IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Време е за ревизия на валутния борд и един лев трябва да стане 1 евро

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
    Така, така и гърците да ни идват гастарбайтери
    Скоро и това ще стане!!!Особено ако не им опростят дълговете!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
      Абе къво е това 1 евро = 1 лева ???
      Трябва поне 10 евра = 1 лев !!!

Че тогава ще рахатяса Българина
      Така, така и гърците да ни идват гастарбайтери

Коментар

• Абе къво е това 1 евро = 1 лева ???
        Трябва поне 10 евра = 1 лев !!!

Че тогава ще рахатяса Българина
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
          Това само потвърждава че лева е подценен. Би трябвало да изглежда така България 671 лв = 671 евро и съотношението си идва на мястото
          Дааа! И щото сме в БГ, литър бензин от 2,60 лв става съответно 2,60 евро! Килограм сирене от 6.30 лв, става 6.30 евро. А ти заплатата продължаваш да си я получаваш в левове, без индексации и прочие. Бива!!!
          http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от boogie Разгледай мнение
            Мрежовик, а дали не е защото имаш 1% офф при плащане с кредитна карта?
            Ми значи съм още повече на далавера! Веднъж има 1% кешбек върху сумата и втори път ми продават еврата на по-нисък курс. Толкоз много гювеч чак ме притеснява .... Още повече, че съм акционер в банката
            He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Мрежовик, а дали не е защото имаш 1% офф при плащане с кредитна карта?

Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
              Абе не знам кво става с лева, ама да споделя нещо интересно. Днес ми дойде в сметката на кредитната карта една транзакция от преди 10-ина дни. Плащане на хотел във Виена. Плащането е в евро разбира се, а картата е Мастеркард в лева. Та значи банката ми е продала еврата за по 1.9401 левчета ..... Защо ли така тази банка продава евра с цяла стотинка и половина под фиксинга?

Коментар

• Абе не знам кво става с лева, ама да споделя нещо интересно. Днес ми дойде в сметката на кредитната карта една транзакция от преди 10-ина дни. Плащане на хотел във Виена. Плащането е в евро разбира се, а картата е Мастеркард в лева. Та значи банката ми е продала еврата за по 1.9401 левчета ..... Защо ли така тази банка продава евра с цяла стотинка и половина под фиксинга?
                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Това само потвърждава че лева е подценен. Би трябвало да изглежда така България 671 лв = 671 евро и съотношението си идва на мястото
                  Не трябва да има промяна в пазарното съотношение. Трябва обаче да се промени от вързване към еврото във вързване към златото!
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
                    Що не се върнеш в 1-ви курс на УНСС и да започнеш от начало с ученето???

E то не трябваше ли някакъв изпит да вземеш че да запишеш първи курс?

Коментар

Що не се върнеш в 1-ви курс на УНСС и да започнеш от начало с ученето???

Коментар

• Първоначално изпратено от lookff Разгледай мнение
                        Това нищо подобно не потвърждава. Проблемът не е в курса на лева, а в сбъркания икономически модел на БГ. Под конкурентоспособност разбираме само ниска цена на труда - няма инвестиции в техника, технологии, човешки фактор и др. Този модел се изчерпа. За "ишлемета" заплатите ни са високи - стигнаха равнища, при които задника си да скъсаме няма да сме конкурентни на Индия, Китай, Индонезия и другите т.н. "държави.фабрики". За производства с висока добавена стойност обаче, заплатите са ниски. При това ниво на заплати и отворен пазар на труда в ЕС никой с умения и квалификация няма да работи в България, а ще предпочете да се реализира навън.
                        Затова и в момента няма чужди инвестиции в България. За едните (ишлямарите) - заплатите са високи. За другите (производители на бързообортни стоки) - няма потребление. Третите не инвестират защото няма кой да наемат (квалифицираните кадри духнаха).

С една дума с механична промяна на курса няма да стане. Докато се инвестира в силикон, кайени, мезонети и яхти - положението ще е същото, независимо от курса. Проумеем ли, че без инвестиции в техника, технологии и хора няма да се разминем, курсът изобщо няма да ни пречи. Тогава и заплатите ще достигнат нормалните за ЕС равнища - като % от БВП и % от БВП на глава от населението.
                        Няма да има капиталово-интензивни инвестиции докато в булгаристан властват беззаконието и административният произвол. Достатъчно е инвеститорите да си припомнят Rover, Кремиковци и Dundee Precious.
                        "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

Това само потвърждава че лева е подценен.
                          Това нищо подобно не потвърждава. Проблемът не е в курса на лева, а в сбъркания икономически модел на БГ. Под конкурентоспособност разбираме само ниска цена на труда - няма инвестиции в техника, технологии, човешки фактор и др. Този модел се изчерпа. За "ишлемета" заплатите ни са високи - стигнаха равнища, при които задника си да скъсаме няма да сме конкурентни на Индия, Китай, Индонезия и другите т.н. "държави.фабрики". За производства с висока добавена стойност обаче, заплатите са ниски. При това ниво на заплати и отворен пазар на труда в ЕС никой с умения и квалификация няма да работи в България, а ще предпочете да се реализира навън.
                          Затова и в момента няма чужди инвестиции в България. За едните (ишлямарите) - заплатите са високи. За другите (производители на бързообортни стоки) - няма потребление. Третите не инвестират защото няма кой да наемат (квалифицираните кадри духнаха).

С една дума с механична промяна на курса няма да стане. Докато се инвестира в силикон, кайени, мезонети и яхти - положението ще е същото, независимо от курса. Проумеем ли, че без инвестиции в техника, технологии и хора няма да се разминем, курсът изобщо няма да ни пречи. Тогава и заплатите ще достигнат нормалните за ЕС равнища - като % от БВП и % от БВП на глава от населението.

Коментар

• Това само потвърждава че лева е подценен. Би трябвало да изглежда така България 671 лв = 671 евро и съотношението си идва на мястото

Първоначално изпратено от lookff Разгледай мнение
                            Дисбаланс по отношение на заплатите в България определено има. Като процент от БВП, разходите за труд в БГ са значително по-ниски от средните в ЕС и региона. Същото е положението и със съотношението средна заплата / БВП на глава от населението.

Ето два примера със сравними икономики: Сърбия и Македония.
                            Според тази страница БВП на глава от населението (номинално) в Сърбия е около 83%, а в Македония 70% от БВП на глава от населението в България.
                            Средна брутна заплата:
                            Сърбия - 48798 дин / 490 евро
                            Македония - 30032 ден / 488 евро
                            България - 671 лв. / 343 евро

Резултатът е ясен - задушено вътрешно потребление. и теми от рода на тази
                            Last edited by rogers; 16.05.2011, 14:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                              мунчо, че да не би потреблението в Сърбия или Македония да е повече? Естествено че не е! Достатъчно е да се разходиш по улиците на Белград или Скопия и да сравниш колите които карат там с колите които се търкалят по софийските улици!!!

ПРИЧИНАТА, мунчо, за числата които си посочил е че в Сърбия и Македония се декларират реалните заплати, докато тук се декларира минималната заплата а всичкото останало заплащане е на ръка и е тъй наречения сив сектор!

Не зная защо не виждате очевидни неща, а все сучите и въртите та да искарате борда виновен?!... Свърши тая... Който взел кредити да си ги връща, а да не чака падането на борда и и инфлацията да му ги погаси!!! Ъхъ...
                              Ако прочетеш малко по-надолу ще видиш, че за борда вече съм писал - НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПИПА, ама май си писател, а не читател. Сравняваш колите в Белград, Скопие и София - ами то това е проблема - в скъпите коли, т.е. в дисбаланса. Луксозното потребление в България си е наред, даже много добре - масовото е проблема. Аз коли не произвеждам, не ме бърка кой каква кола кара, но ме бърка, че в Сърбия заплатите са 60% от БВП, а при нас 30%. Ти ако си баровец и караш скъпа кола, да не би да изяждаш днес 20 пържоли или да изпиеш тази вечер 20 бутилки вино, за да компенсираш потреблението на другите?
                              А колкото до сивата икономика в Сърбия и Македония - има я достатъчно, а може би и повече от българската.
                              Приличаш ми на привърженик на Атака или ВМРО. Те са такива патриотари, за които ние сме най-великите и живеем най-добре на балканите, а разните му сърби, македонци, румънци и др. са мизерници. Истината обаче е по-различна и уви не в наша полза.
                              Last edited by lookff; 16.05.2011, 13:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от lookff Разгледай мнение
                                Резултатът е ясен - задушено вътрешно потребление.
                                мунчо, че да не би потреблението в Сърбия или Македония да е повече? Естествено че не е! Достатъчно е да се разходиш по улиците на Белград или Скопия и да сравниш колите които карат там с колите които се търкалят по софийските улици!!!

ПРИЧИНАТА, мунчо, за числата които си посочил е че в Сърбия и Македония се декларират реалните заплати, докато тук се декларира минималната заплата а всичкото останало заплащане е на ръка и е тъй наречения сив сектор!

Не зная защо не виждате очевидни неща, а все сучите и въртите та да искарате борда виновен?!... Свърши тая... Който взел кредити да си ги връща, а да не чака падането на борда и и инфлацията да му ги погаси!!! Ъхъ...
                                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Working...
                                X