IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой е най-дoбрият МинФин за последните 4 правителства?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
    А това , че го отложи с 10г и даде шанс на балансите ни , къде го забрави...
    Нищо не е отложил. Просто е увеличил дълга!
    Не е дал шанс, а го е отнел. Отнел е шанса на тази държава някога да се види с пари в хазната... Когато дойдат наведнъж падежите за изплащане на няколко милиарда дълг през 2015 -2017 г, БГ ще е една практически фалирала държава!
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
      Виж сега копторче 31 (справка - съседната тема за дървата, там са пуснали една снимка с един окаждащ комин, който е или на копторче 31 или на негов комшия), никога не съм обвинявал мистър топ 100 икономисти, че е корумпиран, винаги съм твърдял, че е некадърен.

Темата е точно толкова смешна, колкото темата за "повишението" на имотите, на които ти си яростен защитник.

За Булгартабак въобще не се обаждай, защото си яко некомпетентен, ама хайде и на теб ще ти задам въпроса - как така като вдигнаха акцизите, паднаха приходите от тях, при "рекордно количество хваната контрабанда", според светиня Му.

Темата нарочно я пуснах днес, защото в понеделник ще дойде гейберската дружинка и резултатите ще бъдат опорочени, така както преди комунетата опорочаваха анкетите

П.С. Това ми е последния пост към теб - справка: подписа ми.
      .........................
      Ти дори не си диалогичен. Задаваш ми въпрос за контрабандата, при което ме обявяваш за некомпетентен /незнайно откъде знаеш в какво съм компетентен/ и преди да съм ти отговорил решаваш че това ти е последния пост към мен , считайки ме за идиот. Гениално. Точно по Груювски

Коментар

• 1. Муравей - със сигурност най-малко подготвен от изброените 4-ма. Дойде след като борда беше факт и беше министър в сянката на Костов. Успешно довършиха плана на червените за 'приватизация' - не съм му фен.

2. Вечев - харесвах го много, но след няколко изцепки ..спрях да го харесвам. Подариха БТК, концесията с португалците.. яхти махти... хотели

3. Орешарски - стабилен и уравновесен. И него много го харесвах, но заради комфорта, който осигури на определени схеми за източване на ДДС + олигарси ми падна в очите. НЕ искам да си спомням последните 6 месеца от управлението, когато направиха неща, които за мен лични изтриха едно 85% от положителното сторено преди него. Орешарски и хамстера пропиляха златен шанс да направят нещо добро за бг по време на бичия пазар.

4. Дянков - колкото и да го плюем и бъзикаме - знае и е видял доста по света, а това не е за пренебрегване. Много разбирачи го упрекват, че управлява БГ като бананова република - ами ние сме си нещо такова...колкото и да не ни харесва. Ако управляваше като хамериканец да сме съборили борда 3 пъти поне за 2010.
        Доста колеги го упрекват, че не оряза администрацията и разходите ( и аз самият в това число ), НО при убитото ни потребление това орязване щеше да е голяма вреда. Администрацията трябваше да я реже Орешарски, когато бизнеса ревеше, че няма кадри, а по всички държавни структури се откриваха щатове за браточеди и роднини от тройната.

Кусура на Дянков според мен е , че не може да се пребори с милиционерите от ГЕРБ, а те са много.
        Още е рано да дам определение за управлението на Дянков, но искрено се надаявам той да се окаже най-успешен от четиримата.

лека и не се карайте!
        Last edited by bertram; 08.01.2011, 21:26.
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
          само дето тайминга прееба всичко....
          Грую, ако имаше нещо общо с финансите щеше да си чувал най-известната финансова приказка - timing is everything! Не е само тайминга, но и договорените лихвени параметри!!!

Трябва уникална некадърност когато всички виждаха че предстои много дълъг период на много ниски лихви да преструктурираш дълга от ниски плаващи лихви /1,5-2% тогава/ на високи фиксирани /8-8,5%/... Тежестта на плащанията бе прехвърлена от равномерно през годините в плащане за един много кратък период 2014-2017 година. Тогава БГ ще бъде в технически фалит...

И всичко това сервирано с превалутиране на дълга от доларов в евров при среден курс от 0,98 долара за 1 евро. Сега е 1,3 долара за 1 евро... а беше и 1,6 даже!!!
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
            Чичка, говориш абсолютни глупости. Открадна се от бъдещето на младото поколение! Толкова е просто...

Ти как предпочиташ, да имаш 100 единици дълг при 2% лихва или 98 единици дълг при 8%? Очеизвадно е, кое е за предпочитане... НО... ти казваш че дългът е намален от 100 на 98 и това е успех, защото се бил намалил %-на на дълга спрямо БВП?! Бива ли да си толкова залюхан и заблуден??
            А това , че го отложи с 10г и даде шанс на балансите ни , къде го забрави...Може ли да си толкова прост и ограничен......?

Коментар

• За Дянков е рано за оценка, но полицаите не му и дават да работи- никакви съкращения в държавния сектор- и осигуровките даже не си плащат. И тези фалове с национализацията на пенсионите, здравните фондове са анти- инвестиционни. Да не забравим и предрочното вдигане на акциза на цигарите с които сви пазара на БТХ с 38 процента

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31
                Eгати тъпата тема! Всички знаят прекрасно, че такива смешни теми са пълна боза. Естествено, че фин.мин. са зависими прекалено от външните инвестиции в страната и онези корумпирани простаци бившите такива, нестига, че голямите инвестиции им осигуряваха добра събираемост на приходи, ами всички лапаха от приватизация.
                Само не знам Дянков как ще го обвините в корупция, като не отпуска пари за никой с лека ръка, увеличи събираемостта в края на миналата година и не допусна нищо да се приватизира. Дори и "Булгартабак". И децата знаят че фискалната криза в момента се дължи на световната фин. криза. Ако предишните не крадяха и с гз. си , днес резерва да е троен и вече да сме в Шенген и еврозоната.
                Виж сега копторче 31 (справка - съседната тема за дървата, там са пуснали една снимка с един окаждащ комин, който е или на копторче 31 или на негов комшия), никога не съм обвинявал мистър топ 100 икономисти, че е корумпиран, винаги съм твърдял, че е некадърен.

Темата е точно толкова смешна, колкото темата за "повишението" на имотите, на които ти си яростен защитник.

За Булгартабак въобще не се обаждай, защото си яко некомпетентен, ама хайде и на теб ще ти задам въпроса - как така като вдигнаха акцизите, паднаха приходите от тях, при "рекордно количество хваната контрабанда", според светиня Му.

Темата нарочно я пуснах днес, защото в понеделник ще дойде гейберската дружинка и резултатите ще бъдат опорочени, така както преди комунетата опорочаваха анкетите

П.С. Това ми е последния пост към теб - справка: подписа ми.
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                  И аз си мислех по същият начин....НО...
                  Преструктурирането направи процента на външния дълг към БВП най- ниският в Европа( сега май е 16) и даде шанс на икономиката да дръпне, бюджета да се стабилизира и резерва да скочи.
                  Чичка, говориш абсолютни глупости. Открадна се от бъдещето на младото поколение! Толкова е просто...

Ти как предпочиташ, да имаш 100 единици дълг при 2% лихва или 98 единици дълг при 8%? Очеизвадно е, кое е за предпочитане... НО... ти казваш че дългът е намален от 100 на 98 и това е успех, защото се бил намалил %-на на дълга спрямо БВП?! Бива ли да си толкова залюхан и заблуден??

Коментар

• Все пак никой не обърна внимание на факта, че Дянков се оценява за период от година и половина управление, а другите финансови министри ги оценяте за целия четиригодишен мандат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                      Грую, това е много неуместна шега! Какъв плюс след като българският данъкоплатец бе ограбен с допълнителни над 1 милиард евро външен дълг? По-престъпна сделка с парите на хазната поне на мен не ми е известна за цялата 1300 годишна история на България! Вопиюща некадърност! За да бъдат откраднати 50-ина милиона загробиха държавата с още 1 милиард!!! Е затова не може още да се оправиме!!! А и сега след 2-3 години като започнат падежите на "преструктурирания" дълг хептен ще цъфнеме!!!
                      Напротив - решението за преструктуриране на дълга беше супер правилно от теоритична гледна точка - дълговете винаги трябва да са във валутата, в която получаваш приходите си, само дето тайминга прееба всичко. Сделката с дълга е типичният пример как едно правилно на теория решение, на практика се превръща в уникална катастрофа. Затова и не харесвам Джанката - прост теоритичен плъх, с нулева практика, бачкал в СБ,щот не е успял да си намери качествена и платена работа в частните банки, ми го набиха тук да дава акъли.....
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                        Брей, та ти не обиждаш! Чудно!
                        Аз от сложни неща като държавен бюджет не разбирам. Пък какво е това дълг и кредит не знам, нямам опит в правене на дългове и вземане на кредит.
                        Аз искам простички неща.
                        Като например парите, които се вземат от хората като здравна вноска, да отиват за здраве. А сега Дянков може да ги даде за премии на чиновниците от здравното министерство.

Като например да не се вземат парите от пенсионните вноски на миньорите и да се дадат на ченгетата, както ще стане с парите на частните пенсионни фондове.
                        Ето такива простички работи...
                        .......................
                        Гигов, кажи в кой момент парите събирани от съществуването на здравната каса са отивали единствено за здраве?

Коментар

• Пацо.
                          А рейтинга на Моньо на какво се дължи?

Коментар

• 1.Велчев- за отношението си към борсата и приватизацията на БТК и върха на комповете 2.Орешарски- най-добрия спец по бюджет в БГ- акумолира резервите след Велчев, но спря структурната реформа и приватизацията

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                              .
                              Явно е на три ракии с кисело зеле...Тогава всички хора са му братя......

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                                гигов това са твоите факти брато...Финанси , бюджет , управление на парични потоци и т.н. са неща от които ти си нямаш понятие ..така че няма как точно с теб да водя разговор на тази тема....
                                Например какво ти говори понятието бюджет ..и защо това е най-важното от финансова гледна точка за една държава....
                                Аз от сложни неща като държавен бюджет не разбирам. Пък какво е това дълг и кредит не знам, нямам опит в правене на дългове и вземане на кредит.
                                Аз искам простички неща.
                                Като например парите, които се вземат от хората като здравна вноска, да отиват за здраве. А сега Дянков може да ги даде за премии на чиновниците от здравното министерство.

Като например да не се вземат парите от пенсионните вноски на миньорите и да се дадат на ченгетата, както ще стане с парите на частните пенсионни фондове.
                                Ето такива простички работи...
                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Working...
                                X