IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Време е за ревизия на валутния борд и един лев трябва да стане 1 евро

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
    Взел съм я предвид За последните 10г. натрупаната инфлация в ЕЗ е около 30%, а в БГ е над 140%
    Добре, а защо тогава сравнително еднакви стоки и услуги са с толкова големи разлики в България и Западна Европа.
    Да вземем например: - цени в заведения, наеми, недвижимости, услуги, работна ръка...
    В България примерно една порция храна в заведение е няколко пъти по-евтина, при да кажем подобно качество. За работната ръка да не говорим - всеки знае какви са разликите в цената... Май зорлем се подценяваме и може би някой има интерес да ни държи така.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
      ОК, но вземи предвид покупателната способност и на 1000 евро преди десет години и сега...

Взел съм я предвид За последните 10г. натрупаната инфлация в ЕЗ е около 30%, а в БГ е над 140%

Коментар

• лева е там където трябва да бъде. Ако някой смята че може да определя подценени или надценени валути винаги може да си загуби парите на форекс. Аз поне до сега не съм срещал никакъв работещ модел за определяне на подцененост и надцененост, разбира се възможно е някой гениален форумец да е направил такова нещо. Би трябвало веднага да го прати на нобеловия комитет, нищо чудно да прибере наградата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
          Да пъпеш. Левът е НАДЦЕНЕН и реалната цена на 1 евро към момента е 5.00лв. !

И за да не съм голословен като теб вземи сравни покупателната способност на 1000лв преди 10г. и сега - мисля, че ще ти просветне!
          ОК, но вземи предвид покупателната способност и на 1000 евро преди десет години и сега...

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
            Левът е подценен!
            Да пъпеш. Левът е НАДЦЕНЕН и реалната цена на 1 евро към момента е 5.00лв. !

И за да не съм голословен като теб вземи сравни покупателната способност на 1000лв преди 10г. и сега - мисля, че ще ти просветне!

Коментар

• Първоначално изпратено от Цар Симеон Разгледай мнение
              Дали бих могъл да помоля модератора да трие подобни безсмислени и откровено провокативни и просташки теми?
              Кое по-точно е провокативно и просташко?

Коментар

• Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнение
                Как разбра ?!?
                Сравни цените в България и в Западна Европа.

Коментар

• Наистина е добре да се обсъди подобен вариант, за паритет на лева и еврото. Тка и по-лесно ще приемем въвеждането на еврото след време.

Коментар

• Дали бих могъл да помоля модератора да трие подобни безсмислени и откровено провокативни и просташки теми?

Коментар

• Как разбра ?!?

Коментар

• Време е за ревизия на валутния борд и един лев трябва да стане 1 евро

Левът е подценен!
                      Working...
                      X