IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НЕ на монополните и картелирани цени в България!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да разбием още един мит на тълпата - че видиш ли щом е рафинерия прави луди пари за сметка на шофьорите и не може да е на загуба при тия високи цени на петрола

Коментар

• Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
      Ами айде покажи ни твоите не бакалски сметки - докажи ми как лукойл произвежда литър бензин за 50 стотинки а ти го продава за 1,17 лв
      Съни(тя), остави ги на мира вече - не виждаш ли, че са платени драскачи - даже си мисля, че зад тоя ник - Rogers - пишат няколко дежурни, като се сменят на около 12 часа - то не е млъквало от сутринта, а вече е почти един часа и само повтаря като мантра едни и същи фразички - вероятно написани му набързо от началника и толкоз.

Коментар

• Ами айде покажи ни твоите не бакалски сметки - докажи ми как лукойл произвежда литър бензин за 50 стотинки а ти го продава за 1,17 лв

Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
        Момчета, спрете се с тези бакалски сметки, че и учениците, дето малко хвърлят око на уроците си по химия ще ви се смеят )
        За хора с претенции да имат идея от икономика и производство да не говорим.

Какви литри, какви тонове, к'ви 5 лева ))

Най-модерните, технологични линии успяват да постигнат до 97% извличане на горива от нефта - в които влизат леките фракции - керосин и бензин и по-тежката дизел, остават мазут и различни други въглеводороди.Тия масла и разни смески откъде мислите ги прави Лукойл.
        За нефтът, който преработва Нефтохим с високо съдържание на сяра, преобладаващото производство е на дизел, драги Forex MaНипулатора )

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
          Момчета, спрете се с тези бакалски сметки, че и учениците, дето малко хвърлят око на уроците си по химия ще ви се смеят )

Най-модерните, технологични линии успяват да постигнат до 97% извличане на горива от нефта - в които влизат леките фракции - керосин и бензин и по-тежката дизел, остават мазут и различни други въглеводороди.Тия масла и разни смески откъде мислите ги прави Лукойл.
          За нефтът, който преработва Нефтохим с високо съдържание на сяра, преобладаващото производство е на дизел, драги Forex MaНипулатора )
          Абе кака, у буквара пише че се вадят 106% ти - пак лозунги)

Коментар

• Според мен интересен поглед представлява факта, че "Лукойл", както всички останали монополисти пеят едно и също: Цените се определят от търсенето и предлагането! Ако е така, нима българина е такъв мазохист, че да търси колкото средния западноевропеец цена, колкото е при тях? При положение, че взима от 4-8 пъти по-ниски заплати.
            ....................
            Не знаете интересни подробности от сватбата на Вальо Златев. Ще се втрещите!

Коментар

• Момчета, спрете се с тези бакалски сметки, че и учениците, дето малко хвърлят око на уроците си по химия ще ви се смеят )

Коментар

• видяхте ли колко просто е обяснено в линка който дадох как от един барел стават 44 галона? На принципа на пуканките

Коментар

• Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
                  За тон не съм говорил - ако ти си мислиш че 1000 литра петрол или бензин са един тон е друг въпрос.Идеята ми беше че печалбата на лукойл в крайната цена е много малък процент и това е вярно.
                  Явно не съм те разбрал. Печалбата им на литър ПРОИЗВОДСТВЕНА цена е 4-5стотинки. Съвсем отделен е въпросът как се формира производствената цена и колко е раздута тя. А от там и скритата печалба.

П.П. да не говорим, че те преработват тюменски нефт, а не стандартният средиземноморски плац. Тюменският нефт е с по-ниско качество като сорт.

Коментар

• За тон не съм говорил - ако ти си мислиш че 1000 литра петрол или бензин са един тон е друг въпрос.Идеята ми беше че печалбата на лукойл в крайната цена е много малък процент и това е вярно.

Първоначално изпратено от ПК1 Разгледай мнение
                    1тон петрол = 6.29 барела х 1.38$/лев =954.82лв/тон ....... и т.н.т....... аритметиката му е грешна.
                    При положение, че знаем и че 1.07лв е акциза, може всеки да си състави уравнението и да изчисли с точност. Аз обаче си имам работа и нямам време да съставям уравнения в момента.

Коментар

• Първоначално изпратено от ПК1 Разгледай мнение
                      Аз се чудя обаче, защо не протестира народа срещу високите цени на храните (брашно,захар,хляб, олио) , а му е по-важен бензина? Явно за българина е по-важно на гладен стомах, да кара лизинговата си кола, отколкото семейството му да е нахранено? Или аз не разбирам нещо?
                      Пешо, знаеш че не съм ти фен, ама тук си много прав. Некои хора не могат да разберат, че просто нямат пари да си карат трошките. Мислят си, че възможността да имаш автомобил е някакво дадено им свещено право и че всеки който посегне на това право е престъпник. А истината е, че те просто не изкарват достатъчно пари за да си позволят да имат автомобил.
                      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• и аз както прочетох верно 1 банан е 1.06 банана)

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                          Е? Анджък де... Човекът ти каза, че от 1 тон нефт да произведеш дори 1 тон гориво пак печалбата е минимална!
                          1тон петрол = 6.29 барела х 1.38$/лев =954.82лв/тон ....... и т.н.т....... аритметиката му е грешна.
                          При положение, че знаем и че 1.07лв е акциза, може всеки да си състави уравнението и да изчисли с точност. Аз обаче си имам работа и нямам време да съставям уравнения в момента.
                          Last edited by ПК1; 28.03.2011, 01:00.

Коментар

• Moже би всички трябва да се върнем в 1 клас, за да няма изцепки)
                            http://www.eia.doe.gov/kids/energy.c...il_home-basics

Коментар

• Първоначално изпратено от ПК1 Разгледай мнение
                              Най-грубо от 1т петрол се произвеждат около 35% мазут, 30% дизел и газьол , 20% бензини и останалите 15% полимери.
                              Е? Анджък де... Човекът ти каза, че от 1 тон нефт да произведеш дори 1 тон гориво пак печалбата е минимална!
                              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex MaНипулатора Разгледай мнение
                                Какви загуби ма, душко? Лукойл да не ти е банка, че да има лоши кредити и да се налага държавата да налива бюджетни пари за да го отърве от фалит? Парите текат от Лукойл към държавната хазна, а не обратното!

Ех сънке, сънкееее. За разлика от банките нефтодобивните и нефтопреработващите фирми по целия свят никога не са работили на загуба!
                                Направо се чудя как толкова народ ти се връзвА на лаишките изказвания
                                Прочете ли по-надолу защо няма фиксирани съотношения на производство на бензин и дизел, че видях, че Роджърс даже беше те цитирал. И защо ако нямаше спекулативната печалба, която трупа за Русия Лукойл, наистина дизела би следвало да е към 2 лева, разбира се, като в тях ще има и търговска надценка, съпоставима на тези в другите страни в ЕС.

А за поредната ти глупавщина, че няма нефтодобивни компании на загуба - нас какво ни бърка Газпром, Лукойл, Роснефт в Русия, за нефтопреработвателните статистиката е малко на друго мнение.
                                Но и със сигурност Лукойл-Нефтохим те опровергава - 2008 с 450/60 млн, 2009 с над 160млн. загуби.
                                Класическа схема за източване - на вход и изход - свързани фирми.
                                Само за това трябва да ги скъсат от ревизии.

И стига приказки от 1001 нощ, че Лукойл пълнел бюджета - пълнят го потребителите, купувайки продукцията им и плащайки ДДС-то и акциза.

А Лукойл-България, когато си покаже отчета от него ако не е на загуба има печалби от рода на 10 - 20 млн.лв.
                                Виж това вече и аз не знам да го има по света - дилър на нефтопродукти на загуба или на печалба, колкото на един малък МОЛ

п.с....верно плащат ли ви да ги пишете тия )

Коментар

Working...
                                X