Нов протест в защита на Морската градина стягат варненци. Той е насрочен за 9 май от 18 часа.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Солидарност с Варна против строенето в Морската градина! (петиция)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеЧак шок едва ли, по-скоро е малко глупаво, но когато преди няколко дни като разбрах, че рибарството се мести във Варна, а Морска администрация в Бургас, си обясних това с наивността на някой чиновник, който не е наясно нито с рибите, нито с корабите, кое къде е и къде е било ... В статията, има и доста истини. Край Варна и на север рибарите са по-малко отколкото са на юг и обратно - тук има най-много морски фирми. Както и да е, обаче Бургас е близко, а и имат голямо пристанищe, след ремонтите които държавата направи в 90 те години. Бургас, това си е почти Варна и обратното ...Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеИ тъй не щете да се возите на БГ корабиБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеТо Тесалоники гръцко бря. Да не сме пак на три морета
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеНаправо да я тургат в СолунБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеАбе по добре щеше да е да бъде във Варна, ама и в Бургас не е лошо. По добре в Бургас отколкото в София.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеЧак шок едва ли, по-скоро е малко глупаво, но когато преди няколко дни като разбрах, че рибарството се мести във Варна, а Морска администрация в Бургас, си обясних това с наивността на някой чиновник, който не е наясно нито с рибите, нито с корабите, кое къде е и къде е било ... В статията, има и доста истини. Край Варна и на север рибарите са по-малко отколкото са на юг и обратно - тук има най-много морски фирми. Както и да е, обаче Бургас е близко, а и имат голямо пристанищe, след ремонтите които държавата направи в 90 те години. Бургас, това си е почти Варна и обратното ...Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение...Last edited by Jay Gould; 05.05.2012, 02:49.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Защитниците на Морската градина: Това е емблематичен парк, той не може да се разгражда
Гражданска група "Варна може да защити Морската си градина", която миналия месец организира протеста в защита на парка, изпрати писмо до медиите относно неговото редуциране и застрояване, предаде Дарик. С него те молят да се даде гласност на "този много сериозен проблем за варненци". В писмото се казва:
"Морската градина в момента се застроява с жилищни кооперации; хората не могат да си пуснат децата заради автомобилния трафик; властите се готвят да направят от това изключение правило, като официално пуснат строителството на по-голямата част от територията на парка. Това посегателство се случва без никаква обществена дискусия.
Морската градина е реализирана от Антон Новак още в първите години след Освобождението, като няколкото десетилетия след това е разширявана последователно от всички варненски управници. По настоящия и все още действащ план на града от 1982г. паркът трябва да свързва центъра на Варна с двореца Евксиноград. Въпреки това варненци и гостите на Варна са свидетели как зеленината в тази част на града изчезва след демократичните промени през 89-та година. Този процес стана особено изразителен през последните 10 години. В настоящия момент Приморски парк претърпява значително редуциране в следствие на фактически извършеното в него строителство и допускането на автомобили по пешеходните алеи. Част от причината са удовлетворените реституционни претенции в голяма част от Морската градина и последвалите издадени разрешения за строеж и автомобилен достъп.
По текущите правила на част от реституираните парцели може да се строят "сгради с обществено обслужване". Години наред въпреки забраната за строителство в Морската градина на град Варна се строят жилищни кооперации, които само са представени като "сгради за обществено предназначение". Собствениците вземат разрешителни за основен ремонт на вече съществуващи постройки, след което сградите се събарят и биват построени наново - често в много по-внушителни размери. Тези сгради не отговарят на предназначението си. На някои от тях има табели "Възстановителен център", "Модерен арт Център" и др, но в действителност не функционират като такива. На практика, със слагането на табела и отделяне на помещение/я, което да отговаря на предназначението, собствениците "отбиват номера" и използват останалата част от сградата по тяхно усмотрение, най-често като жилищни помещения...
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеТова не е вярно. Аз лично съм отсядал там. Честно да си кажа, май беше преди 6-7 години.
Но като гледам още е със свободен достъп
http://www.travel.government.bg/view_resort.php?id=56
Що не запалите по една кола и да отидете до там и да ни светнете, как е наистина.
Достъпът се ограничава мисля през август
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеТова не е вярно. Аз лично съм отсядал там. Честно да си кажа, май беше преди 6-7 години.
Но като гледам още е със свободен достъп
http://www.travel.government.bg/view_resort.php?id=56
Що не запалите по една кола и да отидете до там и да ни светнете, как е наистина.
Достъпът се ограничава мисля през август
Вярно е и още как. Всеки може да провери като звънне за справка на портала. Паркът на Евксиноград няма статут за обществено ползване, въпреки че по големина е равен на Морската градина на Варна. Всъщност беше равен - сега Морската градина е орязана и е три пъти по-малка като измислиха някакво "Историческо ядро" от началото на века. Всичко друго се застроява и разпродава от свои хора.
http://www.facebook.com/EdnoMoreEdinPrimorskiPark - Застанете зад идеята за общ приморски парк пред цялото крайбрежие на Община Варна без никаква урбанизация ! Всички строежи до 400 метра от морския бряг трябва да бъдат премахнати! Никакво движение на МПС в района на парка!Last edited by stanqo.fromvarna; 03.05.2012, 18:12.
Коментар
-
Варненци отново ще протестират срещу застрояването на Морската градина. Общият устройствен план на Варна предвижда част от пешеходните алеи в парка да се превърнат в улици, алармират общественици
Масово се нарушава забраната за навлизане на автомобили във варненския парк. Снимка: Гражданската инициатива за запазване на Морската градинаhttp://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
Коментар