IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Време е за ревизия на валутния борд и един лев трябва да стане 1 евро

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
    Всичко, което казваш е вярно. Само не съм съгласен, че нещата ще се оправят ако някой "вдигне доходите". Няма такъв филм! Доходите ще се вдигнат, когато българинът разбере, че трябва да работи "като европеец" за да има "европейски доходи". Когато последният Андрешко пукне от глад, тогава ще се възродим като държава. До тогава ще трябва да търпим и да чакаме.

Ако не ми вярваш, отиди на сайта на "протестиращите" срещу високите цени на горивата. Погледни снимките и представянето на "активистите" на движението и сам ще си направиш изводите. Тези хора не са научени да работят, за да успеят. Те са убедени, че някой друг е длъжен да им осигури лесен живот. Така просто не става, съжалявам ....
    Нещо много си се объркал?! Аз например работя европейска работа с американско магистърско образование. Преди 5 години се върнах, защото нещата ми изглеждаха истински добри - но тогава и не подозирах. Само дето доходите ми български И такива си стоят. Добре, че срещнах жена ми и вече си имаме дете, че това мое връщане да стане истински успех. Но това не значи, че като видя някоя руса пикла в Порше Кайен, или някои видни "бизнесмени" по телевизията не ми се повдига - те с честен труд ли са богати? Който се труди честно в България го мачкат зверски. Много си се объркал както започнах.

Коментар

Всичко, което казваш е вярно. Само не съм съгласен, че нещата ще се оправят ако някой "вдигне доходите". Няма такъв филм! Доходите ще се вдигнат, когато българинът разбере, че трябва да работи "като европеец" за да има "европейски доходи". Когато последният Андрешко пукне от глад, тогава ще се възродим като държава. До тогава ще трябва да търпим и да чакаме.

Ако не ми вярваш, отиди на сайта на "протестиращите" срещу високите цени на горивата. Погледни снимките и представянето на "активистите" на движението и сам ще си направиш изводите. Тези хора не са научени да работят, за да успеят. Те са убедени, че някой друг е длъжен да им осигури лесен живот. Така просто не става, съжалявам ....
      Или ако може мама и тате да ги уредят някъде.Никой не иска да проумее че нито другите хора нито държавата са му длъжни с нещо.Решил човека че ще живее по определен начин и понеже не става ще протестира.Обаче Природата не се трогва.Ще покрякат и ще се приберат по къщите.Това са хора без работа.Ще си дойдат нещата по местата но трябва време.иначе работа има за целия китайски народ

Коментар

• Ами изберете него или партията му и ще ви вдигнат доходите шоково - хахаха, както го направиха вече няколко пъти

Първоначално изпратено от lookff Разгледай мнение

Коментар

За съжаление трябва да избираме по-малкото зло. Каквито и да са предимствата да имаш собствена монетарна политика, все още не сме забравили хиперинфлацията. Българинът трудно забравя такива неща. Затова е все още рано да се отказваме от борда. Една паника относно курса на лева ще нанесе много по-големи поражения отколкото невъзможността за самостоятелна монетарна политика.
          Не знам дали не си струва. Дълбоко убеден съм, че това изкуствено поддържане на дисбаланси бавно убива икономиката и нацията ни. Деградираме все повече, и няма време вече за търпение. Скоро ще е твърде късно за каквото и да било - хората си отиват - някои от този свят, други - в чужбина. Какъв смисъл има от това да останат 2 милиона души с балансирана икономика накрая? България умира - бавно и мъчително, и никой не прави нищо, да не би да разстрои статуквото нещо...
          Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
            Именно - колективно изражение на това пораженческо мислене е абдикацията от монетарната политика. ..................
            За съжаление трябва да избираме по-малкото зло. Каквито и да са предимствата да имаш собствена монетарна политика, все още не сме забравили хиперинфлацията. Българинът трудно забравя такива неща. Затова е все още рано да се отказваме от борда. Една паника относно курса на лева ще нанесе много по-големи поражения отколкото невъзможността за самостоятелна монетарна политика.
            He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

И аз съм видял достатъчно. И продължавам да го виждам редовно. Затова съм поставил "европеец" и "европейски доходи" в кавички. Но това не променя нещата, а именно - трябва да се отървем от Андрешковщината, трябва да спрем да обвиняваме другите за собствените си неудачи. Трябва да се научим, че добрите пари идват в резултат на честен, почтен и усилен труд, а не като подаяние от някого. Трябва да знаем как при неудачи и недоимък първо да търсим причината в себе си и съответно да търсим решението пак първо в себе си ......
              Именно - колективно изражение на това пораженческо мислене е абдикацията от монетарната политика. Инфлация, дефлация - каквото даде Господ, като теолози от Византия 12 век. После било скъпо..... Ама ако ги питаш - аууу Борда, борда, левът - той е толкова по-стабилен от еврото () ?
              Но аз не виня хората, всичко беше направено отвън, предимно от един унгарец. Това че са наплашени е човешко, след това, което им се е случило. Вината е в тези, които би трябвало да ги поведат, да решават вместо тях. Няма нужда баба от село да става експерт по монетарна политика. Но е добре политиците да не са продажници обслужващи международни спекуланти и структури като МВФ. Умът не ми го побира. Как можеш толкова брутално да предадеш народа си? А аз дори не съм особено морален, като се замисля...
              Last edited by Fiscalist; 16.05.2011, 02:35.
              Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                Като човек видял това-онова, ще ти кажа ,че понятията "европеец" и "европейски доходи" са несъстоятелни, кухи фрази. На Запад живеят съвсем обикновени, дори доста посредствени хора, поне от моята гледна точка, на които никой недостатък не е чужд. Единствената разлика между нас, и тях, е в историческия късмет на Западна Европа да натрупа огромни колониални богатства, върху които се гради благоденствието и днес. Впрочем, поне може да се похвалим, че за разлика от редица "изтъкнати хуманисти" като англичани, французи и прочее лицемери, българинът не е клал и бесил слабите народи на Африка, Америка, и Азия, и не е плячкосвал горите и богатствата им. Нито е започвал Световни войни, или провеждал геноцид над милиони. В това отношение българите може да са бедни, но заплащането им е истински "достойно" и атестат за нещо наистина заработено, а не заграбено от този, който не може да се защити.
                И все пак живеем в 21 век. Ясно е, че няма да заграбим ресурси от Африка, или да станем конфуцианци като китайците. Но в съвременния свят монетарната политика е способна да подобри живота на хората в страни като нашата осезаемо. Защо нашите политици са обявили това за тема табу?
                И аз съм видял достатъчно. И продължавам да го виждам редовно. Затова съм поставил "европеец" и "европейски доходи" в кавички. Но това не променя нещата, а именно - трябва да се отървем от Андрешковщината, трябва да спрем да обвиняваме другите за собствените си неудачи. Трябва да се научим, че добрите пари идват в резултат на честен, почтен и усилен труд, а не като подаяние от някого. Трябва да знаем как при неудачи и недоимък първо да търсим причината в себе си и съответно да търсим решението пак първо в себе си ......

Коментар

Като човек видял това-онова, ще ти кажа ,че понятията "европеец" и "европейски доходи" са несъстоятелни, кухи фрази. На Запад живеят съвсем обикновени, дори доста посредствени хора, поне от моята гледна точка, на които никой недостатък не е чужд. Единствената разлика между нас, и тях, е в историческия късмет на Западна Европа да натрупа огромни колониални богатства, върху които се гради благоденствието и днес. Впрочем, поне може да се похвалим, че за разлика от редица "изтъкнати хуманисти" като англичани, французи и прочее лицемери, българинът не е клал и бесил слабите народи на Африка, Америка, и Азия, и не е плячкосвал горите и богатствата им. Нито е започвал Световни войни, или провеждал геноцид над милиони. В това отношение българите може да са бедни, но заплащането им е истински "достойно" и атестат за нещо наистина заработено, а не заграбено от този, който не може да се защити. На страни като нашата, никой не дава нищо даром.
                  И все пак живеем в 21 век. Ясно е, че няма да заграбим ресурси от Африка, или да станем конфуцианци като китайците. Но в съвременния свят монетарната политика е способна да подобри живота на хората в страни като нашата осезаемо. Защо нашите политици са обявили това за тема табу?
                  Last edited by Fiscalist; 16.05.2011, 02:27.
                  Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
                    Аз го казвам не като популизма на БСП, а като човек осъзнаващ, че сериозните дисбаланси между доходи и потребление в БГ и това в останалите държави от ЕС е много сериозен проблем пред икономиката и развитието на България. С тези доходи в БГ няма да остане читав специалист. Лекари, инженери, икономисти все по-често напускат страната по икономически причини.
                    Не ти ли прави впечатлени, че в БГ няма имигранти ? А те доста добър атестат за икономическото развитие на една държава, както и добър двигател на икономическият растеж защото са евтина работна ръка.
                    Изводът е че българите са единствените емигранти (по неволя) в собствената си родина. Много тъжно и безперспективно за съжаление.

Last edited by netware5; 16.05.2011, 01:33.

Коментар

А бе Пешко. къде ти остана "дясното" мислене? С тия приказки за "шоково повишение на доходите" ще те вземат на Позитано като топъл хляб ....
                      Аз го казвам не като популизма на БСП, а като човек осъзнаващ, че сериозните дисбаланси между доходи и потребление в БГ и това в останалите държави от ЕС е много сериозен проблем пред икономиката и развитието на България. С тези доходи в БГ няма да остане читав специалист. Лекари, инженери, икономисти все по-често напускат страната по икономически причини.
                      Не ти ли прави впечатлени, че в БГ няма имигранти ? А те доста добър атестат за икономическото развитие на една държава, както и добър двигател на икономическият растеж защото са евтина работна ръка.
                      Изводът е че българите са единствените емигранти (по неволя) в собствената си родина. Много тъжно и безперспективно за съжаление.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                        Я по-добре остави яйцата, освен че жълтъка е почти с цвета на белтъка... Я каже нещо за кокошките! Защо са без перушина? Може би за да се пести ток за климатици на птицефермите? И защо след 40-ия си ден тези "кокошки" или "пилета" вече не могат да се изправят на краката си?
                        Имам вила в едно близко софийско село. Комшии са ми ми една местна възрастна двойка - цял живот и понастоящем хората си гледат прасета, телета, кози, овце, зайци, кокошки, пуйки. Имам им доверие и често купувам месо от тях - заек, прасенце, яренце, агънце.
                        Миналата пролет, човека купи от инкубатор 40 новоизлюпени пуйчета. 20 броя тип класически български - черни и 20 броя тип американски - бели. Свидетел съм, гледаше ги заедно, свободно разхождащи се в двора му, храни ги само с естествени храни - трева и зърно, никакви лекарства, никакви антибиотици и анаболи - принципно за себе си ги гледа човека. Факт - 5 месеца по-късно, есента "американските" бяха 2.5 пъти по големи от българските. Това по абсолютно натурален начин след излюпването. Дали бабата на тези пуйчета е била ГМО или е яла ГМО фуражи не знам. Качеството на месото на "американската" порода пуйки не беше по-лошо от това на българските.

Коментар

• Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
                          Доста позакъсняло предложение. Това трябваше да се случи с приемането ни в ЕС още през 2007г.
                          А бе Пешко. къде ти остана "дясното" мислене? С тия приказки за "шоково повишение на доходите" ще те вземат на Позитано като топъл хляб ....

Коментар

• Първоначално изпратено от lookff Разгледай мнение
                            Доста позакъсняло предложение. Това трябваше да се случи с приемането ни в ЕС още през 2007г.

Коментар

• Първоначално изпратено от lookff Разгледай мнение
                              Ха-хаха баси тъпотията

Коментар

• Още по-радикално предложение:

Шоково повишение на доходите препоръча икономист

Коментар

Working...
                                X