IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

6,98% анюализиран ръст на БВП в България през Q4 на 2010 г.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• БВП не е само потребление, ДВЕ ТОЧКИ

Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Сенабълбуков, когато негово величество потребителят е задлъжнял до гуша за години напред, когато всеки ден му поскъпват хланите и горивата, когато не му вдигат заплатата, когато безработицата расте, когато преките чужди инвестиции ги няма никакви... ПРОСТО няма откъде да дойде растежа, защото за да има растеж трябва да има увеличаващо се потребление... А такова просто няма откъде да дойде в близките 3-4 години. ТОЧКА.

Коментар

• Не ти е съвсем точна новината:

Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
      В Годеч откриват линия за производство на мощни светодиоди: [/url]
      Верното е:

Бойко Борисов открива линия за светодиоди в Годеч. И както беше казал неговия приятел Т.Ж.: "Тази година за полупроводници, догодина за цели проводници!!!"

Коментар

• Какво означава "анюизиран ръст" и защо се изчислява по формулата 4*1.745% (в случая)? Някой по-изчерпателен?

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
          ....
          В Годеч откриват линия за производство на мощни светодиоди: http://www.investor.bg/news/article/112513/332.html

Ще ми се всеки ден да четем такива новини!
          4.06.2010 - Монбат купи 51% от капитала на Окта Лайт България АД: http://www.darikfinance.bg/novini/33...0%E8%FF+%C0%C4
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
            Хе-хе, ето нещо специално за теб, да си го четеш:

Над две трети от работодателите планират назначения през първата половина на 2011 г.

Който е блял в ниското, ще си умре беден и безимотен.

Коментар

• Мариане, не им се впрягай. С изключение може би, само на форекса, другите са платени, червени писарушки, които и 20% ръст на БВП не би зарадвал - всъщност в момента даже умират от яд, че БГ се оправя, щото не е гея или гоце трипера начело. Не виждаш ли, че всяко мнение на всичкуту трейдър е силно политизирано и против правителството. Ясни са като бял ден. Но не ги банвай все пак, това са най-пишещите хора във форума и ви изкарват хляба и на вас )).

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                Стигнали сме нивата на ускорение от най-силните години (2006-2007).

http://www.investor.bg/news/article/112534/332.html

респект
                Новината е добра, макар г-н. Йорданов, малко да имаме разминавания във вижданията за безработицата, която според мен е голям проблем и голяма спирачка, а не плюс в нашия случай, защото секторите които ще ни дърпат не са за нискоквалифицирани работници. Дано обаче ускорението успее да я издърпа, а тук нещо което според мен показва пътя:
                В Годеч откриват линия за производство на мощни светодиоди: http://www.investor.bg/news/article/112513/332.html

Ще ми се всеки ден да четем такива новини!
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Евростат

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cac...2011-AP-EN.PDF

Коментар

Безработица от 10% е здравословна. Каквато беше от 5% през 2007 г. си беше тотално прегряване на пазара на труда, особено в София с едва 2% безработица. Това беше смърт за бизнеса, особено за експортно-ориентирания и туризма.
                    ПРОДЪЛЖАВАЙ в същия дух - записвам си новите икономически теории за безработицата и това колко добра е тя

Коментар

Безработица от 10% е здравословна. Каквато беше от 5% през 2007 г. си беше тотално прегряване на пазара на труда, особено в София с едва 2% безработица. Това беше смърт за бизнеса, особено за експортно-ориентирания и туризма.
                      Аз съм чувал за 3-4% безработица, че е здравословна, ама за 10% не бях...

Коментар

• Безработицата влияе на потреблението, но усилва износа, като прави конкурентни износителите и туризма
                        Нарастваща безработица-конкурентни износители и туризъм -евала,това ще влезе в златния фонд наедно с теорията на Каро.
                        Last edited by MILOM; 15.02.2011, 16:06.
                        http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
                          ХАХАХА абе вие сте на път да измислите някъв нов вид икономика . с тази теория за безработицата ме развесели за цял ден
                          по-голяма простотия от тази не съм чувал по тази тематика.

ЧУХТЕ ЛИ - БЕЗРАБОТИЦАТА ПРАВИЛА КОНКУРЕНТЕН ИЗНОСА И ТУРИЗМА ХАХАХА

Коментар

Безработицата влияе на потреблението, но усилва износа, като прави конкурентни износителите и туризма

КОРЕЛАЦИЯ МЕЖДУ БВП И БЕЗРАБОТИЦАТА НЯМА
                            ХАХАХА абе вие сте на път да измислите някъв нов вид икономика . с тази теория за безработицата ме развесели за цял ден
                            по-голяма простотия от тази не съм чувал по тази тематика.

ЧУХТЕ ЛИ - БЕЗРАБОТИЦАТА ПРАВИЛА КОНКУРЕНТЕН ИЗНОСА И ТУРИЗМА ХАХАХА

Коментар

Безработицата влияе на потреблението, но усилва износа, като прави конкурентни износителите и туризма

Така че няма проблем в безработицата.
                              По тая логика, ако безработицата не е 10% а 50% ще е още по-добре, защото ще сме още по-конкурентоспособни?!
                              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                                Сенабълбуков, когато негово величество потребителят е задлъжнял до гуша за години напред, когато всеки ден му поскъпват хланите и горивата, когато не му вдигат заплатата, когато безработицата расте, когато преките чужди инвестиции ги няма никакви... ПРОСТО няма откъде да дойде растежа, защото за да има растеж трябва да има увеличаващо се потребление... А такова просто няма откъде да дойде в близките 3-4 години. ТОЧКА.
                                Тебе просто ще те удостоя с това:

При тези темпове БВП ще достигне предкризисните нива до края на годината, а който е блял в ниското ще си умре беден и безимотен

Коментар

Working...
                                X