IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Започна ли нова рецесия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Забелязвате ли повишено потребление... при ...спадащи цени
    има ли страни с трайно намаляване на безработицата
    има ли оживление в строителния сектор
    а в кредитирането и инвестициите

За съжаление, не му е дошло още времето на подема

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
      Който не е разбрал да знае, че скоро почва нов икономически подем!
      И как ще стане това в обстановка на дефлация? Защото като фалира Гърция и хоп дефлацията дошла. Или по-скоро стагфлацията.

Коментар

• Мда... Обичаме ние като народ да пишем драматични неща, но продължавам да виждам, как тези фаталистични заключения са подкрепени от много малко факти, а ако има факти - те са някакви почти случайни факти.

Аз не знам дали ще има рецесия, и ако има въобще колко дълбока ще е. Знам, че при такива ниски лихви, много акции, имоти и тн, не са въобще скъпи. Аз, няма да споря дали сме в рецесия или не, просто ще се опитам да направя пари от нея. Успех на всички.

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
          Който не е разбрал да знае, че скоро почва нов икономически подем!
          Пий си хапчетата редовно!

Коментар

• Който не е разбрал да знае, че скоро почва нов икономически подем!
            Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнение
              ФЕД ще включи пресата към края на годината и ще вдигне икономиката на крака за известно време отново
              просто ефектът на ,Е2 свърши своя ефект лятото и сега ще трябва нов стимул
              американската икономика е на правителствено изкуствено дишане - махне ли се правителството и ФЕД цялата икономика ще потъне в жестока деолационна криза
              Абсолютно съгласен за подгряването на "принтинг пресс". Въпросът е, че париците ще идат при банкерите които ще ги държат на депозит у ФЕД, пак ще надуят суровините или ще ги бухнат във валутите убежища. Дори и част от париците да достигнат до работническата класа - при тази влошена конюнктура - потребителското търсене и цените на имотите няма да се променят. Корпоративните печалби ще се свиват през това и следващото тримесечие и това допълнително ще потопи пазарите, замрази плановете за работни места и за да компенсират спадналите печалби корпорациите допълнитено ще изместят още позиции към Китай и Индия.

Частния сектор е по дефиниция по-ефективен от държавния в алокацията на ресурсите. Искам да кажа, че колкото и пари да изсипе ФЕД, небостъргачите и балансите на западните финансови институции все ще бъдат проядени като швейцарско сирене от несъбираеми вземания.

Коментар

• Първоначално изпратено от Boyko Tikvata Разгледай мнение

Обемът на световната търговия също сочи, че рецесията на Запад е само въпрос на 2 тримесечия. Най-ранен индикатор са суровините, след тях акциите, а 6 месеца след това - рецесията става факт. Което, автоматично ви качва безработицата. Поздрави, очаквам реплики.
                ФЕД ще включи пресата към края на годината и ще вдигне икономиката на крака за известно време отново
                просто ефектът на ,Е2 свърши своя ефект лятото и сега ще трябва нов стимул
                американската икономика е на правителствено изкуствено дишане - махне ли се правителството и ФЕД цялата икономика ще потъне в жестока деолационна криза

Коментар

• От: Бойко Тиквата

Технически погледнато ще трябва да изчакаме до края на януари 2012 година, за да бъде официално публикувано в Евростат и Американското Бюро за Икономически Анализ.

За САЩ съм силно убеден, защото скъпия петрол през второто тримесечие им увреди икономиката, така че да повлиеяе и на туристическия (травъл) сезон и харчовете на хората докато са на почивка. Като добавим и нулевият ръст на работните места - имам достатъчно основания да мисля, че сегашното трето тримесечие е първото такова със спад в САЩ. Като излязат данните през октомври, хората още повече ще се "свият в черупката" и сезона на коледните покупки също ще пострада - второто тримесечие необходимо за да си признаят дедо Бернанке и чичо Барак, че за втори път сме влезли под повърхността на водата.

За Еврозоната - това (третото) тримесечие може да е със спад, 0 или максимум +0.5 на годишна база (заради Севера). За окт - дек съм силно убеден, че ще има спад (заради психологическите нагласи, борсовите спадове и задълбочаване/банкрут на някое от прасетата). Да примомним, че в Германия (моторът) за кю2 растежът на годишна база беше 2.8% (спрямо 4.6% през кю1). Нищо чудно да се забави до 0.5 - 1% през кю3, което може да не е достатъчно да компенсира за закъсалия юг.

Обемът на световната търговия също сочи, че рецесията на Запад е само въпрос на 2 тримесечия. Най-ранен индикатор са суровините, след тях акциите, а 6 месеца след това - рецесията става факт. Което, автоматично ви качва безработицата. Поздрави, очаквам реплики.

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
                    Бате Пешо погледни http://vremeto.bg ,
                    щото там дават другата седмица 2-3 дена
                    дъждовни , а на 1.10 сутринта 3-4 градуса,
                    което, ако е вярно, ме натъжава с
                    едни мисли за възможни много
                    ранни СЛАНИ
                    Дано дано.Ще сея предния ден.Един ден ми е достатъчен.

Коментар

• Бате Пешо погледни http://vremeto.bg ,
                      щото там дават другата седмица 2-3 дена
                      дъждовни , а на 1.10 сутринта 3-4 градуса,
                      което, ако е вярно, ме натъжава с
                      едни мисли за възможни много
                      ранни СЛАНИ
                      --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                      http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Нека не бъркаме понятията Рецесия и Криза....

За да навлезем в Рецесия са нужни 2 тримесечия на икономически спад... В моменто има ръст макар и малък, но в световен мащаб...
                        Падането на борсите е друга бира...

Според мен е рано да се говори за рецесия, а дали ще има нова криза ще поживеем, ще видим...
                        Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

Верно е, че могат да се съкращават,
                          но не могат да се съкращават много!!!
                          Имаш няколко без които не можеш !!!
                          Себестойността на зърнената продукция
                          у нас е една от най-високите в Европа
                          и вероятно цени под 100$ за тон шненица
                          ще докарат загуби на повечето производители ,
                          а подобни цени за 2-3 години подред
                          би фалирало повечето от тях.
                          Бате Пешо цените са такива кавито са,
                          но цените ще паднат с голяма степен на вероятност!!!
                          Помисли отсега за подобно развитие на нещата

П.П>Човек дето живее в България на село
                          може и да е беден, но гладен не може да е !!!!
                          Може да е гладен само, ако е много пропаднал
                          ДЕГЕНЕРАТ МЪРДА(мързеливец) дето го
                          е гнус мотика и лопата да види и хване !!!!!!
                          Не храня илюзии за постоянно високи цени.Като паднат цените на продукцията ще паднат и цените на горивата и на техниката и на труда и на обработката.Ще се качи курса на долара.Така че примерно 120 долара да кажем са 250 кинта.Дълбока оран 15 брануване 8 сеитба 6 семена 20 едно браздене 6 едно загребване 6 и жътва 15.Дотук 76 кинта.За поливане 15 станаха 91 и 80 за торене станаха 171 кинта.Освен това не ламтя за големи печалби.Важното е да се преживява.Освен това ходя и на друга работа.От животните по малко от земеделие малко от заплати и то се събира един добър доход.За глад и дума не може да става.Освен ако не разсърдим Главния агроном.Но той е добричък и винаги помага.Сега ще го помоля за дъжд защото другата седмица смятам да сея.А в синоптика се е облещило едно слънце.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                            Не не съм забравил.Но ти не забравяй че разходите също могат да са различни.Съкращават се обработки сее със собствено семе.Сеят се повечко култури каквито сеитбооборота допуска.Добри цени имаше миналата година и тая се очертават.Не винаги печалбата е добра.Но съм свикнал.Човек трябва да е доволен от това което има и да не ламти за много.Често пъти си мисля дали сбърках като не купих още 200-300 декара.Но и това ми е достатъчно.
                            Верно е, че могат да се съкращават,
                            но не могат да се съкращават много!!!
                            Имаш няколко без които не можеш !!!
                            Себестойността на зърнената продукция
                            у нас е една от най-високите в Европа
                            и вероятно цени под 100$ за тон шненица
                            ще докарат загуби на повечето производители ,
                            а подобни цени за 2-3 години подред
                            би фалирало повечето от тях.
                            Бате Пешо цените са такива кавито са,
                            но цените ще паднат с голяма степен на вероятност!!!
                            Помисли отсега за подобно развитие на нещата

П.П>Човек дето живее в България на село
                            може и да е беден, но гладен не може да е !!!!
                            Може да е гладен само, ако е много пропаднал
                            ДЕГЕНЕРАТ МЪРДА(мързеливец) дето го
                            е гнус мотика и лопата да види и хване !!!!!!
                            Last edited by bgg_red; 23.09.2011, 12:01.

Коментар

Цените на зърнинете култури могат да
                              бъдат много високи, но могат
                              да бъдат и много ниски.
                              Май си забравил за това
                              Я си пресметни печалбите от пшеница
                              при евентуална цена под 100$ и сподели
                              колко е, ако ти е угодно де
                              Не не съм забравил.Но ти не забравяй че разходите също могат да са различни.Съкращават се обработки сее със собствено семе.Сеят се повечко култури каквито сеитбооборота допуска.Добри цени имаше миналата година и тая се очертават.Не винаги печалбата е добра.Но съм свикнал.Човек трябва да е доволен от това което има и да не ламти за много.Често пъти си мисля дали сбърках като не купих още 200-300 декара.Но и това ми е достатъчно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                                Ако Бог прати добри климатични условия в България криза няма да има за мен.Да се роди жито слънчоглед царевица плодове и зеленчуци животните да са здрави.На борсата какво става изобщо не ми дреме.Ама разни тарикати и спекуланти щели да загубят ама банки ще фалират много им здраве.Да не са били алчни.Тези хора имат нужда от отрезвяване.Ама яко отрезвяване.Отворили са едни задници да лапнат целия свят.Това няма да стане.Накрая ще стане война и ще бъдат ометени.
                                Цените на зърнинете култури могат да
                                бъдат много високи, но могат
                                да бъдат и много ниски.
                                Май си забравил за това
                                Я си пресметни печалбите от пшеница
                                при евентуална цена под 100$ и сподели
                                колко е, ако ти е угодно де

Коментар

Working...
                                X