IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НЕ на монополните и картелирани цени в България!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Монополите са ПЛАНИРАНИ.....

ПРОТОКОЛ №6

МОНОПОЛИТЕ ЩЕ УНИЩОЖАТ БОГАТСТВАТА.

Ние скоро ще почнем да учредяваме грамадни монополи, резервоари на колосални богатства, от които дори крупните гоевски състояния ще изпаднат в такава зависимост, че ще се стопят заедно с държавния кредит, който имат, още на другия ден след политическата катастрофа.

Господа икономисти, които тука присъствате, преценете значението на тази комбинация!..

http://www.imadrugpat.org/protocoli.html

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%...B5%D1%86%D0%B8

Коментар

• Можем да очакваме рязък спад в цената на петрола, след падането на Кадафи !?
      http://www.finance5.bg/news/international/66017.html

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
        Няма много варианти Асене. Или да се вземат в ръце и ние също, или ще помъкнат всички тук в някакви латино-американски и африкански сериали.

Нямам ни най-малки мераци към политиката, но и няма да се оставя някакви маймуни да ми казват да ми е много хубаво, като ми бъркат в джоба. И тия идеи, те не са само мои, а много хора са дали принос към тях, включително и някой уважавани от мен колеги тук от форума, бизнесмени, чиновници, данъчни, богати, бедни, наемници или не, хора от улицата, все някой които искат промяна и излизайки от вкъщи да не нагазват в свинщината и неприятните изненади които им се поднасят всеки ден. Няма полза и ако те возят в Бентли, а газиш в кал и мизерия наоколо. Нали?
        И не е нужно политиците и администрацията да са идеални, но е нужно да се създадат ясни и точни правила, пазарни механизми, контрол над всяка монополна структура в страната, за да тръгнат нещата и да не се влачим на опашката. 21 години стигат мисля.

Нужно е копи-пейст от всичко позитивно което може да се намери в цивилизованите държави.
        Няма нужда да измисляме колелото!
        То е измислено.
        Включително и начина и състването на комисията която съм написал. Поне в някой щати в САЩ и в доста държави е Европа, браншовите камари, местните политици, профсъюзи имат думата. Никой няма полза едно дружество което доставя обществено значими услуги или стоки да фалира, но на монопола бил той държавен или частен следва да се сложи чатал.
        Иначе не отиваме към пазар и растеж, а към стагнация и деградация. Точно това което виждаме тук.
        И нека никой политик не ми се цупи. На последните избори съм пуснал 2 гласа. Единия за управляващата сега партия.
        Това обаче не значи, че съм гласувал за ДКЕВР и монополните злоупотреби на ЧЕЗ, ЕОН, ЕВН, Софийска вода и т.н.

Енрон при целия си монопол в Латинска Америка фалира, но преди това успя да фалира и няколко държави.
        Ние не искаме това да се случи и тук.

Антимонополни искания към Министерски Съвет на Република България: http://borsi.blog.bg/novini/2011/03/...lika-by.711973

Официална страница във Facebook:
        Писна ни да ни крадат с цени на ток, горива, парно, вода, телефон:
        http://www.facebook.com/group.php?gi...8025384&v=wall
        Джей,ако не се вдигнем масово да протестираме,ще ни правят на маймуни до второ пришествие-днес боко си призна ,че ще строят Белене-понеже цената на тока от нея ще е висок,сега ще карат от 9 дерета вода ,за да вдигат цената му-абе няма живот в тая държава-олигархията ни е сграбчила за гушата и души ли,души....
        http://milom.blog.bg/

Коментар

• Преди малко в новините гледах поредната шайка мошенници целящи да се възползват от хорското невежество покрай психозата с цените на горивата. Става въпрос за автоинструктурите.
          Ти тия мижитурки искат да рекетират курсистите защото горивата били много поскъпнали.
          Една елементарна сметка - на един курсист се пада разход на гориво за кормуване не повече от 30 литра за целия курс (това е нужното гориво за патуване от София до Бургас). Тези 30 лв. са поскъпнали в последните 2-3 месеца с 10-15 ст. Т.е. допълнителния разход на курсист е 3-4 лв. Нищожна сума на фона на цената на курса. Но ненаядните мошенници са намерили повод да поискат баснословно увеличение.
          Сащото го правят и в транспортния сектор.
          Хора не се поддавайте на манипулации и шантаж. Мислете трезво!!

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
            Министър Трайков най-накрая е разбрал за какво става реч. Само дето не съм сигурен дали ще може да обясни на Бойко
            Явно не е можал

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
              я,имало и умни бгетовци в бгетовицата....... тия хора,които са писали тези искания всъщност трябва да са УПРАВЛЯВАЩИТЕ политици....
              ама , джей , ако бе така , бг щеше да е полша и чехия , а реалността е ,че вече бг е по зле и от румъния.......
              та много ми е интерсено как ще постигнете исканията си , когато тези дружества са давали милиони рушвети на ДС номанкатурнополитическата структура ,че да могат да ви ограбват сега?
              вече е пито-платено! няма как да промениш договорите вече - ще съдят държавата ... единствено моа да ги вкарате по затворите ,ама и тва няма как да стане , няма кво да се заблуждаваме...... монополния контрол ( забранен в всяка демокрация ) е постигнат с подкупи и вече узаконен.
              например с едно депо за газ покрай бургас, може да се вкара около 4 ПЪТИ по евтина газ от африка , канада или сащ...... ама нали се сещаш,че булгар газ е държавно толкова ,колкото и кремиковци бе държавно при виденов
              първанов и сие другари за кво мислиш , че са в политиката?
              леко да не ги катурнете..... купувай си билет и се махай от тая държава, то преди 20 години,когато още имаше бг общественост не можахме да се пребориме с ДСтките , сега ли?
              Няма много варианти Асене. Или да се вземат в ръце и ние също, или ще помъкнат всички тук в някакви латино-американски и африкански сериали.

Нямам ни най-малки мераци към политиката, но и няма да се оставя някакви маймуни да ми казват да ми е много хубаво, като ми бъркат в джоба. И тия идеи, те не са само мои, а много хора са дали принос към тях, включително и някой уважавани от мен колеги тук от форума, бизнесмени, чиновници, данъчни, богати, бедни, наемници или не, хора от улицата, все някой които искат промяна и излизайки от вкъщи да не нагазват в свинщината и неприятните изненади които им се поднасят всеки ден. Няма полза и ако те возят в Бентли, а газиш в кал и мизерия наоколо. Нали?
              И не е нужно политиците и администрацията да са идеални, но е нужно да се създадат ясни и точни правила, пазарни механизми, контрол над всяка монополна структура в страната, за да тръгнат нещата и да не се влачим на опашката. 21 години стигат мисля.

Нужно е копи-пейст от всичко позитивно което може да се намери в цивилизованите държави.
              Няма нужда да измисляме колелото!
              То е измислено.
              Включително и начина и състването на комисията която съм написал. Поне в някой щати в САЩ и в доста държави е Европа, браншовите камари, местните политици, профсъюзи имат думата. Никой няма полза едно дружество което доставя обществено значими услуги или стоки да фалира, но на монопола бил той държавен или частен следва да се сложи чатал.
              Иначе не отиваме към пазар и растеж, а към стагнация и деградация. Точно това което виждаме тук.
              И нека никой политик не ми се цупи. На последните избори съм пуснал 2 гласа. Единия за управляващата сега партия.
              Това обаче не значи, че съм гласувал за ДКЕВР и монополните злоупотреби на ЧЕЗ, ЕОН, ЕВН, Софийска вода и т.н.

Енрон при целия си монопол в Латинска Америка фалира, но преди това успя да фалира и няколко държави.
              Ние не искаме това да се случи и тук.

Антимонополни искания към Министерски Съвет на Република България: http://borsi.blog.bg/novini/2011/03/...lika-by.711973

Официална страница във Facebook:
              Писна ни да ни крадат с цени на ток, горива, парно, вода, телефон:
              Last edited by Jay Gould; 20.03.2011, 04:12.
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Антимонополни искания към Министерски Съвет на Република България:

1.Понижение на цените на тока (със 68-71 %)

2.Понижение на цените на водата с 56%

3.Закриване на ДКЕВР - Комисията в сегашния си вид, е паразитна и вредна организация - която струва милиони годишно, като при това нанася вреди, както на българската икономика, така върху джоба и благосъстоянието на всеки редови българин.

4.Подвеждане под съдебна отговорност, на сегашни и предишни членове на ДКЕВР:
                За - Нанасяне на вреди в особено големи размери, на цели отрасли в индустрията, по действащите и в момента закони в страната - "Обект на посегателство и правилното функциониране на икономиката /важни стопански отрасли на икономиката/, нарушава се нормалната стопанска дейност./разконцентриране. Разстройване на стопански отрасли, или на отделното предприятия. Подравяне на стопанските отрасли, и на отделни предприятия .. (Наказателен кодекс)

5.Разследване на имущественото им състояние, на техните роднини и близки, както и такова за всеки който в последните години е лобирал за по-високи цени на електроенергията.

6.Отмяна на срока на давност за тези престъпления.

7.Да се задължат всички обществено и икономически значими компании като; EVN, Е.ОН, ЧЕЗ, НЕК, Булгаргаз, М-Тел, Виваком,Глобул, Лукойл България, ВИК дружества и т.н., да обнародват на всяко тримесечие финансови отчети. След като могат да искат пари от граждани, фирми и промишлени предприятия е добре да се знае за какво точно отиват тези пари.

8.На всяко заседание на новата комисия определяща цените на ток, вода и газ; освен представители на енергийния сектор и държавата, да има и представители на профсъюзите, браншовите организации от бизнеса, индустрията, търговията, като и от КЗП (Държавни и частни).

9.Същите да влязат и на заседанията на Антимонополната комисия.

10. Всички заседания да са открити, а не както е сега в ДКЕВР "закрити заседания".

11.Преразглеждане на приватизационните договори с трите електроразпределителни дружества - ЧЕЗ, ЕОН, ЕВН, Софийска вода, заради неспазване на приватизационните условия по тях.

12.Да се дават данъчни стимули за енергийна ефективност за сгради и на частни лица, инвестиращи лично средства в енергийна ефективност на собствените си жилища. Австрийския модел да се приложи в България.
                След като държавата иска и налива пари в компании за така наречената "зелена енергия", следва да го прави и за частни лица.

я,имало и умни бгетовци в бгетовицата....... тия хора,които са писали тези искания всъщност трябва да са УПРАВЛЯВАЩИТЕ политици....
                ама , джей , ако бе така , бг щеше да е полша и чехия , а реалността е ,че вече бг е по зле и от румъния.......
                та много ми е интерсено как ще постигнете исканията си , когато тези дружества са давали милиони рушвети на ДС номанкатурнополитическата структура ,че да могат да ви ограбват сега?
                вече е пито-платено! няма как да промениш договорите вече - ще съдят държавата ... единствено моа да ги вкарате по затворите ,ама и тва няма как да стане , няма кво да се заблуждаваме...... монополния контрол ( забранен в всяка демокрация ) е постигнат с подкупи и вече узаконен.
                например с едно депо за газ покрай бургас, може да се вкара около 4 ПЪТИ по евтина газ от африка , канада или сащ...... ама нали се сещаш,че булгар газ е държавно толкова ,колкото и кремиковци бе държавно при виденов
                първанов и сие другари за кво мислиш , че са в политиката?
                леко да не ги катурнете..... купувай си билет и се махай от тая държава, то преди 20 години,когато още имаше бг общественост не можахме да се пребориме с ДСтките , сега ли?

Коментар

• Антимонополни искания към Министерски Съвет на Република България:

1.Понижение на цените на тока (със 68-71 %)

2.Понижение на цените на водата с 56%

3.Закриване на ДКЕВР - Комисията в сегашния си вид, е паразитна и вредна организация - която струва милиони годишно, като при това нанася вреди, както на българската икономика, така върху джоба и благосъстоянието на всеки редови българин.

4.Подвеждане под съдебна отговорност, на сегашни и предишни членове на ДКЕВР:
                  За - Нанасяне на вреди в особено големи размери, на цели отрасли в индустрията, по действащите и в момента закони в страната - "Обект на посегателство и правилното функциониране на икономиката /важни стопански отрасли на икономиката/, нарушава се нормалната стопанска дейност./разконцентриране. Разстройване на стопански отрасли, или на отделното предприятия. Подравяне на стопанските отрасли, и на отделни предприятия .. (Наказателен кодекс)

5.Разследване на имущественото им състояние, на техните роднини и близки, както и такова за всеки който в последните години е лобирал за по-високи цени на електроенергията.

6.Отмяна на срока на давност за тези престъпления.

7.Да се задължат всички обществено и икономически значими компании като; EVN, Е.ОН, ЧЕЗ, НЕК, Булгаргаз, М-Тел, Виваком,Глобул, Лукойл България, ВИК дружества и т.н., да обнародват на всяко тримесечие финансови отчети. След като могат да искат пари от граждани, фирми и промишлени предприятия е добре да се знае за какво точно отиват тези пари.

8.На всяко заседание на новата комисия определяща цените на ток, вода и газ; освен представители на енергийния сектор и държавата, да има и представители на профсъюзите, браншовите организации от бизнеса, индустрията, търговията, като и от КЗП (Държавни и частни).

9.Същите да влязат и на заседанията на Антимонополната комисия.

10. Всички заседания да са открити, а не както е сега в ДКЕВР "закрити заседания".

11.Преразглеждане на приватизационните договори с трите електроразпределителни дружества - ЧЕЗ, ЕОН, ЕВН, Софийска вода, заради неспазване на приватизационните условия по тях.

12.Да се дават данъчни стимули за енергийна ефективност за сгради и на частни лица, инвестиращи лично средства в енергийна ефективност на собствените си жилища. Австрийския модел да се приложи в България.
                  След като държавата иска и налива пари в компании за така наречената "зелена енергия", следва да го прави и за частни лица.

http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Не разбрах... Искаш да кажеш, че се насирам на пазара ли? Не, не се насирам. Знам нещата такива каквито са. Реалист съм.
                    Реализма няма нищо общо с циганията и престъпността която в момента е на власт. Казах ви, ако нещо искате да кажете има си група във Фейсбук кажете го на хората там.
                    А някой тук като гледам сън не спят, ще кажеш, че финансово ще им бръкне в джоба този протест.

Коментар

Като отидеш на пазара какво правиш? Просто не искам да го пиша тук, но мисля, че се
                      Не разбрах... Искаш да кажеш, че се насирам на пазара ли? Не, не се насирам. Знам нещата такива каквито са. Реалист съм.

Коментар

..
                        Като отидеш на пазара какво правиш? Просто не искам да го пиша тук, но мисля, че се

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                          Борса, явно не се усещаш?!... Ти всъщност за капитализъм ли си или за социализъм? Ако си за капитализъм трябва да уважаваш частната собственост.

Лукой е частна фирма!!! Не държавна!!! Тя не дължи на никой обяснения на колко купува и на колко продава и защо на толкова купува и на толкова продава по сключените си договори!!!
                          Естествено, че съм за капитализъм, както е естествено, че съм против монополите. Ако една фирма купува стоки от свързана с нея друга фирма (имам предвид юридическа свързаност) на цени отклоняващи се от пазарните, това се санкционира от данъчните (когато едната фирма е чуждестранна говорим вече и за трансферно ценообразуване). При условие, че ЛукОйл купува нефта от фирма, която не само, че е юридически свързана с нея, ами и я контролира на цена по-висока от пазарната, това би трябвало да бъде интересно за данъчните. Ако работиш в частния сектор, много добре знаеш как гледат данъчните на сделките между свързани лица дали няма отклонения от пазарните цени. Мисля, че след последната криза в САЩ, вече не са останали наивници, които да мислят, че някъде съществува пазарна икономика в чист вид, при която държава не се намесва в сектори, които прецени, че са важни за нея или за бъдещите избиратели.
                          Все още някои от нас помнят как беше приватизиран Нефтохим и колко пазарно беше направено това. Доста години берем плодовете на такива сделки.
                          Вносът на горива в България е толкова "свободен и пазарен", колкото този на захар, кафе, етилов спирт и замразена риба. Всеки свободен пазарен агент, опитал се да внася някои от тези стоки в количества различни от тези за лично потребление усеща доста болезнено "свободният и конкурентен" пазар.

Коментар

...Не виждам какво чак толкова ви притеснява какво искат някой граждани.
                            Ти пък за какво ще протестираш. Сам заяви, че нямаш парно и не караш кола. Т.е. за нафта, дизел и бензин пари не даваш. Тогава за какво, за идеята ли?

Коментар

Като не ви харесват исканията, не ходете на протести. Не виждам какво чак толкова ви притеснява какво искат някой граждани.
                              А вие, вместо да си гледате спокойствието сън не спите, защото някой който е много глупав според вас бил протестирал!
                              Не мога да разбера какво чак толкова се вълнувате, че сте изписали цялата тема с воплите си, сякаш от вас някой иска нещо
                              Не бе човек. Просто им помогни на хората. Не може някой свирчо да ми напише че цялата цена на тунджата е печалба. Или пък да иска цена от 2 лева със закон И не мисля че на никого не съм помогнал да разбере истината. Ако погледнеш към началото на темата ще видиш, че първо аз вадя нещата такива каквито са

Коментар

• Като не ви харесват исканията, не ходете на протести. Не виждам какво чак толкова ви притеснява какво искат някой граждани.
                                А вие, вместо да си гледате спокойствието сън не спите, защото някой който е много глупав според вас бил протестирал!
                                И какво чак толкова се вълнувате, че сте изписали цялата тема с вопли, сякаш някой иска нещо от вас
                                Last edited by Jay Gould; 19.03.2011, 16:59.

Коментар

Working...
                                X