IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НЕ на монополните и картелирани цени в България!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
    Я да взема да хвърля сега един камък в блатото Ето какво написах в темата за депресията:

А сега отивам да си сипя една ракия
    Пич ти искаш да ти се решат проблемите с начина ти на живот към по добро, но ако може да не ти се разваля рахътлъка...така ли да го разбирам твоя пост...Там някъде някой да се бори за твоето щастие..... а ти с чаша ракия в едната и кебапче в другата ръка пред телевизора опънат на дивана ,чакайки щастието...... бравос .

Лошото че такива като тебе са много и една от причините да няма промяна в тази държава вече 29 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      Правилно. Цена от 2,50 е само началото. Репетирайте и за двойни и тройни цени, които са неминуеми в близко бъдеще!
      Репетираме (с павета).
      Я кажи къде живееш - да погледаш репетицията?

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
        Днес е едно ДОБРО НАЧАЛО!
        Правилно. Цена от 2,50 е само началото. Репетирайте и за двойни и тройни цени, които са неминуеми в близко бъдеще!
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
          ...
          Поздравления и на теб за темата ти.

Бих казал, че за кабинета и приятелските му кръгове от монополи няма вече хлабаво.

Ние организаторите на групата „НЕ! НА ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА”, заявяваме официално по волята на народа, че на протеста днес бяха преброени за цялата страна над 90, 000 автомобила, разпределени в над 15 града!

От този момент тече анкета във фейсбук за гласуване на единните ни искания!
          Утре в 10 часа сутринта ще бъдат изпратени исканията ни до всички министерства ОТ ОФИЦИАЛНАТА ни електронна поща до техните официални електронни пощи.

От днес започва подготовка, на втори протест, който ще бъде проведен на националната ни граница, като допълнително ще оповестим, коя ще бъде тя.

Ще затворим произволна граница, ако исканията ни не бъдат изпълнени до 25 март 2011 година!...

http://www.facebook.com/home.php?sk=...73206169391766

Писна ни да ни крадат с цени на ток, горива, парно, вода, телефон: http://www.facebook.com/group.php?gi...8025384&v=wall

Last edited by Jay Gould; 13.03.2011, 19:57.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Поздрави на всички, които ДНЕС са намерили време и възможност да ПОТЪРСЯТ ОТГОВОРИ OT УПРАВЛЯВАЩИТЕ!
            Поздрави на всички - включили се в протеста и не

Днешният протест е една стъпка напред в нашия избор за утрешния ден.
            Управляващите няма да се променят, ако ние не спираме да им показваме, че не сме търпеливи овчици, които пасивно участват в целия икономически живот.
            Активното участие иска въпроси и отговори!

Днес е едно ДОБРО НАЧАЛО!

И аз потърсих какво е отразено от медиите - засега открих малко участие на бТВ, канал 3 и няколко онлайн медии
            http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3676011
            http://www.novinite.com/view_news.php?id=126171
            CNBC също е отразил адекватно каква е целта на протеста:
            Tens of thousands of Bulgarians protested on Sunday against rising fuel costs that threaten to speed up inflation and hit incomes in the European Union's poorest member. Drivers flashed headlights and blew horns in car rallies in all major Bulgarian cities, demanding government measures to tame the spike of petrol costs, linked to a surge of global crude oil prices.
            ........................
            Protesters demanded the government intervene to stop what they called speculative price rises by the dominant fuel wholesaler, the LUKOIL-controlled refinery Neftochim Burgas, or to lower excise duties. The cabinet has asked the anti-monopoly watchdog to check whether there was a cartel agreement in petrol prices. It has also asked the ministers of finance, economy and transport to review the possible options to offset the negative impact of rising fuel prices. Associations of transport companies have threatened to protest next week if fuel prices are not contained, saying they will lead to a string of bankruptcies in the sector.
            Last edited by съни(тя); 13.03.2011, 20:24.

Коментар

• В моя град статистически за някой и аз съм участвал в шествието,макар че не подкрепям в тези си искания протеста-лъжат се хората с конкретни цени на бен. и диз. ,които трябва да бъдат и използват незнанието им за облаги на тези,които го организират.Участвах като се случих да караме с приятели зад колоната,която нямаше как да подминем.А такива като нас бяха всички,които настигаха отзад шестващите.

Коментар

..Аз съм си либертарианец по убеждения...
                хахха това е за бисери и вицове. Ти си първия чиновник и доносник в света - либертарианец
                Недей, че вече ставаш съвсем смешен
                Last edited by Jay Gould; 13.03.2011, 19:30.
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Я да взема да хвърля сега един камък в блатото Ето какво написах в темата за депресията:

Понятно е че си нервен от преебавката да бачкаш извънредно - иди се напий както си свикнал и не се меси в неща които не разбираш

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                    На протеста във Варна имаше много повече коли от заявените в мрежата. Колите бяха хиляди и стана задръстване.
                    От Трабанти до Бентлита, мотори от всякакъв калибър, предимно млади момичета и момчета, деца, кучета, всички в настроение.
                    Не видях нито една телевизия или друга медия, но за това пък сигурно ще има доста снимки и клипове в мрежата.

Писна ни да ни крадат с цени на ток, горива, парно, вода, телефон:
                    http://www.facebook.com/group.php?gi...8025384&v=wall

Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                    В Тунис и Египет също бяха такива. Млади, безработни, бедни и гладни. Що да не се съберат и да се ожалят един на друг!?
                    Най-добре разбира се, да се разберат как ще протестират когато сегашната цена се удвои и утрои?
                    Нашите явни са по-друг калибър, щом някой от "бедняците и гладните" карат поръчкови БМВ, Бентли... Шибания кабинет обаче ако не вземе мерки, скоро ще е на мястото на Кадафи, като гледам обществените настроения. Освен Тунис има и Либия. Чух, че на топидиота Дянков "много топло посрещане" му направили преди няколко дни в Банско

Май снощи сън не си спал, а днес вместо да почиваш си пак на линия

Коментар

• Я да взема да хвърля сега един камък в блатото Ето какво написах в темата за депресията:
                      Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                      Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
                      Както казах преди време ( а и не само аз), докато София не огладнее - промяна няма да има. Е, днес София беше гладна. А и не само тя.
                      Как ще коментирате станалото днес по улиците на българските градове?
                      Ква гладна София, кви пет лева бе? Ето моя коментар:

Шепа неудачници (лузъри по новому) дойдоха и осмърдяха хубавия ми квартал (живея близо до ОМВ Г.М. Димитров) с жалките си трошки на по 20 години. В нормалните държави такива коли не се движат, а хора с такъв социален статус се придвижват с обществения транспорт. Крайно време е да разберат, че притежанието на лек автомобил предполага някакъв минимален социален статус и платежоспособност. Като нямаш пари - спри си колата от движение, много е просто.
                      Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                      Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                      виж поста ми в "не на монополните цени...'' и дай коментар по елементите на цената на горивата.
                      Мен не цената ме притеснява,а че си правят гаргара с нас-каква ще е цената ако се въведе акциз,като в Словения.
                      MILOM, изморен съм и не ми се занимава с това. Обадих се тук само за да разтуша умората от вчера. По понятни причини вчера (събота) ме вдигнаха от леглото и ме викнаха на работа. Прибрах се малко преди 10 вечерта уморен като куче. Днес излизам на разходка - и кво да видя клаксони изгорели газове, ужас. Всички маршрутки минават през квартала, защото кръстовището е задръстено. А и няма какво да коментирам - бая по-компетентни от мен в областта хора (Георги Ангелов например) вече казаха всичко. Аз съм си либертарианец по убеждения и всякакъв намек за намеса в пазара ми идва много. А и за разлика от водата и тока, при горивата е просто смешно да се говори за монопол.
                      Last edited by netware5; 13.03.2011, 19:22.
                      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                        предимно млади момичета и момчета
                        В Тунис и Египет също бяха такива. Млади, безработни, бедни и гладни. Що да не се съберат и да се ожалят един на друг!?

Най-добре разбира се, да се разберат как ще протестират когато сегашната цена се удвои и утрои?
                        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• На протеста във Варна имаше много повече коли от заявените в мрежата. Колите бяха хиляди и стана задръстване.
                          От Трабанти до Бентлита, мотори от всякакъв калибър, предимно млади момичета и момчета, деца, кучета, всички в настроение.
                          Не видях нито една телевизия или друга медия, но за това пък сигурно ще има доста снимки и клипове в мрежата.

Писна ни да ни крадат с цени на ток, горива, парно, вода, телефон:
                          http://www.facebook.com/group.php?gi...8025384&v=wall

Last edited by Jay Gould; 13.03.2011, 19:05.

Коментар

• Крайна цена на потребител за горивата в България:
                            40-46 % се падат на акциз и данъци(от пресслужбата на Лукойл)
                            20-30% се падат на цената на суровината
                            24-40 % влизат останалите разходи за труд и производство и
                            печалба

В повечето страни в ЕС % за данъци е около 60%
                            20-30% за цена на суровината
                            10-20% влизат останалите разходи за труд и производство и
                            печалба

А в Холандия, например, за акциз и ДДС отиват около 75% !
                            Открихте ли разликата?
                            А и забравете за ДП да влиза в бюджета от Лукойл.

Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                            “Болно ми е, че ощетявам собствената си държава с над 310 000 лв. месечно от акциз за гориво, но ако не го правя, рискувам да фалирам.” Това заяви за “Труд” Илиян Филипов, управител на пловдивската фирма “ПИМК”, една от най-големите у нас за международен транспорт и спедиция.

Сега 480-те тежкотоварни камиона на “ПИМК” зареждат с дизел почти изцяло в Словения.

“Месечният ни разход е от 620 000 л, от които в България вече зареждам едва 120 хил. л, а останалите 500 000 л - в Словения, тъй като цената там в момента ми излиза с 27 стотинки по-малко, отколкото у нас. Това прави 310-315 хиляди лв. месечно, които отиват в хазната на Словения вместо в тази на България”, твърди 38-годишният предприемач.

Илиян Филипов има собствени бензиностанции в Испания и Словения, където вчера е продавал литър дизел с 27 стотинки по-евтино, отколкото у нас.

“Поскъпването у нас си е абсолютна спекула. Никой не бива да обвинява държавата, защото правителството е подведено от монополиста - рафинерията “Лукойл”. Нейната производствена цена за дизела в момента е най-високата сред всички в ЕС. За цяла Европа има единна средиземноморска плацова цена за дизел и всяка рафинерия в ЕС слага надбавка от 7 до 29 долара за 1000 литра за производствени разходи и печалба. Последната надбавка на “Лукойл” е 201 долара. В България акцизът е възможно най-ниският в ЕС - 315 евро на 1000 литра. В Словения е 430 евро - за литър дизел излиза 85 стотинки, докато у нас е 61,5 стотинки, но вместо да е по-ниска крайната цена, тя излиза по-висока. За мен това е спекула”, отсича Филипов.
                            Затова и не се учудвайте, когато чуете от приятели, че във Франция има цени на дизел от 1.25 Евро, в Гърция и от 1.31 Е, в Словения има и по 1.21 Е....
                            Но така е при конкурентен пазар.
                            При монополен и картелиран - ще гледаме цените на Лукойл!

Приготвихте ли стотинките? Нека подпомогнем Лукойл с още някои дребни стотинки!

Който иска може да се включи и в този протест против Монополистите на ток и вода:

Днес ще се проведе и
                            протест срещу спекулативното повишаване на цените от монополите,

както и срещу поскъпването на тока и водата, организиран от българско национално движение ВМРО.

"Извършените и планираните в бъдеще повишения на цените на монополистите на електроенергия и вода, поскъпването на стоки от първа необходимост за пореден път показват, че управляващите не могат да овладеят контрола върху жизнено важни за оцеляването на българите сектори.

Дори една държавна комисия ДКЕВР се превърна в инструмент на монопола за рекет върху беззащитния потребител. И докато българите обедняват, т. нар. политически елит ни занимава със скандали. Все по-важен става въпросът за алтернативата на днешните политици.

Защото въпросът вече стои така: да оцелеят политиците - или да оцелеят българите?!

ВМРО не може да се съгласи, че силите на бившата Тройна коалиция имат право да говорят за социална справедливост."

Началото на протестът е в 12 ч. пред храм-паметника "Св. Александър Невски" в София.

От там протестиращите ще преминат покрай сградата на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) и ще достигнат в пространството между Министерския съвет и Президентството.

Нека покажем на политиците, че търпението има граници!!!

Коментар

• аде бе мушмороци днес ше ги распнем ли по бензиностанциите приготвехте ли стинките?по една да бъдат ейййй да не вземе да донесете по едри
                              Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• Първоначално изпратено от VP Разгледай мнение
                                Тъпо е спор няма Без да съм запознат, според мен заради тец-овете слагат на целия енергодобив. Държавата реши ли да ти вземе пари, винаги ще си намери оправдание
                                Там е точно работата човече Тук е куче влачи, диря няма. На времето когато се обсъждаше въвеждане на акцизи върху горивата (в средата на 90-те) се говореше, че щели да идат за пътища и засаждане на нови гори. С ей такива големи букви (А [SIZE="7"]) пишеше по вестниците как всичко е за пътища и за чист въздух.
                                Разбира се аз и разумните люде само се смеехме, но идиотите журналисти сигурно са вярвали щото бяха във възторг а езиците им бяха виснали като на дакели пред господаря с паница кучешка храна.
                                Обаче не съм видял и километър построен от акцизи както и едно дърво поне да бяха бучнали. Там е разликата между нас и Швеция.

Коментар

Working...
                                X