Да разбием още един мит на тълпата - че видиш ли щом е рафинерия прави луди пари за сметка на шофьорите и не може да е на загуба при тия високи цени на петрола
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
НЕ на монополните и картелирани цени в България!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнениеАми айде покажи ни твоите не бакалски сметки - докажи ми как лукойл произвежда литър бензин за 50 стотинки а ти го продава за 1,17 лв
Коментар
-
Ами айде покажи ни твоите не бакалски сметки - докажи ми как лукойл произвежда литър бензин за 50 стотинки а ти го продава за 1,17 лв
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеМомчета, спрете се с тези бакалски сметки, че и учениците, дето малко хвърлят око на уроците си по химия ще ви се смеят )
За хора с претенции да имат идея от икономика и производство да не говорим.
Какви литри, какви тонове, к'ви 5 лева ))
Най-модерните, технологични линии успяват да постигнат до 97% извличане на горива от нефта - в които влизат леките фракции - керосин и бензин и по-тежката дизел, остават мазут и различни други въглеводороди.Тия масла и разни смески откъде мислите ги прави Лукойл.
За нефтът, който преработва Нефтохим с високо съдържание на сяра, преобладаващото производство е на дизел, драги Forex MaНипулатора )
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеМомчета, спрете се с тези бакалски сметки, че и учениците, дето малко хвърлят око на уроците си по химия ще ви се смеят )
Най-модерните, технологични линии успяват да постигнат до 97% извличане на горива от нефта - в които влизат леките фракции - керосин и бензин и по-тежката дизел, остават мазут и различни други въглеводороди.Тия масла и разни смески откъде мислите ги прави Лукойл.
За нефтът, който преработва Нефтохим с високо съдържание на сяра, преобладаващото производство е на дизел, драги Forex MaНипулатора )
Коментар
-
Според мен интересен поглед представлява факта, че "Лукойл", както всички останали монополисти пеят едно и също: Цените се определят от търсенето и предлагането! Ако е така, нима българина е такъв мазохист, че да търси колкото средния западноевропеец цена, колкото е при тях? При положение, че взима от 4-8 пъти по-ниски заплати.
....................
Не знаете интересни подробности от сватбата на Вальо Златев. Ще се втрещите!
Коментар
-
Момчета, спрете се с тези бакалски сметки, че и учениците, дето малко хвърлят око на уроците си по химия ще ви се смеят )
Коментар
-
Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнениеЗа тон не съм говорил - ако ти си мислиш че 1000 литра петрол или бензин са един тон е друг въпрос.Идеята ми беше че печалбата на лукойл в крайната цена е много малък процент и това е вярно.
П.П. да не говорим, че те преработват тюменски нефт, а не стандартният средиземноморски плац. Тюменският нефт е с по-ниско качество като сорт.
Коментар
-
За тон не съм говорил - ако ти си мислиш че 1000 литра петрол или бензин са един тон е друг въпрос.Идеята ми беше че печалбата на лукойл в крайната цена е много малък процент и това е вярно.
Първоначално изпратено от ПК1 Разгледай мнение1тон петрол = 6.29 барела х 1.38$/лев =954.82лв/тон ....... и т.н.т....... аритметиката му е грешна.
При положение, че знаем и че 1.07лв е акциза, може всеки да си състави уравнението и да изчисли с точност. Аз обаче си имам работа и нямам време да съставям уравнения в момента.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПК1 Разгледай мнениеАз се чудя обаче, защо не протестира народа срещу високите цени на храните (брашно,захар,хляб, олио) , а му е по-важен бензина? Явно за българина е по-важно на гладен стомах, да кара лизинговата си кола, отколкото семейството му да е нахранено? Или аз не разбирам нещо?He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеЕ? Анджък де... Човекът ти каза, че от 1 тон нефт да произведеш дори 1 тон гориво пак печалбата е минимална!
При положение, че знаем и че 1.07лв е акциза, може всеки да си състави уравнението и да изчисли с точност. Аз обаче си имам работа и нямам време да съставям уравнения в момента.Last edited by ПК1; 28.03.2011, 01:00.
Коментар
-
Moже би всички трябва да се върнем в 1 клас, за да няма изцепки)
http://www.eia.doe.gov/kids/energy.c...il_home-basics
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПК1 Разгледай мнениеНай-грубо от 1т петрол се произвеждат около 35% мазут, 30% дизел и газьол , 20% бензини и останалите 15% полимери.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex MaНипулатора Разгледай мнениеКакви загуби ма, душко? Лукойл да не ти е банка, че да има лоши кредити и да се налага държавата да налива бюджетни пари за да го отърве от фалит? Парите текат от Лукойл към държавната хазна, а не обратното!
Ех сънке, сънкееее. За разлика от банките нефтодобивните и нефтопреработващите фирми по целия свят никога не са работили на загуба!
Прочете ли по-надолу защо няма фиксирани съотношения на производство на бензин и дизел, че видях, че Роджърс даже беше те цитирал. И защо ако нямаше спекулативната печалба, която трупа за Русия Лукойл, наистина дизела би следвало да е към 2 лева, разбира се, като в тях ще има и търговска надценка, съпоставима на тези в другите страни в ЕС.
А за поредната ти глупавщина, че няма нефтодобивни компании на загуба - нас какво ни бърка Газпром, Лукойл, Роснефт в Русия, за нефтопреработвателните статистиката е малко на друго мнение.
Но и със сигурност Лукойл-Нефтохим те опровергава - 2008 с 450/60 млн, 2009 с над 160млн. загуби.
Класическа схема за източване - на вход и изход - свързани фирми.
Само за това трябва да ги скъсат от ревизии.
И стига приказки от 1001 нощ, че Лукойл пълнел бюджета - пълнят го потребителите, купувайки продукцията им и плащайки ДДС-то и акциза.
А Лукойл-България, когато си покаже отчета от него ако не е на загуба има печалби от рода на 10 - 20 млн.лв.
Виж това вече и аз не знам да го има по света - дилър на нефтопродукти на загуба или на печалба, колкото на един малък МОЛ
п.с....верно плащат ли ви да ги пишете тия )
Коментар
Коментар