IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НЕ на монополните и картелирани цени в България!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Така е. Не можеш вече да ходиш пеша от автомобили. Време е, ако цените на горивата продължават да са толкова ниски, държавата да повиши акцизите за да се нормализира дисхармонията в трафика...
    толкоз ли не умееш д шофираш че трябва специално заради тебе да вдигат цените на нафтата и бензина.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
      И като отидат в данъци и акцизи ТЕБ какво те топли? Чиновниците ще си раздадат бонуси. Ще бъде създадена поредната нищонеправеща паразитна структура...
      Освен ако не си на държавната хранилка...
      .....................
      Ангеле Гигов, стига си говорил простотии за да не те изплющя! Много ясно, че по-добре да отидат за данъци и акцизи в полза на целия народ, отколкото в джоба на един монополист.

Коментар

Може да изпрати протестна нота до Фед и ЕЦБ за да спрат да печатат още долари и евро в добавка към напечатаните трилиони през последните 2 години...

А вие като най-будни граждани може да идете и да протестирате пред хамериканското посолство и пред пред представителството на ЕК в София.

Само така може да ги впечанлите и те да престанат да заливат света с евтини пари... Щото.. пари може да се напечатат. Ама пшеница, нефт, суровини и метали не може!!!
        Предложението ти е абсолютно безсмислено. Това до голяма степен е причината, но какво от това? Това е провеждана политика на големите и нищо неможем да направим в това отношение. Но можем да се погрижим за собственото си благоденствие. А ако не си помогнем сами, никой няма да ни помогне (приказката за неволята).
        Никой не ни е виновен за огромната бюрокрация в страната, за ширещата се корупция на всички нива, за ниската производителност на труда и за протекционизма от страна на държавата върху престъпни групировки и контрабандни канали.

П.П. - струва ми се, че пишеш само за да си контра на всяко мнение. Видях доста противоречия в последните ти постове. Това явно ще да е от революционният дух на Че, който бошува в теб !?

Коментар

• Първоначално изпратено от ПК1 Разгледай мнение
          За жалост България е държава на дисхармониите.

Така е. Не можеш вече да ходиш пеша от автомобили. Време е, ако цените на горивата продължават да са толкова ниски, държавата да повиши акцизите за да се нормализира дисхармонията в трафика...
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Аз не зная какво общо имат заплатите с цената на бензина и нафтата? Все едно да идеш в магазина и там на касата да те питат каква заплата получаваш за да ти определят цената която трябва да платиш?!

Нефта е борсова стока и на борсата му се определя цената по абсолютно прозрачен начин. Там не се интересуват, какви са заплатите в дадена държава за да и дадат по-евтина нафта или бензин!
            ами не знам. не идват ли от заплатите парите с които се плаща за бензин и нафта.
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
              Сега 480-те тежкотоварни камиона на “ПИМК” зареждат с дизел почти изцяло в Словения.
              Нали от Брюксел казват, че вече сме едно голямо семейство?! Какво лошо има в това да помагаш на друг член на семейството? И защо трябва да се чувстваш гузен затова?
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Ами тази редица е много рехавка бе съни... Едва 3-4 от общо 26! Ако 3-ма са редица то какво ли са 23-ма?!
                Но сме на последно място по БВП на човек в целяи ЕС , най-бедните и с най-ниска покупателна способност.
                Аз нямам нищо против тези цени, но имам против доходите в България. В 23 от 27 държави в ЕС има минимална надница на час и най-ниската е 3.5 евро. Тук в БГ няма такава, но ако преизчислим мин.раб.заплата от 240лв се получава 1.36лв/час или 0.68 евро/час.

В природата всичко е пропорция и за това има хармония.Когато пропорциите се деформират се получават дисхармонии. За жалост България е държава на дисхармониите.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                  аз не зная в някоя държава от ЕС заплатите да не са в пъти по големи отколкото в бг
                  Аз не зная какво общо имат заплатите с цената на бензина и нафтата? Все едно да идеш в магазина и там на касата да те питат каква заплата получаваш за да ти определят цената която трябва да платиш?!

Нефта е борсова стока и на борсата му се определя цената по абсолютно прозрачен начин. Там не се интересуват, какви са заплатите в дадена държава за да и дадат по-евтина нафта или бензин!

Коментар

• “Болно ми е, че ощетявам собствената си държава с над 310 000 лв. месечно от акциз за гориво, но ако не го правя, рискувам да фалирам.” Това заяви за “Труд” Илиян Филипов, управител на пловдивската фирма “ПИМК”, една от най-големите у нас за международен транспорт и спедиция.

Сега 480-те тежкотоварни камиона на “ПИМК” зареждат с дизел почти изцяло в Словения.

“Месечният ни разход е от 620 000 л, от които в България вече зареждам едва 120 хил. л, а останалите 500 000 л - в Словения, тъй като цената там в момента ми излиза с 27 стотинки по-малко, отколкото у нас. Това прави 310-315 хиляди лв. месечно, които отиват в хазната на Словения вместо в тази на България”, твърди 38-годишният предприемач.

Илиян Филипов има собствени бензиностанции в Испания и Словения, където вчера е продавал литър дизел с 27 стотинки по-евтино, отколкото у нас.

“Поскъпването у нас си е абсолютна спекула. Никой не бива да обвинява държавата, защото правителството е подведено от монополиста - рафинерията “Лукойл”. Нейната производствена цена за дизела в момента е най-високата сред всички в ЕС. За цяла Европа има единна средиземноморска плацова цена за дизел и всяка рафинерия в ЕС слага надбавка от 7 до 29 долара за 1000 литра за производствени разходи и печалба. Последната надбавка на “Лукойл” е 201 долара. В България акцизът е възможно най-ниският в ЕС - 315 евро на 1000 литра. В Словения е 430 евро - за литър дизел излиза 85 стотинки, докато у нас е 61,5 стотинки, но вместо да е по-ниска крайната цена, тя излиза по-висока. За мен това е спекула”, отсича Филипов.
                    Last edited by MILOM; 13.03.2011, 09:11.
                    http://milom.blog.bg/

Коментар

То затова и в повечето страни на ЕС са по-скъпи горивата отколкото у нас! Всъщност, от 26 държави само в 3-4 са по-евтини. Караме с едни от най-евтините горива в целия ЕС. Факт!
                      аз не зная в някоя държава от ЕС заплатите да не са в пъти по големи отколкото в бг
                      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                        Не, Мастъре, плащаме по-високи цени от редица страни ....
                        Ами тази редица е много рехавка бе съни... Едва 3-4 от общо 26! Ако 3-ма са редица то какво ли са 23-ма?!

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                          ами не е ли по добре да отиват за данъци и акцизи вместо в шибания Лукойл.
                          Ами то добре ама, ш**ания Лукойл за без пари ли да работи? Само защото наш гольо иска да кара колата си с бензин за без пари?

Ами вие щом сега при 2,50 започвате да се панирате, какво ще правите като стане 4 лева?... Ами като стане 10 лева?!
                          Last edited by Eti_; 13.03.2011, 12:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                            ами не е ли по добре да отиват за данъци и акцизи вместо в шибания Лукойл
                            И като отидат в данъци и акцизи ТЕБ какво те топли? Чиновниците ще си раздадат бонуси. Ще бъде създадена поредната нищонеправеща паразитна структура...
                            Освен ако не си на държавната хранилка...
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Не, Мастъре, плащаме по-високи цени от редица страни ....за да трупа Лукойл печалба...

Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                              ами не е ли по добре да отиват за данъци и акцизи вместо в шибания Лукойл
                              още по-добре е да остава като разполагаем доход в населението и без друго някои се задушават в тия инфлационни времена
                              Last edited by съни(тя); 12.03.2011, 23:24.

Коментар

• ами не е ли по добре да отиват за данъци и акцизи вместо в шибания Лукойл

Коментар

Working...
                                X