каканижи, че от години му бил „приятел”.

А народа прост прост прост.

Коментар

Working...
                                X