Първоначално изпратено от BigBear
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инфлация?
Collapse
X
-
sillyboy
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениеи от тук следва въпроса..ЗАЩО и КОЙ държи ниски доходите в България и коя е обективната причина за това...
а иначе си прав , че когато някой каже нещо звучащо по компетентно , веднага наскачат разни мишоци и започват хулите .. бил на хранилка , гербаджия и т.н.
Аяксчо , кога ще пораснеш и ти бе пич...
Когато си задаваш пододбен въпрос, трябва да бъде следван от въпроса - Кой има позла от това ?
И ако се абстрахираш от драсканицте по медийте, както и кръчмарската философия на която всички ние по нежелание сме изложени, ще стигнеш да един много елегантен отговор.
Червният елит , който след 1989 се трансформира в икономически елит, по явни и неявни начини приватизира една индустрия, произвеждаща стоки с ниска добавена стойност. Индустрия основана на минна и суровинна индустрия, както и ултра евтин туризъм не може да си позовли високи заплати.
Иронията е че имено "великата" соц икономика все още дърпа заплатите надолу. Тази индустрия може да се конкурира единствено с Китай - ето защо и средната ни заплата е по-ниска от тази в индустриалните центрове в Китай.
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеКонтролираната инфлация е хубаво нещо и точно затова се ползва с неизменен успех от както правителствата сами си измислят парите!
Иначе какво ни чака, ако оставим на лирическия герой на Фори, и подобни, да движат икономиката, ще седят и ще мръхтят, а така прогрес няма, само тежки бунтове накрая
ПС а, колко е БВП на България, чисто номинално в левове по години, някой знае ли
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеАз си режа от двора....
50 лв не се обжалват...май..
Ако продължаваш да си кастриш дърветата така още 3-4 години, ще останеш без тяхLast edited by Mr_crash; 20.08.2012, 21:58.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr_crash Разгледай мнениеАко те бяха гепили горските щеше да разбереш.
Аз само не разбрах защо глобата за не включени фарове от 10 лева стана 50?
Имам фиш за 10 лева глоба, от 2010 година, ако ме глобят ще обжалвам в съда!
Те Цецко много го обичат там!
50 лв не се обжалват...май..
Коментар
-
Контролираната инфлация е хубаво нещо и точно затова се ползва с неизменен успех от както правителствата сами си измислят парите!
Иначе какво ни чака, ако оставим на лирическия герой на Фори, и подобни, да движат икономиката, ще седят и ще мръхтят, а така прогрес няма, само тежки бунтове накрая
ПС а, колко е БВП на България, чисто номинално в левове по години, някой знае ли
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеСтига с тази инфлация сте плашили хората.....
Безработица, ниски заплати, едва кретащи фирми и търговци....Пари няма - инфлация няма....
Преди седмица отивам в една голяма търговска верига и гледам ( и не вярвам на очите си ...) бензинова резачка за 99.99 лв.......с гаранция 2г.
Купих си я и нарязах 2 м3 джанки и клони от дъбовете .....Казват , че кубик дърва е станал 85 лв.... Аз съм я изплатил вече ....За един ден ....
Де е инфлацията.....
Аз само не разбрах защо глобата за не включени фарове от 10 лева стана 50?
Имам фиш за 10 лева глоба, от 2010 година, ако ме глобят ще обжалвам в съда!
Те Цецко много го обичат там!
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеНямало било инфлация в САЩ
"Феновете на The Who от град Провидънс в САЩ, които пазят билетите си за концерт на британската рок група, отменен преди 34 години, ще могат да ги използват за предстоящата им изява на 26 февруари 2013 г. в същия град, съобщи "Тайм". Новите места струват по 129.50 долара, докато билетите от 1979 г. – 10.95 долара."
според официалната стъкмистика обаче
http://www.wolframalpha.com/input/?i...ar+in+1979+now
билетът трябва да само 3.16 пъти по скъп
Тъй че държавите лъжат в статистиката за инфлацията навсякъде...
Коментар
-
Нямало било инфлация в САЩ
"Феновете на The Who от град Провидънс в САЩ, които пазят билетите си за концерт на британската рок група, отменен преди 34 години, ще могат да ги използват за предстоящата им изява на 26 февруари 2013 г. в същия град, съобщи "Тайм". Новите места струват по 129.50 долара, докато билетите от 1979 г. – 10.95 долара."
според официалната стъкмистика обаче
http://www.wolframalpha.com/input/?i...ar+in+1979+now
билетът трябва да само 3.16 пъти по скъп
Тъй че държавите лъжат в статистиката за инфлацията навсякъде...Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Стига с тази инфлация сте плашили хората.....
Безработица, ниски заплати, едва кретащи фирми и търговци....Пари няма - инфлация няма....
Преди седмица отивам в една голяма търговска верига и гледам ( и не вярвам на очите си ...) бензинова резачка за 99.99 лв.......с гаранция 2г.
Купих си я и нарязах 2 м3 джанки и клони от дъбовете .....Казват , че кубик дърва е станал 85 лв.... Аз съм я изплатил вече ....За един ден ....
Де е инфлацията.....
Коментар
-
Мисля че тя вече е факт (днеска като минах сутринта да пазарувам на пазара и цените като при купона през 2007 година)
За горивата е ясна работата ( само човек трябва да погледне графиката на някои от сортовете петрол и като види какви нива са бити ... ), услугите които не са фиксирани към минималната работна заплата (визирам личните лекари) започнаха да вдигат с малко цените ( ама при тях като почнат и не им се спира- този месец процент, другият още един и то се трупа)
И стигнах до въпроса си, до колко процента ще стигне инфлацията до края на годината измерена по вашият джоб ?
( ясно е, както стана през 2007, че когато цените се вдигат рязко и видимо, НСИ нещо не ги бива по пресмятането на тези числа - дали с умисъл или не това на този етап не е много важно)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ov4ar4eto_KaliTko Разгледай мнениеИ отново основния проблем са хумористичните доходи у нас. Което стои в дъното на почти всички проблеми в тая държава.
а иначе си прав , че когато някой каже нещо звучащо по компетентно , веднага наскачат разни мишоци и започват хулите .. бил на хранилка , гербаджия и т.н.
Аяксчо , кога ще пораснеш и ти бе пич...
Коментар
-
Рискове пред икономиката и инвестициите, при определено структуриране на компании http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...6&df=8&dflid=3
Концентрацията на прекалено много компании в ръцете на малко хора води до повишение на цените. В системата на монополи, олигополи и картели, проблемите са същите като при социализма.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Коментар