IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Наредбата за външна реклама в София

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Така наречената кметка на София, която не смее да премахне над 30 незаконни мангалски катуна в София, построени на чужда земя и източници на престъпност и зарази, забранява на данъкоплатците да поставят някакви невинни реклами в своя собствен имот. Направо без коментар.

Нормални граждани на нормален град по света нямаше да спрат с протестните действия, докато не принудят тая маймуна да оттърве градът им от присъствието си, а ние си я преизбрахме за още един мандат. Вината отвоно е изцяло наша.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от marmalad Разгледай мнение
      Няма смисъл да пишеш болднато, и иначе Ти се разбира що за "мозъчен тръст" си. Как ти хрумна да наковеш тия дървета дето преди Нас са тук и след Нас ще останат на тоя свят.
      Това че продаваш гърнета и тегличи не го интересува почти Никой и за твое нещастие все по-малко на брой хора.
      Аз също не получавам заплата от бюджета ама това не означава че трябва да кова по дърветата евтини плексигласови табели за да си рекламирам фирмата. За раниците и бомбите не те разбрах ама ти си знаеш, това за грозните и глупави смърдящи двукраки добре си го развил. Личи когато пишеш от опит, няма лошо но не стой около мен че съм гнуслив.
      Виждам че и двамата пишем от София, ама твоя часови пояс нещо не пасва с моя щото Аз по това време обикновено спя а ти най-вероятно рекламираш антиреклами, така ли е двукрако ходеща-антирекламо?
      И не ме кани по "срещи", щото те така или иначе са нейзбежни щом те видя минавайки с колата си да ковеш по дърветата.
      Моля не бъди поредния, който ми дава "тон в живота" и ми указва как да пиша и как да не пиша.
      Радвай се на живота, който живееш на аванта и недей да имаш претенции, защото нямаш никакво право на претенции.
      Никой не те е питал, дали си искал да бъдеш изсран /роден/ тук, никой няма да те пита дали искаш да бъдеш изметен от тук -към гробищата.
      Имам голям негативен опит в общението с глупави, долни, гадни и крадливи същества от този народ, които не могат да си изкарат прехраната, крадат и то яко.
      Когато не могат да крадат друго, крадат от работното си време и често пишат глупави глупости.
      Намеквам ти за теб и глупостите ти, но не те упреквам, а само ти намигам разбиращо и с ехидна усмивка.
      Не ми давай акъл ,на ми пречи да си правя кефа, бъзикайки Столичен Инспекторат и Софийска Община.
      Чети и се учи от юристите и адвокатите, а не ми давай акъл и "мармалад".
      Благодаря ти, че участвуваш в коментара по темата, а вероятно даже си и прочел написаното.
      Това може да е полезно за теб !
      "Гнусливостта" е вътрешно качество, което се формира на база индивидуалните качества на всеки от нас.
      Помисли за това всеки път, когато си в тоалетната и пускаш водата след себе си, за да отмиеш тоалетната си хартия и "мармалада си"....
      Това е много естетично и красиво действие, нали "мармалад"?
      Тогава направи сам забележка на себе си "мармалад"и разбери, дали си гнуслив или само се правиш на такъв.
      Мноооого си глуповат "мармалад", мноооого, даже прекалено....., ползувай не само тоалетна хартия, но вземи и се подмий
      След това, чи се обади се по телефона, ще те обзаведем със специален "теглич за тежкотоварна глупост" /имаме дори и такива тегличи/.
      Иначе, между нас казано, не се оплакваме от продажбите на тегличи!
      Имаме мъжки и женски тегличи, тегличи за шефове и мижитурки, за сини, зелени и червени..., за малки и големи, за деца и родители...., голямо разнообразие.
      Last edited by 0001; 04.11.2012, 08:10.

Коментар

• Отново за наредбата за рекламата в София - крачка напред:

Сагата с отмяната на Наредбата за рекламната дейност продължава. Публикувам кореспонденцията за да бъда полезен на лица и фирми и да покажа истинското рекетьорско лице на СОС и Общината. Внесени са вече исканата такса -10 лева, а ето и исканото от съда уточнение.
        Текста по-долу, в този му вид, не е само мое творение, а творение на вещ адвокат.

ДО
        Администраивен съд
        София град
        14-ти с-в
        По административно дело № 9628/2012 г.

У Т О Ч Н Е Н И Е

От Любомир Димитров Мулетаров
        ЕГН ххххххххх
        Зона Б-18; бл. 1; вх.А;София- 1309;
        GSM- 0888710202
        e-mail: m01@abv.bg

УВАЖАЕМИ АДМИНИСТРАТИВНИ СЪДИИ,

Във връзка с дадените ни указания във Ваше определение от 15.10.2012 г.
        У Т О Ч Н Я В А М:
        1.Обжалвам НАРЕДБА за преместваемите обекти за рекламните, информационни и монументални обекти и за рекламната дейност на територията на Столична община като Частично нищожна в частите, в които Общинският съвет е действал в нарушение на материалната си компетентност и незаконосъобразна по текстовете, противоречащи на нормативен акт от по-висока степен.

По компетентността на СОС да приеме първоначалната наредба с правно основание чл. 56, ал. 2 от Закона за устройство на територията /ЗУТ/, вече е осъществен съдебен контрол и постановени съдебни решения по адм. д. 2912/2009г. на Върховен административен съд /ВАС/, образувано по касационна жалба срещу Решение № 968/28.10.2008г. по адм. дело № 606/2008г. на Административен съд София-град /АССГ/.и Решение № 11453/06.10.2009г. по адм. д. 2912/2009г. на ВАС.
        В тези съдебни актове изрично е посочено изискването, с наредбите на общинските съвети да се уреждат неуредени с нормативните актове от по-висока степен обществени отношения с местно значение, която разпоредба е идентична на чл. 8 ЗНА.
        Съгласно чл. 56 ал.2 ЗУТ, с наредбата на общинския съвет се определя САМО И ЕДИНСТВЕНО РЕДА ЗА ИЗДАВАНЕТО НА РАЗРЕШЕНИЕ за поставяне, но не и други материално-правни въпроси, свързани с даване на легални дефиниции или ред за премахване и санкциониране на нарушители.
        Тези въпроси са вече уредени в чл. 57 и 57А от ЗУТ и Общинският съвет няма материална компетентност да ги преурежда. В тази връзка единствената материална компетентност за Общинския съвет , произтичаща от точния прочит на чл. 56 ал. 2 ЗУТ се съдържа само и единствено в текстовете от Наредбата, регламентиращи процедурата по издаване на разрешения за Поставяне на преместваеми, рекламни и информационни обекти.
        I. Съображения за нищожност
        Извън рамките на компетентността на Общинския съвет и следователно нищожни считам разпоредбите на:
        1. Чл. 5 - чл. 10, в които ОС- София град дава легални дефиниции на понятия от градоустройствен характер, които следва да бъдат единно дефинирани на национално ниво от ЗУТ или бъдещ ППЗУТ. Не е допустимо в община София под преместваемо съоръжение да се разбира едно, а в Община Сливен- друго. Техническите стандарти, правила и норми следва да са еднозначно дефинирани от централната, а не от местната власт. Последната може да поставя изисквания, но не и стандарти.
        2. Чл. 23 от Наредбата, който въвежда ред и процедури за въвеждане в експлоатация на обектите, различни от регламентираните на централно ниво в ЗУТ.
        3. Чл.24 - чл.28 от Наредбата дава легални дефиниции на термини, подлежащи на регулиране на национално ниво. Не е допустимо в Община Стралджа трансперантът да се счита за реклама, а в община Сатовча- за информационна табела. Това е материя, която се регулира на централно ниво със ЗУТ или бъдещ ППЗУТ.
        4. Чл. 33 от Наредбата, в който ОС си саморазрешава да налага забрани за рекламна дейност , докато чл. 56 от ЗУТ му дава само и единствено право да разрешава.
        5. Чл. 41 и чл. 46 от Наредбата дава легална дефиниция на фирмен надпис - термин, подлежащ на регулиране на национално ниво.
        6. Чл.42 от Наредбата, в който се добавя задължително изискване към инвестиционните проекти, извън задължителните реквизити по ЗУТ.
        7. Чл. 47 от Наребата, в който се разрешава на Общинския съвет да налага забрана за поставяне на информационни табели, докато чл. 56 от ЗУТ му дава само и единствено право да разрешава. Премахването на всякакви незаконни обекти е регламентирано в ЗУТ. Информационните табели не са реклама, а реализация на конституционно гарантираното право на гражданите на информация. Нарушаването на това право води до монопол в стопанския живот и до диктатура в обществено-политическия.
        8. Чл. 52 от Наредбата въвежда легална дефиниция за временни информационни елементи, която не само подлежи на централно регламентиране, но е и неясна и вътрешно противоречива. Икономическа /панаир/, културна /концерт/ прояви са конкретни търговски начинания, чрез които очевидно се рекламират стоки или услуги. Създава се неяснота и предпоставки за злоупотреби и субективизъм при сравняване с „постоянните” информационни елементи.
        9. Чл.63 и чл.64 от Наредбата въвеждат легална дефиниция за монументално декоративни елементи, която подлежи на централно регламентиране.
        10. Чл. 70 – чл. 78 от Наредбата въвеждат легална дефиниция за рекламна дейност, която подлежи на централно регламентиране.
        II. Съображение за незаконосъобразност
        11. Чл.48 от Наредбата въвежда задължение за работа по типови проекти, което е ограничителна мярка , недопустима съгласно чл. 3, ал.3 от Закона за ограничаване на административното регулиране.
        12. Чл. 80 от Наредбата описва ред за премахване на незаконните съоръжения, който противоречи на уреденият вече в чл. 57 и следващите от ЗУТ разпоредби.
        13. Чл. 84, 85А, 85Б, 86, 86А и чл. 87 от Наредбата противоречат на чл. 2 от ЗАНН. Видовете административни нарушения и административни наказания могат да се уреждат само със закон или указ, а не с наредба. Общинскията съвет не е в правомощия да обявява нарушения и наказания, различни от законоустановените по ЗУТ.
        Оспорваме и приложенията към Наредбата, даващи легални дефиниции, които по силата на единните строителни правила и норми по ЗУТ, следва да се регламентират в ЗУТ, в бъдещия ППЗУТ или друг нормативен акт.
        Прилагам:
        Копия за ответната страна от първоначалната жалба и настоящето уточнение;
        Документ за внесена държавна такса.

София С уважение:........................
        Last edited by 0001; 04.11.2012, 07:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от 0001 Разгледай мнение
          Извинете и моля....ама не съм търсил "вашето извинение".
          Не нося раница и бомба в нея и не получавам заплата от бюджета.
          Като става въпрос за "измет", се огледай наоколо, виж колко грозни, глупави и негодни същества кретат по тази земя, а на някои им вонят устата и телата, което пък е ужасно.
          Не пиша само за циганите!
          При такива "двукраки" неестетични анти-реклами, да пишеш това, което си написал, не е редно. Това показва че не можеш да разсъждаваш, но даваш оценки, толкова умни, колкото си и ти.
          Грозотата, глупостта и негодността, не се преследват от закона.
          Ти от кои па-точно си?
          Рекламата също не е криминално деяние, преследвано от закона.

Готов съм да застана до теб, за да видим кой от двамата е "по-мърляв", защото използуването на тази дума по мой адрес, не е много правилно и вярно!
          Ще бъда снизходителен към теб, както те чета ,само се усмихвам ехидно и ти намигам разбиращо.
          Няма смисъл да пишеш болднато, и иначе Ти се разбира що за "мозъчен тръст" си. Как ти хрумна да наковеш тия дървета дето преди Нас са тук и след Нас ще останат на тоя свят.
          Това че продаваш гърнета и тегличи не го интересува почти Никой и за твое нещастие все по-малко на брой хора.
          Аз също не получавам заплата от бюджета ама това не означава че трябва да кова по дърветата евтини плексигласови табели за да си рекламирам фирмата. За раниците и бомбите не те разбрах ама ти си знаеш, това за грозните и глупави смърдящи двукраки добре си го развил. Личи когато пишеш от опит, няма лошо но не стой около мен че съм гнуслив.
          Виждам че и двамата пишем от София, ама твоя часови пояс нещо не пасва с моя щото Аз по това време обикновено спя а ти най-вероятно рекламираш антиреклами, така ли е двукрако ходеща-антирекламо?
          И не ме кани по "срещи", щото те така или иначе са нейзбежни щом те видя минавайки с колата си да ковеш по дърветата.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
            Не може да е той Като гледам сайта на фирмата не са толкова зле
            От друга гледна точка, ако са те тези, които наковаха дърветата постигнали са търсения ефект. Всички ги познават, всички ги псуват и всички ще им заврат по едно гърне в задния отвор
            Той е. 99.9 съм сигурен че е Той.
            Сайта им е лъжа и параван и той. 99 % от това където го гледаш качено там го няма в наличност. Работят с фирми вносители от София и поръчват от тях ако някой случайно нещо си хареса, чакаш, объркали го били, трудно го връщаш и т.н. До колкото знам някакви гърнета огъват и това е.
            Но не за това става въпрос, аз така или иначе няма да купя нищо от Тия, но ме дразни това че ковът дърветата с пирони по 15 см заради някакви евтини табели от плексиглас. При това от доста време вече и предполагам че дърветата който са съсипали вече са хиляди.
            Нямам нищо против рекламата но не и това, това на нищо не прилича и Някои би трябвало да понесе отговорност за решението което е взел да съсипе хиляди дървета, някой от тях на по стотици години. За всеобща радост обаче ефекта е точно такъв какъвто го описваш, всички ги мразят и всички ги псуват.

Коментар

Не си извинен.
              Междувпрочем Ти да не си оня Мулетаров (както си написал), те оня мърлявия управител на фирма за авточасти и оня дето накова дърветата в цяла София и в цяла България по протежение на магистралата с пирони и с възможно най евтините табели който могат да се поръчат. Сега ли е момента да изразя възмущението си и чуството на тотален потрес от гениално тъпата ти идея?
              Не може да е той Като гледам сайта на фирмата не са толкова зле
              От друга гледна точка, ако са те тези, които наковаха дърветата постигнали са търсения ефект. Всички ги познават, всички ги псуват и всички ще им заврат по едно гърне в задния отвор

Коментар

ДО
                АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД СОФИЯ-ГРАД
                Ж А Л Б А
                От Любомир Димитров Мулетаров......................................... .
                ..................................

Не си извинен.
                Междувпрочем Ти да не си оня Мулетаров (както си написал), те оня мърлявия управител на фирма за авточасти и оня дето накова дърветата в цяла София и в цяла България по протежение на магистралата с пирони и с възможно най евтините табели който могат да се поръчат. Сега ли е момента да изразя възмущението си и чуството на тотален потрес от гениално тъпата ти идея?
                Какви тегличи какви радиатори продаваш толкова и на кого из цяла България не е ясно ама сега разбирам че вместо някой да си свърши работата и да ти скъсат г..а от глоби и актове, затова че си забил хиляди пирони в хиляди дървета с цел да си продаваш тегличите за ремаркета....
                На всичкото отгоре до колкото разбирам ти се възприемаш като жертва и обжалваш, съдиш и не знам си още какво. Пич не можахте ли да напрегнете обременените от тегличи, ремаркета и антифриз кратуни и да изберете поне по къси пирони да забивате в тия дървета.
                Е..ати рекламата, караш си по магистралата и през 50 метра дърветата наковани с по 15 сантиметрови пирони и евтини пластмасови табели с призиви да купуваме тегличи. Според теб ако дойда да ми покажеш теглич за моята кола дали ще го купя или ще ти го завря в алчния задник.
                В момента в които хора като тебе престанат да съдят държавата, общината и самите Те станат обект на съдебно преследване ще повярвам че за тая държава има някакъв шанс.
                А това че те познавам не е причина да се възгордяваш особено, работата ми е такава че познавам много много измет.
                Извинете и моля....ама не съм търсил "вашето извинение".
                Не нося раница и бомба в нея и не получавам заплата от бюджета.
                Като става въпрос за "измет", се огледай наоколо, виж колко грозни, глупави и негодни същества кретат по тази земя, а на някои им вонят устата и телата, което пък е ужасно.
                Не пиша само за циганите!
                При такива "двукраки" неестетични анти-реклами, да пишеш това, което си написал, не е редно. Това показва че не можеш да разсъждаваш, но даваш оценки, толкова умни, колкото си и ти.
                Грозотата, глупостта и негодността, не се преследват от закона.
                Ти от кои па-точно си?
                Рекламата също не е криминално деяние, преследвано от закона.

Готов съм да застана до теб, за да видим кой от двамата е "по-мърляв", защото използуването на тази дума по мой адрес, не е много правилно и вярно!
                Ще бъда снизходителен към теб, както те чета ,само се усмихвам ехидно и ти намигам разбиращо.
                Last edited by 0001; 12.10.2012, 03:32.

Коментар

• Да искат да разрешават или не одобрения за реклами разположени в личен имот, или на фасадата на частни сгради е наглост, все едно аз да искам от кметицата ви да ми иска разрешение всеки път като си прави прическата. Ами ако не ми харесва фризурата или червилото и? Иска ли тя разрешение от някого каква кола кара и какъв цвят? Не.. Същото е. Но въпроса не е толкова в рекламите, а да се покаже на населението кой коли и кой беси. На това отгоре така могат стига да поискат, да затрият всеки бизнес, ако човекът който го притежава не им харесва властта. Така е, но това е положението и друго няма.
                  http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• ДО
                    Ж А Л Б А
                    От Любомир Димитров Мулетаров......................................... .
                    ..................................

Не си извинен.
                    Какви тегличи какви радиатори продаваш толкова и на кого из цяла България не е ясно ама сега разбирам че вместо някой да си свърши работата и да ти скъсат г..а от глоби и актове, затова че си забил хиляди пирони в хиляди дървета с цел да си продаваш тегличите за ремаркета....
                    На всичкото отгоре до колкото разбирам ти се възприемаш като жертва и обжалваш, съдиш и не знам си още какво. Пич не можахте ли да напрегнете обременените от тегличи, ремаркета и антифриз кратуни и да изберете поне по къси пирони да забивате в тия дървета.
                    Е..ати рекламата, караш си по магистралата и през 50 метра дърветата наковани с по 15 сантиметрови пирони и евтини пластмасови табели с призиви да купуваме тегличи. Според теб ако дойда да ми покажеш теглич за моята кола дали ще го купя или ще ти го завря в алчния задник.
                    В момента в които хора като тебе престанат да съдят държавата, общината и самите Те станат обект на съдебно преследване ще повярвам че за тая държава има някакъв шанс.
                    А това че те познавам не е причина да се възгордяваш особено, работата ми е такава че познавам много много измет.

Коментар

• Наредбата за рекламата , отново на съд:

С помоща на адвокати-професионалисти, сглобих този материал.
                      Не зная какво ще произлезе от него, но ще видим.
                      Както четете назад, нямам някакъв реален успех.
                      Това е, защото не съм член от правителството!
                      Извинете ме, за това, че нямам реален успех :

ДО

Ж А Л Б А

От Любомир Димитров Мулетаров

Зона Б-18; бл. 1; вх.А;София- 1309;

GSM- 0888710202

e-mail: m01@abv.bg

СРЕЩУ

НАРЕДБА за преместваемите обекти за рекламните, информационни и монументални обекти и за рекламната дейност на територията на Столична община

ОСНОВАНИЕ: Нарушение чл 4 и чл,5 от , Чл. 185 и сл. от АПК във връзка с чл. 120 от Конституцията.

Уважаеми Дами и Господа Административни съдии,

Жертва съм на незаконосъобразни действие и водя дело в Административен съд 1936/ 2010, 31 състав, ІІ отделение , като пострадал от действия, на база от Наредбата за рекламна дейност на територията на Столична община.

Оспорвам горепосочената Наредба (наричана по-нататък Наредбата), като нищожна и нарушаваща Конституцията.

Наредбата е приета без правно основание и от орган, който няма компетентността да приема такива поднормативни актове, нарушаващи и отнемащи права, дадени по Конституцията и регламентирани в ЗАНН.

Поставянето на рекламни надписи в частни имоти / държавна общинска и собственост на граждани/ е материя, уредена от гражданския закон. Евентуални спорове между собственика на имота и собственика на рекламните материали се уреждат по чл. 109 от Закона за собствеността, а не по административен ред, какъвто е подхода на атакуваната наредба. Изправени сме пред типичен случай на намеса на изпълнителната власт, във работата на съдебната власт.

Нарушен е член 8 от Конституцията, регламентиращ разделението ва властите.

Лисва Закон за рекламната дейност, който да определи понятието „реклама” , както и да криминира и ограничава тази дейност, да въвежда санкции. Няма законно разделение и дефиниция на понятието „реклама” и „информация”. Няма орган който да налага санкците по липсващ закон. Налице е опит за присвояване на права, както и на злоупотреба с тези присвоени „права”.

Съгласно разпоредбите на чл. 4 от Конституцията, Република България се управлява от Конституцията и законите на страната. Липсата на легално определение на реклама, превръща Наредбата в инструмент за административен произвол и намеса на администрацията във вещно-правните отношения, свързани с неприкосновеността на частната собственост – член 17 ал. 3 от Конституцията. Мотив за това очевидно, е получаване на неправомерни приходи от общински предприятия.

Описаните в наредбата нарушения и предвидените наказания не фигурират в закон, изискуемо по чл. 2, ал. 1 от Закона за административните нарушения и наказания:

„ деянията, които съставляват административни нарушения и съответните на тях наказания, се определят със закон или указ”.

Наредбата са СОС, не е закон, изготвена е и се прилага от лица, неовластени от Закон, нямащи законови правомощия. Тя регламентира права на Общината, които не са законоустановени, както и задължения на собствениците на частна собственост, които също не са законоустановени. Тези задължения, превръщат собствениците на имоти в зависими и икономически донори на общината.

Наредбата противоречи, ограничава и лишава гражданите, от правото по Конституция, да получават и разпространяват информация.

Наредбата в цялост и отделни нейни текстове, нарушава грубо материалния закон и Конституцията, в частта и, за неприкосновеността на частна та собственост.

Предвид гореизложеното, считам че Наредбата е приета без правно основание и от орган, който няма компетентност да приема такива актове, поради което моля да се прогласи нейната нищожност.

ПРИЛОЖЕНИЕ:

1. Искова молба до 1936/2010, 31 състав 2 отделение

2. Постановление от 29.10.2008 на СРП – София

3. Публикация в Медиапол от 22.07.2008 г.

4. Публикация в Градски вестник от 22.07.2008 г.

5. Публикация в. „Новинар”

6. Публикация в „Дарик News” от 22.07.2008 г.

7. Публикация в „Инвестор. Bg” от 22.07.2008 г.

8. Публикация във в. „Нощен труд” от 28.10.2008 г.
                      Last edited by Andi11; 04.11.2012, 12:55.

Коментар

• Ако всички търговци спазват еднакви правила няма лошо, но както знаем винаги има и "законни" изключения.

Коментар

• София е разделена на зони.В първа зона около МС, Президенство и наоколо не се допускат реклами.
                          Във втора зона цената е 50лв. на месец за 1 кв.м реклама, одобрена от общината1
                          Преди Нова година минаваха едни лелки и искаха разрешителни!Ако намаш, или я сваляш до 10 дни, или глоба!
                          Е, аз си я свалих от стълба на улицата, щото 50лв. на месец в момента ми идват много.Пък и 2 години си изигра ролята

Коментар

• Споко бе!! Нали трябва на държавните чиновници да им намират и работа от време на време. Пък и като чукнеш такса за еди какво си, такса за друго нещо си. Току дойде някой лев за великденски и коледни. Като гледам санкциите какви са, сигурно и таксите няма да са съвсем без пари!!
                            http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от ОПТИМИСТ Разгледай мнение
                              Как може да се съставят проекти да се внесат в общината и да се одобрят рекламите на всички търговци дори и на търговските вериги веднага след влизането в сила на наредбата. По скоро веригите си шарат на свои хора за да не ги закачет.
                              Предполагам е имало друга наредба преди това.

Поне при нас тия неща от години са урегулирани.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                                Все си мисля, че голяма част са именно одобрени. Точно голямата част е от "монополистите" на пазара. А те все си мисля че гледат да си опекат работата. Поне в наш случай е точно така.
                                Как може да се съставят проекти да се внесат в общината и да се одобрят рекламите на всички търговци дори и на търговските вериги веднага след влизането в сила на наредбата. По скоро веригите си шарат на свои хора за да не ги закачет.

Коментар

Working...
                                X